Μνημόνιο της ΔΕΗ Ανανεώσιμες Α.Ε. και της Masdar Taaleri Generation

Μνημόνιο συνεργασίας υπεγράφη μεταξύ της ΔΕΗ Ανανεώσιμες Α.Ε. και της Masdar Taaleri Generation D.O.O. (MTG) που ανοίγει τον δρόμο για ανάπτυξη έργων ΑΠΕ τουλάχιστον 300 MW.

H MTG είναι κοινοπραξία κατά 50% της Μasdar και κατά 50% της Taaleri Energia, επικεντρωμένη στην ανάπτυξη έργων ΑΠΕ στην Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη.

Σύμφωνα με το MoU, τα δύο μέρη θα εξετάσουν τις δυνατότητες της μεταξύ τους συνεργασίας με στόχο την κατασκευή και ανάπτυξη έργων ΑΠΕ στην Ελλάδα, επικεντρώνοντας σε αιολικά και φωτοβολταϊκά έργα. Η ανάπτυξη των έργων θα γίνει σύμφωνα με τις εταιρικές πρακτικές του κάθε μέρους με βάση τη βέλτιστη δομή συνεργασίας και το καταλληλότερο επιχειρηματικό μοντέλο.

Με βάση τους φιλόδοξους στόχους της ελληνικής κυβέρνησης για αύξηση της συμμετοχής των ΑΠΕ στο ενεργειακό μίγμα της χώρας, οι δύο πλευρές θα επιδιώξουν, μέσω της συνεργασίας τους, να αναπτύξουν έργα ΑΠΕ τουλάχιστον 300 MW.

Η εταιρεία ανανεώσιμης ενέργειας του Άμπου Ντάμπι, Masdar, προωθεί την εμπορική εκμετάλλευση και ανάπτυξη της ανανεώσιμης ενέργειας, την αειφόρο αστική ανάπτυξη και τις καθαρές τεχνολογίες προκειμένου να αντιμετωπίσει παγκόσμιες προκλήσεις αειφορίας. Ανήκοντας εξ ολοκλήρου στη Mubadala Investment Company, τη στρατηγική επενδυτική εταιρεία της κυβέρνησης του Άμπου Ντάμπι, η εντολή της Masdar είναι να βοηθήσει να διατηρηθεί η ηγετική θέση των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων στον παγκόσμιο ενεργειακό τομέα, ενώ στηρίζει τη διαφοροποίηση της οικονομίας της και των πηγών ενέργειας προς όφελος των μελλοντικών γενεών. Η Masdar έχει υλοποιήσει έργα ΑΠΕ στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, την Ιορδανία, τη Μαυριτανία, την Αίγυπτο, το Μαρόκο, το Ηνωμένο Βασίλειο, τη Σερβία, το Μαυροβούνιο, τις ΗΠΑ και υην Ισπανία.

Η Taaleri Energia είναι μια εταιρεία ανάπτυξης έργων αιολικής και ηλιακής ενέργειας και διαχειριστής εταιρειών με έδρα τη Φινλανδία. Η Taaleri Energia διαθέτει μια από τις μεγαλύτερες επενδυτικές ομάδες σε αιολική και ηλιακή ενέργεια στην Ευρώπη και είναι ο μεγαλύτερος ιδιοκτήτης-διαχειριστής επενδύσεων ιδιωτικού μετοχικού κεφαλαίου στη φινλανδική αγορά αιολικών πάρκων, με 110  στροβίλους που παράγουν περίπου το 1% του συνόλου της ηλεκτρικής ενέργειας της χώρας. Η Taaleri Energia είναι μέλος του Ομίλου Taaleri, που είναι εισηγμένος στο χρηματιστήριο αξιών Nasdaq στο Ελσίνκι. Σημειώνεται ότι ο Όμιλος Taaleri έχει 6,6 δισ. ευρώ στοιχεία ενεργητικού υπό διαχείριση.
EnergyUp

Νέα και ειδήσεις για ενεργειακά θέματα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Energy Up

Ενεργειακά Νέα

Follow US

Social menu is not set. You need to create menu and assign it to Social Menu on Menu Settings.