Δευτέρα, 24 Αυγούστου 2026 | 1:24 μμ
Energy Up
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • NEWSROOM
  • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • AUTO NEWS
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΠΩΝΥΜΩΣ
  • ΔΙΕΘΝΗ
Home NEWSROOM METLEN: Πώληση στην iliad Italia ηλιακής ενέργειας από δύο φωτοβολταϊκούς σταθμούς μεγάλης κλίμακας που βρίσκονται στην Ιταλία

METLEN: Πώληση στην iliad Italia ηλιακής ενέργειας από δύο φωτοβολταϊκούς σταθμούς μεγάλης κλίμακας που βρίσκονται στην Ιταλία

by EnergyUp 16 Μαΐου, 2025
16 Μαΐου, 2025

Η METLEN υπέγραψε 10ετές PPA (Power Purchase Agreement) με την iliad Italia, τηλεπικοινωνιακό πάροχο και πάροχο ευρυζωνικών υπηρεσιών, για την πώληση ηλιακής ενέργειας από δύο φωτοβολταϊκούς σταθμούς μεγάλης κλίμακας που βρίσκονται στην Ιταλία. Σημειώνεται, πως η iliad Italia αποτελεί μέλος του ομίλου iliad, του πέμπτου μεγαλύτερου τηλεπικοινωνιακού παρόχου στην Ευρώπη.

Με συνολική εγκατεστημένη ισχύ 15 MW και σύνδεση στο δίκτυο που αναμένεται να ολοκληρωθεί στα τέλη του 2025, τα δύο έργα θα παρέχουν στην iliad περίπου 20 GWh «πράσινης» ενέργειας ετησίως, ποσότητα που αντιστοιχεί στην μείωση άνω των 5.000 τόνων εκπομπών CO₂ κάθε χρόνο. Η παραγόμενη ενέργεια θα διοχετεύεται στο εθνικό δίκτυο της Ιταλίας, καλύπτοντας σημαντικό μέρος των ενεργειακών αναγκών της iliad στην Ιταλία και συμβάλλοντας στους στόχους βιωσιμότητας του ομίλου σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Η συμφωνία αυτή αποτελεί στρατηγικό ορόσημο και για τις δύο εταιρείες. Για την iliad, σηματοδοτεί ένα ουσιαστικό βήμα προς την υλοποίηση των κλιματικών της δεσμεύσεων, μέσω της απευθείας προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές για τις δραστηριότητές της στην Ιταλία. Για τη METLEN, η συμφωνία αυτή ενισχύει τη θέση της ως καταλύτη της ενεργειακής μετάβασης στην Ιταλία, αξιοποιώντας την μακροχρόνια τεχνογνωσία της για την ανάπτυξη και υλοποίηση ανταγωνιστικών και μακροπρόθεσμων λύσεων ηλιακής ενέργειας για επιχειρήσεις.

Τα δύο έργα έχουν αναπτυχθεί εξ ολοκλήρου από τη METLEN, η οποία έχει αναλάβει και την υλοποίηση του EPC (Engineering, Procurement and Construction). Το εν λόγω PPA αποτελεί μέρος του διαρκώς διευρυνόμενου χαρτοφυλακίου της METLEN με συμβόλαια προμήθειας σε επιχειρήσεις (corporate offtake agreements) σε ολόκληρη την Ευρώπη, επιβεβαιώνοντας τον στρατηγικό της ρόλο στην ενεργοποίηση του ιδιωτικού τομέα για την ενεργειακή μετάβαση.

Καθώς η Ιταλία εντείνει τις προσπάθειες της για την επίτευξη των κλιματικών στόχων της ΕΕ και την επιτάχυνση της ανάπτυξης έργων ΑΠΕ, τέτοια εταιρικά PPA παίζουν καθοριστικό ρόλο στην προσέλκυση ιδιωτικών επενδύσεων, στην απανθρακοποίηση του δικτύου και στη διασφάλιση σταθερών τιμών ενέργειας για τις επιχειρήσεις.

