Τετάρτη, 28 Οκτωβρίου 2026 | 12:10 μμ
Energy Up
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • NEWSROOM
  • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • AUTO NEWS
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΠΩΝΥΜΩΣ
  • ΔΙΕΘΝΗ
Home NEWSROOM Εγκαινιάστηκε η ηλεκτρική διασύνδεση Σκιάθου – Εύβοιας

Εγκαινιάστηκε η ηλεκτρική διασύνδεση Σκιάθου – Εύβοιας

by EnergyUp 29 Αυγούστου, 2022
29 Αυγούστου, 2022

Τα επίσημα εγκαίνια της ηλεκτρικής διασύνδεσης Σκιάθου-Εύβοιας πραγματοποιήθηκαν σήμερα στον Υποσταθμό Υψηλής Τάσης Σκιάθου που κατασκευάστηκε στο πλαίσιο του έργου.

 

Τη διασύνδεση εγκαινίασαν η γενική γραμματέας Ενέργειας και Ορυκτών Πρώτων Υλών Αλεξάνδρα Σδούκου και ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΑΔΜΗΕ Μάνος Μανουσάκης. Στην τελετή παρέστησαν επίσης ο υφυπουργός παρά των πρωθυπουργώ Χρήστος Τριαντόπουλος, ο δήμαρχος Σκιάθου Θεόδωρος Τζούμας, ο διευθύνων σύμβουλος του ΔΕΔΔΗΕ Αναστάσιος Μάνος, καθώς και εκπρόσωποι τοπικών αρχών και φορέων. 


Η διασύνδεση Σκιάθου – Εύβοιας βρίσκεται σε πλήρη λειτουργία από τις 11 Ιουλίου, καλύπτοντας με επιτυχία την αυξημένη ζήτηση της φετινής τουριστικής περιόδου για τη Σκιάθο και τις βόρειες Σποράδες συνολικά. Όπως επισημαίνει ο ΑΔΜΗΕ, πρόκειται για ένα έργο με μεγάλη τεχνική πολυπλοκότητα, το οποίο περιλαμβάνει υποβρύχιο καλώδιο 29 χλμ., εναέρια Γραμμή Μεταφοράς 30 χλμ. στο έδαφος της Εύβοιας, έναν νέο Υποσταθμό κλειστού τύπου (GIS) στη Σκιάθο και την αναβάθμιση του υφιστάμενου Υποσταθμού Υψηλής Τάσης στο Μαντούδι. Η διασύνδεση συμβασιοποιήθηκε τον Μάιο του 2020 και παρά τις αντιξοότητες που προκάλεσε η πανδημική κρίση, ηλεκτρίστηκε σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα.


Κατά τον χαιρετισμό που απηύθυνε στη διάρκεια των εγκαινίων, η γενική γραμματέας Ενέργειας και Ορυκτών Πρώτων Υλών Αλεξάνδρα Σδούκου εξήρε την προσήλωση του Διαχειριστή στην υλοποίηση του προγράμματος νησιωτικών διασυνδέσεων. «Η ηλεκτρική διασύνδεση της Σκιάθου με την Εύβοια προσφέρει πλέον αδιάλειπτη ενεργειακή τροφοδότηση για όλες τις βόρειες Σποράδες. Είναι ένα έργο που θα αναβαθμίσει άμεσα την καθημερινότητα των κατοίκων αλλά και το τουριστικό προϊόν της περιοχής, δημιουργώντας νέες αναπτυξιακές προοπτικές. Συγχαρητήρια στον ΑΔΜΗΕ για την ταχεία και τεχνικά άρτια υλοποίηση του προγράμματος νησιωτικών διασυνδέσεων, οι οποίες αποτελούν κρίσιμες υποδομές για τη μετάβαση της χώρας στην εποχή της καθαρής ενέργειας».


Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΑΔΜΗΕ Μάνος Μανουσάκης ευχαρίστησε όλους τους συντελεστές του έργου καθώς και τις τοπικές αρχές για την αγαστή συνεργασία τους με τον διαχειριστή. «Είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι καθώς η δέσμευσή μας για ηλέκτριση της διασύνδεσης Σκιάθου – Εύβοιας το καλοκαίρι του 2022, έγινε πραγματικότητα. Πετύχαμε αυτόν τον απαιτητικό στόχο χάρη στην προσήλωση των στελεχών και των συνεργατών μας και την υποστήριξη της τοπικής κοινωνίας που “αγκάλιασε” το έργο από την πρώτη μέρα. Πλέον, η Σκιάθος και οι βόρειες Σποράδες είναι ενεργειακά ασφαλείς και απολαμβάνουν αξιόπιστη και ποιοτική ηλεκτροδότηση από την ηπειρωτική χώρα. Παράλληλα με την ολοκλήρωση αυτού του σημαντικού οροσήμου για το Εθνικό Σύστημα Μεταφοράς, ο ΑΔΜΗΕ συνεχίζει το επενδυτικό του πρόγραμμα, ύψους 5 δισ. ευρώ, μέσα από το οποίο συμβάλλει στην ενεργειακή αναβάθμιση της χώρας με ορίζοντα το 2030».


Ο δήμαρχος Σκιάθου Θεόδωρος Τζούμας αναφέρθηκε στη σημασία του έργου για την ενεργειακή ασφάλεια της Σκιάθου και με την ευκαιρία ευχαρίστησε τον Διαχειριστή για τη χρηματοδοτική στήριξη των μελετών αναστήλωσης στο ιστορικό κτήριο του νησιού «Μπούρτζι». «Η λειτουργία του έργου της ηλεκτρικής διασύνδεσης Σκιάθου σηματοδοτεί μια νέα εποχή και δημιουργεί συνθήκες ενεργειακής αυτονομίας και επάρκειας στις βόρειες Σποράδες, αναβαθμίζοντας την ποιότητα ζωής των κατοίκων και εξασφαλίζοντας την αναπτυξιακή τροχιά του τόπου. Επιπλέον, θα ήθελα να ευχαριστήσω τον ΑΔΜΗΕ, που μετά από αίτημα του Δήμου, ανέλαβε την χορηγική υποστήριξη της μελέτης αναστήλωσης για το εμβληματικό κτίριο στο Μπούρτζι, ύψους 2,1 εκατ. ευρώ, η οποία εγκρίθηκε από το υπουργείο Πολιτισμού και θα υλοποιηθεί από την περιφέρεια Θεσσαλίας με πόρους του ΕΣΠΑ».

FacebookTweetPin
avatar
EnergyUp

Νέα και ειδήσεις για ενεργειακά θέματα.

Προηγούμενο Άρθρο
Η MYTILINEOS ανέλαβε συμβάσεις του ΔΕΔΔΗΕ
Επόμενο Άρθρο
Η ΕΕ ετοιμάζει, διαρθρωτική μεταρρύθμιση της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΕΕ: Νέες κυρώσεις σε 1.650 επιπλέον φυσικά και...

7 Οκτωβρίου, 2026

Συνάντηση των ΥΠΕΞ Ελλάδας -ΗΠΑ

7 Οκτωβρίου, 2026

Το πρόγραμμα του Μάρκο Ρούμπιο στην Αθήνα-Ο 6ος...

7 Οκτωβρίου, 2026

ΥΠΕΞ για την 7η Οκτωβρίου: Επιτακτική η εδραίωση...

7 Οκτωβρίου, 2026

Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης: Συμφωνία προόδου και ευημερίας με...

6 Οκτωβρίου, 2026

Στην Αθήνα έφτασε ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ...

6 Οκτωβρίου, 2026

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προτείνει ισχυρότερες δικλίδες ασφαλείας για...

6 Οκτωβρίου, 2026

Μέχρι και τις 14 Οκτωβρίου η έκπτωση στα...

