Σάββατο, 13 Ιουνίου 2026 | 8:18 μμ
Energy Up
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • NEWSROOM
  • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • AUTO NEWS
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΠΩΝΥΜΩΣ
  • ΔΙΕΘΝΗ
Home ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ Το Συνέδριo Εταιρικής Υπευθυνότητας με τίτλο «Links: Pivoting the Human Right to Nature into Business Reality».

Το Συνέδριo Εταιρικής Υπευθυνότητας με τίτλο «Links: Pivoting the Human Right to Nature into Business Reality».

by EnergyUp 26 Οκτωβρίου, 2023
26 Οκτωβρίου, 2023

Το Ελληνο-Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο παρουσίασε στις 24 Οκτωβρίου 2023 το Ετήσιο Συνέδριo Εταιρικής Υπευθυνότητας με τίτλο «Links: Pivoting the Human Right to Nature into Business Reality», το οποίο διοργανώνεται από την Επιτροπή Εταιρικής Υπευθυνότητας του Επιμελητηρίου.

Στην έναρξη του Συνεδρίου, ο πρόεδρος του Ελληνο-Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου, Νικόλαος Μπακατσέλος υπογράμμισε ότι «για 21 χρόνια, επιμένουμε στο business case μιας οικονομίας που βασίζεται στη βιωσιμότητα και συνδέει την επιχειρηματικότητα, τη φύση και τον άνθρωπο.  Οι συνδέσεις αυτές ορίζουν σε μεγάλο βαθμό τη σημερινή επιχειρηματική ατζέντα, εν μέσω περιβαλλοντικών και κοινωνικών προκλήσεων που δεν σταματούν να μας εκπλήσσουν και να μας υποχρεώνουν σε έναν αέναο κύκλο προσαρμογών και μετασχηματισμού».

Ο γενικός διευθυντής του Ελληνο-Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου Ηλίας Σπυρτούνιας, αναφέρθηκε στην ανάγκη των επιχειρήσεων να προσαρμόζονται διαρκώς σε ένα απαιτητικό περιβάλλον ESG κριτηρίων (Environment- Society- Governance) και τόνισε ότι «συναντίληψη, συνεργασία και υπευθυνότητα είναι η συμβολή του Ελληνο-Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου και της Επιτροπής Εταιρικής Υπευθυνότητας στον δημόσιο διάλογο της επιχειρηματικής σκηνής της χώρας, εδώ και 21 χρόνια. Είναι μια μεγάλη κατάκτηση αυτού του δημόσιου διαλόγου το ότι η βιώσιμη ανάπτυξη είναι πλέον αναπόσπαστο και δομικό μέρος της σύγχρονης επιχειρηματικότητας».

