Δευτέρα, 24 Αυγούστου 2026 | 11:55 μμ
Energy Up
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • NEWSROOM
  • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • AUTO NEWS
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΠΩΝΥΜΩΣ
  • ΔΙΕΘΝΗ
Home NEWSROOM Γ. Βρούτσης: Ο ΣΥΡΙΖΑ υπήρξε ο πρωταθλητής της μερικής και προσωρινής απασχόλησης​

Γ. Βρούτσης: Ο ΣΥΡΙΖΑ υπήρξε ο πρωταθλητής της μερικής και προσωρινής απασχόλησης​

by EnergyUp 22 Μαΐου, 2020
22 Μαΐου, 2020

«Η κυβέρνηση κάνει ό,τι μπορεί. Οι εργαζόμενοι να ξέρουν ότι μέχρι τέλους θα είμαστε δίπλα στον καθένα και την κάθε μία ξεχωριστά. Θα παλέψουμε για να κρατήσουμε ζωντανή την οικονομία και τις θέσεις εργασίας», ανέφερε, μιλώντας στη Βουλή ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης.
«Δεν μπορεί να υπάρξει σύγχρονη αγορά εργασίας, χωρίς απασχόληση ευέλικτης μορφής», είπε όμως ταυτόχρονα ο υπουργός ο οποίος απάντησε σε επίκαιρη ερώτηση της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ Ελισάβετ Σκούφα.
Καθώς η βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «θέλει εργαζόμενους λάστιχο, με μισή δουλειά και μισή ζωή», ο Γιάννης Βρούτσης επέκρινε τον ΣΥΡΙΖΑ για δημαγωγία και λαϊκίστικη πολιτική σημειώνοντας μάλιστα ότι ήταν η προηγούμενη κυβέρνηση εκείνη που έκανε κύρια πολιτική της τις ευέλικτες μορφές εργασίας.
«Αληθεύει ότι η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, προκειμένου να συνάψει συμφωνία με την Κομισιόν και να εκταμιευθούν τα 748 εκατομμύρια ευρώ από τα κέρδη των ελληνικών ομολόγων, τα οποία δεν θα μπουν στην πραγματική οικονομία, αλλά θα πάνε στην εξυπηρέτηση του χρέους της χώρας, έχει συμφωνήσει -στο πλαίσιο αυτής της εκταμίευσης- με την Κομισιόν για μόνιμες, διαρθρωτικές αλλαγές στην ατομική εργατική νομοθεσία», ανέφερε η κ. Σκούφα η οποία κάλεσε τον υπουργό να απαντήσει και για την εργασία μέσω του προγράμματος SURE, πρόγραμμα που, από τη δομή του, επιδοτεί μόνο την εκ περιτροπής εργασία.
«Η εκ περιτροπής εργασία, κατά την πολιτική μας κρίση και άποψη είναι κατάπτυστη, εργασιακά και δικαιωματικά», είπε η βουλευτής και τόνισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει πολιτική επιλογή την πλήρη καταβολή των μισθών την παροχή ρευστότητας στην αγορά και τις επιχειρήσεις. «Αυτή την επιλογή δεν την προκρίνατε. Θέλετε εργαζόμενους λάστιχο με μισούς μισθούς και μισή ζωή».

