Πέμπτη, 29 Οκτωβρίου 2026 | 5:02 πμ
Energy Up
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • NEWSROOM
  • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • AUTO NEWS
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΠΩΝΥΜΩΣ
  • ΔΙΕΘΝΗ
Home NEWSROOM Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κήρυξε, την έναρξη του ΕΚΟ Acropolis Rally of Gods 2021

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κήρυξε, την έναρξη του ΕΚΟ Acropolis Rally of Gods 2021

by EnergyUp 9 Σεπτεμβρίου, 2021
9 Σεπτεμβρίου, 2021

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κήρυξε το απόγευμα την έναρξη του ΕΚΟ Acropolis Rally of Gods 2021, που επιστρέφει στη χώρα μας ύστερα από οκτώ χρόνια απουσίας, σηκώνοντας την ελληνική σημαία για το αυτοκίνητο με οδηγό τον επτά φορές παγκόσμιο πρωταθλητή Sébastien Ogier, που ήταν το πρώτο στη ράμπα για την εκκίνηση.

Ο Πρωθυπουργός παρακολούθησε στη συνέχεια την πρώτη ειδική διαδρομή COSMOTE 5G Athens Stage που έλαβε χώρα στο Σύνταγμα.

Λίγο πριν από την έναρξη, ο Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της Διεθνούς Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου (FIA) και Ειδικό Απεσταλμένο του ΓΓ του ΟΗΕ για την Οδική Ασφάλεια, Jean Todt.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, λίγο πριν την εκκίνηση, είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τον δημοσιογράφο και γνωστό οδηγό αγώνων Στράτη Χατζηπαναγιώτου (Στρατισίνο), o οποίος οδήγησε στην αφετηρία και το όχημα με τον αριθμό μηδέν, το αυτοκίνητο ασφαλείας.

«Είμαι τόσο ευχαριστημένος που ξαναγύρισε το Acropolis, το ιστορικό Ράλλυ, στην Ελλάδα. Συγχαρητήρια και στον Υπουργό (Λευτέρη Αυγενάκη), έκανε μεγάλη προσπάθεια για να μπορέσουμε να το πετύχουμε. Δεν έπρεπε ποτέ να φύγει, ήταν ένα αποτύπωμα της κρίσης. Την κρίση την αφήνουμε πίσω. Και καθώς ατενίζουμε καλύτερες ημέρες έρχεται πίσω και το Acropolis», σημείωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας με τον Στρατισίνο.

Στη συνέχεια, μιλώντας στον δημοσιογράφο της παγκόσμιας μετάδοσης του WRC, ο Πρωθυπουργός στάθηκε μεταξύ άλλων στην επιστροφή του εμβληματικού ράλλυ μετά από οκτώ χρόνια απουσίας: «Αυτή η οκταετία συνέπεσε με μία πολύ δύσκολη περίοδο για την χώρα μας. Αλλά νομίζω ότι σηματοδοτεί τους καλύτερους καιρούς που βρίσκονται μπροστά μας».

«Μεγάλο ποσοστό των Ελλήνων ενδιαφέρεται με πάθος για τον μηχανοκίνητο αθλητισμό και πιστεύω ότι δεν θα μπορούσαμε να τους προσφέρουμε καλύτερο δώρο από την επιστροφή του Ράλλυ Ακρόπολις», σημείωσε επίσης, αναφερόμενος στη συμμετοχή του κοινού.

Σε δηλώσεις του κατά τη διάρκεια της ζωντανής μετάδοσης της ΕΡΤ από τους πρόποδες της Ακρόπολης, ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι «το Ράλλυ Ακρόπολις ήρθε για να μείνει», ενώ υπογράμμισε «ότι είναι πάρα πολύ σημαντικό το μήνυμα της σύνδεσης του μηχανοκίνητου αθλητισμού με την οδική ασφάλεια».

«Χάνουμε παρα πολλούς ανθρώπους στην άσφαλτο κάθε χρόνο. Όπως ξέρετε έχουμε ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για την οδική ασφάλεια το οποίο καλύπτει όλες τις πτυχές αυτού του σύνθετου ζητήματος. Άρα η σύνδεση του μηχανοκίνητου αθλητισμού με την οδική ασφάλεια πιστεύω ότι είναι το σωστό μήνυμα το οποίο θέλουμε να εκπέμψουμε, πέρα από την απόλαυση, τη διασκέδαση που σε όλους μας που αγαπάμε το αυτοκίνητο προσφέρει ο μηχανοκίνητος αθλητισμός», δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ολόκληρος ο διάλογος του Πρωθυπουργού με τον Στράτη Χατζηπαναγιώτου (Στρατισίνο):

