Δευτέρα, 15 Ιουνίου 2026 | 5:14 πμ
Energy Up
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • NEWSROOM
  • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • AUTO NEWS
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΠΩΝΥΜΩΣ
  • ΔΙΕΘΝΗ
Home ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ Data Center Heraklion 1: Η μεγαλύτερη επένδυση εταιρίας του κλάδου της τεχνολογίας στην Κρήτη

Data Center Heraklion 1: Η μεγαλύτερη επένδυση εταιρίας του κλάδου της τεχνολογίας στην Κρήτη

by EnergyUp 21 Νοεμβρίου, 2022
21 Νοεμβρίου, 2022

Εκδήλωση για τη δημιουργία του νέου Data Center Heraklion 1 της εταιρίας Lamda Hellix -Digital Realty, που αποτελεί την μεγαλύτερη επένδυση εταιρίας του κλάδου της τεχνολογίας στην Κρήτη μέχρι σήμερα, πραγματοποιήθηκε στη βιομηχανική περιοχή του Ηρακλείου, παρουσία του υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων ‘Αδωνι Γεωργιάδη.

Όπως είπε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, «οι επενδύσεις που κάνει η Digital Realty τα τελευταία δύο χρόνια στην Ελλάδα είναι πραγματικές» και «σε λίγες ημέρες, με τον πρωθυπουργό, θα πάμε να εγκαινιάσουμε το Athens 3, το καινούργιο data Center στο Κορωπί και άμεσα θα ξεκινήσει και η κατασκευή του Αthens 4». Ο κ. Γεωργιάδης πρόσθεσε ότι η σημερινή μέρα είναι μια ιστορική μέρα για την Κρήτη, σχολιάζοντας ότι «ως κυβέρνηση έχουμε δουλέψει πολύ για να γίνει η Ελλάδα ένα διεθνές ψηφιακό κέντρο. Η Microsoft, όπως ξέρετε, ξεκινάει ήδη τη διαδικασία της αδειοδοτήσεως των δικών της Data Center. Η Digital Realty, η Amazon Web Services με τη Digital Realty και η Google έχουν ήδη ανακοινώσει επενδύσεις σε αυτόν τον τομέα στην Ελλάδα. Για εμάς ήταν πολύ μεγάλο πράγμα. Αλλάζει τη χώρα μας. Μας καθιστά ένα διεθνή κόμβο μεταφοράς των πληροφοριών στην εποχή που οι πληροφορίες είναι οι νέος χρυσός».

Επιπλέον, ο κ. Γεωργιάδης σημείωσε ότι «η μεγαλύτερη αλλαγή που έχει γίνει στην Ελλάδα από την κυβέρνηση Μητσοτάκη στον τομέα της οικονομίας είναι πως έχουμε δείξει ότι οι επενδύσεις είναι για εμάς ευπρόσδεκτες. Και ότι είμαστε μια κυβέρνηση που είμαστε εδώ για να κάνει τη ζωή των επενδυτών ευκολότερη και όχι δυσκολότερη».

Πρόκειται για την πρώτη εγκατάσταση carrier-neutral στο νησί, που αναμένεται να υποστηρίξει την ανάπτυξη έως και 6,5 MW εγκατεστημένου φορτίου ΙΤ, με την ολοκλήρωση της πρώτης φάσης να έχει προγραμματιστεί για το 2025, όπως δήλωσε στην ομιλία του ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Lamda Hellix, A Digital Realty Company, Απόστολος Κάκκος. Η εγκατάσταση θα λειτουργεί ως κόμβος διασύνδεσης για διηπειρωτικά και περιφερειακά υποθαλάσσια καλώδια που θα καταλήγουν μελλοντικά στην Κρήτη, συμπεριλαμβανομένων του Ηρακλείου, των Χανίων, του Τυμπακίου και της Σητείας, ενώ σε συνδυασμό με την αυξανόμενη παρουσία της Digital Realty στην Αθήνα (δύο λειτουργικά data center και δύο υπό ανάπτυξη), η εγκατάσταση στην Κρήτη αναμένεται να επιτρέψει στους πελάτες της να δημιουργήσουν νέα network routes με υψηλότερες ταχύτητες προς τα Βαλκάνια, την Ανατολική Ευρώπη και τη Βόρεια Αφρική.

