Πέμπτη, 29 Οκτωβρίου 2026 | 1:01 πμ
Energy Up
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • NEWSROOM
  • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • AUTO NEWS
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΠΩΝΥΜΩΣ
  • ΔΙΕΘΝΗ
Home NEWSROOM H Deloitte εκ των συμβούλων του έργου ανάπτυξης υπηρεσιών Smart Cityστο Ελληνικό, για λογαριασμό της LAMDA Development

H Deloitte εκ των συμβούλων του έργου ανάπτυξης υπηρεσιών Smart Cityστο Ελληνικό, για λογαριασμό της LAMDA Development

by EnergyUp 11 Μαρτίου, 2022
11 Μαρτίου, 2022

 Η Deloitte, σε συνεργασία με την AFRY και ομάδα εξειδικευμένων συμβούλων, ανέλαβε την υλοποίηση του έργου που αφορά στον σχεδιασμό της στρατηγικής για την ανάπτυξη υπηρεσιών έξυπνης πόλης (smart city) για το Ελληνικό και τη Lamda Development.

Το έργο αφορά στην παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών αναφορικά με υπηρεσίες που θα βασίζονται σε τεχνολογίες αιχμής και καινοτόμα επιχειρηματικά μοντέλα, τα οποία θα ενεργοποιηθούν από την τρέχουσα φάση σχεδιασμού των υποδομών και θα οδηγήσουν σε μια βιώσιμη, ψηφιακή και αειφόρο προοπτική ανάπτυξης για το Ελληνικό.

Η ομάδα συμβούλων που ανέλαβε το έργο αποτελείται από την ηγέτιδα στην αγορά παροχής συμβουλευτικών υπηρεσιών Deloitte, η οποία δραστηριοποιείται παγκοσμίως και σε σειρά έργων που αφορούν στο σχεδιασμό και στην υλοποίηση στρατηγικών έξυπνης πόλης με ενδεικτικά παραδείγματα το “The NEOM” στη Σαουδική Αραβία και το «Porto NuovaDevelopment» στο Μιλάνο, καθώς και από τη διεθνώς αναγνωρισμένη εταιρεία συμβούλων μηχανικών AFRY, η οποία διαθέτει επίσης εκτενή εμπειρία έχοντας υλοποιήσει σχετικά έργα στη Βόρεια Ευρώπη όπως στο Nyhamnen, Malmö στη Σουηδία, αλλά και το Red Sea Development project στο Κατάρ. Το έργο θα υλοποιηθεί σε συνεργασία και με εταιρείες συμβούλων υψηλής εξειδίκευσης στους κλάδους της ενέργειας, της τεχνολογίας και των τηλεπικοινωνιών όπως η CIGA Energy, η CIMA Data Analytics και η ENOMIX.

 

Ως γνωστόν, η LAMDA Development επιλέχθηκε από το Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ) για να υλοποιήσει το αναπτυξιακό της σχέδιο για την περιοχή του πρώην Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών (αεροδρόμιο Ελληνικού) και την παραλιακή ζώνη του Αγίου Κοσμά (“The Ellinikon Project”). Το έργο του Ελληνικού αποτελεί σήμερα ένα από τα μεγαλύτερα έργα αστικής ανάπλασης στην Ευρώπη και το πιο φιλόδοξο αναπτυξιακό έργο που έχει υλοποιηθεί ποτέ στην Ελλάδα. Σύμφωνα με τον στρατηγικό σχεδιασμό του, το έργο πρόκειται να αποτελέσει εφαλτήριο για σημαντικές νέες επενδύσεις σε πολλούς κλάδους της οικονομίας μεταξύ των οποίων το real estate, ο τουρισμός, το περιβάλλον, ο πολιτισμός, η επιχειρηματικότητα και η καινοτομία.

 

Στόχος της LAMDA Development είναι η δημιουργία μιας Έξυπνης Πόλης στην περιοχή του Ελληνικού προς όφελος των κατοίκων, των επισκεπτών και των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στην περιοχή. Με το έργο αυτό η εταιρεία επιτυγχάνει την ανάδειξη ενός παγκόσμιου παραδείγματος μιας έξυπνης πόλης και πιο συγκεκριμένα «μιας έξυπνης τελευταίας τεχνολογίας αστικής περιοχής που πρωτοπορεί στο μέλλον της κατοικίας, της εργασίας και της ψυχαγωγίας μέσα από την αξιοποίηση της τεχνολογίας με γνώμονα τη δημιουργία συνθηκών βιωσιμότητας και την εξυπηρέτηση των αναγκών του αύριο».

