Τετάρτη, 17 Ιουνίου 2026 | 8:45 μμ
Energy Up
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • NEWSROOM
  • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • AUTO NEWS
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΠΩΝΥΜΩΣ
  • ΔΙΕΘΝΗ
Home NEWSROOM Πρωθυπουργός: Θα οικοδομήσουμε μία υποδομή που θα γίνει πρότυπο στην Ευρώπη

Πρωθυπουργός: Θα οικοδομήσουμε μία υποδομή που θα γίνει πρότυπο στην Ευρώπη

by EnergyUp 10 Σεπτεμβρίου, 2021
10 Σεπτεμβρίου, 2021

«Σιδεροκέφαλοι. Καλή δύναμη», ευχήθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στον υπουργό Χρήστο Στυλιανίδη και τον υφυπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Ευ. Τουρνά στην πρώτη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου, αμέσως μετά την ορκωμοσία τους στο Προεδρικό Μέγαρο.

Ο πρωθυπουργός τόνισε πως δεν χρειάζεται να εξηγήσουμε γιατί η ελληνική κυβέρνηση προχώρησε στη σύσταση ανεξάρτητου υπουργείου, σημειώνοντας πως η κλιματική κρίση είναι πραγματικότητα και θα είναι μαζί μας για πάρα πολύ χρόνο ακόμα.

Ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε ότι στην αντιμετώπιση των επιπτώσεων από την κλιματική κρίση, τον πρώτο λόγο θα τον έχει το νεοσύστατο υπουργείο και έκανε λόγο για εξαιρετικό δίδυμο στην ηγεσία του.

Αναφερόμενος στον υπουργό Χρήστο Στυλιανίδη, είπε ότι τους συνδέει μακρά προσωπική σχέση και βαθιά εκτίμηση, ενώ μίλησε για την σπουδαία του δουλειά ως επίτροπος και στη δημιουργία του rescEU.

Παράλληλα, ευχαρίστησε τον Νίκο Χαρδιαλιά σημειώνοντας ότι από τη νέα του θέση θα μπορεί να ενισχύσει τους άρρηκτους δεσμούς μεταξύ Ενόπλων Δυνάμεων και Πολιτικής Προστασίας. Πρόσθεσε ότι έχουμε ένα καινούργιο πρόγραμμα 1,7 δισ. ευρώ, το οποίο θα επενδύσουμε για την προστασία της ζωής, της περιουσίας και του φυσικού περιβάλλοντος.

Επίσης, αναφέρθηκε στις επιχειρησιακές ικανότητες του υφυπουργού Ευάγγελου Τουρνά και είπε ότι οι λέξεις που πρέπει να μπουν στο λεξιλόγιό μας με μεγαλύτερη συστηματικότητα είναι η «πρόληψη» και η «προετοιμασία».

«Έχω εμπιστοσύνη στη ηγεσία του υπουργείου. Σε όλους. ‘Αλλωστε μην ξεχνάμε ότι η Πολιτική Προστασία χειρίστηκε ένα μεγάλο κομμάτι της επιχείρησης εμβολιασμού. Θα οικοδομήσουμε μία υποδομή που θα γίνει πρότυπο στην Ευρώπη», υπογράμμισε ο κ. Μητσοτάκης.

«Ευχαριστούμε για την εμπιστοσύνη», είπε παίρνοντας το λόγο ο υπουργός Χρήστος Στυλιανίδης. «Μόλις με πήρατε τηλέφωνο για αυτή την τιμητική πρόταση ένιωσα ότι ήταν κάλεσμα του Ελληνισμού. Είναι πρόκληση. Η δουλειά είναι δύσκολη. Ένας φίλος μου μού είπε ‘όπου έχει ναρκοπέδιο μπαίνεις μέσα’. Δεν θα μπορούσα να πω όχι», συνέχισε ο κ. Στυλιανίδης, οποίος υπενθύμισε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης ήταν από τους πρώτους που υιοθέτησε την ιδέα του rescEU και βοήθησε με τη στάση του. «Για εμάς δεν χρειάζονται πολλά λόγια. Χρειάζονται πράξεις. Θα μιλάμε λίγο. Θα προσπαθούμε να κάνουμε πολλά», συμπλήρωσε.

«Θέλω να ευχαριστήσω τον πρωθυπουργό για την εξαιρετική τιμή και εμπιστοσύνη να μου αναθέσει την αποστολή της διαχείρισης του επιχειρησιακού βραχίονα. Αισθάνομαι πολύ βαριά την ευθύνη. Ήταν πανεθνικό χρέος μου να συστρατευτώ», είπε στη συνέχεια ο υφυπουργός Ευάγγελος Τουρνάς.

Παράλληλα, ανέφερε ότι πρόκειται για συλλογική προσπάθεια και πως πρέπει να ξεκινήσουμε από χθες καθώς η κλιματική αλλαγή είναι εδώ, την βλέπουμε κάθε μέρα, κάθε χρόνο όλο και περισσότερο. «Χάθηκαν δυστυχώς πολύτιμοι πνεύμονες πρασίνου. Ευτυχώς δεν χάθηκαν ανθρώπινες ζωές. Δυστυχώς χάθηκε ένας φιλότιμος ηρωικός εθελοντής. Πρέπει να ξεκινήσουμε από την αρχή σε θέματα πρόληψης, εκπαίδευσης, προετοιμασίας. Έχει γίνει σπουδαία δουλειά, να δούμε τι διορθωτικές κινήσεις θα κάνουμε. Υπόσχομαι ότι θα καταβάλω κάθε δυνατή προσπάθεια», συμπλήρωσε.

