Τετάρτη, 17 Ιουνίου 2026 | 4:34 μμ
Energy Up
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • NEWSROOM
  • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • AUTO NEWS
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΠΩΝΥΜΩΣ
  • ΔΙΕΘΝΗ
Home NEWSROOM Συνέδριο Eurogas-Κομβικός ο ρόλος της ΔΕΠΑ Εμπορίας

Συνέδριο Eurogas-Κομβικός ο ρόλος της ΔΕΠΑ Εμπορίας

στην ομαλή ενεργειακή μετάβαση της Ελλάδας

by EnergyUp 16 Νοεμβρίου, 2021
16 Νοεμβρίου, 2021

Κ. Ξιφαράς, Διευθύνων Σύμβουλος ΔΕΠΑ Εμπορίας: «Ακολουθώντας με συνέπεια το επιχειρηματικό της πλάνο από το 2019, η ΔΕΠΑ Εμπορίας είναι σε θέση εν μέσω ενεργειακής κρίσης, να εγγυάται την επάρκεια εφοδιασμού της χώρας και να στηρίζει την ελληνική κοινωνία, διατηρώντας ταυτόχρονα μια ισχυρή αναπτυξιακή πορεία, και παραμένοντας προσηλωμένη στην επίτευξη των εθνικών στόχων για την ενεργειακή μετάβαση»

Ι. Παπαδόπουλος, πρόεδρος ΔΕΠΑ Εμπορίας: «Προτεραιότητα της ΔΕΠΑ Εμπορίας αποτελεί η ενίσχυση του ρόλου του φυσικού αερίου στο ενεργειακό μίγμα της χώρας με παράλληλη στήριξη της ανάπτυξης ανανεώσιμων πηγών ενέργειας»

 

  • Με τη στήριξη της ΔΕΠΑ Εμπορίας διεξήχθη σήμερα το 1ο Annual Regional Conference της Eurogas με θέμα: «Ελλάδα: η Ενεργειακή Μετάβαση και ο ρόλος του φυσικού αερίου».


Το μεγάλο στοίχημα της ενεργειακής μετάβασης για την Ελλάδα και ο ρόλος του φυσικού αερίου στην πορεία προς την «καθαρή» ενέργεια, βρέθηκαν στο επίκεντρο του πρώτου περιφερειακού συνεδρίου της Eurogas, το οποίο πραγματοποιήθηκε σήμερα στην Αθήνα, με την υποστήριξη της ΔΕΠΑ Εμπορίας.

Ο πρόεδρος της ΔΕΠΑ Εμπορίας, κ. Ιωάννης Παπαδόπουλος και ο Διευθύνων Σύμβουλος της Εταιρείας, κ. Κωνσταντίνος Ξιφαράς, ανέδειξαν τη στήριξη που παρέχει η ΔΕΠΑ Εμπορίας στην εθνική προσπάθεια για την απανθρακοποίηση του ενεργειακού μίγματος, ενώ υπογράμμισαν τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο ενεργειακός τομέας, τόσο εξαιτίας της μετάβασης προς την πράσινη ενέργεια, όσο και λόγω της παρούσας κρίσης. «Η χώρα μας, μαζί με την υπόλοιπη Ευρώπη, έχει ξεκινήσει τη διαδικασία μετάβασης σε ένα βιώσιμο, πιο οικονομικό και ολοκληρωμένο ενεργειακό σύστημα, και έχει θέσει φιλόδοξους στόχους για την ταχεία απανθρακοποίησή της. Η ευθύνη που αναλαμβάνει ο τομέας μας είναι να παράσχει την απαιτούμενη υποδομή για να αναβαθμιστεί και να εφαρμοστεί η χρήση ανανεώσιμων αερίων καυσίμων, όπως και αερίων χαμηλών ρύπων» τόνισε ο κ. Ιωάννης Παπαδόπουλος και πρόσθεσε: « Στη ΔΕΠΑ Εμπορίας έχουμε ως προτεραιότητα την ενίσχυση του ρόλου του φυσικού αερίου στο ενεργειακό μίγμα της χώρας μας και παράλληλα να στηρίξουμε την ανάπτυξη ανανεώσιμων πηγών ενέργειας με στόχο ένα βιώσιμο μέλλον».

