Κυριακή, 14 Ιουνίου 2026 | 8:23 πμ
Energy Up
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • NEWSROOM
  • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • AUTO NEWS
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΠΩΝΥΜΩΣ
  • ΔΙΕΘΝΗ
Home ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ Alpha Bank: Εννέα βραβεία, στα Circular Economy Awards 2023.

Alpha Bank: Εννέα βραβεία, στα Circular Economy Awards 2023.

by EnergyUp 20 Ιανουαρίου, 2024
20 Ιανουαρίου, 2024

Κορυφαίος οργανισμός στη διάδοση και εφαρμογή πράσινων πρακτικών αναδείχθηκε η Alpha Bank στα Circular Economy Awards 2023, που διοργανώθηκαν από την Boussias events. 

Όπως ανακοινώθηκε, η Τράπεζα απέσπασε συνολικά εννέα βραβεία, μεταξύ των οποίων το βραβείο Circular Economy Company of the Year. Ειδικότερα για την κορυφαία αυτή διάκριση, η κριτική επιτροπή των βραβείων αναγνώρισε την προσπάθεια της Alpha Bank να θέσει την κυκλική οικονομία στον πυρήνα της αναπτυξιακής στρατηγικής της, συμβάλλοντας στην εξοικονόμηση ενέργειας, την ορθολογικότερη χρήση των φυσικών πόρων και την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής.

Επιπλέον, η Τράπεζα αναδείχθηκε νικήτρια στην κατηγορία Χρηματοπιστωτικοί Οργανισμοί/Banking. Με το βραβείο αυτό αναγνωρίστηκαν οι ενέργειές της για την προστασία του περιβάλλοντος και τη βιωσιμότητα της λειτουργίας της. Παράλληλα, η Alpha Bank κέρδισε:

– Δύο Gold Awards, το ένα στην κατηγορία «Repair and Reuse» για τη χορήγηση δωρεάν χρησιμοποιημένου υλικού σε φορείς, τοπικές κοινωνίες και ευάλωτες κοινωνικές ομάδες και το δεύτερο στην κατηγορία «Corporate Social Responsibility and Circular Economy», για το πρόγραμμα «Κυκλική Οικονομία στην Πράξη».

– Τρία Silver Awards: Στην κατηγορία «Waste Reduction» για τη μείωση των παραγόμενων αποβλήτων και την επαναχρησιμοποίηση υλικών, στην κατηγορία «Battery Recycling» για την ορθολογική χρήση των φυσικών πόρων και στην κατηγορία «Hazardous Recycling» για την αποτελεσματική διαχείριση των επικίνδυνων αποβλήτων.

– Δύο Bronze Awards: Το ένα στην κατηγορία «Waste Prevention» για τη μείωση των παραγόμενων αποβλήτων «από την αρχή», και το άλλο στην κατηγορία «Electrical and Electronic Equipment Recycling» για το πρόγραμμα ανακύκλωσης της Τράπεζας.

Η Ράνια Σταθοπούλου, επικεφαλής της Διεύθυνσης Περιουσίας της Alpha Bank, δήλωσε: «Η βράβευση της Alpha Bank ως “Circular Economy Company of the Year” αποτελεί αναγνώριση για την Τράπεζα και τους ανθρώπους της, για την αποφασιστικότητα και συνέπεια που επιδεικνύουν στη συνεχή προσπάθεια για την προστασία του περιβάλλοντος, την εξοικονόμηση φυσικών πόρων, τη μείωση των εκπομπών CO2 και την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, με στόχο ένα βιώσιμο μέλλον. Η Τράπεζα θα συνεχίσει να έχει στο επίκεντρο της στρατηγικής της τη βιωσιμότητα και την πράσινη ανάπτυξη, χτίζοντας ένα καλύτερο μέλλον για επιχειρήσεις και ιδιώτες».

Η Στρατηγική της Alpha Bank για την Κυκλική Οικονομία 
Όπως αναφέρεται στην σχετική ανακοίνωση, η προστασία του περιβάλλοντος αποτελεί πάγια δέσμευση της Alpha Bank. Έχοντας προσυπογράψει τις έξι Αρχές της Υπεύθυνης Τραπεζικής (United Nations Environment Programme Finance Initiative), δεσμεύεται να λειτουργεί υπεύθυνα, μετριάζει τις επιπτώσεις της δραστηριότητάς της στο περιβάλλον και την κοινωνία, συμβάλει στη διαμόρφωση ενός βιώσιμου τραπεζικού συστήματος. Η στρατηγική αειφορίας της Alpha Bank ενσωματώνει στις λειτουργίες της, κατά μήκος της αλυσίδας αξίας, κριτήρια ESG, ως μέρος της κουλτούρας της, καθώς στηρίζεται στην ενεργή συμμετοχή των εργαζομένων και στην υλοποίηση αποφάσεων της Διοίκησης προς αυτή την κατεύθυνση. Μέσω της στρατηγικής αειφορίας, της Περιβαλλοντικής Πολιτικής και του Συστήματος Περιβαλλοντικής Διαχείρισης που διαθέτει, η Τράπεζα επενδύει συνεχώς στη βελτίωση της περιβαλλοντικής της επίδοσης. Με συγκεκριμένες ενέργειες ορθολογικής χρήσης των φυσικών πόρων, μειώνει την κατανάλωση ενέργειας, χαρτιού, νερού και υλοποιεί προγράμματα μείωσης αποβλήτων, επαναχρησιμοποίησης υλικών και ανακύκλωσης. Παράλληλα, σχεδιάζει βιώσιμα τραπεζικά προϊόντα και στηρίζει τους πελάτες της στην πραγματοποίηση επενδύσεων με θετικό περιβαλλοντικό πρόσημο.