Γ. Βρούτσης: Ο ΣΥΡΙΖΑ υπήρξε ο πρωταθλητής της μερικής και προσωρινής απασχόλησης
«Επιβεβαιώνετε ότι είστε ο ίδιος ΣΥΡΙΖΑ. Το δημαγωγικό λαϊκιστικό κόμμα που έχει λύσεις επί παντός επιστητού», σχολίασε ο υπουργός Εργασίας και προσέθεσε: «Το θεωρώ θράσος από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ να μιλάτε για μερική απασχόληση. Είστε οι πρωταθλητές της μερικής και της προσωρινής απασχόλησης. Στα 4,5 χρόνια του ΣΥΡΙΖΑ, με βάση τα στοιχεία της ΕΡΓΑΝΗ, είστε αυτοί που φτιάξατε τη γενιά των 320 ευρώ». Ο υπουργός αντέτεινε στη βουλευτή ότι τα χρόνια του ΣΥΡΙΖΑ, ο ένας στους τρεις εργαζόμενους, έπαιρνε 320 ευρώ, ποσό μικρότερο και από το επίδομα ανεργίας, και το 55% των νέων προσλήψεων ήταν με μερική και προσωρινή απασχόληση.
«Μας λέτε για τις κατάπτυστες ευέλικτες μορφές απασχόλησης. Εσείς που τις κάνατε κύρια πολιτική σας. Γνωρίζετε το Ν. 1892/1990; Είναι νόμος που ισχύει 30 χρόνια. Δεν μπορεί να υπάρξει σύγχρονη αγορά εργασίας, χωρίς απασχόληση ευέλικτης μορφής. Το ΚΚΕ διαφωνεί. Δεκτή η διαφωνία του. Αλλά εσείς κυβερνήσατε. Γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ δεν κατάργησε τις ευέλικτες μορφές απασχόλησης που το υποσχόταν το 2015 στο Σύνταγμα; Γιατί είπατε ψέματα και διατηρήσατε και τη μερική και την εκ περιτροπής απασχόληση;», είπε ο υπουργός Εργασίας απευθυνόμενος στα έδρανα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Ο κ. Βρούτσης αναφέρθηκε στο πρόγραμμα SURE: «Το πρόγραμμα αυτό εφαρμόζεται στις περισσότερες ευρωπαϊκές σύγχρονες χώρες, έχει μια άλλη φιλοσοφία: να στηρίξουμε την εργασία και να αποφύγουμε το επίδομα ανεργίας», είπε και συμπλήρωσε: «Ερχόμαστε να αναπληρώσουμε το εισόδημα των εργαζομένων, από 84% έως 100%. Βάζουμε φράχτη προς τα κάτω, τον κατώτατο μισθό, και ερχόμαστε να στηρίξουμε ταυτόχρονα και την επιχείρηση και τον εργαζόμενο. Τον εργαζόμενο, με το εισόδημά του, και την επιχείρηση, μέσα από τη μείωση του μισθολογικού κόστους, με χρήματα που έρχονται από την ΕΕ. Είναι 1,4 δισ. ευρώ. Δίνει μάχη το υπουργείο Οικονομικών. Η διαπραγμάτευση γίνεται στο Eurogroup όπου η Ελλάδα διεκδικεί να πάρει περισσότερα χρήματα», είπε ο υπουργός Εργασίας.

FacebookTweetPin
avatar
EnergyUp

Νέα και ειδήσεις για ενεργειακά θέματα.

Προηγούμενο Άρθρο
Άνοδος στα ομόλογα καθώς η ΕΚΤ τον Ιούνιο αυξάνει τις αγορές από το πρόγραμμα PEPP
Επόμενο Άρθρο
Τηλεδιάσκεψη Πολιτικής Επιτροπής ΝΔ: Ψευδές το δίλημμα «οικονομία ή δημόσια υγεία»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πέντε χρόνια ΔΕΗ blue: Το μεγαλύτερο δίκτυο δημόσιας...

30 Ιουλίου, 2026

ΕΕ: Δημιουργία έως και επτά «εργοστασίων-γιγάντων» τεχνητής νοημοσύνης...

30 Ιουλίου, 2026

Πώς το φρενάρισμα των συρμών του μετρό μετατρέπεται...

25 Ιουλίου, 2026

Όμιλος ΔΕΗ: Επεκτείνεται στην αγορά της Ουγγαρίας με...

24 Ιουλίου, 2026

Κίνα: Νέο ρεκόρ κατέγραψε η συνολική παραγωγή πετρελαίου...

23 Ιουλίου, 2026

Νίκος Παπαθανάσης: Δύο ελληνικά έργα που χρηματοδοτούνται από...

20 Ιουλίου, 2026

Όμιλος ΗΡΑΚΛΗΣ: Ισχυρή αναπτυξιακή πορεία και επιτάχυνση του...

20 Ιουλίου, 2026

ΕΤΒΑ ΒΙΠΕ ολοκλήρωσε έργα του ΤΑΑ ύψους 48,6...

20 Ιουλίου, 2026

ΥΠΕΝ: Έμφαση στην αποθήκευση ενέργειας – Μπαταρίες 6,8...

