Τετάρτη, 28 Οκτωβρίου 2026 | 3:19 μμ
Energy Up
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • NEWSROOM
  • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • AUTO NEWS
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΠΩΝΥΜΩΣ
  • ΔΙΕΘΝΗ
Home NEWSROOM Μιχάλης Παπαδόπουλος: Τα ΣΒΑΚ μπορούν να γίνουν όχημα για την προώθηση της Ηλεκτροκίνησης

Μιχάλης Παπαδόπουλος: Τα ΣΒΑΚ μπορούν να γίνουν όχημα για την προώθηση της Ηλεκτροκίνησης

by EnergyUp 9 Ιουνίου, 2022
9 Ιουνίου, 2022

 

Η ηλεκτροκίνηση υποστηρίζεται με δέσμη πρωτοβουλιών από την κυβέρνηση, δήλωσε ο Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, αρμόδιος για τις Μεταφορές, κ. Μιχάλης Παπαδόπουλος σε Διεθνές Συνέδριο του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας με θέμα την Ηλεκτροκίνηση που πραγματοποιείται σήμερα, 9 Ιουνίου 2022, στην Κοζάνη.

Ο κ. Παπαδόπουλος τόνισε ότι η ηλεκτροκίνηση είναι μια μορφή ενέργειας που περιορίζει το περιβαλλοντικό αποτύπωμα του τομέα των Μεταφορών, αλλά και ένας τρόπος να χρησιμοποιήσουμε περισσότερο ήπιες μορφές μετακίνησης στις πόλεις μας, βελτιώνοντας την ποιότητα ζωής στο αστικό περιβάλλον.

Ο Υφυπουργός Μεταφορών ανέφερε:

«Η κυβέρνηση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη κάνει μια συντονισμένη προσπάθεια υπέρ της ηλεκτροκίνησης, μετά από μια περίοδο απραξίας που διήρκεσε 4,5 χρόνια.

Το 2019 είχαν ταξινομηθεί 404 αμιγώς ηλεκτροκίνητα οχήματα, ενώ το 2021 ο αριθμός αυτός πολλαπλασιάστηκε σε 3.594 ταξινομήσεις.  Σχεδόν 9 φορές περισσότερες.

Τους πρώτους πέντε μήνες τους 2022 οι ταξινομήσεις αμιγώς ηλεκτροκίνητων οχημάτων έχουν φτάσει τις 1.515.

Συνεχίζονται, δηλαδή, με ικανοποιητικό ρυθμό και παρά τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος της αυτοκινητοβιομηχανίας σε όλο τον κόσμο, ως συνέπεια της ενεργειακής κρίσης και του πολέμου στην Ουκρανία.

Στο πρόγραμμα  «Κινούμαι Ηλεκτρικά» προβλέπεται επίσης μια γενναία επιδότηση για την αντικατάσταση των ΤΑΞΙ, η οποία αναμένεται να αυξηθεί στον νέο κύκλο του προγράμματος.

Στις δημόσιες συγκοινωνίες, όπως έχει εξαγγείλει ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών κ. Κώστας Καραμανλής, η Αθήνα και η Θεσσαλονίκη θα αποκτήσουν 1.300 νέα λεωφορεία αντιρρυπαντικής τεχνολογίας. Εκατοντάδες από αυτά θα είναι ηλεκτρικά».

Ο κ. Παπαδόπουλος τόνισε ότι ταυτόχρονα με τα κίνητρα ανανέωσης του στόλου, έχουν αυξηθεί τα σημεία φόρτισης από 58 που υπήρχαν το 2019 σε περίπου 1.200 σήμερα, με στόχο να γίνουν 12.000  το 2030.

