Κυριακή, 14 Ιουνίου 2026 | 6:41 πμ
Energy Up
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • NEWSROOM
  • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • AUTO NEWS
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΠΩΝΥΜΩΣ
  • ΔΙΕΘΝΗ
Home ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ Αθ. Πολυχρονόπουλος: Η Ελλάδα μπορεί να αποτελέσει παράδειγμα κυκλικής οικονομίας

Αθ. Πολυχρονόπουλος: Η Ελλάδα μπορεί να αποτελέσει παράδειγμα κυκλικής οικονομίας

by EnergyUp 18 Μαρτίου, 2022
18 Μαρτίου, 2022

Iσχυρή επιχειρηματική δυναμική αναπτύσσει η ελληνική εταιρεία Polygreen στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, όπου συμμετέχει δημιουργικά και στο ελληνικό περίπτερο στην EXPO 2020 του Ντουμπάι, αναδεικνύοντας τις σημαντικές προοπτικές της Ελλάδας στο πεδίο της κυκλικής οικονομίας. 

Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Αθανάσιος Πολυχρονόπουλος, ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Polygreen: «Η δραστηριοποίηση μας στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα επιβεβαιώνει την εξωστρεφή στρατηγική μας και την αναπτυξιακή δυναμική του ομίλου μας. Οι χώρες της ευρύτερης περιοχής της Μέσης Ανατολής έχουν θέσει αρκετά φιλόδοξους στόχους στους τομείς της ανακύκλωσης και της διαχείρισης αποβλήτων για τα επόμενα χρόνια, γεγονός που δημιουργεί μεγάλες προοπτικές για την Polygreen».

 Ερωτηθείς για τη δυναμική της Ελλάδας στο πεδίο της κυκλικής οικονομίας ο κύριος Πολυχρονόπουλος ανέφερε: «Πιστεύουμε ότι η Ελλάδα μπορεί να αποτελέσει ένα επιτυχημένο παράδειγμα κυκλικού μοντέλου οικονομίας και στην Polygreen φιλοδοξούμε να συμβάλλουμε καθοριστικά, ώστε η χώρα να κάνει το αποφασιστικό βήμα για αυτή τη μετάβαση. Με τον τρόπο αυτό διευρύνουμε την δέσμευση μας για τη φροντίδα του περιβάλλοντος, στηρίζοντας παράλληλα τη χώρα μέσα από την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητάς της και τη σταδιακή δημιουργία ποιοτικών θέσεων εργασίας», τόνισε χαρακτηριστικά.

Άλλωστε, η Polygreen ενισχύει σημαντικά την παρουσία της χώρας μας στη διεθνούς εμβέλειας έκθεση EXPO 2020 DUBAI, όπου στόχοι αποτελούν η ενίσχυση της εξωστρέφειας της ελληνικής οικονομίας, της εξαγωγικής δραστηριότητας των ελληνικών επιχειρήσεων και της ανάπτυξης οικονομικών συνεργασιών.
Η εταιρεία κατέχει κεντρική θέση στο περίπτερο της χώρας μας, όπου με σύνθημα “H Ελλάδα του αύριο, σήμερα”, προβάλλονται οκτώ πυλώνες που αποτυπώνουν το δυναμικό κομμάτι της ελληνικής οικονομίας και αποτελούν συγκριτικά της πλεονεκτήματα. 

Συγκεκριμένα, στην έκθεση παρουσιάζονται: η τεχνολογία / καινοτομία,  η ενέργεια, η  ναυτιλία, ο τουρισμός και πολιτισμός, το ανθρώπινο κεφάλαιο,  το  ανθρώπινο κεφάλαιο, η βιομηχανία, η αγροδιατροφή και οι επιστήμες Υγείας, με ευθύνη της Enterprise Greece που στηρίζει τη δραστηριοποίηση των επιχειρήσεων σε  διεθνείς αγορές και υλοποιεί πρωτοβουλίες και προγράμματα προς αυτή την κατεύθυνση, μεταξύ των οποίων και την Polygreen.
Μάλιστα, η Polygreen πρόσφατα διακρίθηκε με τρία σημαντικά βραβεία, στα φετινά Circular Economy Awards. Συγκεκριμένα, η Polygreen κέρδισε το Χρυσό Bραβείο στην κατηγορία Recycling (Compost – Materials Recovery) για την πρωτοβουλία We Sea More ΙΙ, ενώ για το πρόγραμμα Just Go Zero Coffee απέσπασε το Αργυρό Βραβείο στην ίδια κατηγορία Recycling (Compost – Materials Recovery) και το Χάλκινο Βραβείο στην κατηγορία Zero Waste.
Καθώς, πρόκειται για μία εταιρεία ηγέτη στον τομέα της κυκλικής οικονομίας παγκοσμίως με τομείς δραστηριοποίησης που αφορούν λύσεις Κυκλικής Οικονομίας, τη συλλογή και κυκλική διαχείριση αποβλήτων, διαχείριση επικίνδυνων αποβλήτων, αλλά και την αντιμετώπιση θαλάσσιας ρύπανσης.

