Παρέμβαση για τη στήριξη των τιμών του πετρελαίου

Σε φραστική παρέμβαση για τη στήριξη των τιμών του πετρελαίου προέβη ο υπουργός Ενέργειας της Σαουδικής Αραβίας, πρίγκιπας Αμπντουλαζίζ μπιν Σαλμάν, τονίζοντας ότι ο ΟΠΕΚ και οι σύμμαχοι πετρελαιοπαραγωγοί χώρες συνεργάζονται πολύ καλά και ότι έχουν στη διάθεσή τους εναλλακτικές για την αποκατάσταση των ισορροπιών στις διεθνείς αγορές αργού. Σταθεροποιητικές τάσεις σήμερα στις τιμές, έπειτα από τις μαζικές απώλειες σχεδόν 4% της προηγούμενης συνεδρίασης.

«Επικοινωνούμε μεταξύ μας, χρησιμοποιούμε κάθε ευκαιρία να συζητήσουμε…. δεν έχουμε ξεμείνει από ιδέες», δήλωσε σε δημοσιογράφους, στο περιθώριο του συνεδρίου ICCUS στο Ριάντ. Ο πρίγκιπας Αμπντουλαζίζ μπιν Σαλμάν επιχείρησε να διαψεύσει τις φήμες για κλίμα έντασης στην πετρελαϊκή συμμαχία ΟΠΕΚ+ για το εάν θα προχωρήσουν σε περαιτέρω μείωση της παραγωγής. Οι συνθήκες υπερπροσφοράς συνεχίζουν να αποτελούν «βαρίδι» για τις τιμές, όπως και οι ανησυχίες για μείωση της παγκόσμιας ζήτησης.

Οι τιμές του πετρελαίου παρέμεναν σταθερές, με τους επενδυτές να αναζητούν αγοραστικές ευκαιρίες, μετά την βουτιά σχεδόν 4% της προηγούμενης συνεδρίασης. Από την άλλη, οι ανησυχίες για την εξάπλωση του κοροναϊού δεν αφήνουν περιθώρια σημαντικής ανάκαμψης. Ητιμή του μπρεντ σημείωνε όριακή άνοδο, στα 56,49 δολάρια το βαρέλι και η τιμή του αμερικανικού αργού κινήθηκε προς τα 52 δολάρια το βαρέλι, έπειτα από πτώση 3,7% της προηγούμενης συνεδρίασης, τη μεγαλύτερη από τις 3 Φεβρουαρίου.

EnergyUp

Νέα και ειδήσεις για ενεργειακά θέματα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Energy Up

Ενεργειακά Νέα

Follow US

Social menu is not set. You need to create menu and assign it to Social Menu on Menu Settings.