Τετάρτη, 1 Ιουλίου 2026 | 7:22 πμ
Energy Up
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • NEWSROOM
  • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • AUTO NEWS
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΠΩΝΥΜΩΣ
  • ΔΙΕΘΝΗ
Home ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ Huawei: Nέα γενιά, οικιακών φωτοβολταϊκών συστημάτων, FusionSolar

Huawei: Nέα γενιά, οικιακών φωτοβολταϊκών συστημάτων, FusionSolar

by EnergyUp 25 Ιανουαρίου, 2021
25 Ιανουαρίου, 2021

Η Huawei παρουσιάζει τη νέα γενιά οικιακών φωτοβολταϊκών συστημάτων ‘FusionSolar’ στην Ελλάδα για έως και 100% ιδιοκατανάλωση 

 

Η Huawei, κορυφαίος παγκόσμιος προμηθευτής Τεχνολογικών Λύσεων Πληροφορικής & Επικοινωνιών (ICT) καθώς και ενεργειακών λύσεων, παρουσιάζει την οικιακή Smart PV λύση νέας γενιάς “FusionSolar” για μια βέλτιστη εμπειρία αυξημένης παραγωγής και αποθήκευσης ενέργειας “All in one”. Βασισμένο σε καινοτόμες έξυπνες τεχνολογίες, το οικιακό φωτοβολταϊκό σύστημα της Huawei ανταποκρίνεται επιτυχημένα σε κάθε τύπο οικιακής εγκατάστασης ενώ εγγυάται μεγαλύτερη ευκολία, μέγιστη ασφάλεια καθώς και μακροπρόθεσμη λειτουργικότητα που στοχεύει σε 100% ιδιοκατανάλωση.

Μια νέα εποχή για τις οικιακές ενεργειακές λύσεις 

 

Λαμβάνοντας υπόψη την αυξημένη ζήτηση για υψηλότερα επίπεδα ιδιοκατανάλωσης, οι μετατροπείς της Huawei φέρνουν την επανάσταση και στις οικιακές ενεργειακές λύσεις, παρέχοντας υψηλό ποσοστό ιδιοκατανάλωσης που αγγίζει το 100%. Η ενέργεια που παράγεται από τα Φ/Β πλαίσια ικανοποιεί τη ζήτηση ηλεκτρικής ενέργειας μιας κατοικίας κατά τη διάρκεια της ημέρας, ενώ η περίσσεια ενέργεια που παράγεται χρησιμοποιείται για τη φόρτιση των μπαταριών, οι οποίες καλύπτουν τις υψηλές ενεργειακές απαιτήσεις τις νυκτερινές και πρωινές ώρες.

 

Ένα έξυπνο καινοτόμο σύστημα νέας γενιάς  

Στο επίκεντρο της καινοτομίας, βρίσκεται το Έξυπνο Σύστημα Αποθήκευσης (Smart Energy Storage System) της Huawei LUNA2000, με κελιά LFP (λιθίου φωσφορικού σιδήρου) για αυξημένη ασφάλεια καθώς και αρθρωτό (modular) σχεδιασμό με ευέλικτη επέκταση ισχύος (5-30 kWh). Επιτυγχάνει 100% εκφόρτιση της μπαταρίας (Depth ofDischarge) ώστε να αξιοποιείται πλήρως η ενέργεια που αποθηκεύεται. Κάθε μπαταρία διαθέτει ενσωματωμένο energy optimizer και υποστηρίζει ανεξάρτητη διαχείριση φόρτισης και εκφόρτισης.

 

Το οικιακό φωτοβολταϊκό σύστημα “FusionSolar” διατίθεται προαιρετικά με optimizers φωτοβολταϊκής ισχύος που περιορίζουν τα προβλήματα σκίασης που ενδέχεται να υπάρχουν, επιτρέποντας την υλοποίηση αποδοτικών φωτοβολταϊκών συστημάτων και σε στέγες μεικτού προσανατολισμού.

Οι optimizers της Huawei αυξάνουν την απόδοση ενέργειας των φωτοβολταϊκών πλαισίων έως και 30%, ανεξάρτητα από τη σκίαση και τον προσανατολισμό των στεγών. Ο AI-Powered Arc Fault Circuit Interrupter (AFCI) ελαχιστοποιεί τον κίνδυνο πυρκαγιάς με τεχνολογία ταχείας απενεργοποίησης, επιτυγχάνοντας μηδενική τάση των στοιχειοσειρών του συστήματος καθώς και αποφυγή επικίνδυνων ηλεκτρικών τόξων. Η Huawei είναι η πρώτη εταιρεία στον κλάδο που ενσωματώνει τον αλγόριθμο τεχνητής νοημοσύνης στο AFCI. Ο μετατροπέας της Huawei μπορεί να απενεργοποιηθεί εντός 0,5 του δευτερολέπτου, το οποίο είναι σαφώς πολύ μικρότερο από τα 2,5 δευτερόλεπτα που καθορίζονται βάσει του βιομηχανικού προτύπου.