Στρατισίνο: Μηχανοκίνητος αθλητισμός και οδική ασφάλεια, εσείς τι λέτε για όλα αυτά;

Κυριάκος Μητσοτάκης: Τα δύο πηγαίνουν χέρι-χέρι. Καταρχάς, μπορώ να πω πόσο ικανοποιημένος είμαι, ως φίλος του μηχανοκίνητου αθλητισμού και ως άνθρωπος που αγαπάει το αυτοκίνητο…

Στρατισίνο: Και πολύ καλός οδηγός, εγώ πρέπει να πω…

Κυριάκος Μητσοτάκης: Είμαι τόσο ευχαριστημένος που ξαναγύρισε το Acropolis, το ιστορικό Ράλλυ, στην Ελλάδα. Συγχαρητήρια και στον Υπουργό, έκανε μεγάλη προσπάθεια για να μπορέσουμε να το πετύχουμε. Δεν έπρεπε ποτέ να φύγει, ήταν ένα αποτύπωμα της κρίσης. Την κρίση την αφήνουμε πίσω. Και καθώς ατενίζουμε καλύτερες ημέρες έρχεται πίσω και το Acropolis.

Για την οδική ασφάλεια έχουμε πει πολλά, έχουμε κάνει πολλά και θα κάνουμε ακόμα περισσότερα. Όπως ξέρεις έχουμε ένα σχέδιο δράσης συνολικό το οποίο αντιμετωπίζει όλες τις πτυχές του προβλήματος με μετρήσιμους στόχους και βέβαια νομίζω ότι ο μηχανοκίνητος αθλητισμός μας δείχνει ότι μπορεί κανείς να κινείται γρήγορα μόνο υπό πολύ συγκεκριμένες προϋποθέσεις και μέσα στο πλαίσιο ασφάλειας που ο μηχανοκίνητος αθλητισμός ο ίδιος εξασφαλίζει. Γιατί πάνω απ’ όλα οι άνθρωποι αυτοί είναι καλοί οδηγοί και ξέρουν ότι μπορούν να τρέχουν γρήγορα όταν τους το επιτρέπει το άθλημά τους. Και είμαι σίγουρος πως όταν κινούνται στο δρόμο κινούνται απολύτως μέσα στα όρια που ορίζει ο Κώδικας Οδικής Κυκλοφορίας.

Στρατισίνο: Και πριν σας αφήσω για τα τυπικά. Έχουμε το φετινό, έχουμε του χρόνου εδώ χάρη στις ενέργειες υπογεγραμμένο, θέλουμε και τη συνέχεια…

Κυριάκος Μητσοτάκης: Εγώ θεωρώ ότι θα είναι τέτοια η επιτυχία σε όλα τα επίπεδα, νομίζω η αγάπη του κόσμου -που θα την αισθανθούν πιστεύω όλοι οι εμπλεκόμενοι και σήμερα αλλά και στις διαδρομές τις ειδικές- που νομίζω ότι κανείς δεν θα θέλει να ξαναφύγει το Acropolis από την Ελλάδα. Και προσωπικά εγγυώμαι ότι ήρθε για να μείνει.

FacebookTweetPin
avatar
EnergyUp

Νέα και ειδήσεις για ενεργειακά θέματα.

Προηγούμενο Άρθρο
Η προσφορά 733 εκατ. € του ομίλου ITALGAS SpA για τη ΔΕΠΑ Υποδομών, αποτελεί ψήφο εμπιστοσύνης στην ελληνική οικονομία
Επόμενο Άρθρο
O Ε.Ο.ΑΝ., «επιταχυντής» για την υιοθέτηση του μοντέλου της κυκλικής οικονομίας στην Ελλάδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΕΕ: Νέες κυρώσεις σε 1.650 επιπλέον φυσικά και...

7 Οκτωβρίου, 2026

Συνάντηση των ΥΠΕΞ Ελλάδας -ΗΠΑ

7 Οκτωβρίου, 2026

Το πρόγραμμα του Μάρκο Ρούμπιο στην Αθήνα-Ο 6ος...

7 Οκτωβρίου, 2026

ΥΠΕΞ για την 7η Οκτωβρίου: Επιτακτική η εδραίωση...

7 Οκτωβρίου, 2026

Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης: Συμφωνία προόδου και ευημερίας με...

6 Οκτωβρίου, 2026

Στην Αθήνα έφτασε ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ...

