Ε.Ε,: θέσπιση ενός Πρότυπου Πράσινου Ομολόγου

Τη θέσπιση ενός Πρότυπου Πράσινου Ομολόγου θα προτείνει η Κομισιόν το φθινόπωρο, στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Πράσινης Συμφωνίας, ενώ ξεκίνησε χθες δημόσια διαβούλευση προκειμένου να καταγράψει τις απόψεις των ενδιαφερομένων και να τις λάβει υπόψη στην τελική πρόταση.

Σύμφωνα με την Κομισιόν, τα πράσινα ομόλογα γίνονται ολοένα και πιο δημοφιλή, καθώς οι επενδυτές αναζητούν τρόπους για να συμβάλουν στη χρηματοδότηση της μετάβασης σε μια περιβαλλοντικά βιώσιμη οικονομία. Συνεπώς, όπως τονίζει, θα είναι καθοριστικής σημασίας για την επίτευξη των στόχων της Ευρωπαϊκής Πράσινης Συμφωνίας.

Τα πράσινα ομόλογα θα διαδραματίσουν ακόμη σημαντικότερο ρόλο στην αξιοποίηση των δυνατοτήτων του ιδιωτικού τομέα για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής και την προώθηση της βιώσιμης οικονομικής ανάκαμψης μετά την πανδημία.

Δεδομένου ότι το ευρώ ήδη αποτελεί το κύριο νόμισμα έκδοσης πράσινων ομολόγων σε παγκόσμιο επίπεδο, η θέσπιση ενός επίσημου Πρότυπου Πράσινου Ομολόγου θα μπορούσε να ενισχύσει τον διεθνή ρόλο του ευρώ και να συμβάλει στην εδραίωση της Ε.Ε. ως παγκόσμιου κόμβου για την πράσινη χρηματοδότηση, αναφέρει η Επιτροπή.

EnergyUp

Νέα και ειδήσεις για ενεργειακά θέματα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Energy Up

Ενεργειακά Νέα

Follow US

Social menu is not set. You need to create menu and assign it to Social Menu on Menu Settings.