FacebookTweetPin
avatar
EnergyUp

Νέα και ειδήσεις για ενεργειακά θέματα.

Προηγούμενο Άρθρο
Η ΑΝΑΚΕΜ Α.Ε. στην 85η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης
Επόμενο Άρθρο
Σλοβενία: Οι συνεδριάσεις του Eurogroup και του Ecofin

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Νίκος Δένδιας: Για έναν Έλληνα υπουργό είναι πάντα...

8 Ιουνίου, 2026

Ανοίγει σήμερα η ευρωπαϊκή πρόσκληση για καθαρή ενέργεια...

8 Ιουνίου, 2026

Στην Ουάσιγκτον βρίσκεται από σήμερα  ο Υπουργός Περιβάλλοντος...

8 Ιουνίου, 2026

ΔΕΗ: από σήμερα η διαπραγμάτευση των νέων μετοχών

26 Μαΐου, 2026

Η συνάντηση των Υπουργών Ενέργειας της Ελλάδας, της...

15 Μαΐου, 2026

Από τη «μικρή ΔΕΗ» στη «διπλή ΔΕΗ» –...

11 Μαΐου, 2026

Κυριάκος Μητσοτάκης: Ανάγκη ενίσχυσης και επιτάχυνσης της ευρωπαϊκής...

4 Μαΐου, 2026

29 Απριλίου, 2026

Ντουμπρόβνικ-ΠτΔ: Η συνδεσιμότητα στον τομέα της ενέργειας είναι...

29 Απριλίου, 2026

NEWSROOM

  • Ε Ε -ΟΟΣΑ και αγορές δίνουν ψήφο εμπιστοσύνης στην ελληνική οικονομία

    8 Ιουνίου, 2026
  • Νίκη του Νικόλ Πασινιάν στις εκλογές στην Αρμενία

    8 Ιουνίου, 2026
  • Γιώργος Κώτσηρας: Τα οφέλη από τις αλλαγές στη ρύθμιση των 72 δόσεων

    8 Ιουνίου, 2026
  • Κυριάκος Πιερρακάκης: Όσο βελτιώνεται η οικονομική συνθήκη, κάθε μέρα, κάθε βδομάδα, κάθε μήνα θα υπάρχουν κινήσεις προς όφελος της κοινωνίας

    8 Ιουνίου, 2026
  • Νίκος Δένδιας: Για έναν Έλληνα υπουργό είναι πάντα συγκινητικό να βρίσκεται εδώ, στη Λευκωσία, στην πρωτεύουσα του Κυπριακού Ελληνισμού

    8 Ιουνίου, 2026
  • Ανοίγει σήμερα η ευρωπαϊκή πρόσκληση για καθαρή ενέργεια -CETPartnership 2026

    8 Ιουνίου, 2026
  • Στην Ουάσιγκτον βρίσκεται από σήμερα  ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Σταύρος Παπασταύρου

    8 Ιουνίου, 2026
  • Το Πεκίνο προωθεί ένα πιλοτικό πρόγραμμα για την καινοτόμο ανάπτυξη δικτύων τεχνολογίας 6G

    8 Ιουνίου, 2026
  • ΔΕΗ: από σήμερα η διαπραγμάτευση των νέων μετοχών

    26 Μαΐου, 2026
  • ΔΕΔΔΗΕ: Υπεγράφη η σύμβαση για την κατασκευή του νέου Κέντρου Διανομής Κερατέας

    15 Μαΐου, 2026
  • Η συνάντηση των Υπουργών Ενέργειας της Ελλάδας, της Σερβίας, της Βόρειας Μακεδονίας και της Βουλγαρίας

    15 Μαΐου, 2026
  • Από τη «μικρή ΔΕΗ» στη «διπλή ΔΕΗ» – Την Πέμπτη η γενική συνέλευση για αύξηση κεφαλαίου 4 δισ. ευρώ – Στόχος ο διπλασιασμός της εγκατεστημένης ισχύος

    11 Μαΐου, 2026
  • Δημιουργία φωτοβολταϊκού σταθμού στην περιοχή Λάγουρα του Δήμου Άργους Ορεστικού Καστοριάς

    6 Μαΐου, 2026
  • Κυριάκος Μητσοτάκης: Ανάγκη ενίσχυσης και επιτάχυνσης της ευρωπαϊκής αμυντικής βιομηχανίας και παραγωγής

    4 Μαΐου, 2026
  • Ήρθε το τέλος της σκέψης;

    2 Μαΐου, 2026

Το ηλεκτρονικό περιοδικό για την ενέργεια, τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, την οικονομία και το περιβάλλον!

Λεωφόρος Κηφισίας 62-64, Μαρούσι  15125
info@energyup.gr

Μέλος του

Team Energyup.gr

Παππά Μαρία
Βλάχος Γιώργος
Δέδε Ιωάννα
Αντωνίου Γιάννης

Facebook Twitter

ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ

  • Ε Ε -ΟΟΣΑ και αγορές δίνουν ψήφο εμπιστοσύνης στην ελληνική οικονομία

    8 Ιουνίου, 2026
  • Νίκη του Νικόλ Πασινιάν στις εκλογές στην Αρμενία

    8 Ιουνίου, 2026
  • Γιώργος Κώτσηρας: Τα οφέλη από τις αλλαγές στη ρύθμιση των 72 δόσεων

    8 Ιουνίου, 2026

@2021 - Energyup.gr - All Right Reserved.


Back To Top
Energy Up
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • NEWSROOM
  • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • AUTO NEWS
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΠΩΝΥΜΩΣ
  • ΔΙΕΘΝΗ