Κυριακή, 14 Ιουνίου 2026 | 12:45 μμ
Energy Up
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • NEWSROOM
  • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • AUTO NEWS
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΠΩΝΥΜΩΣ
  • ΔΙΕΘΝΗ
Home ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ Οι κατασκευαστές αυτοκινήτων έχουν μειώσει την κατανάλωση ενέργειας στην παραγωγή αυτοκινήτων κατά 23%

Οι κατασκευαστές αυτοκινήτων έχουν μειώσει την κατανάλωση ενέργειας στην παραγωγή αυτοκινήτων κατά 23%

by EnergyUp 8 Σεπτεμβρίου, 2022
8 Σεπτεμβρίου, 2022

Οι Ευρωπαίοι κατασκευαστές αυτοκινήτων εντείνουν την προσπάθειά τους για να μειώσουν τον αντίκτυπο στο περιβάλλον από την παραγωγή των αυτοκινήτων.

Μεγάλη έμφαση δίνουν στη κατανάλωση ενέργειας κατά την παραγωγή αυτοκινήτων στην Ε.Ε. Οι Ευρωπαίοι κατασκευαστές αυτοκινήτων έχουν μειώσει την κατανάλωση ενέργειας στην παραγωγή αυτοκινήτων κατά 23% από το 2006, ανακοίνωσε η ACEA.

Καθώς τα αυτοκίνητα εξοπλίζονται με όλο και περισσότερα χαρακτηριστικά για να τα καθιστούν ασφαλέστερα, καθαρότερα και εξυπνότερα, η πολυπλοκότητα της παραγωγής οχημάτων έχει αυξηθεί. Αυτή η αύξηση της πολυπλοκότητας επηρεάζει τη ζήτηση ενέργειας. Ωστόσο, οι κατασκευαστές εργάζονται συνεχώς για να βελτιώσουν την ενεργειακή απόδοση της παραγωγής.

Ως αποτέλεσμα, η κατανάλωση ενέργειας ανά επιβατικό αυτοκίνητο που παράγεται έχει μειωθεί κατά 23% τα τελευταία 15 χρόνια.

Καθοριστικό ρόλο στα προγράμματα παραγωγής των αυτοκινήτων κατέχει και η μείωση των εκπομπών CO2 από την παραγωγή αυτοκινήτων στην ΕΕ. Οι ευρωπαϊκές αυτοκινητοβιομηχανίες έχουν μειώσει τις συνολικές εκπομπές CO2 από την παραγωγή κατά 46% από το 2006.

Οι εκπομπές CO2 ανά παραγόμενο αυτοκίνητο μειώθηκαν κατά 25,4% μεταξύ 2006 και 2021, ενώ το συνολικό ποσοστό μειώθηκε κατά 45,9% την ίδια περίοδο, αντανακλώντας τις προσπάθειες της βιομηχανίας να μειώσει τις εκπομπές CO2 από την παραγωγή.

Οι κατασκευαστές μπόρεσαν να αποσυνδέσουν τις εκπομπές CO2 από την αύξηση της παραγωγής, προμηθεύοντας ολοένα και περισσότερη ενέργεια από ανανεώσιμες πηγές ή/και χαμηλές εκπομπές άνθρακα.

Οι εκπομπές CO2 από την παραγωγή αυτοκινήτων έχουν μειωθεί κατά 46% από το 2006.

Ένα ακόμη σημαντικό θέμα που απασχολεί κάθε αυτοκινητοβιομηχανία είναι η ποσότητα των πτητικών οργανικών ενώσεων (VOC) που εκπέμπεται ανά επιβατικό αυτοκίνητο.

Η ποσότητα των πτητικών οργανικών ενώσεων (VOC) που εκπέμπεται ανά επιβατικό αυτοκίνητο που παράγεται έχει μειωθεί κατά 41% από τους Ευρωπαίους κατασκευαστές αυτοκινήτων από το 2006.

Οι πτητικές οργανικές ενώσεις (VOC) είναι οργανικοί διαλύτες που εκπέμπονται κυρίως από το τμήμα βαφής και επεξεργασίας του αμαξώματος.

