Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο το γεύμα, που παρέθεσε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, στον πρόεδρο της Κίνας, Σι Τζινπίνγκ.
Στο γεύμα, που έλαβε χώρα σε γνωστό εστιατόριο της Αθήνας με θέα την Ακρόπολη, συμμετείχαν υπουργοί, εφοπλιστές, επιχειρηματίες και ακαδημαϊκοί.
Ειδικότερα, από ελληνικής πλευράς στο γεύμα έδωσαν το «παρών» οι:
- Nίκος Δένδιας, υπουργός Εξωτερικών
- Λίνα Μενδώνη, υπουργός Πολιτισμού
- Στέλιος Πέτσας, Κυβερνητικός Εκπρόσωπος
- Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου, διευθύντρια Διπλωματικού Γραφείου Πρωθυπουργού
- Αλέξης Πατέλης, επικεφαλής Οικονομικού Γραφείου Πρωθυπουργού
- Γιώργος Προκοπίου, Εφοπλιστής
- Μελίνα Τραυλού, εφοπλίστρια
- Πάνος Λασκαρίδης, εφοπλιστής
- Μιχάλης Λεμπιδάκης, επιχειρηματίας
- Γιάννα Αγγελοπούλου, πρόεδρος της Επιτροπής «Ελλάδα 2021»
- Θάνος Δημόπουλος, πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών
- Αχιλλέας Κωνσταντακόπουλος, επιχειρηματίας.
Στις 16:30 ο κ. Σι Τζινπίνγκ, συνοδευόμενος από τον Πρωθυπουργό θα επισκεφθεί τις εγκαταστάσεις της εταιρείας COSCO στο Νέο Ικόνιο Περάματος (Σταθμός Εμπορευματοκιβωτίων Πειραιά / Piraeus Container Terminal).
Το πρόγραμμα της πρώτης ημέρας, ολοκληρώνεται στις 19:00 με το επίσημο δείπνο, που θα παραθέσει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, προς τιμήν του Κινέζου ομολόγου του στο Προεδρικό Μέγαρο.
Την Τρίτη 12 Νοεμβρίου στις 10:30 ο κ. Σι Τζινπίνγκ, συνοδευόμενος από τον κ. Παυλόπουλο, θα ξεναγηθεί στο Μουσείο της Ακρόπολης.
