Δευτέρα, 15 Ιουνίου 2026 | 6:24 πμ
Energy Up
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • NEWSROOM
  • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • AUTO NEWS
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΠΩΝΥΜΩΣ
  • ΔΙΕΘΝΗ
Home ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ Επιβεβαίωση της εκτίμησης για διπλασιασμό της κερδοφορίας της Mytilineos

Επιβεβαίωση της εκτίμησης για διπλασιασμό της κερδοφορίας της Mytilineos

by EnergyUp 3 Ιουνίου, 2022
3 Ιουνίου, 2022

Σε επιβεβαίωση της εκτίμησης για διπλασιασμό της κερδοφορίας της Mytilineos το 2022 σε σχέση με το 2020, παρά την ενεργειακή κρίση, τον πληθωρισμό και τον πόλεμο στο Ουκρανία προχώρησε χθες ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Ευάγγελος Μυτιληναίος μιλώντας στη γενική συνέλευση των μετόχων. Ο κ. Μυτιληναίος απέρριψε εξάλλου τις αναφορές για αθέμιτα ή ουρανοκατέβατα υπερκέρδη στην ενέργεια τονίζοντας ότι το θέμα μπορεί να τεθεί στη βάση της εθελοντικής συνεισφοράς.

“Η εταιρεία επιδεικνύοντας για μια ακόμη φορά τρομερή ανθεκτικότητα είναι σε θέση σήμερα να προβλέψει ότι ο στόχος του διπλασιασμού των κερδών το 2022 σε σχέση με το 2020 όχι μόνο θα επιτευχθεί αλλά τα κέρδη θα υπερβούν αυτό το νούμερο. Δηλαδή θα είναι πάνω από 260 εκατομμύρια”, ανέφερε ο κ. Μυτιληναίος και πρόσθεσε: “Αν δεν γίνονταν αυτά που γίνονται στον πλανήτη θα κάναμε αναθεώρηση της πρόβλεψης προς τα πάνω. Δεν το κάνουμε, όχι γιατί δεν το δικαιολογούν τα αποτελέσματα αλλά επειδή είμαστε συντηρητικοί και επειδή ζούμε στην εποχή που ζούμε”.

Σε ερώτηση για την φορολόγηση των υπερκερδών των παραγωγών ενέργειας ο κ. Μυτιληναίος είπε: “Τον χαρακτηρισμό υπερκέρδη ή ουρανοκατέβατα κέρδη δεν τον παραδέχομαι. Η εταιρεία μας τήρησε τις επιταγές του target model επακριβώς και δεν το χρησιμοποίησε για πρακτικές που θα επέφεραν αθέμιτα κέρδη. Έχουμε ελεγχθεί δέκα φορές και αυτό επιβεβαιώθηκε. Είμαστε μια εταιρεία που δουλεύει ανταγωνιστικά, με εξαιρετικά στελέχη και μπορεί να φέρνει καλύτερα αποτελέσματα από τον ανταγωνισμό. Αυτό στις οικονομίες της δύσης δεν λέγεται αισχροκέρδεια και υπερκέρδη. Αν το θέμα τεθεί να συνεισφέρουν όσοι μπορούν, είναι μια άλλη συζήτηση. Αλλά να σου λένε “φέρε αυτά που έκλεψες”, δεν το παραδέχομαι και δεν πρόκειται να το αποδεχθώ ποτέ”. Σημείωσε πάντως ότι έχει προβλεφθεί “ένα σεβαστό ποσό που αν χρειαστεί θα καλύψει τα ουρανοκατέβατα κέρδη, που δεν υπάρχουν αλλά επειδή είμαστε στην Ελλάδα μπορεί και να υπάρξουν”. Εξάλλου για το νέο τρόπο λειτουργίας της αγοράς από τον Ιούλιο και τις πιθανές επιπτώσεις του απέφυγε να κάνει πρόβλεψη λέγοντας ότι δεν είναι ακόμη γνωστό το νέο μοντέλο, εξέφρασε ωστόσο την ελπίδα ότι δεν θα υπάρξουν σημαντικές αλλαγές στην πρόβλεψη των αποτελεσμάτων του 2022.

Ο κ. Μυτιληναίος χαρακτήρισε όνειρο ζωής που επιτεύχθηκε, την ένταξη της εταιρείας στον δείκτη MSCI λέγοντας ότι έχει ήδη επιφέρει αναβάθμιση της ποιότητας των funds που τοποθετούνται στη μετοχή, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνεται η επενδυτική αρχή του ‘Αμπου Ντάμπι. Εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του σε σχέση πρόσφατη σύσταση της ΒΝΡ για πώληση του ομολόγου της εταιρείας και αγορά εκείνου της ΔΕΗ, κάνοντας λόγο για ανακρίβειες που απαντήθηκαν με επιστολή προς την τράπεζα και διευκρινίζοντας ότι το πρόβλημα δεν είναι η σύγκριση με τη ΔΕΗ. Τέλος σε ερώτηση για την πορεία των αγορών εκτίμησε ότι οι τιμές των μετάλλων θα παραμείνουν σε υψηλά επίπεδα, κοντά σε αυτά που βρίσκονται τώρα ενώ για τα τρόφιμα οι εξελίξεις θα εξαρτηθούν από την διάρκεια του πολέμου.

Το μέρισμα για το 2021 που θα καταβληθεί εφέτος, είχε προταθεί να είναι 0,399 ευρώ (μετά τους φόρους) αλλά διαμορφώθηκε σε 0,4 ευρώ ανά μετοχή ύστερα από πρόταση του κ. Μυτιληναίου και έγκριση της γενικής συνέλευσης.