«Τα συγκριτικά νούμερα φανερώνουν την προσπάθεια που έχει γίνει τα τελευταία τρία χρόνια υπέρ της ηλεκτροκίνησης» είπε ο κ. Παπαδόπουλος και πρόσθεσε:

 «Ένας τρόπος για να αυξήσουν οι Δήμοι και οι Περιφέρειες τα σημεία φόρτισης, αλλά και να αποκτήσουν ηλεκτροκίνητα οχήματα, είναι τα Σχέδια Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας.

Πρόσφατα εγκρίθηκαν τα Σχέδια της Θεσσαλονίκης, της Λαμίας και της Ελασσόνας και το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών έχει δημιουργήσει μια φιλική νομοθεσία και διαθέτει επαρκή τεχνογνωσία για να υποστηρίξει την Τοπική Αυτοδιοίκηση σε αυτή την προσπάθεια.

Επιπλέον, διατυπώσαμε τους κανόνες για τα συνεργεία υψηλής τάσης και προωθείται το πλαίσιο για τους τεχνίτες ηλεκτροκίνησης, μια νέα επαγγελματική ειδικότητα με σημαντικές προοπτικές απασχόλησης.

Όσον αφορά στην ποιότητα των υπηρεσιών, με το ηλεκτρονικό μητρώο φορτιστών που έθεσε σε λειτουργία το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, ο οδηγός  του ηλεκτροκίνητου οχήματος αποκτά πρόσβαση σε ένα πλήθος πληροφοριών σχετικά με τις επιλογές φόρτισης.

Με σύγχρονες εφαρμογές, περισσότερους φορτιστές, κίνητρα αγοράς και το πλαίσιο υποστήριξης του οχήματος, κάνουμε επανεκκίνηση στην ηλεκτροκίνηση».

Ο κ. Παπαδόπουλος ανέφερε, τέλος, ότι στο πρόγραμμα της Αστυπάλαιας συνδυάζονται τα ευφυή συστήματα μεταφορών με την ηλεκτροκίνηση και αυτή η καινοτομία σηματοδοτεί τη βούληση της σημερινής κυβέρνησης να υποστηρίξει την ηλεκτροκίνηση στο πλαίσιο της βιώσιμης κινητικότητας και όχι αποσπασματικά.

FacebookTweetPin
avatar
EnergyUp

Νέα και ειδήσεις για ενεργειακά θέματα.

Προηγούμενο Άρθρο
Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα θα είναι η τιμώμενη χώρα στην 86η ΔΕΘ
Επόμενο Άρθρο
Ομιλία του Πρωθυπουργού στην τελετή απονομής των Βραβείων του ΕΒΕΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΕΕ: Νέες κυρώσεις σε 1.650 επιπλέον φυσικά και...

7 Οκτωβρίου, 2026

Συνάντηση των ΥΠΕΞ Ελλάδας -ΗΠΑ

7 Οκτωβρίου, 2026

Το πρόγραμμα του Μάρκο Ρούμπιο στην Αθήνα-Ο 6ος...

7 Οκτωβρίου, 2026

ΥΠΕΞ για την 7η Οκτωβρίου: Επιτακτική η εδραίωση...

7 Οκτωβρίου, 2026

Κυριάκος Πιερρακάκης: Εντός του 2027 ο τελικός ανάδοχος...

6 Οκτωβρίου, 2026

Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης: Συμφωνία προόδου και ευημερίας με...

6 Οκτωβρίου, 2026

Στην Αθήνα έφτασε ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ...

6 Οκτωβρίου, 2026

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προτείνει ισχυρότερες δικλίδες ασφαλείας για...

6 Οκτωβρίου, 2026

ΔΕΣΦΑ: Σε τροχιά υλοποίησης ο αγωγός φυσικού αερίου...

