Σάββατο, 2 Μαΐου 2026 | 7:20 πμ
Energy Up
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • NEWSROOM
  • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • AUTO NEWS
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΠΩΝΥΜΩΣ
  • ΔΙΕΘΝΗ
Home ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ Εξαγορά της ΣΙΛΚ ΟΙΛ ΑΕ από τον Όμιλο PETROLINA

Εξαγορά της ΣΙΛΚ ΟΙΛ ΑΕ από τον Όμιλο PETROLINA

by EnergyUp 5 Ιανουαρίου, 2021
5 Ιανουαρίου, 2021

Η PETROLINA (HOLDINGS) PUBLICLTD («PHL»), με έδρα την Κύπρο,ανακοινώνει, ότι η νέα θυγατρική της εταιρεία P.W.BUNKERINGSERVICES (EASTMED) LTD., (100%) του ΟμίλουPETROLINA, προχώρησε την 31/12/2020 στην εξαγορά του 100% του μετοχικού κεφαλαίου της ελληνικής ανώνυμης εταιρείας με την επωνυμία «ΣΙΛΚ ΟΙΛ ΑΝΩΝΥΜΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΗ ΠΕΤΡΕΛΑΪΚΗ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΗ ΚΑΙ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» («SILKOIL»). Η Συμφωνία Εξαγοράς εντάσσεται στο πλαίσιο περαιτέρω ανάπτυξης των υφιστάμενων εργασιών του Ομίλου PETROLINA στην Ελλάδα. 

Η SILKOILδραστηριοποιείται στην εμπορία πετρελαιοειδών από το έτος 1988 και έχει έδρα τη Ρόδο. Μέσα στα χρόνια έχει καταφέρει να εδραιωθεί στην Ελλάδα. Κατέχει ιδιόκτητες εγκαταστάσεις αποθήκευσης υγρών καυσίμων στην Κρήτη και στη Σάμο, για χρήση προϊόντων πετρελαιοειδών και υγραερίου και διατηρεί τέσσερα (4) υποκαταστήματα σε Πειραιά, Θεσσαλονίκη, Κρήτη και Σάμο, μέσω των οποίων προμηθεύει με υγρά καύσιμα όλη την ελληνική επικράτεια. Στις εγκαταστάσεις της (Κρήτη και Σάμο) αποθηκεύει καύσιμα για την εξυπηρέτηση του δικού της δικτύου πελατών, καθώς επίσης και καύσιμα άλλων πετρελαϊκών εταιρειών, συμπεριλαμβανομένων και αεροπορικών καυσίμων.

Η SILKOIL διαθέτει τετρακόσια δεκατέσσερα (414) σημεία πώλησης υγρών καυσίμων σε όλη την Ελλάδα.Ειδικότερα, προμηθεύει κατ’ αποκλειστικότητα πρατήρια καυσίμων που φέρουν το σήμα της, καθώς και ανεξάρτητα πρατήρια, διανομείς πετρελαίου θέρμανσης, βιομηχανικούς πελάτες και πελάτες ναυτιλίας, που δραστηριοποιούνται στον ελληνικό χώρο. Επιπλέον οι εργασίες της SILKOIL περιλαμβάνουν δίκτυο βυτιοφόρων οχημάτων, μέσω του οποίου διανέμονται πετρελαιοειδή προϊόντα σε όλη την επικράτεια.

Το νέο επενδυτικό σχήμα έχει στόχο την αναβάθμιση του υπάρχοντος δικτύου πρατηρίων που φέρουν το σήμα της εταιρείας SILKOIL, την επίτευξη νέων συνεργασιών στο χώρο των πρατηρίων και της βιομηχανικής πελατείας και την επέκταση στον εφοδιασμό πλοίων με πετρέλαιο ναυτιλίας.