Το Συνέδριο Links που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα, στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, φιλοξένησε εξέχοντες διεθνείς και Έλληνες ομιλητές, σε έναν δημιουργικό διάλογο που εξέτασε το πλέγμα των συνδέσεων -Links- ανάμεσα στην επιχειρηματικότητα, τη φύση και τον άνθρωπο και ανέλυσε φλέγοντα θέματα βιωσιμότητας που σχετίζονται με το θεμελιώδες ανθρώπινο δικαίωμα σε ένα υγιές φυσικό περιβάλλον, με ομιλίες από:
– Τον καθηγητή του Πανεπιστημίου της Πρετόρια Professor James Ogude που συνομίλησε με τη Lana de Beer David για την ευθεία σχέση της κοινωνικής ευημερίας με τον σεβασμό στη φύση και τη φιλοσοφία Ubuntu.
– Τον διεθνή ειδικό σε θέματα ανθρώπινης εμπορίας Mathew Friedman, founder & CEO, The Mekong Club, o οποίος μίλησε για ανθρώπινα δικαιώματα και επιχειρηματικότητα.
– Τον επικεφαλής της Citi Global Sustainable Debt Capital Markets, Philip Brown, ο οποίος συνομίλησε με τον διευθυντή ανάπτυξης του WWF Ελλάδας, Κωνσταντίνο Λιαρίκο και την partner & policy director Green Tank, Ιόλη Χριστοπούλου σε συντονισμό του Νίκου Κωνσταντινίδη, γενικού διευθυντή του ελληνικού γραφείου της Greenpeace, για τη σχέση της επιχειρηματικότητας με τη φύση.
– Τον κοσμήτορα της Νομικής Σχολής Αθηνών και τ. πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Δικαιωμάτων του Ανθρώπου Λίνο- Αλέξανδρο Σισιλιάνο, ο οποίος συνομίλησε με τη Χάρις Πλακαντωνάκη, chief strategy officer της Star Bulk Carriers Corp,  για τη διασύνδεση των οικοσυστημάτων με τα νομικά δικαιώματα.
– Τον dr. Alexandre Hedjazi, διευθυντή του Διεθνούς Προγράμματος Περιβαλλοντικών Πολιτικών του Πανεπιστημίου της Γενεύης, ο οποίος συνομίλησε με τον αρχιτέκτονα Ηλία Παπαγεωργίου, ιδρυτή της PILA, για τη σχέση της βιωσιμότητας με την οικιστική ανάπτυξη και τις βιώσιμες πόλεις.
– Τον καθηγητή Σωτήριο Τσιόδρα, διευθυντή της Δ Παθολογικής Κλινικής της Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ, πρόεδρο της Εθνικής Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων για τη Δημόσια Υγεία, ο οποίος συνομίλησε με τη δρα. Μαρία Λινού, πρόεδρο της Ελληνικής Κτηνιατρικής Εταιρείας και γγ της Ελληνικής Επιστημονικής Εταιρείας Ενιαίας Υγείας, για τη διασύνδεση της υγείας των ανθρώπων με αυτή των ζώων και της φύσης και την έννοια της ενιαίας υγείας.
– Την καθηγήτρια Περιβαλλοντικής Επικοινωνίας, Αγωγής και Εκπαίδευσης Κωνσταντίνα Σκαναβή η οποία συνομίλησε με την καθηγήτρια Διεθνούς Δικαίου Πολιτιστικής Κληρονομιάς Ελένη Τροβά για τη σχέση με τη φύση από τη σκοπιά της κοινωνικής δικαιοσύνης.
Ο πρόεδρος της Επιτροπής Εταιρικής Υπευθυνότητας Πάκης Παπαδημητρίου δήλωσε ότι «Το ταξίδι προς τη Βιωσιμότητα δεν έχει προορισμό, έχει όμως κατεύθυνση. Και η κατεύθυνση του σεβασμού στον άνθρωπο και τη φύση, η κατεύθυνση της προάσπισης του δικαιώματος των ανθρώπων σε ένα υγιές φυσικό περιβάλλον, είναι αυτή που ενώνει συνειδήσεις και δημιουργεί την αλλαγή κουλτούρας που επιβάλλουν οι καιροί».

Το συνέδριο συντόνισαν τα μέλη της Επιτροπής Εταιρικής Υπευθυνότητας Δημήτριος Δημόπουλος, Μάρθα Κεσίσογλου, Ελίνα Κωνσταντινίδου, Αλκιβιάδης Σιαράβας, Σέβη Σφακιανάκη, Νίκος Μέλιος.

Ο διάλογος βιωσιμότητας του 21ου Συνεδρίου Εταιρικής Υπευθυνότητας συνέθεσε με πολυσυλλεκτικό και αμφίδρομο τρόπο μια επίκαιρη ατζέντα διασύνδεσης του ανθρώπου με τη φύση, και των δικαιωμάτων ανθρώπων, φύσης και κοινωνιών, με στόχο την περαιτέρω ανάλυσή της από την Πολιτεία, τους Φορείς, τις Επιχειρήσεις και την Κοινωνία των Πολιτών.

Η Επιτροπή Εταιρικής Υπευθυνότητας του Ελληνο-Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου, με τη λήξη του 21ου της Συνεδρίου, δεσμεύεται να συνεχίσει το έργο της με δημιουργικότητα, ομαδικότητα και προσανατολισμό στο μέλλον, τις νέες τάσεις και την κατανόηση του παλμού της κοινωνίας και του επιχειρείν.

FacebookTweetPin
avatar
EnergyUp

Νέα και ειδήσεις για ενεργειακά θέματα.

Προηγούμενο Άρθρο
Στη λίστα Έργων Αμοιβαίου Ενδιαφέροντος (Projects of Mutual Interest, PMI) της Ε.Ε, η ηλεκτρική διασύνδεση Ελλάδας -Αιγύπτου
Επόμενο Άρθρο
Κυριάκος Μητσοτάκης: Κρίσιμη συγκυρία για τις εξελίξεις στην ευρύτερη Μέση Ανατολή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΕΔΔΗΕ: Υπεγράφη η σύμβαση για την κατασκευή του...

15 Μαΐου, 2026

Από τη «μικρή ΔΕΗ» στη «διπλή ΔΕΗ» –...

11 Μαΐου, 2026

AKTOR: Συμφωνίες για πώληση LNG και μονάδα ηλεκτροπαραγωγής...

29 Απριλίου, 2026

Το νέο επιχειρηματικό σχέδιο της ΔΕΗ – Επενδύσεις...

25 Απριλίου, 2026

Η Schneider Electric με το Microsoft Azure AI...