«Η συμφωνία με την iliad αποτελεί εμβληματικό έργο για το ιταλικό μας χαρτοφυλάκιο και ένα πρότυπο για μελλοντικές εταιρικές συνεργασίες που θα στηρίξουν την ενεργειακή μετάβαση της Ιταλίας», δήλωσε ο Νίκος Παπαπέτρου, Executive Director της M Renewables, METLEN. «Αποδεικνύει τη δέσμευσή μας να παρέχουμε ανταγωνιστική και καθαρή ενέργεια στους τελικούς χρήστες, συμβάλλοντας παράλληλα στην επίτευξη των εθνικών κλιματικών στόχων», πρόσθεσε.

«Αυτή η νέα συμφωνία αποτελεί ένα ακόμη βήμα στην πορεία μας προς τη βιωσιμότητα και προστίθεται σε εκείνη που ανακοινώσαμε πέρυσι, φέρνοντάς μας πιο κοντά στον στόχο μας να καλύψουμε το 50% της άμεσης κατανάλωσης ενέργειας με ΑΠΕ μέσω PPAs έως το 2035», σχολίασε ο Benedetto Levi, CEO της iliad Italia. «Συνεχίζουμε να λαμβάνουμε ουσιαστικά μέτρα για τη μείωση του κλιματικού μας αποτυπώματος και για να συμβάλουμε στη συνολική ενεργειακή επάρκεια της χώρας».

Σύμβουλος της METLEN για τη διαμόρφωση της συμφωνίας ήταν η Parola Associati σε νομικά θέματα και η Our New Energy (one) ως προς το εμπορικό πλαίσιο της συμφωνίας.

FacebookTweetPin
avatar
EnergyUp

Νέα και ειδήσεις για ενεργειακά θέματα.

Προηγούμενο Άρθρο
Νεκροταφείο εντοπίστηκε κατά την διάρκεια επιφανειακής έρευνας φωτοβολταϊκών σταθμών στην θέση «LIVERA 2»
Επόμενο Άρθρο
Στην Αθήνα 30 Ιουνίου-5 Ιουλίου 2025-Power Games: Energy Diplomacy and Global Geopolitics in a Changing World

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η νέα ΔΕΘ σηματοδοτεί μια νέα εποχή για...

30 Ιουλίου, 2026

Πέντε χρόνια ΔΕΗ blue: Το μεγαλύτερο δίκτυο δημόσιας...

30 Ιουλίου, 2026

ΕΕ: Δημιουργία έως και επτά «εργοστασίων-γιγάντων» τεχνητής νοημοσύνης...

30 Ιουλίου, 2026

Πώς το φρενάρισμα των συρμών του μετρό μετατρέπεται...

25 Ιουλίου, 2026

Όμιλος ΔΕΗ: Επεκτείνεται στην αγορά της Ουγγαρίας με...

24 Ιουλίου, 2026

Κίνα: Νέο ρεκόρ κατέγραψε η συνολική παραγωγή πετρελαίου...

23 Ιουλίου, 2026

Ο ΔΕΣΦΑ παραδίδει μια νέα, πλήρως πιστοποιημένη παιδική...

21 Ιουλίου, 2026

ΕΣΠΑ: Ποιες επιχειρήσεις μπορούν να χρηματοδοτηθούν

21 Ιουλίου, 2026

Νίκος Παπαθανάσης: Δύο ελληνικά έργα που χρηματοδοτούνται από...

20 Ιουλίου, 2026

NEWSROOM

  • Στόχος του Πεκίνου είναι η αύξηση του ποσοστού της παραγόμενης ενέργειας από μη ορυκτές πηγές στο 50% μέχρι το 2030

    5 Αυγούστου, 2026
  • Η νέα ΔΕΘ σηματοδοτεί μια νέα εποχή για τη Θεσσαλονίκη-Η μεγαλύτερη αστική ανάπλαση στη Βόρεια Ελλάδα μπαίνει σε τροχιά υλοποίησης

