Κυριακή, 11 Οκτωβρίου 2026 | 5:39 πμ
Energy Up
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • NEWSROOM
  • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • AUTO NEWS
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΠΩΝΥΜΩΣ
  • ΔΙΕΘΝΗ
Home ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ Αύξηση εσόδων και οριακή μείωση της κερδοφορίας ανακοίνωσε για το 2022 ο ΑΔΜΗΕ

Αύξηση εσόδων και οριακή μείωση της κερδοφορίας ανακοίνωσε για το 2022 ο ΑΔΜΗΕ

by EnergyUp 12 Απριλίου, 2023
12 Απριλίου, 2023

 

Αύξηση εσόδων και οριακή μείωση της κερδοφορίας ανακοίνωσε για το 2022 ο ΑΔΜΗΕ, σημειώνοντας ότι κατά το 4ο τρίμηνο του έτους, μετά την εφαρμογή των αυξήσεων στα τέλη χρήσης του συστήματος από 1ης Σεπτεμβρίου, παρατηρείται ισχυρή αποκατάσταση των οικονομικών μεγεθών.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα που ανακοινώθηκαν σήμερα:

-Τα ενοποιημένα συνολικά έσοδα σε επίπεδο Ομίλου διαμορφώθηκαν το 2022 σε 292,3 εκατ. ευρώ, καταγράφοντας αύξηση 2,5% έναντι 285,0 εκατ. ευρώ το 2021.

– Τα ενοποιημένα κέρδη προ τόκων, φόρων και αποσβέσεων (EBITDA) ανήλθαν στα 195,2 εκατ. ευρώ σημειώνοντας αύξηση κατά 2,9% σε ετήσια βάση έναντι 189,8 εκατ. ευρώ το 2021. Το συγκρίσιμο EBITDA του Ομίλου διαμορφώθηκε στα 189,6 εκατ. ευρώ, χαμηλότερο κατά 0,5% σε σχέση με το αντίστοιχο ποσό του 2021.

– Τα ενοποιημένα κέρδη προ φόρων διαμορφώθηκαν στα 76,8 εκατ. ευρώ, χαμηλότερα κατά 4,1% σε σχέση με το 2021.

– Τα ενοποιημένα καθαρά κέρδη στη χρήση του 2022 διαμορφώθηκαν στα 58,2 εκατ. ευρώ, έναντι 69,4 εκατ. το 2021, ενώ τα συγκρίσιμα καθαρά κέρδη διαμορφώθηκαν στα 54,0 εκατ. ευρώ, έναντι 59,0 εκατ. ευρώ το προηγούμενο έτος σημειώνοντας μείωση 8,6%.

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΑΔΜΕ Μάνος Μανουσάκης δήλωσε: «Το 2022 ήταν μία ιδιαίτερα παραγωγική χρονιά για τον Όμιλο ΑΔΜΗΕ. Παρά τις δύσκολες συνθήκες λόγω της ενεργειακής κρίσης, ενισχύσαμε τη σταθερά υψηλή αναπτυξιακή μας δυναμική, σημειώσαμε πρόοδο σε όλα τα έργα του επενδυτικού μας προγράμματος τηρώντας τον επιχειρησιακό μας σχεδιασμό και πετύχαμε από το τελευταίο τρίμηνο του έτους ισχυρή ανάκαμψη των εσόδων και της κερδοφορίας μας σε επίπεδο Ομίλου. Ο ΑΔΜΗΕ συνεχίζει να επενδύει στη βιώσιμη ανάπτυξη, τον εκσυγχρονισμό και τον ψηφιακό μετασχηματισμό του δικτύου και εξελίσσεται σε έναν από τους πιο σύγχρονους και εξωστρεφείς Ευρωπαίους Διαχειριστές, στηρίζοντας την προσπάθεια για ενεργειακή μετάβαση με παράλληλη διασφάλιση της ευστάθειας του ηλεκτρικού συστήματος».