Ο κ. Κωνσταντίνος Ξιφαράς, από την πλευρά του υπογράμμισε ότι: «Η ενεργειακή μετάβαση, που βρίσκεται στον πυρήνα της βιωσιμότητας, αποτελεί στρατηγική επιλογή της ΔΕΠΑ Εμπορίας, που από το 2019 προχωρά σε κρίσιμες, δομικές αλλαγές, βάσει ενός προσεκτικά καταρτισμένου στρατηγικού σχεδιασμού, ο οποίος περιλαμβάνει τόσο τη βιώσιμη επιχειρηματική ανάπτυξη όσο και τη διασφάλιση των ενεργειακών αναγκών της χώρας. Τη στιγμή που η ζήτηση για παραγωγή ενέργειας από φυσικό αέριο στη χώρα μας αγγίζει πλέον το 40%, η ΔΕΠΑ Εμπορίας κατάφερε να αυξήσει το μερίδιό της στην εγχώρια αγορά από 33% που ήταν το 2019 στο 50% σήμερα. Όλες αυτές οι ενέργειες, μας επιτρέπουν πλέον, εν μέσω ενεργειακής κρίσης, να μπορούμε να εγγυηθούμε την επάρκεια εφοδιασμού της χώρας και να στηρίζουμε την ελληνική κοινωνία, διατηρώντας ταυτόχρονα μια ισχυρή αναπτυξιακή πορεία, και παραμένοντας προσηλωμένοι στην επίτευξη των εθνικών στόχων για την ενεργειακή μετάβαση».

«Έχουμε την ευθύνη να διασφαλίσουμε εναλλακτικές οδεύσεις και πηγές εφοδιασμού, που θα καλύψουν όχι μόνο τις τρέχουσες ανάγκες, αλλά και τις ανάγκες που θα δημιουργηθούν προκειμένου να έχουμε βιώσιμες οικονομίες και κοινωνίες στο μέλλον» τόνισε ο κ. Παπαδόπουλος ενώ ο κ. Ξιφαράς αναφέρθηκε στα διεθνή projects στα οποία συμμετέχει η ΔΕΠΑ Εμπορίας, τα οποία θα αναδείξουν την Ελλάδα σε ενεργειακό hub, όπως είναι ο Τερματικός Σταθμός LNG στην Αλεξανδρούπολη, ο ΤΑΡ, ο IGΒ και ο EastMed, τονίζοντας παράλληλα ότι «η πρόσφατη κρίση στις τιμές αερίου, ανέδειξε τη σημασία της αποθήκευσης καυσίμων, και σε αυτό το πλαίσιο, η ανάπτυξη της υπόγειας αποθήκης αερίου στην Καβάλα θα ενισχύσει σημαντικά την ενεργειακή ασφάλεια της Ελλάδας».

Η ΔΕΠΑ Εμπορίας, με την αξιοποίηση σύγχρονων τεχνολογιών, καθιστά εφικτή την τροφοδοσία με φυσικό αέριο σε όλη τη χώρα, ακόμη και εκτός εγκατεστημένου δικτύου, ενώ προωθεί την κίνηση οχημάτων με CNG, μέσω του Fisikon. Ταυτόχρονα, εισάγει τη ναυτιλία στη νέα εποχή LNG, με μειωμένες εκπομπές ρύπων κατά τουλάχιστον 20% με την ενεργό συμμετοχή της στα ευρωπαϊκά προγράμματα Poseidon Med II και BlueHubs.

Ως ολοκληρωμένη επιχείρηση ενέργειας, η ΔΕΠΑ Εμπορίας σχεδιάζει την επόμενη ημέρα, συμμετέχοντας σε projects που προωθούν τη χρήση υδρογόνου, όπως το White Dragon και έχει κάνει δυναμική είσοδο στις ΑΠΕ. Όπως επεσήμαναν ο πρόεδρος και ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, η ΔΕΠΑ Εμπορίας σχεδιάζει ήδη τα επόμενα βήματά της στον τομέα της καθαρής ενέργειας, καθώς στόχος είναι να συμβάλλει στην ομαλή ενεργειακή μετάβαση και την ενεργειακή ασφάλεια της χώρας. Με ισχυρές βάσεις και ένα φιλόδοξο όραμα, η ΔΕΠΑ Εμπορίας αξιοποιεί κάθε διαθέσιμο εργαλείο και διερευνά κάθε ευκαιρία, που θα διασφαλίσει το ασφαλές ενεργειακό μέλλον της χώρας.

FacebookTweetPin
avatar
EnergyUp

Νέα και ειδήσεις για ενεργειακά θέματα.

Προηγούμενο Άρθρο
Προσωρινή διακοπή της διαδικασίας πιστοποίησης του Nord Stream 2
Επόμενο Άρθρο
Εγκαίνια του έργου επέκτασης του δικτύου διανομής φυσικού αερίου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Νίκος Δένδιας: Για έναν Έλληνα υπουργό είναι πάντα...

8 Ιουνίου, 2026

Ανοίγει σήμερα η ευρωπαϊκή πρόσκληση για καθαρή ενέργεια...

8 Ιουνίου, 2026

Στην Ουάσιγκτον βρίσκεται από σήμερα  ο Υπουργός Περιβάλλοντος...

8 Ιουνίου, 2026

ΔΕΗ: από σήμερα η διαπραγμάτευση των νέων μετοχών

26 Μαΐου, 2026

ΔΕΔΔΗΕ: Υπεγράφη η σύμβαση για την κατασκευή του...