    30 Ιουλίου, 2026
  • Πέντε χρόνια ΔΕΗ blue: Το μεγαλύτερο δίκτυο δημόσιας φόρτισης στην Ελλάδα που επεκτείνεται δυναμικά στη Νοτιοανατολική Ευρώπη

    30 Ιουλίου, 2026
  • Α. Σκέρτσος: «Αποκλειστικά δημόσιου χαρακτήρα η Hellenic Heritage» – 10 ερωτήσεις και απαντήσεις για το νέο φορέα

    30 Ιουλίου, 2026
  • Το μεγαλύτερο επενδυτικό σχέδιο για τη Δυτική Μακεδονία

    30 Ιουλίου, 2026
  • ΕΕ: Δημιουργία έως και επτά «εργοστασίων-γιγάντων» τεχνητής νοημοσύνης (AI Gigafactories)

    30 Ιουλίου, 2026
  • Πώς το φρενάρισμα των συρμών του μετρό μετατρέπεται σε ηλεκτρική ενέργεια

    25 Ιουλίου, 2026
  • Όμιλος ΔΕΗ: Επεκτείνεται στην αγορά της Ουγγαρίας με νέα έργα ΑΠΕ

    24 Ιουλίου, 2026
  • Κίνα: Νέο ρεκόρ κατέγραψε η συνολική παραγωγή πετρελαίου και φυσικού αερίου το 2025

    23 Ιουλίου, 2026
  • Ψηφιακή Κυριαρχία, γιατί γίνεται στρατηγική αναγκαιότητα για τις ελληνικές επιχειρήσεις

    22 Ιουλίου, 2026
  • Ο ΔΕΣΦΑ παραδίδει μια νέα, πλήρως πιστοποιημένη παιδική χαρά στον Δήμο Μεγαρέων

    21 Ιουλίου, 2026
  • ΕΣΠΑ: Ποιες επιχειρήσεις μπορούν να χρηματοδοτηθούν

    21 Ιουλίου, 2026
  • Νίκος Παπαθανάσης: Δύο ελληνικά έργα που χρηματοδοτούνται από το ΕΣΠΑ στα 25 κορυφαία της Ε.Ε.

    20 Ιουλίου, 2026
  • Όμιλος ΗΡΑΚΛΗΣ: Ισχυρή αναπτυξιακή πορεία και επιτάχυνση του πράσινου μετασχηματισμού

    20 Ιουλίου, 2026
  • ΕΤΒΑ ΒΙΠΕ ολοκλήρωσε έργα του ΤΑΑ ύψους 48,6 εκατ. ευρώ σε 14 Επιχειρηματικά Πάρκα

    20 Ιουλίου, 2026

Το ηλεκτρονικό περιοδικό για την ενέργεια, τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, την οικονομία και το περιβάλλον!

Λεωφόρος Κηφισίας 62-64, Μαρούσι  15125
info@energyup.gr

Μέλος του

Team Energyup.gr

Παππά Μαρία
Βλάχος Γιώργος
Δέδε Ιωάννα
Αντωνίου Γιάννης

Facebook Twitter

ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ

  • Στόχος του Πεκίνου είναι η αύξηση του ποσοστού της παραγόμενης ενέργειας από μη ορυκτές πηγές στο 50% μέχρι το 2030

    5 Αυγούστου, 2026
  • Η νέα ΔΕΘ σηματοδοτεί μια νέα εποχή για τη Θεσσαλονίκη-Η μεγαλύτερη αστική ανάπλαση στη Βόρεια Ελλάδα μπαίνει σε τροχιά υλοποίησης

    30 Ιουλίου, 2026
  • Πέντε χρόνια ΔΕΗ blue: Το μεγαλύτερο δίκτυο δημόσιας φόρτισης στην Ελλάδα που επεκτείνεται δυναμικά στη Νοτιοανατολική Ευρώπη

    30 Ιουλίου, 2026

@2021 - Energyup.gr - All Right Reserved.


Back To Top
Energy Up
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • NEWSROOM
  • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • AUTO NEWS
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΠΩΝΥΜΩΣ
  • ΔΙΕΘΝΗ