Η ΠτΔ με τα τα μέλη της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας της Δημόσιας Υγείας έναντι του Covid19

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, δέχθηκε, νωρίτερα σήμερα, στο Προεδρικό Μέγαρο, τα μέλη της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας της Δημόσιας Υγείας έναντι του κορονοϊού Covid-19 και ενημερώθηκε για τη μέχρι τώρα εμπειρία τους, αλλά και τα επόμενα βήματα για την προστασία της δημόσιας υγείας, ενόψει του ανοίγματος των συνόρων. 

Υποδεχόμενη την επιτροπή, η κ. Σακελλαροπούλου εξέφρασε την χαρά της για την συνάντηση, ενώ, απευθυνόμενη στα μέλη της Εθνικής Επιτροπής για το νέο κορονοϊό, τους συνεχάρη και τους ευχαρίστησε για τον τρόπο που λειτούργησαν κατά τη διάρκεια της πανδημίας.
Όπως είπε η Πρόεδρος, «ο εκπρόσωπος της Επιτροπής, ο καθηγητής κ. Τσιόδρας, πέτυχε με τη δημόσια παρουσία του, με τον γλυκύ και άμεσο τρόπο του, να εμπνεύσει σε όλους μας αισθήματα ασφάλειας κι εμπιστοσύνης». Παρατήρησε όμως, ότι «είχε στο πλάι του όλα τα μέλη της επιστημονικής επιτροπής, που, αθόρυβα αλλά ουσιαστικά, πέτυχαν να προστατεύσουν με τρόπο υποδειγματικό όλους τους πολίτες, τους κατοίκους και τους επισκέπτες της χώρας μας».
Ακολούθως, επισήμανε ότι «με τον χειρισμό που έγινε, η χώρα πέτυχε να κερδίσει την εμπιστοσύνη και τον διεθνή έπαινο. Αυτό είναι ένα αποτέλεσμα που οφείλεται στο σύνολο του υγειονομικού προσωπικού. Όλοι οι άνδρες και οι γυναίκες, ιδίως του Εθνικού  Συστήματος Υγείας, εργάστηκαν άοκνα και με αφοσίωση που έφτανε τα όρια της αυτοθυσίας».
Τόνισε, επίσης, ότι μετά τις κρίσεις οι κοινωνίες αναδύονται πιο δυνατές και ενωμένες και υπογράμμισε ότι «η κρίση δεν έχει περάσει, βρισκόμαστε πιθανώς στο μέσο της πανδημίας. Είναι όμως βέβαιο ότι όλοι μαζί ενωμένοι θα καταφέρουμε, τελικώς, να αντιμετωπίσουμε με ικανοποιητικό τρόπο την όλη κατάσταση, έχοντας εμπιστοσύνη και πάλι στις οδηγίες των επιστημόνων, που παραμένουν στην πρώτη γραμμή».
Στη συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε στον κήπο του Προεδρικού Μεγάρου, συμμετείχαν: οι Παναγιώτης Πρεζεράκος, ‘Ακης Βατόπουλος, Κωνσταντίνος Γκογκόσης, Παναγιώτης Γαργαλιάνος, Ελένη Γιαμαρέλου, Χαράλαμπος Γώγος, Γιώργος Δαίκος, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, Σπύρος Ζακυνθινός, Θεοκλής Ζαούτης, Αγγελική Καραΐσκου, Αναστασία Κοτανίδου, Παγώνα Λάγιου, Μάριος Λαζάνας, Αθανασία Λουρίδα, Γκίκας Μαγιορκίνης, Ανδρέας Μέντης, Παναγιώτης Παναγιωτόπουλος, Παρασκευή Παπαευαγγέλου, ‘Αννα Παπά-Κονιδάρη, Δημήτριος Παρασκευής, Γιώργος Σαρόγλου, Βασιλική-Αναστασία Σύψα, Νικόλαος Σύψας, Γιώργος Τουλούμης, Αθανάσιος Τσακρής, Σωτήρης Τσιόδρας, Μαρία Τσολιά, Δημήτρης Χατζηγεωργίου, Χρήστος Χατζηχριστοδούλου.

EnergyUp

Νέα και ειδήσεις για ενεργειακά θέματα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Energy Up

Ενεργειακά Νέα

Follow US

Social menu is not set. You need to create menu and assign it to Social Menu on Menu Settings.