FacebookTweetPin
avatar
EnergyUp

Νέα και ειδήσεις για ενεργειακά θέματα.

Προηγούμενο Άρθρο
Κλιματική αλλαγή, με επέκταση της θερινής περιόδου και συρρίκνωση των ενδιάμεσων εποχών.
Επόμενο Άρθρο
Ενίσχυση του ταμείου της με 79,2 εκατ. €  εξασφάλισε  η ΓΕΚ Τέρνα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΕΔΔΗΕ: Υπεγράφη η σύμβαση για την κατασκευή του...

15 Μαΐου, 2026

Από τη «μικρή ΔΕΗ» στη «διπλή ΔΕΗ» –...

11 Μαΐου, 2026

AKTOR: Συμφωνίες για πώληση LNG και μονάδα ηλεκτροπαραγωγής...

29 Απριλίου, 2026

Το νέο επιχειρηματικό σχέδιο της ΔΕΗ – Επενδύσεις...

25 Απριλίου, 2026

Η Schneider Electric με το Microsoft Azure AI...

23 Απριλίου, 2026

Ελληνογαλλικό Οικονομικό Φόρουμ στην Αθήνα από τον ΣΕΒ...

20 Απριλίου, 2026

CURA και Όμιλος ΤΙΤΑΝ: Συνεργασία για τη δοκιμήτεχνολογίας...

20 Απριλίου, 2026

Μελέτη Schneider Electric: Οι κατασκευαστές του κλάδου CPGβλέπουν...

20 Απριλίου, 2026

Το ελληνικό οικοσύστημα καινοτομίας

19 Απριλίου, 2026

NEWSROOM

  • Ε Ε -ΟΟΣΑ και αγορές δίνουν ψήφο εμπιστοσύνης στην ελληνική οικονομία

    8 Ιουνίου, 2026
  • Νίκη του Νικόλ Πασινιάν στις εκλογές στην Αρμενία

    8 Ιουνίου, 2026
  • Γιώργος Κώτσηρας: Τα οφέλη από τις αλλαγές στη ρύθμιση των 72 δόσεων

    8 Ιουνίου, 2026
  • Κυριάκος Πιερρακάκης: Όσο βελτιώνεται η οικονομική συνθήκη, κάθε μέρα, κάθε βδομάδα, κάθε μήνα θα υπάρχουν κινήσεις προς όφελος της κοινωνίας

    8 Ιουνίου, 2026
  • Νίκος Δένδιας: Για έναν Έλληνα υπουργό είναι πάντα συγκινητικό να βρίσκεται εδώ, στη Λευκωσία, στην πρωτεύουσα του Κυπριακού Ελληνισμού

    8 Ιουνίου, 2026
  • Ανοίγει σήμερα η ευρωπαϊκή πρόσκληση για καθαρή ενέργεια -CETPartnership 2026

    8 Ιουνίου, 2026
  • Στην Ουάσιγκτον βρίσκεται από σήμερα  ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Σταύρος Παπασταύρου

    8 Ιουνίου, 2026
  • Το Πεκίνο προωθεί ένα πιλοτικό πρόγραμμα για την καινοτόμο ανάπτυξη δικτύων τεχνολογίας 6G

    8 Ιουνίου, 2026
  • ΔΕΗ: από σήμερα η διαπραγμάτευση των νέων μετοχών

    26 Μαΐου, 2026
  • ΔΕΔΔΗΕ: Υπεγράφη η σύμβαση για την κατασκευή του νέου Κέντρου Διανομής Κερατέας

    15 Μαΐου, 2026
  • Η συνάντηση των Υπουργών Ενέργειας της Ελλάδας, της Σερβίας, της Βόρειας Μακεδονίας και της Βουλγαρίας

    15 Μαΐου, 2026
  • Από τη «μικρή ΔΕΗ» στη «διπλή ΔΕΗ» – Την Πέμπτη η γενική συνέλευση για αύξηση κεφαλαίου 4 δισ. ευρώ – Στόχος ο διπλασιασμός της εγκατεστημένης ισχύος

    11 Μαΐου, 2026
  • Δημιουργία φωτοβολταϊκού σταθμού στην περιοχή Λάγουρα του Δήμου Άργους Ορεστικού Καστοριάς

    6 Μαΐου, 2026
  • Κυριάκος Μητσοτάκης: Ανάγκη ενίσχυσης και επιτάχυνσης της ευρωπαϊκής αμυντικής βιομηχανίας και παραγωγής

    4 Μαΐου, 2026
  • Ήρθε το τέλος της σκέψης;

    2 Μαΐου, 2026

Το ηλεκτρονικό περιοδικό για την ενέργεια, τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, την οικονομία και το περιβάλλον!

Λεωφόρος Κηφισίας 62-64, Μαρούσι  15125
info@energyup.gr

Μέλος του

Team Energyup.gr

Παππά Μαρία
Βλάχος Γιώργος
Δέδε Ιωάννα
Αντωνίου Γιάννης

Facebook Twitter

ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ

  • Ε Ε -ΟΟΣΑ και αγορές δίνουν ψήφο εμπιστοσύνης στην ελληνική οικονομία

    8 Ιουνίου, 2026
  • Νίκη του Νικόλ Πασινιάν στις εκλογές στην Αρμενία

    8 Ιουνίου, 2026
  • Γιώργος Κώτσηρας: Τα οφέλη από τις αλλαγές στη ρύθμιση των 72 δόσεων

    8 Ιουνίου, 2026

@2021 - Energyup.gr - All Right Reserved.


Back To Top
Energy Up
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • NEWSROOM
  • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • AUTO NEWS
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΠΩΝΥΜΩΣ
  • ΔΙΕΘΝΗ