Όπως ανέφερε ο κ. Κάκκος, οι φορείς εκμετάλλευσης υποθαλάσσιων καλωδίων και δικτύων αναμένεται να είναι σε θέση να μειώσουν το κόστος ανάπτυξης και να αυξήσουν την ανθεκτικότητα των δικτύων τους στη Μεσόγειο, καθώς επεκτείνονται για να καλύψουν την αυξανόμενη ζήτηση χωρητικότητας, ενώ η επέκταση στην Κρήτη έχει σχεδιαστεί σε στενή συνεργασία με τις εταιρείες υποθαλάσσιων καλωδίων και αναμένεται να καλύψει τη ζήτηση ενός carrier- neutral data center παρόχου στο νησί. «Οι εγκαταστάσεις στο Ηράκλειο θα αποτελέσουν σημείο διασύνδεσης για διηπειρωτικά και περιφερειακά υποθαλάσσια καλώδια, αναδιανέμοντας δεδομένα στην Ελλάδα, την Τουρκία, τη Βόρεια Αφρική και την Κεντρική Ανατολική Ευρώπη, καθώς και στα Βαλκάνια» ανέφερε ο κ. Κάκκος, που συμπλήρωσε ότι «πρόκειται για ένα έργο που θα συμβάλλει στην ενίσχυση της τοπικής οικονομίας και της απασχόλησης, καθώς σε όλη τη διάρκεια υλοποίησης του data center θα απασχοληθούν δεκάδες εθνικές και τοπικές επιχειρήσεις και εκατοντάδες στελέχη τους στον σχεδιασμό και την κατασκευή του, χρησιμοποιώντας τελευταίες τεχνολογίες και υπηρεσίες, καθώς και υλικά κατασκευών». Στην εκδήλωση παραβρέθηκε η επιτετραμμένη στην πρεσβεία των ΗΠΑ στην Αθήνα Maria dG Olson, αλλά και τοπικοί φορείς.

FacebookTweetPin
avatar
EnergyUp

Νέα και ειδήσεις για ενεργειακά θέματα.

Προηγούμενο Άρθρο
Με πρωτοβουλία της Ελλάδας πραγματοποιείται η 1η Διυπουργική Διάσκεψη για την Ενέργεια στην Αθήνα
Επόμενο Άρθρο
Ίδρυμα Μποδοσάκη: Το Σχέδιο Δράσης για το Περιβάλλον και το Κλίμα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το Πεκίνο προωθεί ένα πιλοτικό πρόγραμμα για την...

8 Ιουνίου, 2026

ΔΕΔΔΗΕ: Υπεγράφη η σύμβαση για την κατασκευή του...

15 Μαΐου, 2026

Από τη «μικρή ΔΕΗ» στη «διπλή ΔΕΗ» –...

11 Μαΐου, 2026

Ήρθε το τέλος της σκέψης;

2 Μαΐου, 2026

AKTOR: Συμφωνίες για πώληση LNG και μονάδα ηλεκτροπαραγωγής...

29 Απριλίου, 2026

Το νέο επιχειρηματικό σχέδιο της ΔΕΗ – Επενδύσεις...

25 Απριλίου, 2026

Η Schneider Electric με το Microsoft Azure AI...

23 Απριλίου, 2026

Ανδρέας Σλάιχερ, Διευθυντής Εκπαίδευσης και Δεξιοτήτων του ΟΟΣΑ:...

21 Απριλίου, 2026

Ελληνογαλλικό Οικονομικό Φόρουμ στην Αθήνα από τον ΣΕΒ...

