Κυριακή, 14 Ιουνίου 2026 | 9:27 μμ
Energy Up
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • NEWSROOM
  • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • AUTO NEWS
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΠΩΝΥΜΩΣ
  • ΔΙΕΘΝΗ
Home NEWSROOM Τέσσερα νέα επενδυτικά σχέδια συνολικού προϋπολογισμού 436 εκατ. ευρώ

Τέσσερα νέα επενδυτικά σχέδια συνολικού προϋπολογισμού 436 εκατ. ευρώ

by EnergyUp 29 Δεκεμβρίου, 2021
29 Δεκεμβρίου, 2021

Η Διυπουργική Επιτροπή Στρατηγικών Επενδύσεων ενέκρινε σήμερα τέσσερα νέα επενδυτικά σχέδια συνολικού προϋπολογισμού 436 εκατ. ευρώ. Οι στρατηγικές αυτές επενδύσεις αναμένεται να δημιουργήσουν 550 νέες θέσεις εργασίας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση, τα επενδυτικά σχέδια που εγκρίθηκαν είναι τα ακόλουθα:

1. «GLOBAL BUSINESS SERVICES (GBS) HUB in THESSALONIKI» της PFIZER HELLAS SA.

Η επενδυτική πρόταση αφορά στη δημιουργία ενός διεθνούς κέντρου επιχειρησιακών λειτουργιών και υπηρεσιών (Global Business Services Hub) στο Δήμο Πυλαίας-Χορτιάτη της Π.Ε. Θεσσαλονίκης με κυριότερες δραστηριότητες την παροχή υπηρεσιών σχετικά με τη διαχείριση ανθρώπινου δυναμικού, τις χρηματοοικονομικές υπηρεσίες της εταιρείας και τη διαχείριση έργων και προμηθειών. Η Pfizer Hellas S.A. αποτελεί θυγατρική της Pfizer Inc., της δεύτερης μεγαλύτερης φαρμακοβιομηχανίας και πέμπτης σε R&D δαπάνες παγκοσμίως. Το συνολικό κόστος της επένδυσης ανέρχεται σε 125 εκ. ευρώ, η κατασκευή προβλέπεται να ολοκληρωθεί σε 3 έτη και αναμένεται να δημιουργήσει 280 νέες θέσεις εργασίας.

2. «Ολοκληρωμένη Εγκατάσταση Διαχείρισης Βιομηχανικών Αποβλήτων» της ΕΛΒΙΟΚ M.A.E.

H επενδυτική πρόταση αφορά στον σχεδιασμό και την ανάπτυξη Ολοκληρωμένης Εγκατάστασης Διαχείρισης Βιομηχανικών Αποβλήτων, η οποία αποτελείται από Χώρο Υγειονομικής Ταφής Βιομηχανικών Αποβλήτων καθώς και από επιπλέον εξειδικευμένα έργα υποδομής. Οι εγκαταστάσεις θα κατασκευαστούν σε χώρο συνολικής έκτασης 148.000 τ.μ. σε αγροτεμάχια του Δήμου Τανάγρας. Το συνολικό κόστος της επένδυσης ανέρχεται σε 32 εκατ. ευρώ και αναμένεται να δημιουργήσει 50 νέες θέσεις εργασίας κατά τη λειτουργία.

3. «Ανάπτυξη Φωτοβολταϊκού Σταθμού ισχύος 250,00443 MWp» της QAIR ΕΛΛΑΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ Α.Ε.

Η επενδυτική πρόταση αφορά στην κατασκευή, εγκατάσταση και λειτουργία ενός Φωτοβολταϊκού Σταθμού συνολικής ισχύος 250,00443 MWp με τις προβλεπόμενες θέσεις εγκατάστασης να βρίσκονται στη θέση «Καλλιθέα», της Π.Ε. Λάρισας, της Περιφέρειας Θεσσαλίας. Ο ηλιακός σταθμός θα παράγει συνολικά 426,758GWh ενέργειας κατ’ έτος και θα συμβάλλει μακροπρόθεσμα στην αύξηση του μεριδίου παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας. Το συνολικό κόστος της επένδυσης ανέρχεται σε 160 εκ. ευρώ και αναμένεται να δημιουργήσει 30 νέες θέσεις εργασίας πλήρους και μερικής απασχόλησης.

4. «Δημιουργία τουριστικού υποδοχέα – ξενοδοχειακή μονάδα με υποστηρικτικές υποδομές, παραθεριστικές κατοικίες, χώρους τέχνης και πολιτισμού, αναψυχής, άθλησης καθώς και μαρίνα σκαφών» της PLEPI LAND DEVELOPMENT LTD.

