ΔΝΤ: H παγκόσμια οικονομία θα αναπτυχθεί 6% το 2021

Με κέρδη ολοκλήρωσε τις συναλλαγές της Τρίτης το αργό καθώς τα ενθαρρυντικά οικονομικά στοιχεία από την Κίνα και τις ΗΠΑ και οι αισιόδοξες προβλέψεις του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου για την παγκόσμια ανάκαμψη έδωσαν ώθηση στις τιμές.

Tο συμβόλαιο του αργού παραδόσεως Μαΐου πρόσθεσε 1,16 δολ. ή 2% στα 59,81 δολ. το βαρέλι στο χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης. Παράλληλα, το Brent Ιουνίου ενισχύθηκε κατά 1,10 δολ. ή 1,8% στα 63,25 δολ. το βαρέλι στο ICE Futures.

Στην Κίνα, ο δείκτης Caixin PMI για τις υπηρεσίες σκαρφάλωσε στο 54,3 τον Μάρτιο, μετά το χαμηλό 10 μηνών του προηγούμενου μήνα. Τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν χθες στις ΗΠΑ για τον ίδιο κλάδο έδειξαν εκτόξευση του δείκτη σε ιστορικό υψηλό στο 63,7. Παράλληλα, τα σημερινά στοιχεία για την απασχόληση στις ΗΠΑ έδειξαν ότι ο αριθμός των ανοιχτών θέσεων εργασίας σκαρφάλωσε στις 7,37 εκατ. το Φεβρουάριο, από 7,1 εκατ. τον Ιανουάριο.

Την ίδια στιγμή, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο αναθεώρησε σήμερα ανοδικά τις προβλέψεις του, προβλέποντας ότι η παγκόσμια οικονομία θα αναπτυχθεί 6% το 2021, αριθμός που είχε να παρατηρηθεί από τη δεκαετία του 1970, χάρη στα πρωτοφανή μέτρα στήριξης των οικονομιών.


EnergyUp

Νέα και ειδήσεις για ενεργειακά θέματα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Energy Up

Ενεργειακά Νέα

Follow US

Social menu is not set. You need to create menu and assign it to Social Menu on Menu Settings.