Με νέες τεχνολογίες, όπως η αντικατάσταση χρωμάτων με βάση διαλύτες με ισοδύναμα χωρίς διαλύτες, οι κατασκευαστές με βάση το νερό κατάφεραν να μειώσουν τις συνολικές εκπομπές VOC κατά 57,2% τα τελευταία 15 χρόνια.

Οι κατασκευαστές της ΕΕ έχουν μειώσει σημαντικά τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις της παραγωγής αυτοκινήτων τα τελευταία 15 χρόνια.

Μεγάλες επενδύσεις κάνουν οι αυτοκινητοβιομηχανίες για να μειώσουν την ποσότητα των αποβλήτων από την παραγωγή αυτοκινήτων στην Ε.Ε.

Η συνολική ποσότητα απορριμμάτων κατά την παραγωγή αυτοκινήτων στην ΕΕ έχει μειωθεί κατά 31,3% από το 2006. Τα απόβλητα που παράγονται ανά μονάδα από την κατασκευή επιβατικών αυτοκινήτων μειώθηκαν κατά 5,3% σε διάστημα 15 ετών.

Οι διακυμάνσεις των αποβλήτων, τόσο σε απόλυτους όσο και ανά μονάδα όρους μπορούν να εξηγηθούν από μεμονωμένα γεγονότα, όπως η πτώση της συνολικής παραγωγής κατά τη διάρκεια της οικονομικής κρίσης.

Τα απόβλητα που παράγονται από την κατασκευή αυτοκινήτων μειώθηκαν σχεδόν κατά ένα τρίτο από το 2006

Η Ευρωπαϊκή Ένωση Κατασκευαστών Αυτοκινήτων(ACEA), ενώνει τους 16 μεγάλους κατασκευαστές αυτοκινήτων, φορτηγών, φορτηγών και λεωφορείων της Ευρώπης.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση Κατασκευαστών Αυτοκινήτων ιδρύθηκε το 1991 με τη γαλλική ονομασία l’Association des Constructeurs Européens d’Automobiles, η οποία εξηγεί το ευρέως χρησιμοποιούμενο και αναγνωρισμένο αρκτικόλεξο: ACEA.

Πριν από τρεις δεκαετίες, τα ιδρυτικά μέλη της ήταν: BMW, DAF, Daimler-Benz, FIAT, Ford, General Motors Europe, MAN, Porsche, Renault, Rolls Royce, Rover, Saab-Scania, Volkswagen, Volvo Car και AB Volvo.

Τα τελευταία χρόνια, η ACEA άνοιξε επίσης τις πόρτες της σε μη Ευρωπαίους κατασκευαστές με σημαντικές εγκαταστάσεις παραγωγής και έρευνας στην ΕΕ.

FacebookTweetPin
avatar
EnergyUp

Νέα και ειδήσεις για ενεργειακά θέματα.

Προηγούμενο Άρθρο
Στην Ευρώπη ρεκόρ παραγωγής από φωτοβολταϊκά
Επόμενο Άρθρο
Στην 86η ΔΕΘ Το μέλλον είναι πράσινο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ε Ε -ΟΟΣΑ και αγορές δίνουν ψήφο εμπιστοσύνης...

8 Ιουνίου, 2026

Γιώργος Κώτσηρας: Τα οφέλη από τις αλλαγές στη...

8 Ιουνίου, 2026

Κυριάκος Πιερρακάκης: Όσο βελτιώνεται η οικονομική συνθήκη, κάθε...

8 Ιουνίου, 2026

ΕΕ: Έγκριση προσωρινού πλαισίου κρατικών ενισχύσεων για γεωργία,...

29 Απριλίου, 2026

Κυριάκος Πιερρακάκης: Τα πέντε διδάγματα που πρέπει να...

28 Απριλίου, 2026

Γιάννης Στουρνάρας: Θετικές παραμένουν οι προοπτικές της ελληνικής...

28 Απριλίου, 2026

Ενεργειακή μετάβαση, μακροπρόθεσμη στρατηγική και ροές κεφαλαίων

24 Απριλίου, 2026

Πιερρακάκης: Έχουμε «δύναμη πυρός» για νέα μέτρα, εφόσον...

24 Απριλίου, 2026

Κάθετος Διάδρομος Φυσικού Αερίου: Κρίσιμος άξονας ενεργειακής ασφάλειας...

