Τετάρτη, 28 Οκτωβρίου 2026 | 2:15 μμ
Energy Up
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • NEWSROOM
  • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • AUTO NEWS
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΠΩΝΥΜΩΣ
  • ΔΙΕΘΝΗ
Home NEWSROOM Επίσκεψη του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο περίπτερο των ΗΑΕ

Επίσκεψη του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο περίπτερο των ΗΑΕ

by EnergyUp 10 Σεπτεμβρίου, 2022
10 Σεπτεμβρίου, 2022

Το περίπτερο των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων (ΗΑΕ), τιμώμενης χώρας στη φετινή ΔΕΘ, επισκέφθηκε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, το μεσημέρι, στο πλαίσιο της επίσκεψης του στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

Ο πρωθυπουργός είχε την ευκαιρία να παρακολουθήσει παραδοσιακούς χορούς των ΗΑΕ στην είσοδο του περιπτέρου 13, όπου φιλοξενούνται οι εκθέτες των ΗΑΕ, ενώ στη συνέχεια περιηγήθηκε σε σταντ τα οποία φιλοξενούν εταιρίες τροφίμων, κατασκευών, υπηρεσιών, κ.α., όπως επίσης και στο περίπτερο του Οργανισμού Τουρισμού, της τιμώμενης χώρας.

Επισκέφθηκε, στη συνέχεια, τά σταντ διαφόρων υπουργείων της τιμώμενης χώρας, μεταξύ αυτών, των υπουργείων Οικονομικών και Ανάπτυξης των ΗΑΕ. Επίσης, συναντήθηκε με εκπαιδευτές γερακιών, που είχαν στα χέρια τους εκπαιδευμένα πτηνά και συνομίλησε για λίγο μαζί τους.

Τον πρωθυπουργό υποδέχτηκε και συνόδευε σε όλη τη διάρκεια της επίσκεψης του στο περίπτερο 13, ο υπουργός Οικονομίας των ΗΑΕ, Abdulla Bin Touq Al Marri.

Ο Κ.Μητσοτάκης στο χαιρετισμό του, μέσα στο περίπτερο 13, στο “Enterprise Greece”, υπογράμμισε την πρόοδο που έχει γίνει στην Ελλάδα σε ζητήματα καινοτομίας και εξωστρέφειας στην επιχειρηματικότητα και στον τομέα των επενδύσεων και πρόσθεσε: «Θα ήθελα να συγχαρώ τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα για την απόφασή τους να αποδεχτούν την πρόταση της ΔΕΘ να είναι η τιμώμενη χώρα για το 2022. Είχα την ευκαιρία να επισκεφτώ ένα πολύ εντυπωσιακό περίπτερο, που αποτελεί απόδειξη της μεγάλης δυναμικής στις σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών μας. Όπως αναφέραμε, σε διακυβερνητικό επίπεδο, έχουμε ήδη κάνει πολλά και ελπίζω ότι αυτή η Έκθεση είναι μια ευκαιρία για τις επιχειρήσεις των χωρών μας να συνεργαστούν και να εξερευνήσουν τομείς κοινού ενδιαφέροντος. Και γιατί όχι, επενδύσεις από τα ΗΑΕ στην Ελλάδα, αλλά και από την Ελλάδα στα ΗΑΕ». Εξέφρασε, επίσης, την ικανοποίησή του για τη δουλειά του ΥΠΕΞ και του ΥΠΑΝ στο να διευκολύνουν τις συνεργασίες και να φέρνουν κοντά επενδυτές και επιχειρηματίες των δύο χωρών.

Ο κ. Μητσοτάκης, με την ευκαιρία της παρουσίας του πρέσβη των ΗΠΑ στην Ελλάδα, George Tsounis, στο περίπτερο του “Enterprise Greece”, αναφέρθηκε και στη σημαντική ενίσχυση των ελληνοαμερικανικών σχέσεων: «Κύριε πρέσβη, χαίρομαι που σας έχουμε εδώ. Ξέρετε πόσο μεγάλη αξία αποδίδουμε στην στρατηγική εταιρική μας σχέση. Και με χαροποιεί ιδιαίτερα ότι πέρα από την πολύ δυνατή συνεργασία στο πεδίο των εξωτερικών υποθέσεων, της άμυνας -αυτό που αποκαλούμε την γεωπολιτική ατζέντα- ενισχύουμε επίσης σημαντικά τους επιχειρηματικούς δεσμούς μας».