 Όπως αναφέρει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο γενικός διευθυντής της εταιρείας κ. Λαυρέντης Αλβέρτης: «Η εταιρεία ιδρύθηκε το 2018 ενώ ξεκίνησε τη λειτουργία της στην Ελλάδα το 2021. Είναι ελληνικής ιδιοκτησίας, ενώ, λειτουργεί ως όμιλος εταιρειών, με σημαντική παρουσία σε Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Αφρική».
Καρπός της κοινοπραξίας των εταιρειών Polygreen Middle East και της Bee’ah, πρωτοπόρος εταιρία στον τομέα της βιωσιμότητας στη Μέση Ανατολή, είναι η Evogreen, που δημιουργήθηκε τον Ιούνιο 2021 με έδρα τα ΗΑΕ, με στόχο να προσφέρει λύσεις περιβαλλοντικής διαχείρισης θαλάσσιου και χερσαίου περιβάλλοντος τόσο στα ΗΑΕ, όσο και την ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής.

Σύμφωνα με τον κ. Αλβέρτη: «Η Evogreen, καλύπτει ένα ευρύ φάσμα λύσεων για τη διαχείριση αποβλήτων και την αντιμετώπιση περιστατικών θαλάσσιας ρύπανσης, όπως μεταξύ άλλων, υπηρεσίες απορρύπανσης από πετρελαιοκηλίδες, υπηρεσίες διαχείρισης πλοίων που βρίσκονται σε κατάσταση κινδύνου (distressed vessel management), υπηρεσίες διαχείρισης εγκαταλειμμένων φορτηγών πλοίων στις οποίες περιλαμβάνεται και η ανακύκλωση και η ανάκτηση υλικών, η επισκευή ή ανακατασκευή μετά από ατύχημα. Επίσης, η προσφέρει υπηρεσίες ανακύκλωσης πράσινων πλοίων, ενώ έχει προχωρήσει και στη δημιουργία ενός εξειδικευμένου περιβαλλοντικού εργαστηρίου το οποίο θα εγγυάται την υψηλή ποιότητα του παραγόμενου αποτελέσματος από την διαχείριση των επικίνδυνων αποβλήτων».

Η Evogreen διαθέτει ήδη μια μονάδα παραγωγής Εναλλακτικών Πρώτων Υλών (Alternative Raw Material) στην Sharjah, ενώ αυτή τη στιγμή κατασκευάζει και μια μονάδα παραγωγής Εναλλακτικών Στερεών Καυσίμων, όπου θα γίνεται επεξεργασία υγρών αποβλήτων, με στόχο να μετατραπούν σε εναλλακτικά καύσιμα τα οποία θα χρησιμοποιούνται  στην παραγωγή τσιμέντου. 

Τέλος, όπως έγινε γνωστό, ήδη έχει υπογραφεί τριετές συμβόλαιο με την «Sharjah National Oil Company» για την επεξεργασία αποβλήτων της γεώτρησης πετρελαίου, καθώς επίσης και διετής σύμβαση με την Emirates Global Aluminium για την επεξεργασία των βιομηχανικών και επικίνδυνων αποβλήτων που παράγονται κατά την παραγωγή αλουμινίου, γεγονός που δημιουργεί ακόμα μεγαλύτερες προοπτικές ανάπτυξης για την ελληνική εταιρεία.

FacebookTweetPin
avatar
EnergyUp

Νέα και ειδήσεις για ενεργειακά θέματα.

Προηγούμενο Άρθρο
Τηλεδιάσκεψη Κυριάκου Μητσοτάκη με Μάριο Ντράγκι, Πέδρο Σάντσεθ και Αντόνιο Κόστα
Επόμενο Άρθρο
Κυριάκος Μητσοτάκης: Η αντιμετώπιση της κρίσης στην ενέργεια απαιτεί κοινή ευρωπαϊκή απάντηση

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΕΔΔΗΕ: Υπεγράφη η σύμβαση για την κατασκευή του...

15 Μαΐου, 2026

Από τη «μικρή ΔΕΗ» στη «διπλή ΔΕΗ» –...

11 Μαΐου, 2026

AKTOR: Συμφωνίες για πώληση LNG και μονάδα ηλεκτροπαραγωγής...

29 Απριλίου, 2026

Το νέο επιχειρηματικό σχέδιο της ΔΕΗ – Επενδύσεις...