FacebookTweetPin
avatar
EnergyUp

Νέα και ειδήσεις για ενεργειακά θέματα.

Προηγούμενο Άρθρο
Ρύπανση από το πλαστικό σε όλα τα στάδια ύπαρξής του
Επόμενο Άρθρο
Το βραβείο για το κορυφαίο έργο υποδομών του 2021, έλαβε η MYTILINEOS και το απένειμε η Αλεξ. Σδούκου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΕΔΔΗΕ: Υπεγράφη η σύμβαση για την κατασκευή του...

15 Μαΐου, 2026

Από τη «μικρή ΔΕΗ» στη «διπλή ΔΕΗ» –...

11 Μαΐου, 2026

AKTOR: Συμφωνίες για πώληση LNG και μονάδα ηλεκτροπαραγωγής...

29 Απριλίου, 2026

Το νέο επιχειρηματικό σχέδιο της ΔΕΗ – Επενδύσεις...

25 Απριλίου, 2026

Η Schneider Electric με το Microsoft Azure AI...

23 Απριλίου, 2026

Ελληνογαλλικό Οικονομικό Φόρουμ στην Αθήνα από τον ΣΕΒ...

20 Απριλίου, 2026

CURA και Όμιλος ΤΙΤΑΝ: Συνεργασία για τη δοκιμήτεχνολογίας...

20 Απριλίου, 2026

Μελέτη Schneider Electric: Οι κατασκευαστές του κλάδου CPGβλέπουν...

20 Απριλίου, 2026

Το ελληνικό οικοσύστημα καινοτομίας

19 Απριλίου, 2026

NEWSROOM

  • Ε Ε -ΟΟΣΑ και αγορές δίνουν ψήφο εμπιστοσύνης στην ελληνική οικονομία

    8 Ιουνίου, 2026
  • Νίκη του Νικόλ Πασινιάν στις εκλογές στην Αρμενία

    8 Ιουνίου, 2026
  • Γιώργος Κώτσηρας: Τα οφέλη από τις αλλαγές στη ρύθμιση των 72 δόσεων

    8 Ιουνίου, 2026
  • Κυριάκος Πιερρακάκης: Όσο βελτιώνεται η οικονομική συνθήκη, κάθε μέρα, κάθε βδομάδα, κάθε μήνα θα υπάρχουν κινήσεις προς όφελος της κοινωνίας

    8 Ιουνίου, 2026
  • Νίκος Δένδιας: Για έναν Έλληνα υπουργό είναι πάντα συγκινητικό να βρίσκεται εδώ, στη Λευκωσία, στην πρωτεύουσα του Κυπριακού Ελληνισμού

    8 Ιουνίου, 2026
  • Ανοίγει σήμερα η ευρωπαϊκή πρόσκληση για καθαρή ενέργεια -CETPartnership 2026

    8 Ιουνίου, 2026
  • Στην Ουάσιγκτον βρίσκεται από σήμερα  ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Σταύρος Παπασταύρου

    8 Ιουνίου, 2026
  • Το Πεκίνο προωθεί ένα πιλοτικό πρόγραμμα για την καινοτόμο ανάπτυξη δικτύων τεχνολογίας 6G

    8 Ιουνίου, 2026
  • ΔΕΗ: από σήμερα η διαπραγμάτευση των νέων μετοχών

    26 Μαΐου, 2026
  • ΔΕΔΔΗΕ: Υπεγράφη η σύμβαση για την κατασκευή του νέου Κέντρου Διανομής Κερατέας

    15 Μαΐου, 2026
  • Η συνάντηση των Υπουργών Ενέργειας της Ελλάδας, της Σερβίας, της Βόρειας Μακεδονίας και της Βουλγαρίας

    15 Μαΐου, 2026
  • Από τη «μικρή ΔΕΗ» στη «διπλή ΔΕΗ» – Την Πέμπτη η γενική συνέλευση για αύξηση κεφαλαίου 4 δισ. ευρώ – Στόχος ο διπλασιασμός της εγκατεστημένης ισχύος

    11 Μαΐου, 2026
  • Δημιουργία φωτοβολταϊκού σταθμού στην περιοχή Λάγουρα του Δήμου Άργους Ορεστικού Καστοριάς

    6 Μαΐου, 2026
  • Κυριάκος Μητσοτάκης: Ανάγκη ενίσχυσης και επιτάχυνσης της ευρωπαϊκής αμυντικής βιομηχανίας και παραγωγής

    4 Μαΐου, 2026
  • Ήρθε το τέλος της σκέψης;

    2 Μαΐου, 2026

Το ηλεκτρονικό περιοδικό για την ενέργεια, τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, την οικονομία και το περιβάλλον!

Λεωφόρος Κηφισίας 62-64, Μαρούσι  15125
info@energyup.gr

Μέλος του

Team Energyup.gr

Παππά Μαρία
Βλάχος Γιώργος
Δέδε Ιωάννα
Αντωνίου Γιάννης

Facebook Twitter

ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ

  • Ε Ε -ΟΟΣΑ και αγορές δίνουν ψήφο εμπιστοσύνης στην ελληνική οικονομία

    8 Ιουνίου, 2026
  • Νίκη του Νικόλ Πασινιάν στις εκλογές στην Αρμενία

    8 Ιουνίου, 2026
  • Γιώργος Κώτσηρας: Τα οφέλη από τις αλλαγές στη ρύθμιση των 72 δόσεων

    8 Ιουνίου, 2026

@2021 - Energyup.gr - All Right Reserved.


Back To Top
Energy Up
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • NEWSROOM
  • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • AUTO NEWS
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΠΩΝΥΜΩΣ
  • ΔΙΕΘΝΗ