6 Οκτωβρίου, 2026

Σημαντικές δυνατότητες χρηματοδότησης για επιχειρήσεις και επενδυτές

6 Οκτωβρίου, 2026

NEWSROOM

  • ΕΕ: Νέες κυρώσεις σε 1.650 επιπλέον φυσικά και νομικά πρόσωπα της Ρωσίας

    7 Οκτωβρίου, 2026
  • Συνάντηση των ΥΠΕΞ Ελλάδας -ΗΠΑ

    7 Οκτωβρίου, 2026
  • Το πρόγραμμα του Μάρκο Ρούμπιο στην Αθήνα-Ο 6ος Στρατηγικός Διάλογος ΗΠΑ – Ελλάδας

    7 Οκτωβρίου, 2026
  • ΥΠΕΞ για την 7η Οκτωβρίου: Επιτακτική η εδραίωση μόνιμης εκεχειρίας στη Γάζα

    7 Οκτωβρίου, 2026
  • Κυριάκος Πιερρακάκης: Εντός του 2027 ο τελικός ανάδοχος για τη μεταφορά των υπουργείων στην ΠΥΡΚΑΛ

    6 Οκτωβρίου, 2026
  • Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης: Συμφωνία προόδου και ευημερίας με ορίζοντα το 2030

    6 Οκτωβρίου, 2026
  • Στην Αθήνα έφτασε ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάρκο Ρούμπιο

    6 Οκτωβρίου, 2026
  • Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προτείνει ισχυρότερες δικλίδες ασφαλείας για μια μελλοντική Διεύρυνση της ΕΕ

    6 Οκτωβρίου, 2026
  • Μέχρι και τις 14 Οκτωβρίου η έκπτωση στα βασικά καύσιμα κίνησης, την Αμόλυβδη βενζίνη 95 οκτανίων και το Πετρέλαιο κίνησης

    6 Οκτωβρίου, 2026
  • Σημαντικές δυνατότητες χρηματοδότησης για επιχειρήσεις και επενδυτές

    6 Οκτωβρίου, 2026
  • Νικόλ Μαλλιωτάκη: Η Ελλάδα είναι ένας από τους πιο αξιόπιστους συμμάχους της Αμερικής

    6 Οκτωβρίου, 2026
  • ΔΕΣΦΑ: Σε τροχιά υλοποίησης ο αγωγός φυσικού αερίου προς την Πάτρα 

    6 Οκτωβρίου, 2026
  • Σταύρος Παπασταύρου: Ενισχύουμε την ενεργειακή συνεργασία στα Βαλκάνια για ασφαλή και οικονομικά προσιτή ενέργεια

    6 Οκτωβρίου, 2026
  • Ο ΔΕΣΦΑ στο Βελιγράδι: Μετατρέποντας τον Κάθετο Διάδρομο σε πραγματικές περιφερειακές ροές

    6 Οκτωβρίου, 2026
  • Η S&P Global Ratings  αναβαθμίζει την πιστοληπτική ικανότητα του Ομίλου TITAN σε ΒΒΒ- με σταθερή πρoοπτική

    6 Οκτωβρίου, 2026

Το ηλεκτρονικό περιοδικό για την ενέργεια, τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, την οικονομία και το περιβάλλον!

Λεωφόρος Κηφισίας 62-64, Μαρούσι  15125
info@energyup.gr

Μέλος του

Team Energyup.gr

Παππά Μαρία
Βλάχος Γιώργος
Δέδε Ιωάννα
Αντωνίου Γιάννης

Facebook Twitter

ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ

  • ΕΕ: Νέες κυρώσεις σε 1.650 επιπλέον φυσικά και νομικά πρόσωπα της Ρωσίας

    7 Οκτωβρίου, 2026
  • Συνάντηση των ΥΠΕΞ Ελλάδας -ΗΠΑ

    7 Οκτωβρίου, 2026
  • Το πρόγραμμα του Μάρκο Ρούμπιο στην Αθήνα-Ο 6ος Στρατηγικός Διάλογος ΗΠΑ – Ελλάδας

    7 Οκτωβρίου, 2026

@2021 - Energyup.gr - All Right Reserved.


Back To Top
Energy Up
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • NEWSROOM
  • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • AUTO NEWS
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΠΩΝΥΜΩΣ
  • ΔΙΕΘΝΗ