Τρίτη, 14 Οκτωβρίου 2025 | 12:26 πμ
Energy Up
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • NEWSROOM
  • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • AUTO NEWS
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΠΩΝΥΜΩΣ
  • ΔΙΕΘΝΗ
Home NEWSROOM Πράσινο φως, για 4 νέες επενδύσεις 2 δισ. σε ΑΠΕ

Πράσινο φως, για 4 νέες επενδύσεις 2 δισ. σε ΑΠΕ

by EnergyUp 21 Δεκεμβρίου, 2020
21 Δεκεμβρίου, 2020

Τέσσερα νέα επενδυτικά έργα σε μονάδες παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (Α.Π.Ε.) συνολικού προϋπολογισμού 2,02 δισ. ευρώ και συνολικής ισχύος 2.810,3 ΜW ενέκρινε η Διυπουργική Επιτροπή Στρατηγικών Επενδύσεων, που συνεδρίασε τη Δευτέρα, μέσω τηλεδιάσκεψης υπό την προεδρία του υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνι Γεωργιάδη.

Στη Διϋπουργική Επιτροπή συμμετείχαν ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Νίκος Παπαθανάσης, ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κωστής Χατζηδάκης, η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λίνα Μενδώνη, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάκης Βορίδης, ο γ.γ Ιδιωτικών Επενδύσεων και ΣΔΙΤ, Ορέστης Καβαλάκης, κι ο διευθυντής Στρατηγικών Επενδύσεων του Enterprise Greece,  Άκης Σκλάβος.

Πρόκειται για τα επενδυτικά σχέδια:

– «Φωτοβολταϊκά πάρκα συνολικής ισχύος 1,5 GW» σε 12 Περιφερειακές Ενότητες του επενδυτικού φορέα με την επωνυμία «ΕΓΝΑΤΙΑ ΓΚΡΟΥΠ Ι.Κ.Ε.», με προϋπολογισμό 888.138 εκατομμύρια ευρώ. Το εν λόγω επενδυτικό σχέδιο αφορά στον σχεδιασμό και στην ανάπτυξη εγκατάστασης και λειτουργίας φωτοβολταϊκών πάρκων σε διάφορες περιοχές της Κεντρικής και Βόρειας Ελλάδας και αναμένεται να δημιουργήσει 240 νέες ετήσιες μονάδες εργασίας.

– «Ανάπτυξη 18 ΑΣΠΗΕ συνολικής ισχύος 360MW στο Δήμο Καρύστου, Π.Ε. Εύβοιας, του επενδυτικού φορέα με την επωνυμία «ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ Α.Β.Ε.Τ.Ε» με προϋπολογισμό 585 εκατ. ευρώ. Τα αιολικά πάρκα προβλέπεται να διασυνδεθούν με το Εθνικό Σύστημα Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας (Ε.Σ.Μ.Η.Ε.) μέσω υποβρύχιου καλωδίου μήκους περίπου 69 χλμ, που θα ξεκινά από την Εύβοια και θα καταλήγει στην Αττική, ενώ αναμένεται να δημιουργηθούν 18 άμεσες θέσεις εργασίας κατά τη λειτουργία του έργου.

– «Δημιουργία 5 αιολικών επενδύσεων ισχύος 120,3MW» στις Περιφερειακές Ενότητες Ξάνθης & Ροδόπης του επενδυτικού φορέα με την επωνυμία «ΚΑΜΑΡΙΔΗΣ GLOBAL WIRE ΑΒΕΕ» με προϋπολογισμό 121,280 εκατομμύρια ευρώ, που αναμένεται να δημιουργήσει 36 νέες άμεσες θέσεις εργασίας.

– «Ανάπτυξη, κατασκευή και λειτουργία 37 φωτοβολταϊκών σταθμών συνολικής ισχύος 830 MW» στις Περιφερειακές Ενότητες Λάρισας, Μαγνησίας & Κιλκίς του επενδυτικού φορέα με την επωνυμία «ΚΑΡΑΤΖΗ Α.Ε.» με προϋπολογισμό 421,600 εκατομμύρια ευρώ, που αναμένεται να δημιουργήσει 10 νέες άμεσες θέσεις εργασίας.

Μετά τη συνεδρίαση, ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης δήλωσε πως «παρά τις δυσκολίες που προκαλεί στην οικονομία μας η πανδημία, η έγκριση στρατηγικών επενδύσεων που θα φέρουν στο μέλλον χιλιάδες θέσεις εργασίας και εκατομμύρια ευρώ στην ελληνική οικονομία συνεχίζεται απρόσκοπτα».

Από την πλευρά του, ο αναπληρωτής υπουργός, Νίκος Παπαθανάσης, σημείωσε πως «η αναγκαιότητα υλοποίησης των συγκεκριμένων επενδυτικών σχεδίων είναι επιτακτική, καθώς θα δημιουργήσουν θέσεις εργασίας, προσφέροντας επιπλέον στήριξη στις τοπικές κοινωνίες που θα φιλοξενήσουν αυτές τις επενδύσεις και θα επιφέρουν οικονομικά οφέλη, τόσο σε τοπικό, όσο και σε εθνικό επίπεδο. Εγκρίνουμε Στρατηγικές Επενδύσεις και δημιουργούμε ένα δυναμικό επιχειρηματικό περιβάλλον, καταργώντας τα εμπόδια και επιταχύνοντας τις διαδικασίες».

FacebookTweetPin
avatar
EnergyUp

Νέα και ειδήσεις για ενεργειακά θέματα.

