Σάββατο, 10 Οκτωβρίου 2026 | 3:02 πμ
Energy Up
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • NEWSROOM
  • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • AUTO NEWS
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΠΩΝΥΜΩΣ
  • ΔΙΕΘΝΗ
Home NEWSROOM Επενδύσεις 22 δισ. ευρώ σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και δίκτυα απαιτούνται ως το 2030

Επενδύσεις 22 δισ. ευρώ σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και δίκτυα απαιτούνται ως το 2030

by EnergyUp 28 Απριλίου, 2023
28 Απριλίου, 2023

Επενδύσεις ύψους 22 δισ. ευρώ σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και δίκτυα απαιτούνται ως το 2030, επίπεδα τα οποία θεωρούνται εφικτά από το τραπεζικό σύστημα, δεδομένου ότι οι τράπεζες κατά την προηγούμενη 7ετία «που δεν ήταν η καλύτερη», χρηματοδότησαν με 8-10 δισεκατομμύρια τον τομέα. Αυτό επισήμανε ο γενικός διευθυντής (Chief Corporate & Investment Banking) της Τράπεζας Πειραιώς, Θόδωρος Τζούρος, μιλώντας στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών. Ειδικότερα 15 δισ. είναι οι εκτιμώμενες επενδύσεις σε ΑΠΕ και 7 δισ. σε δίκτυα.

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΑΔΜΗΕ Μάνος Μανουσάκης επισήμανε την ανάγκη να αναπτυχθεί η αποθήκευση ενέργειας προκειμένου να μην γίνονται περικοπές ”πράσινης”” ενέργειας αλλά και να αναπτυχθούν νέοι διάδρομοι μεταφοράς ηλεκτρισμού. Ο ΑΔΜΗΕ, όπως είπε, είναι σε συνεννόηση με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή προκειμένου η ενέργεια που θα μεταφέρεται από την Κύπρο, το Ισραήλ και τη Β.Αφρική προς την Ελλάδα, να φθάνει στην Κεντρική Ευρώπη με κάθετους διαδρόμους από νότο προς βορρά.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Ελληνικής Διαχειριστικής Εταιρείας Υδρογονανθράκων και Ενεργειακών Πόρων, Αριστοφάνης Στεφάτος, εξέφρασε την αισιοδοξία του για την προοπτική ανάδειξης της Ελλάδας σε ενεργειακό κόμβο καθώς η χώρα, όπως είπε, διαθέτει ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα. Μένει να επιβεβαιωθεί, προσέθεσε, αν όλα πάνε καλά, ότι η χώρα μας θα τροφοδοτήσει την Ευρώπη με σημαντικές ποσότητες φυσικού αερίου, τομέας στον οποίο οι έρευνες επιταχύνθηκαν τους τελευταίους 13 μήνες. «Οι επενδυτές πίστεψαν τις προθέσεις μας και εμείς ανταποκριθήκαμε με την ταχύτητα των αδειοδοτήσεων», ανέφερε.

Ο καθηγητής, πρώην υπουργός Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Γιάννης Μανιάτης εξέφρασε την ικανοποίηση του για την επιτάχυνση των ερευνών για υδρογονάνθρακες, ύστερα από ακινησία 6-7 ετών, όπως είπε. Άσκησε κριτική για καθυστερήσεις στο πρόγραμμα ”Εξοικονομώ” και για το επίπεδο των τιμών της ενέργειας για νοικοκυριά και επιχειρήσεις ενώ ζήτησε η ενεργειακή μετάβαση να στηριχθεί σε εγχώρια παραγωγή εξοπλισμού.
Ο Βαρνάβας Θεοδοσίου, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ExxonMobil Κύπρου, ανέφερε ότι οι υδρογονάνθρακες θα συνεχίσουν να καλύπτουν σημαντικό τμήμα του ενεργειακού μείγματος μέχρι το 2050.
Ο διευθύνων σύμβουλος του τομέα Upstream της Helleniq Energy, Τάσος Βλασόπουλος, περιέγραψε τα βήματα με τα οποία επιταχύνθηκε η έρευνα για υδρογονάνθρακες στον ελληνικό χώρο.

Ο επικεφαλής του κλάδου ενέργειας της Mytilineos, Γιάννης Καλαφατάς, επισήμανε την ανάγκη επανασχεδιασμού των αγορών ενέργειας, καθώς το ηλεκτρικό σύστημα μεταφέρεται από τα ορυκτά καύσιμα προς τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, ενώ και η ζήτηση ενέργειας γίνεται πιο απρόβλεπτη καθώς νέοι τομείς όπως οι μεταφορές βαίνουν προς εξηλεκτρισμό.

Ο γενικός διευθυντής της Σωληνουργίας Κορίνθου, Ηλίας Μπεκίρος, υπογράμμισε τα πλεονεκτήματα της ανάδειξης της Ελλάδας σε ενεργειακό κόμβο για όλες τις μορφές ενέργειας (φυσικό αέριο, ανανεώσιμες πηγές, υδρογόνο, αποθήκευση διοξειδίου του άνθρακα) που θα σημάνει ενεργειακή ανεξαρτησία της χώρας.

FacebookTweetPin
avatar
EnergyUp

Νέα και ειδήσεις για ενεργειακά θέματα.

