Παρασκευή, 12 Ιουνίου 2026 | 6:07 μμ
Energy Up
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • NEWSROOM
  • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • AUTO NEWS
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΠΩΝΥΜΩΣ
  • ΔΙΕΘΝΗ
Home NEWSROOM Φ. Γεννηματά: Το ΚΙΝΑΛ είχε και θα έχει αυτόνομη πορεία

Φ. Γεννηματά: Το ΚΙΝΑΛ είχε και θα έχει αυτόνομη πορεία

by EnergyUp 22 Μαΐου, 2020
22 Μαΐου, 2020

«Τώρα αρχίζουν τα δύσκολα για την κυβέρνηση καθώς, μαζί με την αισιοδοξία, καταγράφεται στις μετρήσεις και η επάνοδος του φόβου και της ανασφάλειας.

Η οικονομία μας κινδυνεύει με ύφεση, οι επιχειρήσεις με λουκέτα, οι εργαζόμενοι με δυσμενείς αλλαγές ή το χειρότερο με ανεργία», υποστήριξε η Φώφη Γεννηματά, στην εισήγησή της στη τηλεδιάσκεψη με τους γραμματείς των τομέων του Κινήματος Αλλαγής. Πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση στέκεται χωρίς σχέδιο, χωρίς αντανακλαστικά, χωρίς πειστικές απαντήσεις. Φέρνοντας ως παράδειγμα τα μέτρα για τη στήριξη της οικονομίας, η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής ανέφερε πως «δεν πρόκειται για «μπαζούκας» όπως διαφημίζει, αλλά για «πιστολάκι, το οποίο όμως πυροβολεί και τον κόσμο της εργασίας. Γιατί αυτή είναι η δεξιά. Αυτή είναι η αντίληψη της».

Η κ. Γεννηματά επανέλαβε ότι ο στόχος του Κινήματος Αλλαγής, δεν ήταν και δεν είναι να κάνει αντιπολίτευση επί ερειπίων, ούτε επιχειρεί να εκμεταλλευτεί τον φόβο, την ανασφάλεια, την αβεβαιότητα. «Μας ενδιαφέρει η χώρα να πηγαίνει μπροστά, να ανταποκρίνεται στις ανάγκες των πολιτών της. Γι’ αυτό και προτείνουμε ΕΓΚΑΙΡΑ ένα ολοκληρωμένο, στοχευμένο, ρεαλιστικό ενδιάμεσο πρόγραμμα, άμεσων παρεμβάσεων. Για να μείνει ζωντανή η οικονομία, όρθια η κοινωνία», είπε.

Επέμεινε κατηγορηματικά, ότι το Κίνημα Αλλαγής έχει αυτόνομη πορεία απέναντι, τόσο στις συντηρητικές και ανεπαρκείς επιλογές της Νέας Δημοκρατίας, μακριά από την αμηχανία και τον λαϊκισμό του ΣΥΡΙΖΑ. «Και σε αυτή την επιλογή σταθερά συνεχίζουμε. Αταλάντευτα. Γιατί αυτή είναι και η θέληση του κόσμου της παράταξης μας. Αυτό ας το καταλάβουν όλοι. Και αυτοί που ‘εκτελούν συμβόλαια’, θεωρώντας ότι θα καταφέρουν, είτε να μας σύρουν στις επιλογές τους, είτε να μας απαξιώσουν. Δεν θα το πετύχουν. Είμαστε και θα είμαστε εδώ δυνατοί. Και θα δυναμώσουμε ακόμη περισσότερο γιατί ο αγώνας δεν είναι ‘ταχύτητας’, είναι αντοχής. Γιατί οι πολίτες θα κρίνουν με βάση τα πραγματικά τους προβλήματα, την ζωή τους, τις προοπτικές τους».