Ο κ. Μητσοτάκης επεσήμανε ακόμη και στην ενίσχυση των σχέσεων μεταξύ Ελλάδας- ΗΠΑ – και ΗΑΕ σημειώνοντας: «Πιστεύω ότι αυτή η σχέση μεταξύ των τριών χωρών μας, των Ηνωμένων Πολιτειών, της Ελλάδας και των ΗΑΕ, αποτελεί μία αληθινά στρατηγική συνεργασία που έχει να προσφέρει ακόμα πολλά προς όφελος των χωρών μας και των λαών μας». Ο πρωθυπουργός εξέφρασε την ικανοποίηση του για τη δουλειά του ΥΠΕΞ και το ΥΠΑΝΕΠ στο να διευκολύνουν τις επενδύσεις και να φέρνουν σε επαφή επιχειρηματίες από τη χώρα μας και τα ΗΑΕ.

Ο πρωθυπουργός συνέχισε επισκέφθηκε και άλλα σταντ, όπου τον υποδέχθηκαν εκθέτες από τα ΗΑΕ, με κεράσματα και προϊόντα της πατρίδας τους. Σε ένα από τα σημεία που σταμάτησε, φωτογραφήθηκε, μπροστά από προτροπή ενός ‘Αραβα καλλιτέχνη, δίπλα σε ένα πίνακα που απεικόνιζε την επίσκεψη και την πρόσφατη συνάντηση της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου, με τον Πρόεδρο των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, σεΐχη Μοχάμεντ Μπιν Ζαγέντ Αλ Ναχιάν, στο Προεδρικό Μέγαρο.

Τον πρωθυπουργό συνόδευαν κατά την επίσκεψη του στο περίπτερο των ΗΑΕ, οι υπουργοί Ανάπτυξης και Επενδύσεων,’Αδωνις Γεωργιάδης, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης και ο υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας Θράκης) Σταύρος Καλαφάτης και ο πρόεδρος της ΔΕΘ, Τάσος Τζήκας.

FacebookTweetPin
avatar
EnergyUp

Νέα και ειδήσεις για ενεργειακά θέματα.

Προηγούμενο Άρθρο
Τα ΗΑΕ δίνουν δυναμικό «παρών» στην 86η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης
Επόμενο Άρθρο
LIVE: Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης: Δέσμη 21 μέτρων στήριξης πολιτών και επιχειρήσεων

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΕΕ: Νέες κυρώσεις σε 1.650 επιπλέον φυσικά και...

7 Οκτωβρίου, 2026

Συνάντηση των ΥΠΕΞ Ελλάδας -ΗΠΑ

7 Οκτωβρίου, 2026

Το πρόγραμμα του Μάρκο Ρούμπιο στην Αθήνα-Ο 6ος...

7 Οκτωβρίου, 2026

ΥΠΕΞ για την 7η Οκτωβρίου: Επιτακτική η εδραίωση...

7 Οκτωβρίου, 2026

Κυριάκος Πιερρακάκης: Εντός του 2027 ο τελικός ανάδοχος...

6 Οκτωβρίου, 2026

Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης: Συμφωνία προόδου και ευημερίας με...

6 Οκτωβρίου, 2026

Στην Αθήνα έφτασε ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ...

6 Οκτωβρίου, 2026

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προτείνει ισχυρότερες δικλίδες ασφαλείας για...

