Πέμπτη, 20 Αυγούστου 2026 | 2:23 μμ
Energy Up
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • NEWSROOM
  • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • AUTO NEWS
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΠΩΝΥΜΩΣ
  • ΔΙΕΘΝΗ
Home NEWSROOM Η Hellenic Cables ανέλαβε την προμήθεια inter-array καλωδίων για τα πολωνικά υπεράκτια αιολικά πάρκα Bałtyk II και Bałtyk III

Η Hellenic Cables ανέλαβε την προμήθεια inter-array καλωδίων για τα πολωνικά υπεράκτια αιολικά πάρκα Bałtyk II και Bałtyk III

by EnergyUp 15 Ιανουαρίου, 2024
15 Ιανουαρίου, 2024

Η Cenergy Holdings ανακοινώνει ότι η Hellenic Cables, ο κλάδος καλωδίων της, υπέγραψε σύμβαση για την προμήθεια inter-array καλωδίων για τα πολωνικά υπεράκτια αιολικά πάρκα Bałtyk II και Bałtyk III.  Η ανάπτυξη των υπεράκτιων αιολικών πάρκων MWF Bałtyk II & III στην Πολωνία γίνεται μέσω της κοινοπραξίας Equinor – Polenergia.  Η Seaway7 έχει αναθέσει στην Hellenic Cables τον σχεδιασμό, την κατασκευή, τον έλεγχο και την προμήθεια (έως και) 205 χλμ. υποβρυχίων καλωδίων inter-array, τάσης 66kV και των συναφών εξαρτημάτων τους.

Τα αιολικά πάρκα Bałtyk II και III εκτείνονται σε περιοχές 122km2 και 117km2 αντίστοιχα και βρίσκονται σε στρατηγική θέση στη νοτιοδυτική Βαλτική Θάλασσα εντός των πολωνικών υδάτων, με βάθη νερού που κυμαίνονται από 20 έως 45 μέτρα.

Τα καλώδια θα παραχθούν στο υπερσύγχρονο εργοστάσιο υποβρύχιων καλωδίων της Hellenic Cables στην Κόρινθο και η παράδοσή τους θα πραγματοποιηθεί εντός του πρώτου εξαμήνου του 2026.

Ο Αλέξης Αλεξίου, CEO της Cenergy Holdings, δήλωσε: «Μας τιμά ιδιαίτερα η ανάθεση της νέας σύμβασης από τη Seaway7, όπου θα παράγουμε τα υποβρύχια inter–arrayκαλώδια για τα υπεράκτια αιολικά έργα Bałtyk II & III.  Με μεγάλη ικανοποίηση αναλαμβάνουμε να παραδώσουμε το έργο με ασφάλεια υποστηρίζοντας την ενεργειακή μετάβαση στην περιοχή της Βαλτικής».

Ο Διευθυντής Έργου της Seaway7, Tom Rijnders, δήλωσε: «Είμαστε στην ευχάριστη θέση να επιβεβαιώσουμε ότι έχουμε αναθέσει στην Hellenic Cables την προμήθεια inter–array καλωδίων για τα υπεράκτια αιολικά πάρκα Bałtyk II και Bałtyk III. Χαιρόμαστε ιδιαίτερα που συνεργαζόμαστε για άλλη μια φορά με την Hellenic Cables, μετά την επιτυχημένη συνεργασία μας σε προηγούμενα υπεράκτια αιολικά έργα.  Η συγκεκριμένη ανάθεση σύμβασης αντανακλά την εμπιστοσύνη μας στην τεχνογνωσία και τις δυνατότητες της Hellenic Cables και ανυπομονούμε να προχωρήσουμε μαζί αυτό το έργο».