6 Οκτωβρίου, 2026

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προτείνει ισχυρότερες δικλίδες ασφαλείας για...

6 Οκτωβρίου, 2026

ΔΕΣΦΑ: Σε τροχιά υλοποίησης ο αγωγός φυσικού αερίου...

6 Οκτωβρίου, 2026

Σταύρος Παπασταύρου: Ενισχύουμε την ενεργειακή συνεργασία στα Βαλκάνια...

6 Οκτωβρίου, 2026

NEWSROOM

  • ΕΕ: Νέες κυρώσεις σε 1.650 επιπλέον φυσικά και νομικά πρόσωπα της Ρωσίας

    7 Οκτωβρίου, 2026
  • Συνάντηση των ΥΠΕΞ Ελλάδας -ΗΠΑ

    7 Οκτωβρίου, 2026
  • Το πρόγραμμα του Μάρκο Ρούμπιο στην Αθήνα-Ο 6ος Στρατηγικός Διάλογος ΗΠΑ – Ελλάδας

    7 Οκτωβρίου, 2026
  • ΥΠΕΞ για την 7η Οκτωβρίου: Επιτακτική η εδραίωση μόνιμης εκεχειρίας στη Γάζα

    7 Οκτωβρίου, 2026
  • Κυριάκος Πιερρακάκης: Εντός του 2027 ο τελικός ανάδοχος για τη μεταφορά των υπουργείων στην ΠΥΡΚΑΛ

    6 Οκτωβρίου, 2026
  • Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης: Συμφωνία προόδου και ευημερίας με ορίζοντα το 2030

    6 Οκτωβρίου, 2026
  • Στην Αθήνα έφτασε ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάρκο Ρούμπιο

    6 Οκτωβρίου, 2026
  • Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προτείνει ισχυρότερες δικλίδες ασφαλείας για μια μελλοντική Διεύρυνση της ΕΕ

    6 Οκτωβρίου, 2026
  • Μέχρι και τις 14 Οκτωβρίου η έκπτωση στα βασικά καύσιμα κίνησης, την Αμόλυβδη βενζίνη 95 οκτανίων και το Πετρέλαιο κίνησης

    6 Οκτωβρίου, 2026
  • Σημαντικές δυνατότητες χρηματοδότησης για επιχειρήσεις και επενδυτές

    6 Οκτωβρίου, 2026
  • Νικόλ Μαλλιωτάκη: Η Ελλάδα είναι ένας από τους πιο αξιόπιστους συμμάχους της Αμερικής

    6 Οκτωβρίου, 2026
  • ΔΕΣΦΑ: Σε τροχιά υλοποίησης ο αγωγός φυσικού αερίου προς την Πάτρα 

    6 Οκτωβρίου, 2026
  • Σταύρος Παπασταύρου: Ενισχύουμε την ενεργειακή συνεργασία στα Βαλκάνια για ασφαλή και οικονομικά προσιτή ενέργεια

    6 Οκτωβρίου, 2026
  • Ο ΔΕΣΦΑ στο Βελιγράδι: Μετατρέποντας τον Κάθετο Διάδρομο σε πραγματικές περιφερειακές ροές

    6 Οκτωβρίου, 2026
  • Η S&P Global Ratings  αναβαθμίζει την πιστοληπτική ικανότητα του Ομίλου TITAN σε ΒΒΒ- με σταθερή πρoοπτική

    6 Οκτωβρίου, 2026

Το ηλεκτρονικό περιοδικό για την ενέργεια, τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, την οικονομία και το περιβάλλον!

Λεωφόρος Κηφισίας 62-64, Μαρούσι  15125
info@energyup.gr

Μέλος του

Team Energyup.gr

Παππά Μαρία
Βλάχος Γιώργος
Δέδε Ιωάννα
Αντωνίου Γιάννης

Facebook Twitter

ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ

  • ΕΕ: Νέες κυρώσεις σε 1.650 επιπλέον φυσικά και νομικά πρόσωπα της Ρωσίας

    7 Οκτωβρίου, 2026
  • Συνάντηση των ΥΠΕΞ Ελλάδας -ΗΠΑ

    7 Οκτωβρίου, 2026
  • Το πρόγραμμα του Μάρκο Ρούμπιο στην Αθήνα-Ο 6ος Στρατηγικός Διάλογος ΗΠΑ – Ελλάδας

    7 Οκτωβρίου, 2026

@2021 - Energyup.gr - All Right Reserved.


Back To Top
Energy Up
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • NEWSROOM
  • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • AUTO NEWS
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΠΩΝΥΜΩΣ
  • ΔΙΕΘΝΗ