Δευτέρα, 11 Μαΐου 2026 | 4:43 μμ
Energy Up
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • NEWSROOM
  • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • AUTO NEWS
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΠΩΝΥΜΩΣ
  • ΔΙΕΘΝΗ
Home NEWSROOM Η AEGEAN επεκτείνει το πρόγραμμα χρήσης Βιώσιμων Αεροπορικών Καυσίμων (SAF) στις πτήσεις της και στα αεροδρόμια της Ευρώπης

Η AEGEAN επεκτείνει το πρόγραμμα χρήσης Βιώσιμων Αεροπορικών Καυσίμων (SAF) στις πτήσεις της και στα αεροδρόμια της Ευρώπης

by EnergyUp 19 Μαρτίου, 2024
19 Μαρτίου, 2024

 

Η AEGEAN πραγματοποιεί ακόμα ένα σημαντικό βήμα για περισσότερο περιβαλλοντικά βιώσιμες μεταφορές και επεκτείνει το πρόγραμμα χρήσης Βιώσιμων Αεροπορικών Καυσίμων (SAF) που χρησιμοποιεί στις πτήσεις της και σε αεροδρόμια της Ευρώπης. Η AEGEAN ενώνει τις δυνάμεις της με έναν από τους κορυφαίους προμηθευτές αεροπορικών καυσίμων στον κόσμο, την Shell, μέσω της ελληνικής κοινοπραξίας με τις εταιρείες Motor Oil, Shell και MOH Aviation και εξασφαλίζει την προμήθεια σημαντικής ποσότητας μείγματος SAF στο αεροδρόμιο της Στοκχόλμης Arlanda και του Λονδίνου Heathrow για τη διευκόλυνση των λειτουργιών του δικτύου της.

Οι ενέργειες αυτές αποτυπώνουν την έμπρακτη δέσμευση της εταιρείας για περισσότερο βιώσιμες μεταφορές και σηματοδοτούν την έναρξη της σταδιακής επέκτασης του προγράμματος χρήσης βιώσιμων καυσίμων της εταιρείας στο σύνολο του δικτύου της, δημιουργώντας, παράλληλα, τις αναγκαίες προϋποθέσεις για την έγκαιρη προσαρμογή της εταιρείας, αλλά και της χώρας μας στους στόχους της ΕΕ για την πράσινη μετάβαση στις αερομεταφορές.

Ο κ. Δημήτρης Γερογιάννης, CEO της AEGEAN δήλωσε: «Η συνεργασία μας με την Shell & MOH Aviation, κορυφαία εταιρεία του κλάδου και σταθερού συνεργάτη μας εδώ και χρόνια, μας επιτρέπει να κάνουμε πράξη την απόφασή μας για σταδιακή επέκταση του προγράμματος χρήσης SAF στις πτήσεις μας και από τα αεροδρόμια του δικτύου εξωτερικού που επιχειρεί η AEGEAN. Αποτελεί δέσμευσή της εταιρείας και των ανθρώπων μας, η μείωση του περιβαλλοντικού μας αποτυπώματος, όσο η δραστηριότητα αλλά και το οικονομικό μας αποτύπωμα θα αυξάνεται και η νέα αυτή συνεργασία που μόλις ανακοινώσαμε, το κάνουν πράξη».

O κ. Σταμάτης Πέτσης, CEO της Shell & MOH Aviation δήλωσε: «Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι για τη συνεργασία μας με την AEGEAN, τη μεγαλύτερη αεροπορική εταιρεία στην Ελλάδα και μια από τις μεγαλύτερες περιφερειακές στην Ευρώπη, για την προμήθεια SAF στο αεροδρόμιο Arlanda της Στοκχόλμης και Heathrow του Λονδίνου. Πρόκειται για μια εξαιρετική πρωτοβουλία που αποτυπώνει τη δέσμευση και το όραμα της εταιρείας να ηγηθεί της πράσινης μετάβασης στον αεροπορικό κλάδο στην Ελλάδα και είμαστε ικανοποιημένοι που μπορούμε να συμβάλλουμε σε αυτή της την προσπάθεια. Ελπίζουμε αυτή η πρωτοβουλία να επιταχύνει συνολικά την πορεία του κλάδου στην Ελλάδα για την επιδίωξη ουδέτερου ανθρακικού ισοζύγιού».

Υπενθυμίζεται ότι ήδη από τον Ιούλιο του 2022 όλες οι πτήσεις της εταιρείας που αναχωρούν από το αεροδρόμιο Μακεδονία της Θεσσαλονίκης εφοδιάζονται με μείγμα SAF, ενώ η AEGEAN είναι η πρώτη αεροπορική εταιρεία που χρησιμοποίησε το συγκεκριμένο τύπο καυσίμου σε εμπορική πτήση στην Ελλάδα το 2021. Μάλιστα, από τα τέλη του προηγούμενου χρόνου, η εταιρεία πραγματοποιεί πτήσεις με μείγμα SAF και από το αεροδρόμιο Γκαρντεμέν του  Όσλο, ενώ σύντομα θα επεκταθεί και σε άλλα Ευρωπαϊκά αεροδρόμια.

Η Shell & MOH Aviation κατέχει ηγετική θέση στην αγορά αεροπορικών καυσίμων και φιλοδοξεί να υποστηρίξει τους μακροπρόθεσμους στόχους βιωσιμότητας της αεροπορικής βιομηχανίας μέσω της παροχής βιώσιμων αεροπορικών καυσίμων.