Το έργο υπογραμμίζει τη δέσμευση της Hellenic Cables για την παροχή υψηλής ποιότητας, αξιόπιστων και προηγμένων τεχνολογικά λύσεων στον τομέα της υπεράκτιας αιολικής βιομηχανίας. Μέσω του σχεδιασμού, της κατασκευής και της προμήθειας των καλωδιακών συστημάτων για τα υπεράκτια αιολικά πάρκα, η Hellenic Cables στοχεύει να συμβάλει σημαντικά στην ανάπτυξη του τομέα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας ενώ παράλληλα, ενισχύει τις προσπάθειες της Πολωνίας για τη βιώσιμη παραγωγή ενέργειας.

Σχετικά με την Seaway7

Η Seaway7 είναι μέρος του Ομίλου Subsea7 και υποστηρίζει εταιρείες παραγωγής ηλεκτρισμού να φέρουν βιώσιμη, ανανεώσιμη ενέργεια στον κόσμο μέσω της κατασκευής υπεράκτιων αιολικών πάρκων. Η Seaway7 παρέχει εξειδικευμένες υπηρεσίες θεμελίωσης, υπεράκτιων υποσταθμών, υποθαλάσσιων καλωδίων, πλωτών συστημάτων, εγκατάστασης ανεμογεννητριών και βαρειών μεταφορών.  Αξιοποιώντας την εκτεταμένη τεχνογνωσία στη διαχείριση σύνθετων έργων, τη μηχανική, τις προμήθειες, την εγκατάσταση και την κατασκευή, παράλληλα με έναν στόλο τελευταίας τεχνολογίας, η Seaway7 διασφαλίζει την ικανότητα, την ευελιξία και την κλίμακα που απαιτούνται για την επιτυχή παράδοση υπεράκτιων αιολικών έργων. Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα της Seaway7 στη www.seaway7.com

Σχετικά με την Equinor

Η Equinor είναι μια διεθνής εταιρεία στον τομέα της ενέργειας με 50 χρόνια εμπειρίας.  Το χαρτοφυλάκιο έργων μας περιλαμβάνει φιλικές προς το περιβάλλον λύσεις σε υπεράκτια αιολικά έργα με φιλοδοξία να γίνει εταιρεία ουδέτερου ισοζυγίου άνθρακα έως το 2050.  Ο μετασχηματισμός της εταιρείας βασίζεται σε τρεις πυλώνες: βελτιστοποίηση εξόρυξης πετρελαίου και φυσικού αερίου, ανάπτυξη λύσεων χαμηλών εκπομπών και μεγιστοποίηση επενδύσεων σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας υπεράκτια και χερσαία.  Η εταιρεία δραστηριοποιείται σε περισσότερες από 30 αγορές σε όλο τον κόσμο, αποτελώντας ταυτόχρονα έναν από τους βασικούς παραγωγούς και προμηθευτές φυσικού αερίου στην Ευρώπη, συμπεριλαμβανομένης της Πολωνίας μέσω Baltic Pipe.

Στην Πολωνία, η Equinor εστιάζει στην ανάπτυξη μιας ολοκληρωμένης προσφοράς ενεργειακών λύσεων που ανταποκρίνονται στις ανάγκες του πολωνικού ενεργειακού μετασχηματισμού. Εκτός από τις προμήθειες φυσικού αερίου, η εταιρεία υλοποιεί μαζί με την Polenergia τρία έργα υπεράκτιων αιολικών πάρκων Bałtyk I, Bałtyk II και Bałtyk III συνολικής ισχύος 3 GW και κατασκευάζει επίσης χαρτοφυλάκιο χερσαίων ανανεώσιμων πηγών ενέργειας μέσω της θυγατρικής Wento με με πλάνο έργων παραγωγής ηλιακής ενέργειας ισχύος 1,6 GW. Περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα www.equinor.com.