Η κα Γενημματά προανήγγειλε πολιτικό άνοιγμα του ΚΙΝΑΛ ενόψει της συνδιάσκεψης του κόμματος που αναβλήθηκε για το φθινόπωρο, “για μια βαθειά ανανέωση και ποιοτική ενίσχυση του στελεχιακού μας δυναμικού. Ανοιγόμαστε σε ικανά στελέχη του χώρου που δεν αξιοποιούνται επαρκώς και αναθέτουμε ρόλους. Φέρνουμε πιο κοντά μας καταξιωμένα στελέχη ακαδημαϊκούς, επιστήμονες, ειδικούς, στελέχη επιμελητηρίων, κοινωνικών κινημάτων. Δίνουμε βήμα σε ανθρώπους του ευρύτερου χώρου μας, που σηματοδοτούν ένα ποιοτικό άνοιγμα. Δίνουμε ρόλους σε νέα παιδιά με φρέσκες ιδέες, που δεν μετέχουν στα κεντρικά μας όργανα” είπε.

Η κ. Γεννηματά προειδοποίησε εκ νέου ότι θα είναι δραματικό να κυριαρχήσουν αύριο η πόλωση και ο διχασμός, καθώς άλλες είναι οι απαιτήσεις της περιόδου αυτής με την ύφεση, τον κίνδυνο της μαζικής ανεργίας να είναι antePortas. «Σήμερα είναι όσο ποτέ αναγκαίος ο διάλογος, η συνεννόηση, η στάση ευθύνης. Και θα κάνουν μεγάλο λάθος όσοι εκλάβουν την ικανοποίηση για την προστασία της δημόσιας υγείας, ως λευκή επιταγή στήριξης σε τέτοια φαινόμενα και σε πολιτικές που εντείνουν παρά αντιμετωπίζουν τα προβλήματα», ανέφερε και τόνισε ότι «δεν μας φοβίζουν οι απειλές του Μαξίμου για εκλογές. Αλλά θα είναι τυχοδιωκτισμός και πρόκληση να σκέφτεται κανείς εκλογές εν μέσω κρίσης, και προβλημάτων, εκλογές με γάντια, μάσκες, αποστάσεις και τις ευπαθείς ομάδες στο σπίτι».

Ειδική αναφορά έκανε η Φώφη Γεννηματά στις ενέργειες και αποφάσεις της Ε.Ε. καλώντας την ελληνική κυβέρνηση να εγκαταλείψει την τακτική της «αιδήμονος σιγής», όπως είπε, να πιέσει επιτέλους, ιδιαίτερα όταν η χώρα μας κινδυνεύει με μεγάλη ύφεση και ανεργία. Πρότεινε μάλιστα, η διαχείριση των πόρων του Ταμείου Ανασυγκρότησης, να γίνει από ειδική ανεξάρτητη «μονάδα», που θα στελεχωθεί μετά από δημόσια προκήρυξη από ανθρώπους με γνώση, εμπειρία και καταξίωση, ως εγγύηση για την ορθή αξιοποίηση τους. Και ο σχεδιασμός της για την αξιοποίηση των πόρων να αποτελέσει αντικείμενο διαλόγου στην Οικονομική και Κοινωνική Επιτροπή, με την συμμετοχή των κοινωνικών εταίρων.

FacebookTweetPin
avatar
EnergyUp

Νέα και ειδήσεις για ενεργειακά θέματα.

Προηγούμενο Άρθρο
Διάβημα ΥΠΕΞ στην Τουρκία για το ζήτημα που έχει προκύψει σε σημείο του νοτίου Έβρου
Επόμενο Άρθρο
ΣΥΡΙΖΑ: Να ενημερώσει άμεσα η κυβέρνηση τα πολιτικά κόμματα για τα γεγονότα στον Έβρο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Νίκος Δένδιας: Για έναν Έλληνα υπουργό είναι πάντα...

8 Ιουνίου, 2026

Ανοίγει σήμερα η ευρωπαϊκή πρόσκληση για καθαρή ενέργεια...

8 Ιουνίου, 2026

Στην Ουάσιγκτον βρίσκεται από σήμερα  ο Υπουργός Περιβάλλοντος...

8 Ιουνίου, 2026

ΔΕΗ: από σήμερα η διαπραγμάτευση των νέων μετοχών

26 Μαΐου, 2026

Η συνάντηση των Υπουργών Ενέργειας της Ελλάδας, της...

15 Μαΐου, 2026

Από τη «μικρή ΔΕΗ» στη «διπλή ΔΕΗ» –...

11 Μαΐου, 2026

Κυριάκος Μητσοτάκης: Ανάγκη ενίσχυσης και επιτάχυνσης της ευρωπαϊκής...

