Ενισχυμένες οι πωλήσεις της Westnet το 2019

Στα 110,7 εκατ. ευρώ ανήλθε ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών της Westnet, μέλος του Ομίλου Εταιρειών Olympia, την οικονομική χρήση του 2019, σημειώνοντας αύξηση 9% σε σχέση με το 2018.

Επίσης, ο όμιλος σημείωσε αύξηση 34% στη λειτουργική κερδοφορία (EBITDA), η οποία άγγιξε το επίπεδο των 3,2 εκατ. ευρώ έναντι  2,4 εκατ. ευρώ το 2018. Σημαντική ήταν η αύξηση και στα προ φόρων κέρδη του ομίλου Westnet για το 2019 τα οποία διαμορφώθηκαν στα 1,3 εκατ. ευρώ, αυξημένα κατά 60% σε ετήσια βάση, από τις 834.000 ευρώ του 2018.

Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, τα θετικά οικονομικά αποτελέσματα της Westnet για το 2019, δικαιώνουν απόλυτα το στρατηγικό πλάνο της εταιρείας το οποίο την έχει εδραιώσει ως έναν εκ των μεγαλύτερων διανομέων στην Ελληνική αγορά. Η προσθήκη νέων κατηγοριών, αλλά και η περαιτέρω ωρίμανση των ήδη υπαρχόντων συνεργασιών έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στην αύξηση των πωλήσεων. Παράλληλα, αξίζει να σημειωθεί και η σημαντική αύξηση των πωλήσεων στο εξωτερικό, οι οποίες το 2019 αντιπροσώπευσαν το 23% των συνολικών ετήσιων πωλήσεων, έναντι 12% του προηγούμενου έτους. Σημειώνεται ότι η εταιρεία συνέχισε και το 2019 να επενδύει στο υψηλής τεχνογνωσίας ανθρώπινο δυναμικό της με την προσέλκυση νέων ταλαντούχων στελεχών.

Η εταιρεία δηλώνει συγκρατημένα αισιόδοξη για το 2020 με θετική πορεία που αποδίδεται στην περαιτέρω ωρίμανση των στρατηγικών συνεργασιών με τους βασικούς προμηθευτές, καθώς και ανάπτυξη των νέων κατηγοριών Voice over IP solutions, Security Solutions, Smartwatches στις οποίες τοποθετήθηκε στο τέλος του 2019. Συγκεκριμένη και στοχευμένη ανάπτυξη αναμένεται επίσης και για τα προϊόντα μπαταριών Toshiba, με έμφαση στο άνοιγμα νέων αγορών στο εξωτερικό.

Σχολιάζοντας τα οικονομικά αποτελέσματα του έτους, ο γενικός διευθυντής της Westnet, Γιώργος Δαβιώτης, ανέφερε: «Το 2019 αποτέλεσε για την ομάδα της Westnet μία ιδιαίτερα πετυχημένη χρονιά. Η στρατηγική μας αποδίδει καρπούς και μας οδηγεί σε μια αναπτυξιακή πορεία.  Παράλληλα καλούμαστε να ανταπεξέλθουμε στις προκλήσεις του μεταβαλλόμενου οικονομικού περιβάλλοντος του 2020 που δημιουργεί η επιδημία Covid-19, διασφαλίζοντας το επιτυχημένο μας μοντέλο. Από την πλευρά μας παρακολουθούμε τις εξελίξεις, αξιολογούμε την κατάσταση και προβαίνουμε στις απαραίτητες ενέργειες για να συνεχίσουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την εξυπηρέτηση του διευρυμένου πελατολογίου μας σε Ελλάδα και Κύπρο».

Tagged :

EnergyUp

Νέα και ειδήσεις για ενεργειακά θέματα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Energy Up

Ενεργειακά Νέα

Follow US

Social menu is not set. You need to create menu and assign it to Social Menu on Menu Settings.