6 Οκτωβρίου, 2026

NEWSROOM

  • ΕΕ: Νέες κυρώσεις σε 1.650 επιπλέον φυσικά και νομικά πρόσωπα της Ρωσίας

    7 Οκτωβρίου, 2026
  • Συνάντηση των ΥΠΕΞ Ελλάδας -ΗΠΑ

    7 Οκτωβρίου, 2026
  • Το πρόγραμμα του Μάρκο Ρούμπιο στην Αθήνα-Ο 6ος Στρατηγικός Διάλογος ΗΠΑ – Ελλάδας

    7 Οκτωβρίου, 2026
  • ΥΠΕΞ για την 7η Οκτωβρίου: Επιτακτική η εδραίωση μόνιμης εκεχειρίας στη Γάζα

    7 Οκτωβρίου, 2026
  • Κυριάκος Πιερρακάκης: Εντός του 2027 ο τελικός ανάδοχος για τη μεταφορά των υπουργείων στην ΠΥΡΚΑΛ

    6 Οκτωβρίου, 2026
  • Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης: Συμφωνία προόδου και ευημερίας με ορίζοντα το 2030

    6 Οκτωβρίου, 2026
  • Στην Αθήνα έφτασε ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάρκο Ρούμπιο

    6 Οκτωβρίου, 2026
  • Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προτείνει ισχυρότερες δικλίδες ασφαλείας για μια μελλοντική Διεύρυνση της ΕΕ

    6 Οκτωβρίου, 2026
  • Μέχρι και τις 14 Οκτωβρίου η έκπτωση στα βασικά καύσιμα κίνησης, την Αμόλυβδη βενζίνη 95 οκτανίων και το Πετρέλαιο κίνησης

    6 Οκτωβρίου, 2026
  • Σημαντικές δυνατότητες χρηματοδότησης για επιχειρήσεις και επενδυτές

    6 Οκτωβρίου, 2026
  • Νικόλ Μαλλιωτάκη: Η Ελλάδα είναι ένας από τους πιο αξιόπιστους συμμάχους της Αμερικής

    6 Οκτωβρίου, 2026
  • ΔΕΣΦΑ: Σε τροχιά υλοποίησης ο αγωγός φυσικού αερίου προς την Πάτρα 

    6 Οκτωβρίου, 2026
  • Σταύρος Παπασταύρου: Ενισχύουμε την ενεργειακή συνεργασία στα Βαλκάνια για ασφαλή και οικονομικά προσιτή ενέργεια

    6 Οκτωβρίου, 2026
  • Ο ΔΕΣΦΑ στο Βελιγράδι: Μετατρέποντας τον Κάθετο Διάδρομο σε πραγματικές περιφερειακές ροές

    6 Οκτωβρίου, 2026
  • Η S&P Global Ratings  αναβαθμίζει την πιστοληπτική ικανότητα του Ομίλου TITAN σε ΒΒΒ- με σταθερή πρoοπτική

    6 Οκτωβρίου, 2026

Το ηλεκτρονικό περιοδικό για την ενέργεια, τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, την οικονομία και το περιβάλλον!

Λεωφόρος Κηφισίας 62-64, Μαρούσι  15125
info@energyup.gr

Μέλος του

Team Energyup.gr

Παππά Μαρία
Βλάχος Γιώργος
Δέδε Ιωάννα
Αντωνίου Γιάννης

Facebook Twitter

ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ

  • ΕΕ: Νέες κυρώσεις σε 1.650 επιπλέον φυσικά και νομικά πρόσωπα της Ρωσίας

    7 Οκτωβρίου, 2026
  • Συνάντηση των ΥΠΕΞ Ελλάδας -ΗΠΑ

    7 Οκτωβρίου, 2026
  • Το πρόγραμμα του Μάρκο Ρούμπιο στην Αθήνα-Ο 6ος Στρατηγικός Διάλογος ΗΠΑ – Ελλάδας

    7 Οκτωβρίου, 2026

@2021 - Energyup.gr - All Right Reserved.


Back To Top
Energy Up
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • NEWSROOM
  • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • AUTO NEWS
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΠΩΝΥΜΩΣ
  • ΔΙΕΘΝΗ