Η επενδυτική πρόταση αφορά στη δημιουργία ενός πρότυπου τουριστικού υποδοχέα που θα περιλαμβάνει ξενοδοχειακό συγκρότημα 164 δωματίων, spa, συνεδριακό χώρο, εστιατόρια, μπαρ, προπονητικό κέντρο, μαρίνα 40 θέσεων και δύο ζώνες παραθεριστικών κατοικιών με συνολικά 229 κατοικίες στην περιοχή της Ερμιόνης, στην Αργολίδα. Το συγκρότημα θα αναπτυχθεί σε παραθαλάσσια έκταση 305 στρεμμάτων στην περιοχή Πλέπι Κοινότητας Θερμησίας του Δήμου Ερμιονίδας. Το συνολικό κόστος της επένδυσης ανέρχεται σε 119 εκατ. ευρώ και αναμένεται να δημιουργήσει 191 εποχικές θέσεις εργασίας μόνιμου χαρακτήρα.

Η επιτροπή συνεδρίασε υπό την προεδρία του υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων ‘Αδωνι Γεωργιάδη με τη συμμετοχή του υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα, του υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστα Σκρέκα, της υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνας Μενδώνη, του υπουργού Τουρισμού Βασίλη Κικίλια, του υπουργού Επικρατείας ‘Ακη Σκέρτσου, του αναπληρωτή υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων Νίκου Παπαθανάση, του υφυπουργού αρμόδιου για την Εξωτερική Διπλωματία και την Εξωστρέφεια Κώστα Φραγκογιάννη, του υφυπουργού Μεταφορών και Υποδομών Μιχάλη Παπαδόπουλου, του γενικού γραμματέα Ιδιωτικών Επενδύσεων και ΣΔΙΤ Ορέστη Καβαλάκη και του γενικού γραμματέα Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Εξωστρέφειας Γιάννη Σμυρλή.

Δηλώσεις

Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, ‘Αδωνις Γεωργιάδης, έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Τα νέα επενδυτικά σχέδια που εγκρίναμε σήμερα στη Διυπουργική Επιτροπή Στρατηγικών Επενδύσεων αποδεικνύουν τη δυναμική της ελληνικής οικονομίας και την εμπιστοσύνη που δείχνουν στις προοπτικές της δυναμικές εταιρείες από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Μεταξύ αυτών συγκαταλέγεται βεβαίως και η Pfizer, ένας παγκόσμιος κολοσσός, ο οποίος με το δεύτερο hub που εγκαθιστά στην περιοχή της Θεσσαλονίκης την καθιστά διεθνές κέντρο υψηλής τεχνολογίας και παροχής προηγμένων υπηρεσιών. Είναι εξαιρετικά σημαντικό ότι οι νέες επενδύσεις αφορούν τόσο σε παραδοσιακά ισχυρούς τομείς της οικονομίας, όπως ο τουρισμός, αλλά και σε νέους, δυναμικά ανερχόμενους, όπως η «νέα οικονομία της γνώσης», η παραγωγή ενέργειας από ΑΠΕ και η προστασία του περιβάλλοντος. Μ’ αυτές τις θετικές ειδήσεις το 2021 παραδίδει τη σκυτάλη στο 2022, χρονιά που θέτουμε στόχο να καταρρίψει η Ελλάδα το ιστορικό ρεκόρ στις επενδύσεις προωθώντας την ψηφιακή και πράσινη μετάβαση καθώς και την εξωστρέφεια της ελληνικής οικονομίας».

Ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Νίκος Παπαθανάσης, δήλωσε:

«Οι εγκρίσεις των συγκεκριμένων επενδυτικών σχεδίων είναι ακόμα μία σημαντική ένδειξη ότι η χώρα μας έχει μπει πλέον σε τροχιά ισχυρής και βιώσιμη ανάπτυξης. Η Ελλάδα έχει αποκαταστήσει την αξιοπιστία της στη διεθνή αγορά και αποτελεί έναν από τους ελκυστικότερους επενδυτικούς προορισμούς. Αυτό καταδεικνύεται και από την εμπιστοσύνη που δείχνουν στο σημερινό επενδυτικό περιβάλλον της χώρας εταιρείες παγκόσμιας εμβέλειας. Με το νέο νόμο για τις στρατηγικές επενδύσεις που ψηφίσαμε πρόσφατα, επιταχύνουμε τις διαδικασίες και δίνουμε περαιτέρω ώθηση στην προσέλκυση ακόμα περισσότερων στρατηγικών επενδύσεων για τη δημιουργία εκατοντάδων νέων και ποιοτικών θέσεων εργασίας».

FacebookTweetPin
avatar
EnergyUp

Νέα και ειδήσεις για ενεργειακά θέματα.

Προηγούμενο Άρθρο
ΔΕΗ: Δεν υπάρχει καμία αλλαγή στο πλάνο απόσυρσης των λιγνιτικών μονάδων
Επόμενο Άρθρο
Βλ. Πούτιν: Μειωμένες τιμές φυσικού αερίου, όταν ο αγωγός Nord Stream 2 τεθεί σε λειτουργία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ε Ε -ΟΟΣΑ και αγορές δίνουν ψήφο εμπιστοσύνης...

8 Ιουνίου, 2026

Γιώργος Κώτσηρας: Τα οφέλη από τις αλλαγές στη...