FacebookTweetPin
avatar
EnergyUp

Νέα και ειδήσεις για ενεργειακά θέματα.

Προηγούμενο Άρθρο
Η τρίτη επένδυση για την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος».
Επόμενο Άρθρο
Δυναμική παρουσία από την Active Energy Solutions στη Διεθνή Έκθεση για την Πράσινη & Έξυπνη Ενέργεια «Renewable EnergyTech».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κυριάκος Μητσοτάκης: Ανάγκη ενίσχυσης και επιτάχυνσης της ευρωπαϊκής...

4 Μαΐου, 2026

29 Απριλίου, 2026

Ντουμπρόβνικ-ΠτΔ: Η συνδεσιμότητα στον τομέα της ενέργειας είναι...

29 Απριλίου, 2026

AKTOR: Συμφωνίες για πώληση LNG και μονάδα ηλεκτροπαραγωγής...

29 Απριλίου, 2026

Επιπλέον 37.000 νοικοκυριά εντάσσονται στο «Αλλάζω Σύστημα Θέρμανσης...

29 Απριλίου, 2026

Συνεδριάζει το απόγευμα το υπουργικό συμβούλιο

29 Απριλίου, 2026

Ντουμπρόβνικ: Η Ελλάδα εξελίσσεται σε σημαντικό ενεργειακό κόμβο

29 Απριλίου, 2026

Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα αποχωρούν από τον ΟΠΕΚ...

28 Απριλίου, 2026

Στην Κολομβία η Πρώτη Διάσκεψη για τη Μετάβαση...

28 Απριλίου, 2026

NEWSROOM

  • Δημιουργία φωτοβολταϊκού σταθμού στην περιοχή Λάγουρα του Δήμου Άργους Ορεστικού Καστοριάς

    6 Μαΐου, 2026
  • Κυριάκος Μητσοτάκης: Ανάγκη ενίσχυσης και επιτάχυνσης της ευρωπαϊκής αμυντικής βιομηχανίας και παραγωγής

    4 Μαΐου, 2026
  • Ήρθε το τέλος της σκέψης;

    2 Μαΐου, 2026
  • 29 Απριλίου, 2026
  • Ντουμπρόβνικ-ΠτΔ: Η συνδεσιμότητα στον τομέα της ενέργειας είναι το κλειδί για την εθνική ασφάλεια και την οικονομική ανάπτυξη

    29 Απριλίου, 2026
  • ΕΕ: Έγκριση προσωρινού πλαισίου κρατικών ενισχύσεων για γεωργία, αλιεία, μεταφορές και ενεργοβόρες βιομηχανίες

    29 Απριλίου, 2026
  • AKTOR: Συμφωνίες για πώληση LNG και μονάδα ηλεκτροπαραγωγής στην Αλβανία

    29 Απριλίου, 2026
  • Επιπλέον 37.000 νοικοκυριά εντάσσονται στο «Αλλάζω Σύστημα Θέρμανσης και Θερμοσίφωνα»

    29 Απριλίου, 2026
  • Συνεδριάζει το απόγευμα το υπουργικό συμβούλιο

    29 Απριλίου, 2026
  • Ντουμπρόβνικ: Η Ελλάδα εξελίσσεται σε σημαντικό ενεργειακό κόμβο

    29 Απριλίου, 2026
  • Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα αποχωρούν από τον ΟΠΕΚ και τον ΟΠΕΚ+ Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα αποχωρούν από τον ΟΠΕΚ και τον ΟΠΕΚ+

    28 Απριλίου, 2026
  • Κυριάκος Πιερρακάκης: Τα πέντε διδάγματα που πρέπει να πάρει η Ευρώπη από την Ελλάδα

    28 Απριλίου, 2026
  • Γιάννης Στουρνάρας: Θετικές παραμένουν οι προοπτικές της ελληνικής οικονομίας

    28 Απριλίου, 2026
  • Στην Κολομβία η Πρώτη Διάσκεψη για τη Μετάβαση από τα Ορυκτά Καύσιμα

    28 Απριλίου, 2026
  • Το νέο επιχειρηματικό σχέδιο της ΔΕΗ – Επενδύσεις 24,2 δισ. ευρώ έως το 2030

    25 Απριλίου, 2026

Το ηλεκτρονικό περιοδικό για την ενέργεια, τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, την οικονομία και το περιβάλλον!

Λεωφόρος Κηφισίας 62-64, Μαρούσι  15125
info@energyup.gr

Μέλος του

Team Energyup.gr

Παππά Μαρία
Βλάχος Γιώργος
Δέδε Ιωάννα
Αντωνίου Γιάννης

Facebook Twitter

ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ

  • Δημιουργία φωτοβολταϊκού σταθμού στην περιοχή Λάγουρα του Δήμου Άργους Ορεστικού Καστοριάς

    6 Μαΐου, 2026
  • Κυριάκος Μητσοτάκης: Ανάγκη ενίσχυσης και επιτάχυνσης της ευρωπαϊκής αμυντικής βιομηχανίας και παραγωγής

    4 Μαΐου, 2026
  • Ήρθε το τέλος της σκέψης;

    2 Μαΐου, 2026

@2021 - Energyup.gr - All Right Reserved.


Back To Top
Energy Up
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • NEWSROOM
  • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • AUTO NEWS
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΠΩΝΥΜΩΣ
  • ΔΙΕΘΝΗ