24 Απριλίου, 2026

NEWSROOM

  • Ε Ε -ΟΟΣΑ και αγορές δίνουν ψήφο εμπιστοσύνης στην ελληνική οικονομία

    8 Ιουνίου, 2026
  • Νίκη του Νικόλ Πασινιάν στις εκλογές στην Αρμενία

    8 Ιουνίου, 2026
  • Γιώργος Κώτσηρας: Τα οφέλη από τις αλλαγές στη ρύθμιση των 72 δόσεων

    8 Ιουνίου, 2026
  • Κυριάκος Πιερρακάκης: Όσο βελτιώνεται η οικονομική συνθήκη, κάθε μέρα, κάθε βδομάδα, κάθε μήνα θα υπάρχουν κινήσεις προς όφελος της κοινωνίας

    8 Ιουνίου, 2026
  • Νίκος Δένδιας: Για έναν Έλληνα υπουργό είναι πάντα συγκινητικό να βρίσκεται εδώ, στη Λευκωσία, στην πρωτεύουσα του Κυπριακού Ελληνισμού

    8 Ιουνίου, 2026
  • Ανοίγει σήμερα η ευρωπαϊκή πρόσκληση για καθαρή ενέργεια -CETPartnership 2026

    8 Ιουνίου, 2026
  • Στην Ουάσιγκτον βρίσκεται από σήμερα  ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Σταύρος Παπασταύρου

    8 Ιουνίου, 2026
  • Το Πεκίνο προωθεί ένα πιλοτικό πρόγραμμα για την καινοτόμο ανάπτυξη δικτύων τεχνολογίας 6G

    8 Ιουνίου, 2026
  • ΔΕΗ: από σήμερα η διαπραγμάτευση των νέων μετοχών

    26 Μαΐου, 2026
  • ΔΕΔΔΗΕ: Υπεγράφη η σύμβαση για την κατασκευή του νέου Κέντρου Διανομής Κερατέας

    15 Μαΐου, 2026
  • Η συνάντηση των Υπουργών Ενέργειας της Ελλάδας, της Σερβίας, της Βόρειας Μακεδονίας και της Βουλγαρίας

    15 Μαΐου, 2026
  • Από τη «μικρή ΔΕΗ» στη «διπλή ΔΕΗ» – Την Πέμπτη η γενική συνέλευση για αύξηση κεφαλαίου 4 δισ. ευρώ – Στόχος ο διπλασιασμός της εγκατεστημένης ισχύος

    11 Μαΐου, 2026
  • Δημιουργία φωτοβολταϊκού σταθμού στην περιοχή Λάγουρα του Δήμου Άργους Ορεστικού Καστοριάς

    6 Μαΐου, 2026
  • Κυριάκος Μητσοτάκης: Ανάγκη ενίσχυσης και επιτάχυνσης της ευρωπαϊκής αμυντικής βιομηχανίας και παραγωγής

    4 Μαΐου, 2026
  • Ήρθε το τέλος της σκέψης;

    2 Μαΐου, 2026

Το ηλεκτρονικό περιοδικό για την ενέργεια, τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, την οικονομία και το περιβάλλον!

Λεωφόρος Κηφισίας 62-64, Μαρούσι  15125
info@energyup.gr

Μέλος του

Team Energyup.gr

Παππά Μαρία
Βλάχος Γιώργος
Δέδε Ιωάννα
Αντωνίου Γιάννης

Facebook Twitter

ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ

  • Ε Ε -ΟΟΣΑ και αγορές δίνουν ψήφο εμπιστοσύνης στην ελληνική οικονομία

    8 Ιουνίου, 2026
  • Νίκη του Νικόλ Πασινιάν στις εκλογές στην Αρμενία

    8 Ιουνίου, 2026
  • Γιώργος Κώτσηρας: Τα οφέλη από τις αλλαγές στη ρύθμιση των 72 δόσεων

    8 Ιουνίου, 2026

@2021 - Energyup.gr - All Right Reserved.


Back To Top
Energy Up
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • NEWSROOM
  • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • AUTO NEWS
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΠΩΝΥΜΩΣ
  • ΔΙΕΘΝΗ