Προηγούμενο Άρθρο
Κωστής Χατζηδάκης: Έτος ορόσημο, για το Κτηματολόγιο το 2021
Επόμενο Άρθρο
Η Siemens μειώνει τις εκπομπές CO2 κατά 54%

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Στον ΑΔΜΗΕ οι άδειες για τη διασύνδεση με...

10 Οκτωβρίου, 2025

Σταύρος Παπασταύρου: Tις επόμενες ημέρες η μεταβίβαση της...

10 Οκτωβρίου, 2025

ΔΕΣΦΑ: Στοιχεία για την κατανάλωση φυσικού αερίου το...

8 Οκτωβρίου, 2025

Συνάντηση του Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας με τη...

7 Οκτωβρίου, 2025

Για την ηλεκτρική διασύνδεση Κρήτης – Κύπρου αναμένονται...

6 Οκτωβρίου, 2025

Αμοργός: Ο Πρωθυπουργός στην παρουσίαση της πρωτοβουλίας «Αμοργόραμα»

5 Οκτωβρίου, 2025

Σταύρος Παπασταύρου: Τα Εθνικά Θαλάσσια Πάρκα αφορούν στην...

5 Οκτωβρίου, 2025

Παναγιώτη Καλημέρη: Πράσινη μετάβαση και μικρές επιχειρήσεις

5 Οκτωβρίου, 2025

Στις 17:00, σύσκεψη υπό τον Πρωθυπουργό, για το...

5 Οκτωβρίου, 2025

NEWSROOM

  • Στον ΑΔΜΗΕ οι άδειες για τη διασύνδεση με την Κύπρο

    10 Οκτωβρίου, 2025
  • Σταύρος Παπασταύρου: Tις επόμενες ημέρες η μεταβίβαση της διασύνδεσης Ελλάδας – Κύπρου στον ΑΔΜΗΕ

    10 Οκτωβρίου, 2025
  • ΔΕΣΦΑ: Στοιχεία για την κατανάλωση φυσικού αερίου το εννεάμηνο του 2025

    8 Οκτωβρίου, 2025
  • Συνάντηση του Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας με τη Διοίκηση της ΔΕΠΑ Εμπορίας

    7 Οκτωβρίου, 2025
  • Για την ηλεκτρική διασύνδεση Κρήτης – Κύπρου αναμένονται σχετικές τοποθετήσεις της κυβέρνησης

    6 Οκτωβρίου, 2025
  • Αμοργός: Ο Πρωθυπουργός στην παρουσίαση της πρωτοβουλίας «Αμοργόραμα»

    5 Οκτωβρίου, 2025
  • Σταύρος Παπασταύρου: Τα Εθνικά Θαλάσσια Πάρκα αφορούν στην προστασία του περιβάλλοντος και του πολιτισμού, αλλά και αποτελούν άσκηση κυριαρχίας

    5 Οκτωβρίου, 2025
  • Παναγιώτη Καλημέρη: Πράσινη μετάβαση και μικρές επιχειρήσεις

    5 Οκτωβρίου, 2025
  • Στις 17:00, σύσκεψη υπό τον Πρωθυπουργό, για το καλώδιο Ελλάδος – Κύπρου – Ισραήλ

    5 Οκτωβρίου, 2025
  • ΑΔΜΗΕ: Διάψευση δημοσιεύματος από για την ηλεκτρική διασύνδεση Ελλάδας – Κύπρου

    5 Οκτωβρίου, 2025
  • Οι χώρες-μέλη του ΟΠΕΚ+ θα αυξήσουν περαιτέρω την πετρελαϊκή παραγωγή τους από το Νοέμβριο

    5 Οκτωβρίου, 2025
  • Κυριάκος Μητσοτάκης: Το μήνυμα του «Αμοργοράματος» να διαχυθεί σε ολόκληρη την Ελλάδα

    4 Οκτωβρίου, 2025
  • Οι Διαχειριστές Συστημάτων Μεταφοράς (TSOs) του Κάθετου Διαδρόμου υπέγραψαν Κοινή Επιστολή για την παράταση του προϊόντος δυναμικότητας “Route 1”

    3 Οκτωβρίου, 2025
  • Η Italgas εγκαινίασε την 1η μονάδα παραγωγής H2 που συνδέεται με το δίκτυο φυσικού αερίου στη Σαρδηνία

    3 Οκτωβρίου, 2025
  • Την Τρίτη 7 Οκτωβρίου, η ανακοίνωση των μέτρων για το ενεργειακό της βιομηχανίας

    3 Οκτωβρίου, 2025

Το ηλεκτρονικό περιοδικό για την ενέργεια, τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, την οικονομία και το περιβάλλον!

Λεωφόρος Κηφισίας 62-64, Μαρούσι  15125
info@energyup.gr

Μέλος του

Team Energyup.gr

Παππά Μαρία
Βλάχος Γιώργος
Δέδε Ιωάννα
Αντωνίου Γιάννης

Facebook Twitter

ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ

  • Στον ΑΔΜΗΕ οι άδειες για τη διασύνδεση με την Κύπρο

    10 Οκτωβρίου, 2025
  • Σταύρος Παπασταύρου: Tις επόμενες ημέρες η μεταβίβαση της διασύνδεσης Ελλάδας – Κύπρου στον ΑΔΜΗΕ

    10 Οκτωβρίου, 2025
  • ΔΕΣΦΑ: Στοιχεία για την κατανάλωση φυσικού αερίου το εννεάμηνο του 2025

    8 Οκτωβρίου, 2025

@2021 - Energyup.gr - All Right Reserved.


Back To Top
Energy Up
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • NEWSROOM
  • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • AUTO NEWS
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΠΩΝΥΜΩΣ
  • ΔΙΕΘΝΗ