8 Ιουνίου, 2026

Κυριάκος Πιερρακάκης: Όσο βελτιώνεται η οικονομική συνθήκη, κάθε...

8 Ιουνίου, 2026

Νίκος Δένδιας: Για έναν Έλληνα υπουργό είναι πάντα...

8 Ιουνίου, 2026

Ανοίγει σήμερα η ευρωπαϊκή πρόσκληση για καθαρή ενέργεια...

8 Ιουνίου, 2026

Στην Ουάσιγκτον βρίσκεται από σήμερα  ο Υπουργός Περιβάλλοντος...

8 Ιουνίου, 2026

ΔΕΗ: από σήμερα η διαπραγμάτευση των νέων μετοχών

26 Μαΐου, 2026

Η συνάντηση των Υπουργών Ενέργειας της Ελλάδας, της...

15 Μαΐου, 2026

Από τη «μικρή ΔΕΗ» στη «διπλή ΔΕΗ» –...

11 Μαΐου, 2026

NEWSROOM

  • Ε Ε -ΟΟΣΑ και αγορές δίνουν ψήφο εμπιστοσύνης στην ελληνική οικονομία

    8 Ιουνίου, 2026
  • Νίκη του Νικόλ Πασινιάν στις εκλογές στην Αρμενία

    8 Ιουνίου, 2026
  • Γιώργος Κώτσηρας: Τα οφέλη από τις αλλαγές στη ρύθμιση των 72 δόσεων

    8 Ιουνίου, 2026
  • Κυριάκος Πιερρακάκης: Όσο βελτιώνεται η οικονομική συνθήκη, κάθε μέρα, κάθε βδομάδα, κάθε μήνα θα υπάρχουν κινήσεις προς όφελος της κοινωνίας

    8 Ιουνίου, 2026
  • Νίκος Δένδιας: Για έναν Έλληνα υπουργό είναι πάντα συγκινητικό να βρίσκεται εδώ, στη Λευκωσία, στην πρωτεύουσα του Κυπριακού Ελληνισμού

    8 Ιουνίου, 2026
  • Ανοίγει σήμερα η ευρωπαϊκή πρόσκληση για καθαρή ενέργεια -CETPartnership 2026

    8 Ιουνίου, 2026
  • Στην Ουάσιγκτον βρίσκεται από σήμερα  ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Σταύρος Παπασταύρου

    8 Ιουνίου, 2026
  • Το Πεκίνο προωθεί ένα πιλοτικό πρόγραμμα για την καινοτόμο ανάπτυξη δικτύων τεχνολογίας 6G

    8 Ιουνίου, 2026
  • ΔΕΗ: από σήμερα η διαπραγμάτευση των νέων μετοχών

    26 Μαΐου, 2026
  • ΔΕΔΔΗΕ: Υπεγράφη η σύμβαση για την κατασκευή του νέου Κέντρου Διανομής Κερατέας

    15 Μαΐου, 2026
  • Η συνάντηση των Υπουργών Ενέργειας της Ελλάδας, της Σερβίας, της Βόρειας Μακεδονίας και της Βουλγαρίας

    15 Μαΐου, 2026
  • Από τη «μικρή ΔΕΗ» στη «διπλή ΔΕΗ» – Την Πέμπτη η γενική συνέλευση για αύξηση κεφαλαίου 4 δισ. ευρώ – Στόχος ο διπλασιασμός της εγκατεστημένης ισχύος

    11 Μαΐου, 2026
  • Δημιουργία φωτοβολταϊκού σταθμού στην περιοχή Λάγουρα του Δήμου Άργους Ορεστικού Καστοριάς

    6 Μαΐου, 2026
  • Κυριάκος Μητσοτάκης: Ανάγκη ενίσχυσης και επιτάχυνσης της ευρωπαϊκής αμυντικής βιομηχανίας και παραγωγής

    4 Μαΐου, 2026
  • Ήρθε το τέλος της σκέψης;

    2 Μαΐου, 2026

Το ηλεκτρονικό περιοδικό για την ενέργεια, τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, την οικονομία και το περιβάλλον!

Λεωφόρος Κηφισίας 62-64, Μαρούσι  15125
info@energyup.gr

Μέλος του

Team Energyup.gr

Παππά Μαρία
Βλάχος Γιώργος
Δέδε Ιωάννα
Αντωνίου Γιάννης

Facebook Twitter

ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ

  • Ε Ε -ΟΟΣΑ και αγορές δίνουν ψήφο εμπιστοσύνης στην ελληνική οικονομία

    8 Ιουνίου, 2026
  • Νίκη του Νικόλ Πασινιάν στις εκλογές στην Αρμενία

    8 Ιουνίου, 2026
  • Γιώργος Κώτσηρας: Τα οφέλη από τις αλλαγές στη ρύθμιση των 72 δόσεων

    8 Ιουνίου, 2026

@2021 - Energyup.gr - All Right Reserved.


Back To Top
Energy Up
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • NEWSROOM
  • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • AUTO NEWS
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΠΩΝΥΜΩΣ
  • ΔΙΕΘΝΗ