15 Μαΐου, 2026

Η συνάντηση των Υπουργών Ενέργειας της Ελλάδας, της...

15 Μαΐου, 2026

Από τη «μικρή ΔΕΗ» στη «διπλή ΔΕΗ» –...

11 Μαΐου, 2026

Δημιουργία φωτοβολταϊκού σταθμού στην περιοχή Λάγουρα του Δήμου...

6 Μαΐου, 2026

Κυριάκος Μητσοτάκης: Ανάγκη ενίσχυσης και επιτάχυνσης της ευρωπαϊκής...

4 Μαΐου, 2026

NEWSROOM

  • Ε Ε -ΟΟΣΑ και αγορές δίνουν ψήφο εμπιστοσύνης στην ελληνική οικονομία

    8 Ιουνίου, 2026
  • Νίκη του Νικόλ Πασινιάν στις εκλογές στην Αρμενία

    8 Ιουνίου, 2026
  • Γιώργος Κώτσηρας: Τα οφέλη από τις αλλαγές στη ρύθμιση των 72 δόσεων

    8 Ιουνίου, 2026
  • Κυριάκος Πιερρακάκης: Όσο βελτιώνεται η οικονομική συνθήκη, κάθε μέρα, κάθε βδομάδα, κάθε μήνα θα υπάρχουν κινήσεις προς όφελος της κοινωνίας

    8 Ιουνίου, 2026
  • Νίκος Δένδιας: Για έναν Έλληνα υπουργό είναι πάντα συγκινητικό να βρίσκεται εδώ, στη Λευκωσία, στην πρωτεύουσα του Κυπριακού Ελληνισμού

    8 Ιουνίου, 2026
  • Ανοίγει σήμερα η ευρωπαϊκή πρόσκληση για καθαρή ενέργεια -CETPartnership 2026

    8 Ιουνίου, 2026
  • Στην Ουάσιγκτον βρίσκεται από σήμερα  ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Σταύρος Παπασταύρου

    8 Ιουνίου, 2026
  • Το Πεκίνο προωθεί ένα πιλοτικό πρόγραμμα για την καινοτόμο ανάπτυξη δικτύων τεχνολογίας 6G

    8 Ιουνίου, 2026
  • ΔΕΗ: από σήμερα η διαπραγμάτευση των νέων μετοχών

    26 Μαΐου, 2026
  • ΔΕΔΔΗΕ: Υπεγράφη η σύμβαση για την κατασκευή του νέου Κέντρου Διανομής Κερατέας

    15 Μαΐου, 2026
  • Η συνάντηση των Υπουργών Ενέργειας της Ελλάδας, της Σερβίας, της Βόρειας Μακεδονίας και της Βουλγαρίας

    15 Μαΐου, 2026
  • Από τη «μικρή ΔΕΗ» στη «διπλή ΔΕΗ» – Την Πέμπτη η γενική συνέλευση για αύξηση κεφαλαίου 4 δισ. ευρώ – Στόχος ο διπλασιασμός της εγκατεστημένης ισχύος

    11 Μαΐου, 2026
  • Δημιουργία φωτοβολταϊκού σταθμού στην περιοχή Λάγουρα του Δήμου Άργους Ορεστικού Καστοριάς

    6 Μαΐου, 2026
  • Κυριάκος Μητσοτάκης: Ανάγκη ενίσχυσης και επιτάχυνσης της ευρωπαϊκής αμυντικής βιομηχανίας και παραγωγής

    4 Μαΐου, 2026
  • Ήρθε το τέλος της σκέψης;

    2 Μαΐου, 2026

Το ηλεκτρονικό περιοδικό για την ενέργεια, τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, την οικονομία και το περιβάλλον!

Λεωφόρος Κηφισίας 62-64, Μαρούσι  15125
info@energyup.gr

Μέλος του

Team Energyup.gr

Παππά Μαρία
Βλάχος Γιώργος
Δέδε Ιωάννα
Αντωνίου Γιάννης

Facebook Twitter

ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ

  • Ε Ε -ΟΟΣΑ και αγορές δίνουν ψήφο εμπιστοσύνης στην ελληνική οικονομία

    8 Ιουνίου, 2026
  • Νίκη του Νικόλ Πασινιάν στις εκλογές στην Αρμενία

    8 Ιουνίου, 2026
  • Γιώργος Κώτσηρας: Τα οφέλη από τις αλλαγές στη ρύθμιση των 72 δόσεων

    8 Ιουνίου, 2026

@2021 - Energyup.gr - All Right Reserved.


Back To Top
Energy Up
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • NEWSROOM
  • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • AUTO NEWS
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΠΩΝΥΜΩΣ
  • ΔΙΕΘΝΗ