25 Απριλίου, 2026

Η Schneider Electric με το Microsoft Azure AI...

23 Απριλίου, 2026

Ελληνογαλλικό Οικονομικό Φόρουμ στην Αθήνα από τον ΣΕΒ...

20 Απριλίου, 2026

CURA και Όμιλος ΤΙΤΑΝ: Συνεργασία για τη δοκιμήτεχνολογίας...

20 Απριλίου, 2026

Μελέτη Schneider Electric: Οι κατασκευαστές του κλάδου CPGβλέπουν...

20 Απριλίου, 2026

Το ελληνικό οικοσύστημα καινοτομίας

19 Απριλίου, 2026

NEWSROOM

  • Ε Ε -ΟΟΣΑ και αγορές δίνουν ψήφο εμπιστοσύνης στην ελληνική οικονομία

    8 Ιουνίου, 2026
  • Νίκη του Νικόλ Πασινιάν στις εκλογές στην Αρμενία

    8 Ιουνίου, 2026
  • Γιώργος Κώτσηρας: Τα οφέλη από τις αλλαγές στη ρύθμιση των 72 δόσεων

    8 Ιουνίου, 2026
  • Κυριάκος Πιερρακάκης: Όσο βελτιώνεται η οικονομική συνθήκη, κάθε μέρα, κάθε βδομάδα, κάθε μήνα θα υπάρχουν κινήσεις προς όφελος της κοινωνίας

    8 Ιουνίου, 2026
  • Νίκος Δένδιας: Για έναν Έλληνα υπουργό είναι πάντα συγκινητικό να βρίσκεται εδώ, στη Λευκωσία, στην πρωτεύουσα του Κυπριακού Ελληνισμού

    8 Ιουνίου, 2026
  • Ανοίγει σήμερα η ευρωπαϊκή πρόσκληση για καθαρή ενέργεια -CETPartnership 2026

    8 Ιουνίου, 2026
  • Στην Ουάσιγκτον βρίσκεται από σήμερα  ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Σταύρος Παπασταύρου

    8 Ιουνίου, 2026
  • Το Πεκίνο προωθεί ένα πιλοτικό πρόγραμμα για την καινοτόμο ανάπτυξη δικτύων τεχνολογίας 6G

    8 Ιουνίου, 2026
  • ΔΕΗ: από σήμερα η διαπραγμάτευση των νέων μετοχών

    26 Μαΐου, 2026
  • ΔΕΔΔΗΕ: Υπεγράφη η σύμβαση για την κατασκευή του νέου Κέντρου Διανομής Κερατέας

    15 Μαΐου, 2026
  • Η συνάντηση των Υπουργών Ενέργειας της Ελλάδας, της Σερβίας, της Βόρειας Μακεδονίας και της Βουλγαρίας

    15 Μαΐου, 2026
  • Από τη «μικρή ΔΕΗ» στη «διπλή ΔΕΗ» – Την Πέμπτη η γενική συνέλευση για αύξηση κεφαλαίου 4 δισ. ευρώ – Στόχος ο διπλασιασμός της εγκατεστημένης ισχύος

    11 Μαΐου, 2026
  • Δημιουργία φωτοβολταϊκού σταθμού στην περιοχή Λάγουρα του Δήμου Άργους Ορεστικού Καστοριάς

    6 Μαΐου, 2026
  • Κυριάκος Μητσοτάκης: Ανάγκη ενίσχυσης και επιτάχυνσης της ευρωπαϊκής αμυντικής βιομηχανίας και παραγωγής

    4 Μαΐου, 2026
  • Ήρθε το τέλος της σκέψης;

    2 Μαΐου, 2026

Το ηλεκτρονικό περιοδικό για την ενέργεια, τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, την οικονομία και το περιβάλλον!

Λεωφόρος Κηφισίας 62-64, Μαρούσι  15125
info@energyup.gr

Μέλος του

Team Energyup.gr

Παππά Μαρία
Βλάχος Γιώργος
Δέδε Ιωάννα
Αντωνίου Γιάννης

Facebook Twitter

ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ

  • Ε Ε -ΟΟΣΑ και αγορές δίνουν ψήφο εμπιστοσύνης στην ελληνική οικονομία

    8 Ιουνίου, 2026
  • Νίκη του Νικόλ Πασινιάν στις εκλογές στην Αρμενία

    8 Ιουνίου, 2026
  • Γιώργος Κώτσηρας: Τα οφέλη από τις αλλαγές στη ρύθμιση των 72 δόσεων

    8 Ιουνίου, 2026

@2021 - Energyup.gr - All Right Reserved.


Back To Top
Energy Up
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • NEWSROOM
  • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • AUTO NEWS
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΠΩΝΥΜΩΣ
  • ΔΙΕΘΝΗ