Κυριακή, 14 Ιουνίου 2026 | 8:01 μμ
Energy Up
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • NEWSROOM
  • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • AUTO NEWS
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΠΩΝΥΜΩΣ
  • ΔΙΕΘΝΗ
Home NEWSROOM Εγκρίθηκε από την Επιτροπή Ανταγωνισμού η εξαγορά της Ηλέκτωρ από τη Manetial, 100% θυγατρική της Motor Oil

Εγκρίθηκε από την Επιτροπή Ανταγωνισμού η εξαγορά της Ηλέκτωρ από τη Manetial, 100% θυγατρική της Motor Oil

by EnergyUp 22 Ιανουαρίου, 2025
22 Ιανουαρίου, 2025

Αφού έλαβε υπόψη την Έκθεση της αρμόδιας Εισηγήτριας, τα στοιχεία του φακέλου και τα διαλαμβανόμενα στη συζήτηση της υπόθεσης στις 08/01/2025, η Ολομέλεια της Επιτροπής Ανταγωνισμού έκρινε ότι η εν λόγω συγκέντρωση δεν δύναται να περιορίσει σημαντικά τη λειτουργία του ανταγωνισμού στις σχετικές αγορές στον κλάδο των αποβλήτων.

Όπως σημειώνει σε ανακοίνωσή της η Επιτροπή Ανταγωνισμού, κατά την ουσιαστική αξιολόγηση της συγκέντρωσης ελήφθησαν υπόψη, μεταξύ άλλων, τα μερίδια αγοράς των επιχειρήσεων και των ανταγωνιστών τους, το επίπεδο συγκέντρωσης, η εγγύτητα του ανταγωνισμού μεταξύ των επιχειρήσεων του κλάδου, ο σημαντικός αριθμός επιχειρήσεων δραστηριοποιούμενων στον κλάδο, η αναμενόμενη ανάπτυξη της αγοράς και αύξηση της ζήτησης, και η μεταβλητότητα της προσφοράς. Περαιτέρω, η Επιτροπή Ανταγωνισμού έκρινε ότι δεν υφίστανται οριζοντίως ή καθέτως επηρεαζόμενες αγορές στον κλάδο της ηλεκτρικής ενέργειας.


Ακολουθεί η ανακοίνωση της Επιτροπής Ανταγωνισμού:

Θέμα: Έγκριση συγκέντρωσης επιχειρήσεων που αφορά την απόκτηση αποκλειστικού ελέγχου επί της εταιρίας « ΗΛΕΚΤΩΡ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΩΝ ΑΕ » από την εταιρία « ΜΑΝΕΤΙΑL LIMITED »

Στις 20/01/2025 και με την υπ’ αριθ. 874/2025 απόφασή της, η Ολομέλεια της Επιτροπής Ανταγωνισμού, ενέκρινε ομόφωνα, κατ’ άρθρο 8 παρ. 6 του ν. 3959/2011, την από 02/08/2024 γνωστοποιηθείσα συγκέντρωση, η οποία αφορά στην απόκτηση αποκλειστικού ελέγχου επί της «ΗΛΕΚΤΩΡ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΩΝ ΚΑΙ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΩΝ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ » από την « ΜΑΝΕΤΙΑL LIMITED ».

Η ΜΑΝΕΤΙΑL είναι κυπριακή εταιρεία συμμετοχών, 100% θυγατρική εταιρεία της ΜΟΤΟΡ ΟΙΛ (ΕΛΛΑΣ) Α.Ε., μητρικής εταιρίας του Ομίλου ΜOH, και μοναδική μέτοχος της εταιρείας ΘΑΛΗΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ. Η ΘΑΛΗΣ δραστηριοποιείται πρωτίστως στην κατασκευή και διαχείριση μονάδων επεξεργασίας μη επικίνδυνων στερεών και υγρών αποβλήτων και, δευτερευόντως και σε πολύ περιορισμένο βαθμό, στην κατασκευή μονάδων παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας και στην παραγωγή και προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας από απόβλητα, με τη συλλογή και εκμετάλλευση βιοαερίου από Χώρους Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων. Περαιτέρω, ο Όμιλος ΜΟΗ δραστηριοποιείται, μεταξύ άλλων, στην παραγωγή, εμπορία και προμήθεια ηλεκτρικής ενέργειας (χονδρική και λιανική) ενώ τα τελευταία χρόνια στοχεύσει στην ανάπτυξη δραστηριοτήτων στο πλαίσιο της κυκλικής οικονομίας.

