Περιορισμός δραστηριότητας της μονάδας διυλιστηρίων (ΕΛΠΕ) Ελευσίνας

Περιορισμός δραστηριότητας της μονάδας διυλιστηρίων Ελευσίνας από σήμερα 7 Απριλίου ως λύση στην όχληση των τελευταίων ημερών

Μετά από την οπτική και ακουστική όχληση στην ευρύτερη περιοχή της Ελευσίνας τις δύο τελευταίες ημέρες από το διυλιστήριο των ΕΛΠΕ, πραγματοποιήθηκε σήμερα 7 Απριλίου συνάντηση παρουσία των κ.κ. Αντιπεριφερειάρχη Δυτικής Αττικής Ελευθέριου Κοσμόπουλου,  Δημάρχου Ελευσίνας Αργύρη Οικονόμου, Διευθυντή Διυλιστηρίου Ελευσίνας Στυλιανού Κυριάκου και Διευθυντή Εταιρικών Σχέσεων των ΕΛ.ΠΕ Σωτήρη Αναστασιάδη.

Οι υπεύθυνοι των ΕΛ.ΠΕ μετέφεραν τα αποτελέσματα των πραγματοποιηθέντων ελέγχων, αναφέροντας ότι δεν υπήρξαν περιβαλλοντικές και ρυπαντικές επιπτώσεις για τους κατοίκους της Ελευσίνας και των όμορων Δήμων.

Ωστόσο, μετά την ανησυχία των κατοίκων και τις πιέσεις των αιρετών, του Αντιπεριφερειάρχη Δυτ. Αττικής Λ. Κοσμόπουλου και του Δημάρχου Ελευσίνας Α. Οικονόμου, ως λύση για την εξάλειψη της οπτικοακουστικής όχλησης, αποφασίστηκε ο περιορισμός δραστηριότητας της μονάδας από σήμερα 07/04/2021.

Σχετικά ο Αντιπεριφερειάρχης Δυτ. Αττικής Λ. Κοσμόπουλος δήλωσε ότι «Παρακολουθούμε καθημερινά την εικόνα που παρουσιάζει η μονάδα των διυλιστηρίων Ελευσίνας και συμμεριζόμαστε την ανησυχία των πολιτών της ευρύτερης περιοχής της Δυτικής Αττικής. Παρότι οι υπεύθυνοι των ΕΛΠΕ μας διαβεβαίωσαν ότι δεν υπάρχουν ζητήματα περιβαλλοντικής και ρυπαντικής επίπτωσης, εφόσον έχουν ληφθεί μέτρα, είμαστε σε εγρήγορση για την προστασία της περιοχής της Δυτικής Αττικής».

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Ελευσίνας Αργύρης Οικονόμου δήλωσε:

«Σήμερα Παγκόσμια Ημέρα Υγείας έχουμε ηθική και θεσμική υποχρέωση να σταθούμε στο πλευρό των συμπολιτών μας. Η ανησυχία όλων μας είναι εύλογη και οι τυπικοί καθησυχασμοί δεν αρκούν. Ο περιορισμός της δραστηριότητας της μονάδας διυλιστηρίων Ελευσίνας που αποφασίστηκε σήμερα, αποτελεί δραστική λύση. Περιμένουμε πρωτοβουλίες που θα εξομαλύνουν την κατάσταση σε μακροχρόνιο ορίζοντα».


EnergyUp

Νέα και ειδήσεις για ενεργειακά θέματα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Energy Up

Ενεργειακά Νέα

Follow US

Social menu is not set. You need to create menu and assign it to Social Menu on Menu Settings.