Σήμερα η EDP Renewables, η τέταρτη μεγαλύτερη εταιρεία στον κλάδο των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας στον κόσμο, εγκαινίασε το δεύτερο της έργο στην Ελλάδα στη θέση Ερημιά Μαλεσίνας, του Δήμου Λοκρών.

Το αιολικό πάρκο «Ερημιά», στη Μαλεσίνα Φθιώτιδας, της EDP Renewables(EDPR), εγκαινιάστηκε σήμερα.
Το αιολικό πάρκο «Ερημιά» έχει εγκατεστημένη ισχύ 35MW και περιλαμβάνει 6 ανεμογεννήτριες, δυναμικότητας σχεδόν 6 MW η κάθε μία. Το έργο αναμένεται να παράγει περίπου 71 GWh ετησίως, να μειώσει τις εκπομπές CO2 κατά περίπου 50.000 τόνους ανά έτος και να παρέχει καθαρή ενέργεια σε πάνω από 18.000 νοικοκυριά της ευρύτερης περιοχής ετησίως.\
Με τα εγκαίνια του αιολικού πάρκου «Ερημιά», η EDPR σχεδόν διπλασιάζει το ενεργειακό της αποτύπωμα στην Ελλάδα, αγγίζοντας τα 80 MW εγκατεστημένης δυναμικότητας και αναπτύσσοντας πάνω από 100 MW πρόσθετων έργων που βρίσκονται υπό κατασκευή.
«Για την EDPR, τα εγκαίνια του δεύτερου έργου ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στην Ελλάδα δεν σηματοδοτούν μόνο μια σταθερή δέσμευση στους στόχους της χώρας για την απαλλαγή από τον άνθρακα, αλλά και την πολύτιμη συμβολή στην ευημερία των τοπικών κοινωνιών. Η Ελλάδα είναι μια χώρα, στην οποία επενδύουμε σταθερά και με βεβαιότητα, υποστηριζόμενη από την αξιοσημείωτη πρόοδό της στις ενεργειακές πολιτικές. Το εν λόγω έργο αντανακλά την αφοσίωσή μας στη δημιουργία ενός καθαρότερου μέλλοντος», δήλωσε ο γενικός διευθυντής της EDPR στην Ελλάδα, Διονύσιος Ανδρωνάς.
Στην τελετή εγκαινίων του αιολικού πάρκου «Ερημιά» παρευρέθηκαν, μεταξύ άλλων, η Αλεξάνδρα Σδούκου, υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, ο Άδωνις Γεωργιάδης, υπουργός Υγείας και αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, ο Carles Casajuana, πρέσβης της Ισπανίας στην Ελλάδα, και ο Αθανάσιος Ζεκεντές, δήμαρχος Λοκρών.

Άδωνις Γεωργιάδης:
«Ως Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων είχα παρακολουθήσει από την αρχή την είσοδο στην Ελληνική Αγορά Ενέργειας της EDPR. Η EDPR είναι ένας τεράστιος παγκόσμιος ενεργειακός κολοσσός που δραστηριοποιείται στις ΑΠΕ. Η απόφαση τους να επενδύσουν στην Ελλάδα είχε μεγάλη σημασία για την Οικονομία μας. Σήμερα στην Μαλεσίνα έγιναν τα εγκαίνια του δεύτερου Αιολικού τους Πάρκου 35MW αξίας 50.000.000€.
Λόγω της προηγούμενης μας συνεργασίας μου ως υπουργού ανάπτυξης και επενδύσεων, μου έκαναν την Τιμή να παρίσταμαι σήμερα στα εγκαίνια του έργου».

Για την EDPR, τα εγκαίνια του δεύτερου έργου ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στην Ελλάδα δεν σηματοδοτούν μόνο μια σταθερή δέσμευση στους στόχους της χώρας για την απαλλαγή από τον άνθρακα, αλλά και την πολύτιμη συμβολή στην ευημερία των τοπικών κοινωνιών. Η Ελλάδα είναι μια χώρα, στην οποία επενδύουμε σταθερά και με βεβαιότητα, υποστηριζόμενη από την αξιοσημείωτη πρόοδό της στις ενεργειακές πολιτικές. Το εν λόγω έργο αντανακλά την αφοσίωσή μας στη δημιουργία ενός καθαρότερου μέλλοντος», δήλωσε ο γενικός διευθυντής της EDPR στην Ελλάδα, Διονύσιος Ανδρωνάς.