Σύμφωνα με τον κ. Οδυσσέα Αθανασίου, Διευθύνοντα Σύμβουλο της LAMDA Development «Όραμά μας είναι να αναδείξουμε το Ελληνικό σε έναν «φάρο» άμεσων ξένων επενδύσεων και στρατηγικών συνεργασιών. Το Ελληνικό θα είναι η πρώτη έξυπνη πόλη στην Ελλάδα με εφαρμογή προηγμένων τεχνολογιών και με καινοτομίες που ξεκινούν από τον σχεδιασμό. Θα είναι πλήρως εξοπλισμένο, σε όλη την έκτασή του, με αισθητήρες και συστήματα ελέγχου που θα αναλύουν δεδομένα και θα ελέγχουν την κατανάλωση ενέργειας και τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα».

 

Σημειώνεται ότι το έργο του Ελληνικού βρίσκεται σε φάση σχεδιασμού (greenfield) και για το λόγο αυτό η LAMDA Development σκοπεύει να διερευνήσει από νωρίς το πώς οι λύσεις έξυπνης πόλης (έξυπνες υποδομές, δίκτυα, τεχνολογίες και λογισμικό) θα μπορούσαν να εφαρμοστούν για τη δημιουργία της “Ellinikon Smart City”, καθώς και το πώς θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν για την υποστήριξη επιχειρηματικών πρωτοβουλιών στους τομείς της ενέργειας και των ΤΠΕ.

 

Σύμφωνα με τον κ. Σωτήρη Μπατζιά, Director του Τμήματος Στρατηγικής της Deloitte στην Ελλάδα και συντονιστή του έργου, «ο αναπτυξιακός σχεδιασμός και το όραμα της LAMDA Development για το Ελληνικό είναι άρρηκτα συνδεδεμένα με τη δυνατότητά της να δημιουργήσει μια βιώσιμη πόλη παρέχοντας έξυπνες υπηρεσίες, αλλά και να αυξήσει περαιτέρω την αξία της από το έργο της ανάπτυξης. Παράλληλα, η LAMDA Development, αξιοποιώντας τη θέση της στην ανάπτυξη του έργου στο Ελληνικό, έχει την ευκαιρία να διαφοροποιήσει το χαρτοφυλάκιό της, εισερχόμενη σε νέους επιχειρηματικούς τομείς και διερευνώντας ευκαιρίες επενδύσεων και συνεργασίας. Για όλους εμάς στην Deloitteτο έργο αυτό αποτελεί σημαντική πρόκληση και η συμμετοχή μας σε αυτό το κορυφαίο για τα ελληνικά – και όχι μόνο – δεδομένα project είναι το επιστέγασμα της ισχυρής τεχνογνωσίας και εμπειρίας μας».

FacebookTweetPin
avatar
EnergyUp

Νέα και ειδήσεις για ενεργειακά θέματα.

Προηγούμενο Άρθρο
Δυστοκία για το εμπάργκο στην ενέργεια της Ρωσίας στην άτυπη Σύνοδο Κορυφής
Επόμενο Άρθρο
Αναβάθμιση συστημάτων της γ.γ. Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης για ταχύτερη ανταπόκριση

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΕΕ: Νέες κυρώσεις σε 1.650 επιπλέον φυσικά και...

7 Οκτωβρίου, 2026

Συνάντηση των ΥΠΕΞ Ελλάδας -ΗΠΑ

7 Οκτωβρίου, 2026

Το πρόγραμμα του Μάρκο Ρούμπιο στην Αθήνα-Ο 6ος...

7 Οκτωβρίου, 2026

ΥΠΕΞ για την 7η Οκτωβρίου: Επιτακτική η εδραίωση...

7 Οκτωβρίου, 2026

Κυριάκος Πιερρακάκης: Εντός του 2027 ο τελικός ανάδοχος...

6 Οκτωβρίου, 2026

Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης: Συμφωνία προόδου και ευημερίας με...

6 Οκτωβρίου, 2026

Στην Αθήνα έφτασε ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ...

6 Οκτωβρίου, 2026

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προτείνει ισχυρότερες δικλίδες ασφαλείας για...