20 Απριλίου, 2026

NEWSROOM

  • Ε Ε -ΟΟΣΑ και αγορές δίνουν ψήφο εμπιστοσύνης στην ελληνική οικονομία

    8 Ιουνίου, 2026
  • Νίκη του Νικόλ Πασινιάν στις εκλογές στην Αρμενία

    8 Ιουνίου, 2026
  • Γιώργος Κώτσηρας: Τα οφέλη από τις αλλαγές στη ρύθμιση των 72 δόσεων

    8 Ιουνίου, 2026
  • Κυριάκος Πιερρακάκης: Όσο βελτιώνεται η οικονομική συνθήκη, κάθε μέρα, κάθε βδομάδα, κάθε μήνα θα υπάρχουν κινήσεις προς όφελος της κοινωνίας

    8 Ιουνίου, 2026
  • Νίκος Δένδιας: Για έναν Έλληνα υπουργό είναι πάντα συγκινητικό να βρίσκεται εδώ, στη Λευκωσία, στην πρωτεύουσα του Κυπριακού Ελληνισμού

    8 Ιουνίου, 2026
  • Ανοίγει σήμερα η ευρωπαϊκή πρόσκληση για καθαρή ενέργεια -CETPartnership 2026

    8 Ιουνίου, 2026
  • Στην Ουάσιγκτον βρίσκεται από σήμερα  ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Σταύρος Παπασταύρου

    8 Ιουνίου, 2026
  • Το Πεκίνο προωθεί ένα πιλοτικό πρόγραμμα για την καινοτόμο ανάπτυξη δικτύων τεχνολογίας 6G

    8 Ιουνίου, 2026
  • ΔΕΗ: από σήμερα η διαπραγμάτευση των νέων μετοχών

    26 Μαΐου, 2026
  • ΔΕΔΔΗΕ: Υπεγράφη η σύμβαση για την κατασκευή του νέου Κέντρου Διανομής Κερατέας

    15 Μαΐου, 2026
  • Η συνάντηση των Υπουργών Ενέργειας της Ελλάδας, της Σερβίας, της Βόρειας Μακεδονίας και της Βουλγαρίας

    15 Μαΐου, 2026
  • Από τη «μικρή ΔΕΗ» στη «διπλή ΔΕΗ» – Την Πέμπτη η γενική συνέλευση για αύξηση κεφαλαίου 4 δισ. ευρώ – Στόχος ο διπλασιασμός της εγκατεστημένης ισχύος

    11 Μαΐου, 2026
  • Δημιουργία φωτοβολταϊκού σταθμού στην περιοχή Λάγουρα του Δήμου Άργους Ορεστικού Καστοριάς

    6 Μαΐου, 2026
  • Κυριάκος Μητσοτάκης: Ανάγκη ενίσχυσης και επιτάχυνσης της ευρωπαϊκής αμυντικής βιομηχανίας και παραγωγής

    4 Μαΐου, 2026
  • Ήρθε το τέλος της σκέψης;

    2 Μαΐου, 2026

Το ηλεκτρονικό περιοδικό για την ενέργεια, τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, την οικονομία και το περιβάλλον!

Λεωφόρος Κηφισίας 62-64, Μαρούσι  15125
info@energyup.gr

Μέλος του

Team Energyup.gr

Παππά Μαρία
Βλάχος Γιώργος
Δέδε Ιωάννα
Αντωνίου Γιάννης

Facebook Twitter

ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ

  • Ε Ε -ΟΟΣΑ και αγορές δίνουν ψήφο εμπιστοσύνης στην ελληνική οικονομία

    8 Ιουνίου, 2026
  • Νίκη του Νικόλ Πασινιάν στις εκλογές στην Αρμενία

    8 Ιουνίου, 2026
  • Γιώργος Κώτσηρας: Τα οφέλη από τις αλλαγές στη ρύθμιση των 72 δόσεων

    8 Ιουνίου, 2026

@2021 - Energyup.gr - All Right Reserved.


Back To Top
Energy Up
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • NEWSROOM
  • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • AUTO NEWS
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΠΩΝΥΜΩΣ
  • ΔΙΕΘΝΗ