Ο εκτελεστικός πρόεδρος της ΑΔΜΗΕ Συμμετοχών Διαμαντής Βαχτσιαβάνος, ανέφερε: «Για την ΑΔΜΗΕ Συμμετοχών Α.Ε. το 2022 ήταν αδιαμφισβήτητα μια χρονιά προκλήσεων, καθώς κληθήκαμε να αντιμετωπίσουμε το ρευστό οικονομικό και επενδυτικό περιβάλλον, το οποίο δημιουργήθηκε εξαιτίας των αλλεπάλληλων κρίσεων. Εν μέσω αυτή της συγκυρίας, ο Διαχειριστής συνέχισε απρόσκοπτα την υλοποίηση του επενδυτικού του προγράμματος, με τις επενδύσεις να ανέρχονται σε 355 εκατ. ευρώ και την αναπτυξιακή πορεία του Ομίλου να επιβεβαιώνεται και από τα αποτελέσματα του 4ου τριμήνου, με την πλήρη αποκατάσταση της λειτουργικής κερδοφορίας.

Στον βασικό πυλώνα της εταιρικής διακυβέρνησης, ενσωματώσαμε στην λειτουργία της Εταιρείας διατάξεις που βελτιστοποιούν την απόδοση μας σε ζητήματα εταιρικής κουλτούρας, χρηστής διοίκησης, συμπερίληψης και διαφορετικότητας. Παράλληλα, συνεχίζουμε να υπηρετούμε τον σύνθετο ρόλο μας, όχι μόνο στην επικοινωνία και την ανάδειξη του σημαντικού έργου που επιτελεί ο Διαχειριστής, αλλά και στη στήριξη των μετόχων μας και στην ανταπόδοση της εμπιστοσύνης που μας δείχνουν, η οποία είναι βασικό σημείο αναφοράς για εμάς.»

Το ΔΣ της εταιρείας θα προτείνει τη διανομή του μέγιστου επιτρεπόμενου προμερίσματος μεικτού ποσού ύψους 0,058 ευρώ ανά μετοχή για τη χρήση του 2023.

 

FacebookTweetPin
avatar
EnergyUp

Νέα και ειδήσεις για ενεργειακά θέματα.

Προηγούμενο Άρθρο
Κώστας Σκρέκας: «Εντάσσουμε στην ιστοσελίδα e-katanalotis.gov.gr, τις τιμές των παρόχων ηλεκτρικής ενέργειας»
Επόμενο Άρθρο
Κίνα: Ετήσια αύξηση 34,8% κατέγραψαν οι πωλήσεις οχημάτων νέας ενεργειακής τεχνολογίας τον Μάρτιο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης: Συμφωνία προόδου και ευημερίας με...

6 Οκτωβρίου, 2026

Μέχρι και τις 14 Οκτωβρίου η έκπτωση στα...

6 Οκτωβρίου, 2026

Σημαντικές δυνατότητες χρηματοδότησης για επιχειρήσεις και επενδυτές

6 Οκτωβρίου, 2026

ΔΕΣΦΑ: Σε τροχιά υλοποίησης ο αγωγός φυσικού αερίου...

6 Οκτωβρίου, 2026

Σταύρος Παπασταύρου: Ενισχύουμε την ενεργειακή συνεργασία στα Βαλκάνια...

6 Οκτωβρίου, 2026

Ο ΔΕΣΦΑ στο Βελιγράδι: Μετατρέποντας τον Κάθετο Διάδρομο...

6 Οκτωβρίου, 2026

Η S&P Global Ratings  αναβαθμίζει την πιστοληπτική ικανότητα...

6 Οκτωβρίου, 2026

METLEN: Συμφωνία για προμήθεια Γαλλίου με κορυφαία ιαπωνική...

6 Οκτωβρίου, 2026

ΔΕΗ: Ολοκληρώθηκε η απόκτηση χαρτοφυλακίου ΑΠΕ 277,3MW στην...