Σχετικά με τη Cenergy Holdings

Η Cenergy Holdings είναι μια Βελγική εταιρεία συμμετοχών εισηγμένη τόσο στο Χρηματιστήριο των Βρυξελλών όσο και στο Χρηματιστήριο των Αθηνών, επενδύοντας σε κορυφαίες βιομηχανικές εταιρείες, εστιάζοντας στην αυξανόμενη παγκόσμια ζήτηση μεταφοράς ενέργειας, ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και μετάδοσης δεδομένων.  Το χαρτοφυλάκιο της Cenergy Holdings αποτελείται από την Σωληνουργεία Κορίνθου και την Hellenic Cables, εταιρείες που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή των αντίστοιχων τομέων ανάπτυξης.  Η Hellenic Cables είναι ένας από τους μεγαλύτερους παραγωγούς καλωδίων στην Ευρώπη, κατασκευάζοντας καλώδια ηλεκτρικής ισχύος, τηλεπικοινωνιών καθώς και υποβρύχια καλώδια για πολλές εφαρμογές.  Η Σωληνουργεία Κορίνθου είναι παγκόσμιος ηγέτης στην κατασκευή σωλήνων χάλυβα για τον κλάδο της ενέργειας και σημαντικός παραγωγός κοιλοδοκών χάλυβα για τον κατασκευαστικό κλάδο.  Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την εταιρεία μας, παρακαλώ επισκεφθείτε την ιστοσελίδα μας www.cenergyholdings.com.

FacebookTweetPin
avatar
EnergyUp

Νέα και ειδήσεις για ενεργειακά θέματα.

Προηγούμενο Άρθρο
Θ. Σκυλακάκης: Η εθνική και ευρωπαϊκή αλληλεγγύη σε θέματα προσαρμογής στις ευάλωτες περιοχές δεν είναι επιλογή, είναι υποχρέωση
Επόμενο Άρθρο
ΕΒΕΑ: Φωτοβολταϊκό Σύστημα Ενεργειακού Συμψηφισμού εγκατέστησε στη στέγη του

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η νέα ΔΕΘ σηματοδοτεί μια νέα εποχή για...

30 Ιουλίου, 2026

Πέντε χρόνια ΔΕΗ blue: Το μεγαλύτερο δίκτυο δημόσιας...

30 Ιουλίου, 2026

ΕΕ: Δημιουργία έως και επτά «εργοστασίων-γιγάντων» τεχνητής νοημοσύνης...

30 Ιουλίου, 2026

Πώς το φρενάρισμα των συρμών του μετρό μετατρέπεται...

25 Ιουλίου, 2026

Όμιλος ΔΕΗ: Επεκτείνεται στην αγορά της Ουγγαρίας με...

24 Ιουλίου, 2026

Κίνα: Νέο ρεκόρ κατέγραψε η συνολική παραγωγή πετρελαίου...

23 Ιουλίου, 2026

Ο ΔΕΣΦΑ παραδίδει μια νέα, πλήρως πιστοποιημένη παιδική...

21 Ιουλίου, 2026

ΕΣΠΑ: Ποιες επιχειρήσεις μπορούν να χρηματοδοτηθούν

21 Ιουλίου, 2026

Νίκος Παπαθανάσης: Δύο ελληνικά έργα που χρηματοδοτούνται από...

20 Ιουλίου, 2026

NEWSROOM

  • Στόχος του Πεκίνου είναι η αύξηση του ποσοστού της παραγόμενης ενέργειας από μη ορυκτές πηγές στο 50% μέχρι το 2030

    5 Αυγούστου, 2026
  • Η νέα ΔΕΘ σηματοδοτεί μια νέα εποχή για τη Θεσσαλονίκη-Η μεγαλύτερη αστική ανάπλαση στη Βόρεια Ελλάδα μπαίνει σε τροχιά υλοποίησης

    30 Ιουλίου, 2026
  • Πέντε χρόνια ΔΕΗ blue: Το μεγαλύτερο δίκτυο δημόσιας φόρτισης στην Ελλάδα που επεκτείνεται δυναμικά στη Νοτιοανατολική Ευρώπη