19 Ιουλίου, 2026

NEWSROOM

  • Στόχος του Πεκίνου είναι η αύξηση του ποσοστού της παραγόμενης ενέργειας από μη ορυκτές πηγές στο 50% μέχρι το 2030

    5 Αυγούστου, 2026
  • Η νέα ΔΕΘ σηματοδοτεί μια νέα εποχή για τη Θεσσαλονίκη-Η μεγαλύτερη αστική ανάπλαση στη Βόρεια Ελλάδα μπαίνει σε τροχιά υλοποίησης

    30 Ιουλίου, 2026
  • Πέντε χρόνια ΔΕΗ blue: Το μεγαλύτερο δίκτυο δημόσιας φόρτισης στην Ελλάδα που επεκτείνεται δυναμικά στη Νοτιοανατολική Ευρώπη

    30 Ιουλίου, 2026
  • Α. Σκέρτσος: «Αποκλειστικά δημόσιου χαρακτήρα η Hellenic Heritage» – 10 ερωτήσεις και απαντήσεις για το νέο φορέα

    30 Ιουλίου, 2026
  • Το μεγαλύτερο επενδυτικό σχέδιο για τη Δυτική Μακεδονία

    30 Ιουλίου, 2026
  • ΕΕ: Δημιουργία έως και επτά «εργοστασίων-γιγάντων» τεχνητής νοημοσύνης (AI Gigafactories)

    30 Ιουλίου, 2026
  • Πώς το φρενάρισμα των συρμών του μετρό μετατρέπεται σε ηλεκτρική ενέργεια

    25 Ιουλίου, 2026
  • Όμιλος ΔΕΗ: Επεκτείνεται στην αγορά της Ουγγαρίας με νέα έργα ΑΠΕ

    24 Ιουλίου, 2026
  • Κίνα: Νέο ρεκόρ κατέγραψε η συνολική παραγωγή πετρελαίου και φυσικού αερίου το 2025

    23 Ιουλίου, 2026
  • Ψηφιακή Κυριαρχία, γιατί γίνεται στρατηγική αναγκαιότητα για τις ελληνικές επιχειρήσεις

    22 Ιουλίου, 2026
  • Ο ΔΕΣΦΑ παραδίδει μια νέα, πλήρως πιστοποιημένη παιδική χαρά στον Δήμο Μεγαρέων

    21 Ιουλίου, 2026
  • ΕΣΠΑ: Ποιες επιχειρήσεις μπορούν να χρηματοδοτηθούν

    21 Ιουλίου, 2026
  • Νίκος Παπαθανάσης: Δύο ελληνικά έργα που χρηματοδοτούνται από το ΕΣΠΑ στα 25 κορυφαία της Ε.Ε.

    20 Ιουλίου, 2026
  • Όμιλος ΗΡΑΚΛΗΣ: Ισχυρή αναπτυξιακή πορεία και επιτάχυνση του πράσινου μετασχηματισμού

    20 Ιουλίου, 2026
  • ΕΤΒΑ ΒΙΠΕ ολοκλήρωσε έργα του ΤΑΑ ύψους 48,6 εκατ. ευρώ σε 14 Επιχειρηματικά Πάρκα

    20 Ιουλίου, 2026

Το ηλεκτρονικό περιοδικό για την ενέργεια, τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, την οικονομία και το περιβάλλον!

Λεωφόρος Κηφισίας 62-64, Μαρούσι  15125
info@energyup.gr

Μέλος του

Team Energyup.gr

Παππά Μαρία
Βλάχος Γιώργος
Δέδε Ιωάννα
Αντωνίου Γιάννης

Facebook Twitter

ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ

  • Στόχος του Πεκίνου είναι η αύξηση του ποσοστού της παραγόμενης ενέργειας από μη ορυκτές πηγές στο 50% μέχρι το 2030

    5 Αυγούστου, 2026
  • Η νέα ΔΕΘ σηματοδοτεί μια νέα εποχή για τη Θεσσαλονίκη-Η μεγαλύτερη αστική ανάπλαση στη Βόρεια Ελλάδα μπαίνει σε τροχιά υλοποίησης

    30 Ιουλίου, 2026
  • Πέντε χρόνια ΔΕΗ blue: Το μεγαλύτερο δίκτυο δημόσιας φόρτισης στην Ελλάδα που επεκτείνεται δυναμικά στη Νοτιοανατολική Ευρώπη

    30 Ιουλίου, 2026

@2021 - Energyup.gr - All Right Reserved.


Back To Top
Energy Up
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • NEWSROOM
  • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • AUTO NEWS
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΠΩΝΥΜΩΣ
  • ΔΙΕΘΝΗ