6 Οκτωβρίου, 2026

NEWSROOM

  • ΕΕ: Νέες κυρώσεις σε 1.650 επιπλέον φυσικά και νομικά πρόσωπα της Ρωσίας

    7 Οκτωβρίου, 2026
  • Συνάντηση των ΥΠΕΞ Ελλάδας -ΗΠΑ

    7 Οκτωβρίου, 2026
  • Το πρόγραμμα του Μάρκο Ρούμπιο στην Αθήνα-Ο 6ος Στρατηγικός Διάλογος ΗΠΑ – Ελλάδας

    7 Οκτωβρίου, 2026
  • ΥΠΕΞ για την 7η Οκτωβρίου: Επιτακτική η εδραίωση μόνιμης εκεχειρίας στη Γάζα

    7 Οκτωβρίου, 2026
  • Κυριάκος Πιερρακάκης: Εντός του 2027 ο τελικός ανάδοχος για τη μεταφορά των υπουργείων στην ΠΥΡΚΑΛ

    6 Οκτωβρίου, 2026
  • Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης: Συμφωνία προόδου και ευημερίας με ορίζοντα το 2030

    6 Οκτωβρίου, 2026
  • Στην Αθήνα έφτασε ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάρκο Ρούμπιο

    6 Οκτωβρίου, 2026
  • Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προτείνει ισχυρότερες δικλίδες ασφαλείας για μια μελλοντική Διεύρυνση της ΕΕ

    6 Οκτωβρίου, 2026
  • Μέχρι και τις 14 Οκτωβρίου η έκπτωση στα βασικά καύσιμα κίνησης, την Αμόλυβδη βενζίνη 95 οκτανίων και το Πετρέλαιο κίνησης

    6 Οκτωβρίου, 2026
  • Σημαντικές δυνατότητες χρηματοδότησης για επιχειρήσεις και επενδυτές

    6 Οκτωβρίου, 2026
  • Νικόλ Μαλλιωτάκη: Η Ελλάδα είναι ένας από τους πιο αξιόπιστους συμμάχους της Αμερικής

    6 Οκτωβρίου, 2026
  • ΔΕΣΦΑ: Σε τροχιά υλοποίησης ο αγωγός φυσικού αερίου προς την Πάτρα 

    6 Οκτωβρίου, 2026
  • Σταύρος Παπασταύρου: Ενισχύουμε την ενεργειακή συνεργασία στα Βαλκάνια για ασφαλή και οικονομικά προσιτή ενέργεια

    6 Οκτωβρίου, 2026
  • Ο ΔΕΣΦΑ στο Βελιγράδι: Μετατρέποντας τον Κάθετο Διάδρομο σε πραγματικές περιφερειακές ροές

    6 Οκτωβρίου, 2026
  • Η S&P Global Ratings  αναβαθμίζει την πιστοληπτική ικανότητα του Ομίλου TITAN σε ΒΒΒ- με σταθερή πρoοπτική

    6 Οκτωβρίου, 2026

Το ηλεκτρονικό περιοδικό για την ενέργεια, τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, την οικονομία και το περιβάλλον!

Λεωφόρος Κηφισίας 62-64, Μαρούσι  15125
info@energyup.gr

Μέλος του

Team Energyup.gr

Παππά Μαρία
Βλάχος Γιώργος
Δέδε Ιωάννα
Αντωνίου Γιάννης

Facebook Twitter

ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ

  • ΕΕ: Νέες κυρώσεις σε 1.650 επιπλέον φυσικά και νομικά πρόσωπα της Ρωσίας

    7 Οκτωβρίου, 2026
  • Συνάντηση των ΥΠΕΞ Ελλάδας -ΗΠΑ

    7 Οκτωβρίου, 2026
  • Το πρόγραμμα του Μάρκο Ρούμπιο στην Αθήνα-Ο 6ος Στρατηγικός Διάλογος ΗΠΑ – Ελλάδας

    7 Οκτωβρίου, 2026

@2021 - Energyup.gr - All Right Reserved.


Back To Top
Energy Up
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • NEWSROOM
  • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • AUTO NEWS
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΠΩΝΥΜΩΣ
  • ΔΙΕΘΝΗ