Η εταιρεία ΗΛΕΚΤΩΡ και οι θυγατρικές της δραστηριοποιούνται στην κατασκευή μονάδων ή/και χώρων διαχείρισης/ανακύκλωσης αποβλήτων, στην παροχή υπηρεσιών που σχετίζονται με τη διαχείριση αποβλήτων, συμπεριλαμβανομένης της παροχής υπηρεσιών λειτουργίας μονάδων / χώρων διαχείρισης / ανακύκλωσης αποβλήτων και στην παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (ΑΠΕ).

Η παρούσα συγκέντρωση αφορά στον κλάδο των αποβλήτων και, ειδικότερα, στην  κατασκευή μονάδων επεξεργασίας μη επικίνδυνων αποβλήτων, καθώς και στην επεξεργασία μη επικίνδυνων στερεών και υγρών αποβλήτων. Αφού έλαβε υπόψη την Έκθεση της αρμόδιας Εισηγήτριας, τα στοιχεία του φακέλου και τα διαλαμβανόμενα στη συζήτηση της υπόθεσης στις 08/01/2025, η Ολομέλεια της Επιτροπής Ανταγωνισμού έκρινε ότι η εν λόγω συγκέντρωση δεν δύναται να περιορίσει σημαντικά τη λειτουργία του ανταγωνισμού στις σχετικές αγορές στον κλάδο των αποβλήτων. Ειδικότερα, κατά την ουσιαστική αξιολόγηση της συγκέντρωσης ελήφθησαν υπόψη, μεταξύ άλλων, τα μερίδια αγοράς των επιχειρήσεων και των ανταγωνιστών τους, το επίπεδο συγκέντρωσης, η εγγύτητα του ανταγωνισμού μεταξύ των επιχειρήσεων του κλάδου, ο σημαντικός αριθμός επιχειρήσεων δραστηριοποιούμενων στον κλάδο, η αναμενόμενη ανάπτυξη της αγοράς και αύξηση της ζήτησης, και η μεταβλητότητα της προσφοράς. Περαιτέρω, η ΕΑ έκρινε ότι δεν υφίστανται οριζοντίως ή καθέτως επηρεαζόμενες αγορές στον κλάδο της ηλεκτρικής ενέργειας.

Με την ως άνω απόφασή της, και σε συνέχεια πλήρους διερεύνησης της συγκέντρωσης κατ’ άρθρο 8, παρ. 6 ν. 3959/2011, η ΕΑ έκρινε ότι αυτή, παρότι εμπίπτει στο πεδίο εφαρμογής της παρ. 1 του άρθρου 6 του ν. 3959/2011, δεν προκαλεί σοβαρές αμφιβολίες ως προς το συμβατό αυτής με τις απαιτήσεις λειτουργίας του ανταγωνισμού στις σχετικές αγορές στις οποίες αφορά.

FacebookTweetPin
avatar
EnergyUp

Νέα και ειδήσεις για ενεργειακά θέματα.

Προηγούμενο Άρθρο
ΕΑΓΜΕ και METLEN συνεργάζονται με στόχο την καινοτομία και ανάπτυξη στην έρευνα Κρίσιμων Πρώτων Υλών
Επόμενο Άρθρο
Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν: Ανάγκη να πέσουν οι υψηλές τιμές της ενέργειας στην Ευρώπη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Νίκος Δένδιας: Για έναν Έλληνα υπουργό είναι πάντα...

8 Ιουνίου, 2026

Ανοίγει σήμερα η ευρωπαϊκή πρόσκληση για καθαρή ενέργεια...

8 Ιουνίου, 2026

Στην Ουάσιγκτον βρίσκεται από σήμερα  ο Υπουργός Περιβάλλοντος...

8 Ιουνίου, 2026

ΔΕΗ: από σήμερα η διαπραγμάτευση των νέων μετοχών

26 Μαΐου, 2026

ΔΕΔΔΗΕ: Υπεγράφη η σύμβαση για την κατασκευή του...

15 Μαΐου, 2026

Η συνάντηση των Υπουργών Ενέργειας της Ελλάδας, της...

15 Μαΐου, 2026

Από τη «μικρή ΔΕΗ» στη «διπλή ΔΕΗ» –...