    30 Ιουλίου, 2026
  • Α. Σκέρτσος: «Αποκλειστικά δημόσιου χαρακτήρα η Hellenic Heritage» – 10 ερωτήσεις και απαντήσεις για το νέο φορέα

    30 Ιουλίου, 2026
  • Το μεγαλύτερο επενδυτικό σχέδιο για τη Δυτική Μακεδονία

    30 Ιουλίου, 2026
  • ΕΕ: Δημιουργία έως και επτά «εργοστασίων-γιγάντων» τεχνητής νοημοσύνης (AI Gigafactories)

    30 Ιουλίου, 2026
  • Πώς το φρενάρισμα των συρμών του μετρό μετατρέπεται σε ηλεκτρική ενέργεια

    25 Ιουλίου, 2026
  • Όμιλος ΔΕΗ: Επεκτείνεται στην αγορά της Ουγγαρίας με νέα έργα ΑΠΕ

    24 Ιουλίου, 2026
  • Κίνα: Νέο ρεκόρ κατέγραψε η συνολική παραγωγή πετρελαίου και φυσικού αερίου το 2025

    23 Ιουλίου, 2026
  • Ψηφιακή Κυριαρχία, γιατί γίνεται στρατηγική αναγκαιότητα για τις ελληνικές επιχειρήσεις

    22 Ιουλίου, 2026
  • Ο ΔΕΣΦΑ παραδίδει μια νέα, πλήρως πιστοποιημένη παιδική χαρά στον Δήμο Μεγαρέων

    21 Ιουλίου, 2026
  • ΕΣΠΑ: Ποιες επιχειρήσεις μπορούν να χρηματοδοτηθούν

    21 Ιουλίου, 2026
  • Νίκος Παπαθανάσης: Δύο ελληνικά έργα που χρηματοδοτούνται από το ΕΣΠΑ στα 25 κορυφαία της Ε.Ε.

    20 Ιουλίου, 2026
  • Όμιλος ΗΡΑΚΛΗΣ: Ισχυρή αναπτυξιακή πορεία και επιτάχυνση του πράσινου μετασχηματισμού

    20 Ιουλίου, 2026
  • ΕΤΒΑ ΒΙΠΕ ολοκλήρωσε έργα του ΤΑΑ ύψους 48,6 εκατ. ευρώ σε 14 Επιχειρηματικά Πάρκα

    20 Ιουλίου, 2026

Το ηλεκτρονικό περιοδικό για την ενέργεια, τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, την οικονομία και το περιβάλλον!

Λεωφόρος Κηφισίας 62-64, Μαρούσι  15125
info@energyup.gr

Μέλος του

Team Energyup.gr

Παππά Μαρία
Βλάχος Γιώργος
Δέδε Ιωάννα
Αντωνίου Γιάννης

Facebook Twitter

ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ

  • Στόχος του Πεκίνου είναι η αύξηση του ποσοστού της παραγόμενης ενέργειας από μη ορυκτές πηγές στο 50% μέχρι το 2030

    5 Αυγούστου, 2026
  • Η νέα ΔΕΘ σηματοδοτεί μια νέα εποχή για τη Θεσσαλονίκη-Η μεγαλύτερη αστική ανάπλαση στη Βόρεια Ελλάδα μπαίνει σε τροχιά υλοποίησης

    30 Ιουλίου, 2026
  • Πέντε χρόνια ΔΕΗ blue: Το μεγαλύτερο δίκτυο δημόσιας φόρτισης στην Ελλάδα που επεκτείνεται δυναμικά στη Νοτιοανατολική Ευρώπη

    30 Ιουλίου, 2026

@2021 - Energyup.gr - All Right Reserved.


Back To Top
Energy Up
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • NEWSROOM
  • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • AUTO NEWS
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΠΩΝΥΜΩΣ
  • ΔΙΕΘΝΗ