6 Οκτωβρίου, 2026

Μέχρι και τις 14 Οκτωβρίου η έκπτωση στα...

6 Οκτωβρίου, 2026

NEWSROOM

  • ΕΕ: Νέες κυρώσεις σε 1.650 επιπλέον φυσικά και νομικά πρόσωπα της Ρωσίας

    7 Οκτωβρίου, 2026
  • Συνάντηση των ΥΠΕΞ Ελλάδας -ΗΠΑ

    7 Οκτωβρίου, 2026
  • Το πρόγραμμα του Μάρκο Ρούμπιο στην Αθήνα-Ο 6ος Στρατηγικός Διάλογος ΗΠΑ – Ελλάδας

    7 Οκτωβρίου, 2026
  • ΥΠΕΞ για την 7η Οκτωβρίου: Επιτακτική η εδραίωση μόνιμης εκεχειρίας στη Γάζα

    7 Οκτωβρίου, 2026
  • Κυριάκος Πιερρακάκης: Εντός του 2027 ο τελικός ανάδοχος για τη μεταφορά των υπουργείων στην ΠΥΡΚΑΛ

    6 Οκτωβρίου, 2026
  • Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης: Συμφωνία προόδου και ευημερίας με ορίζοντα το 2030

    6 Οκτωβρίου, 2026
  • Στην Αθήνα έφτασε ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάρκο Ρούμπιο

    6 Οκτωβρίου, 2026
  • Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προτείνει ισχυρότερες δικλίδες ασφαλείας για μια μελλοντική Διεύρυνση της ΕΕ

    6 Οκτωβρίου, 2026
  • Μέχρι και τις 14 Οκτωβρίου η έκπτωση στα βασικά καύσιμα κίνησης, την Αμόλυβδη βενζίνη 95 οκτανίων και το Πετρέλαιο κίνησης

    6 Οκτωβρίου, 2026
  • Σημαντικές δυνατότητες χρηματοδότησης για επιχειρήσεις και επενδυτές

    6 Οκτωβρίου, 2026
  • Νικόλ Μαλλιωτάκη: Η Ελλάδα είναι ένας από τους πιο αξιόπιστους συμμάχους της Αμερικής

    6 Οκτωβρίου, 2026
  • ΔΕΣΦΑ: Σε τροχιά υλοποίησης ο αγωγός φυσικού αερίου προς την Πάτρα 

    6 Οκτωβρίου, 2026
  • Σταύρος Παπασταύρου: Ενισχύουμε την ενεργειακή συνεργασία στα Βαλκάνια για ασφαλή και οικονομικά προσιτή ενέργεια

    6 Οκτωβρίου, 2026
  • Ο ΔΕΣΦΑ στο Βελιγράδι: Μετατρέποντας τον Κάθετο Διάδρομο σε πραγματικές περιφερειακές ροές

    6 Οκτωβρίου, 2026
  • Η S&P Global Ratings  αναβαθμίζει την πιστοληπτική ικανότητα του Ομίλου TITAN σε ΒΒΒ- με σταθερή πρoοπτική

    6 Οκτωβρίου, 2026

Το ηλεκτρονικό περιοδικό για την ενέργεια, τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, την οικονομία και το περιβάλλον!

Λεωφόρος Κηφισίας 62-64, Μαρούσι  15125
info@energyup.gr

Μέλος του

Team Energyup.gr

Παππά Μαρία
Βλάχος Γιώργος
Δέδε Ιωάννα
Αντωνίου Γιάννης

Facebook Twitter

ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ

  • ΕΕ: Νέες κυρώσεις σε 1.650 επιπλέον φυσικά και νομικά πρόσωπα της Ρωσίας

    7 Οκτωβρίου, 2026
  • Συνάντηση των ΥΠΕΞ Ελλάδας -ΗΠΑ

    7 Οκτωβρίου, 2026
  • Το πρόγραμμα του Μάρκο Ρούμπιο στην Αθήνα-Ο 6ος Στρατηγικός Διάλογος ΗΠΑ – Ελλάδας

    7 Οκτωβρίου, 2026

@2021 - Energyup.gr - All Right Reserved.


Back To Top
Energy Up
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • NEWSROOM
  • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • AUTO NEWS
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΠΩΝΥΜΩΣ
  • ΔΙΕΘΝΗ