Η PHL δραστηριοποιείται στην Κύπρο για 60 χρόνια.  Είναι γνωστή για το μακροχρόνιο Know–how, το άρτια εκπαιδευμένο προσωπικό της και την τεχνογνωσία της, αλλά και για την ποιότητα των καυσίμων που διαθέτει.  Όραμά της ήταν πάντοτε να εξυπηρετεί τον Κύπριο καταναλωτή με ήθος, ανταγωνιστικές τιμές και με σεβασμό. Το slogan«Μαζί κινούμε την Κύπρο» είναι κάτι που η Πετρολίνα κάνει πράξη εδώ και 60 χρόνια.Η συμβολή της Πετρολίνα στην ανάπτυξη της οικονομίας της Κύπρου είναι πολύ μεγάλη. Το όραμα της ήταν πάντοτε να πρωτοπορεί σε όλα τα βήματα της και να γίνεται κινητήριος δύναμη στα οικονομικά και επιχειρηματικά δρώμενα της χώρας.  Να επενδύει σε νέα πρωτοποριακά προϊόντα, υπηρεσίες και υποδομές, δημιουργώντας νέες θέσεις εργασίας.  Εξίσου αξιόλογη είναι η συμβολή της στην κοινωνία, μέσα από ένα πολύπλευρο πρόγραμμα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης (ΕΚΕ). Η Πετρολίνα ήταν και είναι πάντα δίπλα στον άνθρωπο. Στόχος της PHL είναι να προσφέρει στον Έλληνα καταναλωτή τον σεβασμό και τα ανώτερης ποιότητας προϊόντα που χαίρει ο Κύπριος καταναλωτής.

Η εξαγορά της SILKOILαπό τον Όμιλο PETROLINA θα οδηγήσει όχι μόνο στην εδραίωση της εταιρείας στην Ελλάδα, αλλά κυρίως στην ανόρθωση και εξέλιξη της, λόγω της πολυετούς πείρας της PHLστον τομέα πετρελαιοειδών και της εισροής κεφαλαίων στην SILKOILαπό το εξωτερικό, γεγονός που θα συμβάλλει περαιτέρω και στην ανάπτυξη της Ελληνικής οικονομίας.

FacebookTweetPin
avatar
EnergyUp

Νέα και ειδήσεις για ενεργειακά θέματα.

Προηγούμενο Άρθρο
ΥΠΕΝ: Δηλώσεις Κωστή Χατζηδάκη-Κώστα Σκρέκα κατά την τελετή παράδοσης-παραλαβής
Επόμενο Άρθρο
ΑΔΜΗΕ: Σε δημόσια διαβούλευση το Δεκαετές Πρόγραμμα Ανάπτυξης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

AKTOR: Συμφωνίες για πώληση LNG και μονάδα ηλεκτροπαραγωγής...

29 Απριλίου, 2026

Το νέο επιχειρηματικό σχέδιο της ΔΕΗ – Επενδύσεις...

25 Απριλίου, 2026

Η Schneider Electric με το Microsoft Azure AI...

23 Απριλίου, 2026

Ελληνογαλλικό Οικονομικό Φόρουμ στην Αθήνα από τον ΣΕΒ...

20 Απριλίου, 2026

CURA και Όμιλος ΤΙΤΑΝ: Συνεργασία για τη δοκιμήτεχνολογίας...

20 Απριλίου, 2026

Μελέτη Schneider Electric: Οι κατασκευαστές του κλάδου CPGβλέπουν...

20 Απριλίου, 2026

Το ελληνικό οικοσύστημα καινοτομίας

19 Απριλίου, 2026

Πρωτιά της ΕΚΟ στη δημοσίευση Περιβαλλοντικών Δηλώσεων Προϊόντων...

16 Απριλίου, 2026

Ιδιωτικά δίκτυα 5G: Η νέα στρατηγική υποδομή για...

