Τα ΕΛΠΕ, στην ενεργειακή μετάβαση, με όραμα, σχέδιο και πρόγραμμα

Το όραμα των ΕΛΠΕ είναι να προάγουμε την ενεργειακή μετάβαση στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου μεγιστοποιώντας τις αποδόσεις στις βασικές μας δραστηριότητες αναπτύσσοντας παράλληλα ένα διαφοροποιημένο ενεργειακό χαρτοφυλάκιο.

Τα παραπάνω ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο Διευθυντής Νέων Τεχνολογιών και Εναλλακτικών Πηγών Ενέργειας των ΕΛΠΕ, Σπύρος Κιαρτζής, μιλώντας σε πάνελ με θέμα “βιώσιμη μετακίνηση και πράσινη ναυτιλία”, κατά την πρώτη μέρα του συνεδρίου Athens Energy Dialogues.

Ανέφερε χαρακτηριστικά ότι “επενδύουμε στην ενεργειακή μετάβαση σε μια οικονομία χαμηλού ανθρακικού αποτυπώματος” και ότι «τα ΕΛΠΕ θεωρούν ότι δεν υπάρχει μονοσήμαντη λύση στα εναλλακτικά καύσιμα αλλά μια παλέτα πολλαπλών επιλογών που περιλαμβάνουν τα βιοκαύσιμα επόμενης γενιάς, το υγροποιημένο φυσικό αέριο και την ηλεκτροκίνηση». Η κύρια πρόκληση στον εξηλεκτρισμό των μεταφορών παραμένει η παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από ΑΠΕ.

Τέλος κατέληξε ότι «Η ενεργειακή μετάβαση είναι δύσκολη και έχει πολλά προβλήματα, αλλά χρειάζονται ρεαλιστικοί στόχοι και επιδιώξεις ώστε μια οικονομία χαμηλού περιβαλλοντικού αποτυπώματος να μπορέσει να λειτουργήσει ως μοχλός ανάπτυξης».

 

EnergyUp

Νέα και ειδήσεις για ενεργειακά θέματα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Energy Up

Ενεργειακά Νέα

Follow US

Social menu is not set. You need to create menu and assign it to Social Menu on Menu Settings.