11 Μαΐου, 2026

Κυριάκος Μητσοτάκης: Ανάγκη ενίσχυσης και επιτάχυνσης της ευρωπαϊκής...

4 Μαΐου, 2026

29 Απριλίου, 2026

NEWSROOM

  • Ε Ε -ΟΟΣΑ και αγορές δίνουν ψήφο εμπιστοσύνης στην ελληνική οικονομία

    8 Ιουνίου, 2026
  • Νίκη του Νικόλ Πασινιάν στις εκλογές στην Αρμενία

    8 Ιουνίου, 2026
  • Γιώργος Κώτσηρας: Τα οφέλη από τις αλλαγές στη ρύθμιση των 72 δόσεων

    8 Ιουνίου, 2026
  • Κυριάκος Πιερρακάκης: Όσο βελτιώνεται η οικονομική συνθήκη, κάθε μέρα, κάθε βδομάδα, κάθε μήνα θα υπάρχουν κινήσεις προς όφελος της κοινωνίας

    8 Ιουνίου, 2026
  • Νίκος Δένδιας: Για έναν Έλληνα υπουργό είναι πάντα συγκινητικό να βρίσκεται εδώ, στη Λευκωσία, στην πρωτεύουσα του Κυπριακού Ελληνισμού

    8 Ιουνίου, 2026
  • Ανοίγει σήμερα η ευρωπαϊκή πρόσκληση για καθαρή ενέργεια -CETPartnership 2026

    8 Ιουνίου, 2026
  • Στην Ουάσιγκτον βρίσκεται από σήμερα  ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Σταύρος Παπασταύρου

    8 Ιουνίου, 2026
  • Το Πεκίνο προωθεί ένα πιλοτικό πρόγραμμα για την καινοτόμο ανάπτυξη δικτύων τεχνολογίας 6G

    8 Ιουνίου, 2026
  • ΔΕΗ: από σήμερα η διαπραγμάτευση των νέων μετοχών

    26 Μαΐου, 2026
  • ΔΕΔΔΗΕ: Υπεγράφη η σύμβαση για την κατασκευή του νέου Κέντρου Διανομής Κερατέας

    15 Μαΐου, 2026
  • Η συνάντηση των Υπουργών Ενέργειας της Ελλάδας, της Σερβίας, της Βόρειας Μακεδονίας και της Βουλγαρίας

    15 Μαΐου, 2026
  • Από τη «μικρή ΔΕΗ» στη «διπλή ΔΕΗ» – Την Πέμπτη η γενική συνέλευση για αύξηση κεφαλαίου 4 δισ. ευρώ – Στόχος ο διπλασιασμός της εγκατεστημένης ισχύος

    11 Μαΐου, 2026
  • Δημιουργία φωτοβολταϊκού σταθμού στην περιοχή Λάγουρα του Δήμου Άργους Ορεστικού Καστοριάς

    6 Μαΐου, 2026
  • Κυριάκος Μητσοτάκης: Ανάγκη ενίσχυσης και επιτάχυνσης της ευρωπαϊκής αμυντικής βιομηχανίας και παραγωγής

    4 Μαΐου, 2026
  • Ήρθε το τέλος της σκέψης;

    2 Μαΐου, 2026

Το ηλεκτρονικό περιοδικό για την ενέργεια, τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, την οικονομία και το περιβάλλον!

Λεωφόρος Κηφισίας 62-64, Μαρούσι  15125
info@energyup.gr

Μέλος του

Team Energyup.gr

Παππά Μαρία
Βλάχος Γιώργος
Δέδε Ιωάννα
Αντωνίου Γιάννης

Facebook Twitter

ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ

  • Ε Ε -ΟΟΣΑ και αγορές δίνουν ψήφο εμπιστοσύνης στην ελληνική οικονομία

    8 Ιουνίου, 2026
  • Νίκη του Νικόλ Πασινιάν στις εκλογές στην Αρμενία

    8 Ιουνίου, 2026
  • Γιώργος Κώτσηρας: Τα οφέλη από τις αλλαγές στη ρύθμιση των 72 δόσεων

    8 Ιουνίου, 2026

@2021 - Energyup.gr - All Right Reserved.


Back To Top
Energy Up
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • NEWSROOM
  • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • AUTO NEWS
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΠΩΝΥΜΩΣ
  • ΔΙΕΘΝΗ