14 Απριλίου, 2026

NEWSROOM

  • 29 Απριλίου, 2026
  • Ντουμπρόβνικ-ΠτΔ: Η συνδεσιμότητα στον τομέα της ενέργειας είναι το κλειδί για την εθνική ασφάλεια και την οικονομική ανάπτυξη

    29 Απριλίου, 2026
  • ΕΕ: Έγκριση προσωρινού πλαισίου κρατικών ενισχύσεων για γεωργία, αλιεία, μεταφορές και ενεργοβόρες βιομηχανίες

    29 Απριλίου, 2026
  • AKTOR: Συμφωνίες για πώληση LNG και μονάδα ηλεκτροπαραγωγής στην Αλβανία

    29 Απριλίου, 2026
  • Επιπλέον 37.000 νοικοκυριά εντάσσονται στο «Αλλάζω Σύστημα Θέρμανσης και Θερμοσίφωνα»

    29 Απριλίου, 2026
  • Συνεδριάζει το απόγευμα το υπουργικό συμβούλιο

    29 Απριλίου, 2026
  • Ντουμπρόβνικ: Η Ελλάδα εξελίσσεται σε σημαντικό ενεργειακό κόμβο

    29 Απριλίου, 2026
  • Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα αποχωρούν από τον ΟΠΕΚ και τον ΟΠΕΚ+ Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα αποχωρούν από τον ΟΠΕΚ και τον ΟΠΕΚ+

    28 Απριλίου, 2026
  • Κυριάκος Πιερρακάκης: Τα πέντε διδάγματα που πρέπει να πάρει η Ευρώπη από την Ελλάδα

    28 Απριλίου, 2026
  • Γιάννης Στουρνάρας: Θετικές παραμένουν οι προοπτικές της ελληνικής οικονομίας

    28 Απριλίου, 2026
  • Στην Κολομβία η Πρώτη Διάσκεψη για τη Μετάβαση από τα Ορυκτά Καύσιμα

    28 Απριλίου, 2026
  • Το νέο επιχειρηματικό σχέδιο της ΔΕΗ – Επενδύσεις 24,2 δισ. ευρώ έως το 2030

    25 Απριλίου, 2026
  • Υπερταμείο, CVC και JP Morgan «βλέπουν» ενέργεια και υποδομές για νέες επενδύσεις

    24 Απριλίου, 2026
  • Σταύρος Παπασταύρου: Σημαντική η απανθρακοποίηση, αλλά δεν είναι αυτοσκοπός – Τον Φεβρουάριο του 2027 η πρώτη ερευνητική γεώτρηση

    24 Απριλίου, 2026
  • Βουλή: Το ν/σ για τον εκσυγχρονισμό της νομοθεσίας σχετικά με τη χρήση και παραγωγή ενέργειας από ΑΠΕ

    24 Απριλίου, 2026

Το ηλεκτρονικό περιοδικό για την ενέργεια, τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, την οικονομία και το περιβάλλον!

Λεωφόρος Κηφισίας 62-64, Μαρούσι  15125
info@energyup.gr

Μέλος του

Team Energyup.gr

Παππά Μαρία
Βλάχος Γιώργος
Δέδε Ιωάννα
Αντωνίου Γιάννης

Facebook Twitter

ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ

  • 29 Απριλίου, 2026
  • Ντουμπρόβνικ-ΠτΔ: Η συνδεσιμότητα στον τομέα της ενέργειας είναι το κλειδί για την εθνική ασφάλεια και την οικονομική ανάπτυξη

    29 Απριλίου, 2026
  • ΕΕ: Έγκριση προσωρινού πλαισίου κρατικών ενισχύσεων για γεωργία, αλιεία, μεταφορές και ενεργοβόρες βιομηχανίες

    29 Απριλίου, 2026

@2021 - Energyup.gr - All Right Reserved.


Back To Top
Energy Up
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • NEWSROOM
  • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • AUTO NEWS
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΠΩΝΥΜΩΣ
  • ΔΙΕΘΝΗ