Προηγούμενο Άρθρο
Ανδρέας Σιάμισιης: Η μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος στην καρδιά της στρατηγικής της HELLENiQ ENERGY
Επόμενο Άρθρο
Η Ελλάδα αποδείχθηκε πυλώνας ενεργειακής ασφάλειας στην περιοχή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΕΕ: Νέες κυρώσεις σε 1.650 επιπλέον φυσικά και...

7 Οκτωβρίου, 2026

Συνάντηση των ΥΠΕΞ Ελλάδας -ΗΠΑ

7 Οκτωβρίου, 2026

Το πρόγραμμα του Μάρκο Ρούμπιο στην Αθήνα-Ο 6ος...

7 Οκτωβρίου, 2026

ΥΠΕΞ για την 7η Οκτωβρίου: Επιτακτική η εδραίωση...

7 Οκτωβρίου, 2026

Κυριάκος Πιερρακάκης: Εντός του 2027 ο τελικός ανάδοχος...

6 Οκτωβρίου, 2026

Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης: Συμφωνία προόδου και ευημερίας με...

6 Οκτωβρίου, 2026

Στην Αθήνα έφτασε ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ...

6 Οκτωβρίου, 2026

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προτείνει ισχυρότερες δικλίδες ασφαλείας για...

6 Οκτωβρίου, 2026

Σημαντικές δυνατότητες χρηματοδότησης για επιχειρήσεις και επενδυτές

6 Οκτωβρίου, 2026

NEWSROOM

  • ΕΕ: Νέες κυρώσεις σε 1.650 επιπλέον φυσικά και νομικά πρόσωπα της Ρωσίας

    7 Οκτωβρίου, 2026
  • Συνάντηση των ΥΠΕΞ Ελλάδας -ΗΠΑ

    7 Οκτωβρίου, 2026
  • Το πρόγραμμα του Μάρκο Ρούμπιο στην Αθήνα-Ο 6ος Στρατηγικός Διάλογος ΗΠΑ – Ελλάδας

    7 Οκτωβρίου, 2026
  • ΥΠΕΞ για την 7η Οκτωβρίου: Επιτακτική η εδραίωση μόνιμης εκεχειρίας στη Γάζα

    7 Οκτωβρίου, 2026
  • Κυριάκος Πιερρακάκης: Εντός του 2027 ο τελικός ανάδοχος για τη μεταφορά των υπουργείων στην ΠΥΡΚΑΛ

    6 Οκτωβρίου, 2026
  • Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης: Συμφωνία προόδου και ευημερίας με ορίζοντα το 2030

    6 Οκτωβρίου, 2026
  • Στην Αθήνα έφτασε ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάρκο Ρούμπιο

    6 Οκτωβρίου, 2026
  • Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προτείνει ισχυρότερες δικλίδες ασφαλείας για μια μελλοντική Διεύρυνση της ΕΕ

    6 Οκτωβρίου, 2026
  • Μέχρι και τις 14 Οκτωβρίου η έκπτωση στα βασικά καύσιμα κίνησης, την Αμόλυβδη βενζίνη 95 οκτανίων και το Πετρέλαιο κίνησης

    6 Οκτωβρίου, 2026
  • Σημαντικές δυνατότητες χρηματοδότησης για επιχειρήσεις και επενδυτές

    6 Οκτωβρίου, 2026
  • Νικόλ Μαλλιωτάκη: Η Ελλάδα είναι ένας από τους πιο αξιόπιστους συμμάχους της Αμερικής

    6 Οκτωβρίου, 2026
  • ΔΕΣΦΑ: Σε τροχιά υλοποίησης ο αγωγός φυσικού αερίου προς την Πάτρα 

    6 Οκτωβρίου, 2026
  • Σταύρος Παπασταύρου: Ενισχύουμε την ενεργειακή συνεργασία στα Βαλκάνια για ασφαλή και οικονομικά προσιτή ενέργεια

    6 Οκτωβρίου, 2026
  • Ο ΔΕΣΦΑ στο Βελιγράδι: Μετατρέποντας τον Κάθετο Διάδρομο σε πραγματικές περιφερειακές ροές

    6 Οκτωβρίου, 2026
  • Η S&P Global Ratings  αναβαθμίζει την πιστοληπτική ικανότητα του Ομίλου TITAN σε ΒΒΒ- με σταθερή πρoοπτική

    6 Οκτωβρίου, 2026

Το ηλεκτρονικό περιοδικό για την ενέργεια, τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, την οικονομία και το περιβάλλον!

Λεωφόρος Κηφισίας 62-64, Μαρούσι  15125
info@energyup.gr

Μέλος του

Team Energyup.gr

Παππά Μαρία
Βλάχος Γιώργος
Δέδε Ιωάννα
Αντωνίου Γιάννης

Facebook Twitter

ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ

  • ΕΕ: Νέες κυρώσεις σε 1.650 επιπλέον φυσικά και νομικά πρόσωπα της Ρωσίας

    7 Οκτωβρίου, 2026
  • Συνάντηση των ΥΠΕΞ Ελλάδας -ΗΠΑ

    7 Οκτωβρίου, 2026
  • Το πρόγραμμα του Μάρκο Ρούμπιο στην Αθήνα-Ο 6ος Στρατηγικός Διάλογος ΗΠΑ – Ελλάδας

    7 Οκτωβρίου, 2026

@2021 - Energyup.gr - All Right Reserved.


Back To Top
Energy Up
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • NEWSROOM
  • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • AUTO NEWS
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΠΩΝΥΜΩΣ
  • ΔΙΕΘΝΗ