23 Απριλίου, 2026

Ελληνογαλλικό Οικονομικό Φόρουμ στην Αθήνα από τον ΣΕΒ...

20 Απριλίου, 2026

CURA και Όμιλος ΤΙΤΑΝ: Συνεργασία για τη δοκιμήτεχνολογίας...

20 Απριλίου, 2026

Μελέτη Schneider Electric: Οι κατασκευαστές του κλάδου CPGβλέπουν...

20 Απριλίου, 2026

Το ελληνικό οικοσύστημα καινοτομίας

19 Απριλίου, 2026

NEWSROOM

  • Ε Ε -ΟΟΣΑ και αγορές δίνουν ψήφο εμπιστοσύνης στην ελληνική οικονομία

    8 Ιουνίου, 2026
  • Νίκη του Νικόλ Πασινιάν στις εκλογές στην Αρμενία

    8 Ιουνίου, 2026
  • Γιώργος Κώτσηρας: Τα οφέλη από τις αλλαγές στη ρύθμιση των 72 δόσεων

    8 Ιουνίου, 2026
  • Κυριάκος Πιερρακάκης: Όσο βελτιώνεται η οικονομική συνθήκη, κάθε μέρα, κάθε βδομάδα, κάθε μήνα θα υπάρχουν κινήσεις προς όφελος της κοινωνίας

    8 Ιουνίου, 2026
  • Νίκος Δένδιας: Για έναν Έλληνα υπουργό είναι πάντα συγκινητικό να βρίσκεται εδώ, στη Λευκωσία, στην πρωτεύουσα του Κυπριακού Ελληνισμού

    8 Ιουνίου, 2026
  • Ανοίγει σήμερα η ευρωπαϊκή πρόσκληση για καθαρή ενέργεια -CETPartnership 2026

    8 Ιουνίου, 2026
  • Στην Ουάσιγκτον βρίσκεται από σήμερα  ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Σταύρος Παπασταύρου

    8 Ιουνίου, 2026
  • Το Πεκίνο προωθεί ένα πιλοτικό πρόγραμμα για την καινοτόμο ανάπτυξη δικτύων τεχνολογίας 6G

    8 Ιουνίου, 2026
  • ΔΕΗ: από σήμερα η διαπραγμάτευση των νέων μετοχών

    26 Μαΐου, 2026
  • ΔΕΔΔΗΕ: Υπεγράφη η σύμβαση για την κατασκευή του νέου Κέντρου Διανομής Κερατέας

    15 Μαΐου, 2026
  • Η συνάντηση των Υπουργών Ενέργειας της Ελλάδας, της Σερβίας, της Βόρειας Μακεδονίας και της Βουλγαρίας

    15 Μαΐου, 2026
  • Από τη «μικρή ΔΕΗ» στη «διπλή ΔΕΗ» – Την Πέμπτη η γενική συνέλευση για αύξηση κεφαλαίου 4 δισ. ευρώ – Στόχος ο διπλασιασμός της εγκατεστημένης ισχύος

    11 Μαΐου, 2026
  • Δημιουργία φωτοβολταϊκού σταθμού στην περιοχή Λάγουρα του Δήμου Άργους Ορεστικού Καστοριάς

    6 Μαΐου, 2026
  • Κυριάκος Μητσοτάκης: Ανάγκη ενίσχυσης και επιτάχυνσης της ευρωπαϊκής αμυντικής βιομηχανίας και παραγωγής

    4 Μαΐου, 2026
  • Ήρθε το τέλος της σκέψης;

    2 Μαΐου, 2026

Το ηλεκτρονικό περιοδικό για την ενέργεια, τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, την οικονομία και το περιβάλλον!

Λεωφόρος Κηφισίας 62-64, Μαρούσι  15125
info@energyup.gr

Μέλος του

Team Energyup.gr

Παππά Μαρία
Βλάχος Γιώργος
Δέδε Ιωάννα
Αντωνίου Γιάννης

Facebook Twitter

ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ

  • Ε Ε -ΟΟΣΑ και αγορές δίνουν ψήφο εμπιστοσύνης στην ελληνική οικονομία

    8 Ιουνίου, 2026
  • Νίκη του Νικόλ Πασινιάν στις εκλογές στην Αρμενία

    8 Ιουνίου, 2026
  • Γιώργος Κώτσηρας: Τα οφέλη από τις αλλαγές στη ρύθμιση των 72 δόσεων

    8 Ιουνίου, 2026

@2021 - Energyup.gr - All Right Reserved.


Back To Top
Energy Up
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • NEWSROOM
  • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • AUTO NEWS
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΠΩΝΥΜΩΣ
  • ΔΙΕΘΝΗ