6 Οκτωβρίου, 2026

Σημαντικές δυνατότητες χρηματοδότησης για επιχειρήσεις και επενδυτές

6 Οκτωβρίου, 2026

NEWSROOM

  • ΕΕ: Νέες κυρώσεις σε 1.650 επιπλέον φυσικά και νομικά πρόσωπα της Ρωσίας

    7 Οκτωβρίου, 2026
  • Συνάντηση των ΥΠΕΞ Ελλάδας -ΗΠΑ

    7 Οκτωβρίου, 2026
  • Το πρόγραμμα του Μάρκο Ρούμπιο στην Αθήνα-Ο 6ος Στρατηγικός Διάλογος ΗΠΑ – Ελλάδας

    7 Οκτωβρίου, 2026
  • ΥΠΕΞ για την 7η Οκτωβρίου: Επιτακτική η εδραίωση μόνιμης εκεχειρίας στη Γάζα

    7 Οκτωβρίου, 2026
  • Κυριάκος Πιερρακάκης: Εντός του 2027 ο τελικός ανάδοχος για τη μεταφορά των υπουργείων στην ΠΥΡΚΑΛ

    6 Οκτωβρίου, 2026
  • Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης: Συμφωνία προόδου και ευημερίας με ορίζοντα το 2030

    6 Οκτωβρίου, 2026
  • Στην Αθήνα έφτασε ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάρκο Ρούμπιο

    6 Οκτωβρίου, 2026
  • Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προτείνει ισχυρότερες δικλίδες ασφαλείας για μια μελλοντική Διεύρυνση της ΕΕ

    6 Οκτωβρίου, 2026
  • Μέχρι και τις 14 Οκτωβρίου η έκπτωση στα βασικά καύσιμα κίνησης, την Αμόλυβδη βενζίνη 95 οκτανίων και το Πετρέλαιο κίνησης

    6 Οκτωβρίου, 2026
  • Σημαντικές δυνατότητες χρηματοδότησης για επιχειρήσεις και επενδυτές

    6 Οκτωβρίου, 2026
  • Νικόλ Μαλλιωτάκη: Η Ελλάδα είναι ένας από τους πιο αξιόπιστους συμμάχους της Αμερικής

    6 Οκτωβρίου, 2026
  • ΔΕΣΦΑ: Σε τροχιά υλοποίησης ο αγωγός φυσικού αερίου προς την Πάτρα 

    6 Οκτωβρίου, 2026
  • Σταύρος Παπασταύρου: Ενισχύουμε την ενεργειακή συνεργασία στα Βαλκάνια για ασφαλή και οικονομικά προσιτή ενέργεια

    6 Οκτωβρίου, 2026
  • Ο ΔΕΣΦΑ στο Βελιγράδι: Μετατρέποντας τον Κάθετο Διάδρομο σε πραγματικές περιφερειακές ροές

    6 Οκτωβρίου, 2026
  • Η S&P Global Ratings  αναβαθμίζει την πιστοληπτική ικανότητα του Ομίλου TITAN σε ΒΒΒ- με σταθερή πρoοπτική

    6 Οκτωβρίου, 2026

Το ηλεκτρονικό περιοδικό για την ενέργεια, τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, την οικονομία και το περιβάλλον!

Λεωφόρος Κηφισίας 62-64, Μαρούσι  15125
info@energyup.gr

Μέλος του

Team Energyup.gr

Παππά Μαρία
Βλάχος Γιώργος
Δέδε Ιωάννα
Αντωνίου Γιάννης

Facebook Twitter

ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ

  • ΕΕ: Νέες κυρώσεις σε 1.650 επιπλέον φυσικά και νομικά πρόσωπα της Ρωσίας

    7 Οκτωβρίου, 2026
  • Συνάντηση των ΥΠΕΞ Ελλάδας -ΗΠΑ

    7 Οκτωβρίου, 2026
  • Το πρόγραμμα του Μάρκο Ρούμπιο στην Αθήνα-Ο 6ος Στρατηγικός Διάλογος ΗΠΑ – Ελλάδας

    7 Οκτωβρίου, 2026

@2021 - Energyup.gr - All Right Reserved.


Back To Top
Energy Up
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • NEWSROOM
  • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • AUTO NEWS
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΠΩΝΥΜΩΣ
  • ΔΙΕΘΝΗ