  

 

Βελτιωμένα τεχνικά χαρακτηριστικά  

Το χαρτοφυλάκιο των έξυπνων οικιακών φωτοβολταϊκών μετατροπέων “FusionSolar”αποτελείται από μονοφασικές και τριφασικές συσκευές. Ο μονοφασικός μετατροπέας στοιχειοσειράς διατίθεται σε SUN2000-2/3/3,68/4/4,6/5/6KTL-L1 με 2 εισόδους MPPT και ενσωματωμένο WLAN και προαιρετική επικοινωνία Smart Dongle-WLAN-FE ή Smart Dongle-4G. Οι μονοφασικοί μετατροπείς είναι συμβατοί με τους energy optimizersSUN2000-450W-P της Huawei. Ο τριφασικός μετατροπέας στοιχειοσειράς διατίθεται σε SUN2000-3/4/5/6/8/10KTL-M1 με 2 εισόδους MPPT, ενσωματωμένο WLAN και Smart Dongle-WLAN-FE ή προαιρετική επικοινωνία Smart Dongle-4G, με δεκαετή εγγύηση.

Είναι επίσης συμβατός με τους optimizers SUN2000-450W-P της Huawei και διαθέτει ενσωματωμένη τη λύση αντιμετώπισης του φαινομένου PID. Το έξυπνο σύστημα αποθήκευσης ενέργειας, LUNA2000 5-30kWh έχει 5kWh χωρητικότητα ανά μονάδα και μπορεί να φτάσει συνολική χωρητικότητα 30kWh συνδέοντας δύο συστήματα. Το LUNA2000 διατίθεται για εφαρμογή δαπέδου και με προαιρετικό σύστημα επιτοίχιας τοποθέτησης. Ο βαθμό προστασίας του είναι IP65, κατάλληλος για εξωτερική και εσωτερική εγκατάσταση, με τάση εξόδου 400/800Vdc και δεκαετή εγγύηση. Οι optimizersSUN2000-450W-P επικοινωνούν με τον μετατροπέα μέσω DC MBUS.

Η εφαρμογή FusionSolar υποστηρίζει τη θέση σε λειτουργία του τοπικού συστήματος και την καταχώριση εγκαταστάσεων. Η καταχώριση της εγκατάστασης μπορεί να γίνει με σάρωση οποιουδήποτε εξοπλισμού στο σύστημα καθώς διαθέτει αυτόματη ανίχνευση εξοπλισμού συστήματος. Το Smart PV σύστημα διαχείρισης παρέχει πληροφορίες σχετικά με τη ροή ενέργειας σε πραγματικό χρόνο και μετρήσεις ισοζυγίου ενέργειας, διαχείριση επιδόσεων φωτοβολταϊκών πλαισιών και Demo site όπου όλοι οι επισκέπτες μπορούν να έρθουν σε επαφή με τις δυνατότητες του συστήματος. Οι επιλογές ρύθμισης περιλαμβάνουν επιλογή μέγιστης ιδιοκατανάλωσης δίνοντας προτεραιότητα στην αποθήκευση της  ενέργειας έναντι της τροφοδοσίας στο δίκτυο. Η ρύθμιση “Time of Use mode” σημαίνει ότι η ηλεκτρική ενέργεια είναι ακριβότερη σε περιόδους υψηλής ζήτησης από ότι σε περιόδους χαμηλής ζήτησης, οπότε οι πελάτες θα καταναλώνουν αυτόματα περισσότερη ενέργεια όταν είναι πιο οικονομική και θα εξοικονομούν όταν το κόστος είναι υψηλότερο.

«Οι φωτοβολταϊκοί μετατροπείς της Huawei έχουν εξελιχθεί από ψηφιακοί σε internet–powered και πλέον σε AI–powered» τονίζει ο κ. Chen Guoguang, Πρόεδρος HuaweiSmart PV Business. Η υπεροχή της  Huawei έγκειται στην ικανότητά της να ενσωματώνει κορυφαίες τεχνολογίες Πληροφορικής & Επικοινωνιών (ICT) – όπως το 5G, το AI και το cloud στην παραγωγή ηλιακής ενέργειας και στην διαδικασία αποθήκευσής της. Αξιοποιώντας ψηφιακές τεχνολογίες για τη σύνδεση ενεργειακών προϊόντων, επιτυγχάνεται αποτελεσματικότερη προληπτική συντήρηση και αποδεικνύεται στην πράξη η «ευφυΐα» τους.

FacebookTweetPin
avatar
EnergyUp

Νέα και ειδήσεις για ενεργειακά θέματα.

Προηγούμενο Άρθρο
Πρωθυπουργός: Η Ελλάδα σε τροχιά πράσινης και βιώσιμης ανάπτυξης
Επόμενο Άρθρο
Εξοικονομώ-Αυτονομώ: 3.124 νέες αιτήσεις εντάχθηκαν στο πρόγραμμα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΕΔΔΗΕ: Υπεγράφη η σύμβαση για την κατασκευή του...

15 Μαΐου, 2026

Από τη «μικρή ΔΕΗ» στη «διπλή ΔΕΗ» –...