4 Μαΐου, 2026

29 Απριλίου, 2026

Ντουμπρόβνικ-ΠτΔ: Η συνδεσιμότητα στον τομέα της ενέργειας είναι...

29 Απριλίου, 2026

NEWSROOM

  • Ε Ε -ΟΟΣΑ και αγορές δίνουν ψήφο εμπιστοσύνης στην ελληνική οικονομία

    8 Ιουνίου, 2026
  • Νίκη του Νικόλ Πασινιάν στις εκλογές στην Αρμενία

    8 Ιουνίου, 2026
  • Γιώργος Κώτσηρας: Τα οφέλη από τις αλλαγές στη ρύθμιση των 72 δόσεων

    8 Ιουνίου, 2026
  • Κυριάκος Πιερρακάκης: Όσο βελτιώνεται η οικονομική συνθήκη, κάθε μέρα, κάθε βδομάδα, κάθε μήνα θα υπάρχουν κινήσεις προς όφελος της κοινωνίας

    8 Ιουνίου, 2026
  • Νίκος Δένδιας: Για έναν Έλληνα υπουργό είναι πάντα συγκινητικό να βρίσκεται εδώ, στη Λευκωσία, στην πρωτεύουσα του Κυπριακού Ελληνισμού

    8 Ιουνίου, 2026
  • Ανοίγει σήμερα η ευρωπαϊκή πρόσκληση για καθαρή ενέργεια -CETPartnership 2026

    8 Ιουνίου, 2026
  • Στην Ουάσιγκτον βρίσκεται από σήμερα  ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Σταύρος Παπασταύρου

    8 Ιουνίου, 2026
  • Το Πεκίνο προωθεί ένα πιλοτικό πρόγραμμα για την καινοτόμο ανάπτυξη δικτύων τεχνολογίας 6G

    8 Ιουνίου, 2026
  • ΔΕΗ: από σήμερα η διαπραγμάτευση των νέων μετοχών

    26 Μαΐου, 2026
  • ΔΕΔΔΗΕ: Υπεγράφη η σύμβαση για την κατασκευή του νέου Κέντρου Διανομής Κερατέας

    15 Μαΐου, 2026
  • Η συνάντηση των Υπουργών Ενέργειας της Ελλάδας, της Σερβίας, της Βόρειας Μακεδονίας και της Βουλγαρίας

    15 Μαΐου, 2026
  • Από τη «μικρή ΔΕΗ» στη «διπλή ΔΕΗ» – Την Πέμπτη η γενική συνέλευση για αύξηση κεφαλαίου 4 δισ. ευρώ – Στόχος ο διπλασιασμός της εγκατεστημένης ισχύος

    11 Μαΐου, 2026
  • Δημιουργία φωτοβολταϊκού σταθμού στην περιοχή Λάγουρα του Δήμου Άργους Ορεστικού Καστοριάς

    6 Μαΐου, 2026
  • Κυριάκος Μητσοτάκης: Ανάγκη ενίσχυσης και επιτάχυνσης της ευρωπαϊκής αμυντικής βιομηχανίας και παραγωγής

    4 Μαΐου, 2026
  • Ήρθε το τέλος της σκέψης;

    2 Μαΐου, 2026

Το ηλεκτρονικό περιοδικό για την ενέργεια, τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, την οικονομία και το περιβάλλον!

Λεωφόρος Κηφισίας 62-64, Μαρούσι  15125
info@energyup.gr

Μέλος του

Team Energyup.gr

Παππά Μαρία
Βλάχος Γιώργος
Δέδε Ιωάννα
Αντωνίου Γιάννης

Facebook Twitter

ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ

  • Ε Ε -ΟΟΣΑ και αγορές δίνουν ψήφο εμπιστοσύνης στην ελληνική οικονομία

    8 Ιουνίου, 2026
  • Νίκη του Νικόλ Πασινιάν στις εκλογές στην Αρμενία

    8 Ιουνίου, 2026
  • Γιώργος Κώτσηρας: Τα οφέλη από τις αλλαγές στη ρύθμιση των 72 δόσεων

    8 Ιουνίου, 2026

@2021 - Energyup.gr - All Right Reserved.


Back To Top
Energy Up
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • NEWSROOM
  • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • AUTO NEWS
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΠΩΝΥΜΩΣ
  • ΔΙΕΘΝΗ