11 Μαΐου, 2026

AKTOR: Συμφωνίες για πώληση LNG και μονάδα ηλεκτροπαραγωγής...

29 Απριλίου, 2026

Το νέο επιχειρηματικό σχέδιο της ΔΕΗ – Επενδύσεις...

25 Απριλίου, 2026

Η Schneider Electric με το Microsoft Azure AI...

23 Απριλίου, 2026

Ελληνογαλλικό Οικονομικό Φόρουμ στην Αθήνα από τον ΣΕΒ...

20 Απριλίου, 2026

CURA και Όμιλος ΤΙΤΑΝ: Συνεργασία για τη δοκιμήτεχνολογίας...

20 Απριλίου, 2026

Μελέτη Schneider Electric: Οι κατασκευαστές του κλάδου CPGβλέπουν...

20 Απριλίου, 2026

Το ελληνικό οικοσύστημα καινοτομίας

19 Απριλίου, 2026

NEWSROOM

  • Σχεδόν το 80% των κέντρων δεδομένων παγκοσμίως εκτίθενται σε ακραίους κλιματικούς κινδύνους

    24 Ιουνίου, 2026
  • Ε Ε -ΟΟΣΑ και αγορές δίνουν ψήφο εμπιστοσύνης στην ελληνική οικονομία

    8 Ιουνίου, 2026
  • Νίκη του Νικόλ Πασινιάν στις εκλογές στην Αρμενία

    8 Ιουνίου, 2026
  • Γιώργος Κώτσηρας: Τα οφέλη από τις αλλαγές στη ρύθμιση των 72 δόσεων

    8 Ιουνίου, 2026
  • Κυριάκος Πιερρακάκης: Όσο βελτιώνεται η οικονομική συνθήκη, κάθε μέρα, κάθε βδομάδα, κάθε μήνα θα υπάρχουν κινήσεις προς όφελος της κοινωνίας

    8 Ιουνίου, 2026
  • Νίκος Δένδιας: Για έναν Έλληνα υπουργό είναι πάντα συγκινητικό να βρίσκεται εδώ, στη Λευκωσία, στην πρωτεύουσα του Κυπριακού Ελληνισμού

    8 Ιουνίου, 2026
  • Ανοίγει σήμερα η ευρωπαϊκή πρόσκληση για καθαρή ενέργεια -CETPartnership 2026

    8 Ιουνίου, 2026
  • Στην Ουάσιγκτον βρίσκεται από σήμερα  ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Σταύρος Παπασταύρου

    8 Ιουνίου, 2026
  • Το Πεκίνο προωθεί ένα πιλοτικό πρόγραμμα για την καινοτόμο ανάπτυξη δικτύων τεχνολογίας 6G

    8 Ιουνίου, 2026
  • ΔΕΗ: από σήμερα η διαπραγμάτευση των νέων μετοχών

    26 Μαΐου, 2026
  • ΔΕΔΔΗΕ: Υπεγράφη η σύμβαση για την κατασκευή του νέου Κέντρου Διανομής Κερατέας

    15 Μαΐου, 2026
  • Η συνάντηση των Υπουργών Ενέργειας της Ελλάδας, της Σερβίας, της Βόρειας Μακεδονίας και της Βουλγαρίας

    15 Μαΐου, 2026
  • Από τη «μικρή ΔΕΗ» στη «διπλή ΔΕΗ» – Την Πέμπτη η γενική συνέλευση για αύξηση κεφαλαίου 4 δισ. ευρώ – Στόχος ο διπλασιασμός της εγκατεστημένης ισχύος

    11 Μαΐου, 2026
  • Δημιουργία φωτοβολταϊκού σταθμού στην περιοχή Λάγουρα του Δήμου Άργους Ορεστικού Καστοριάς

    6 Μαΐου, 2026
  • Κυριάκος Μητσοτάκης: Ανάγκη ενίσχυσης και επιτάχυνσης της ευρωπαϊκής αμυντικής βιομηχανίας και παραγωγής

    4 Μαΐου, 2026

Το ηλεκτρονικό περιοδικό για την ενέργεια, τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, την οικονομία και το περιβάλλον!

Λεωφόρος Κηφισίας 62-64, Μαρούσι  15125
info@energyup.gr

Μέλος του

Team Energyup.gr

Παππά Μαρία
Βλάχος Γιώργος
Δέδε Ιωάννα
Αντωνίου Γιάννης

Facebook Twitter

ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ

  • Σχεδόν το 80% των κέντρων δεδομένων παγκοσμίως εκτίθενται σε ακραίους κλιματικούς κινδύνους

    24 Ιουνίου, 2026
  • Ε Ε -ΟΟΣΑ και αγορές δίνουν ψήφο εμπιστοσύνης στην ελληνική οικονομία

    8 Ιουνίου, 2026
  • Νίκη του Νικόλ Πασινιάν στις εκλογές στην Αρμενία

    8 Ιουνίου, 2026

@2021 - Energyup.gr - All Right Reserved.


Back To Top
Energy Up
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • NEWSROOM
  • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • AUTO NEWS
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΠΩΝΥΜΩΣ
  • ΔΙΕΘΝΗ