Τρίτη, 14 Ιουλίου 2026 | 2:39 πμ
Energy Up
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • NEWSROOM
  • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • AUTO NEWS
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΠΩΝΥΜΩΣ
  • ΔΙΕΘΝΗ
Home ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ Βελτιωμένες επιδόσεις στην αξιολόγηση του CDP για κλίμα, ύδατα και εφοδιαστική αλυσίδα

Βελτιωμένες επιδόσεις στην αξιολόγηση του CDP για κλίμα, ύδατα και εφοδιαστική αλυσίδα

by EnergyUp 12 Ιουλίου, 2026
12 Ιουλίου, 2026

Κατά τρεις βαθμίδες αναβάθμισε ο παγκόσμιος μη κερδοσκοπικός περιβαλλοντικός οργανισμός CDP τον Όμιλο ΔΕΗ, από «D» σε «B-», στη θεματική Ασφάλειας Υδάτων (Water Security), ενώ διατήρησε τη βαθμίδα «Β» στην κατηγορία Κλιματική Αλλαγή (Climate Change). Παράλληλα, ο Όμιλος έλαβε βαθμολογία «Α» στην Αξιολόγηση Δέσμευσης Προμηθευτών του CDP (Supplier Engagement Assessment – SEA). Αυτή η διεθνής διάκριση αφορά στην ενεργή συνεργασία που έχει ο Όμιλος με τους προμηθευτές του και τον βαθμό κινητοποίησης και εμπλοκής τους στα θέματα κλιματικής αλλαγής και μείωσης των έμμεσων εκπομπών της αλυσίδας αξίας (Scope 3). 

Όπως επισημαίνει η Επιχείρηση:

Οι βελτιωμένες αξιολογήσεις του Ομίλου ΔΕΗ από το CDP αντανακλούν τη συνεχή πρόοδο του Ομίλου στην ενσωμάτωση κριτηρίων βιωσιμότητας στη στρατηγική και τη λειτουργία του, ενισχύοντας ταυτόχρονα την εμπιστοσύνη των επενδυτών και των λοιπών ενδιαφερόμενων μερών.

Η διατήρηση της βαθμολογίας «Β» στην Κλιματική Αλλαγή επιβεβαιώνει τη συνέπεια του Ομίλου ΔΕΗ στην ενίσχυση της ποιότητας και της πληρότητας των γνωστοποιήσεών του, σε ένα πλαίσιο αξιολόγησης που καθίσταται κάθε χρόνο πιο απαιτητικό, με αυξανόμενο αριθμό εταιρειών του κλάδου να συμμετέχουν στη διαδικασία του CDP.

Παράλληλα, η σημαντική αναβάθμιση κατά τρεις βαθμίδες στη θεματική της Ασφάλειας Υδάτων, από «D» σε «B-», αποτυπώνει την πρόοδο του Ομίλου στη διαχείριση υδάτινων πόρων, την αξιολόγηση σχετικών κινδύνων και ευκαιριών, καθώς και τη συστηματική ενίσχυση των διαδικασιών παρακολούθησης και γνωστοποίησης στοιχείων.

Η ένταξη του Ομίλου ΔΕΗ στην «A List» της Αξιολόγησης Δέσμευσης Προμηθευτών (Supplier Engagement Assessment – SEA) αναγνωρίζει τη συστηματική ενσωμάτωση κριτηρίων βιωσιμότητας στη διαχείριση της εφοδιαστικής αλυσίδας και τη συνεργασία με τους προμηθευτές για τη μείωση των έμμεσων εκπομπών (Scope 3).

Ο διεθνής Οργανισμός CDP θεωρείται παγκόσμιο πρότυπο περιβαλλοντικής αναφοράς, αξιολογώντας το 2025 περισσότερες από 23.000 εταιρείες, οργανισμούς, κράτη, περιφέρειες και πόλεις σε όλη την υφήλιο. Από την ίδρυσή του το 2000, ο CDP συλλέγει και αξιολογεί δεδομένα σχετικά με τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις που προκαλούν, σε παγκόσμιο επίπεδο, οι επιχειρήσεις και τα κράτη στους τομείς της κλιματικής αλλαγής, των δασών και της διαχείρισης υδάτων, αποτελώντας τη μεγαλύτερη περιβαλλοντική βάση δεδομένων στον κόσμο.

Τα τελευταία χρόνια, η ΔΕΗ υλοποιεί με συνέπεια τον στρατηγικό μετασχηματισμό της, με βασικούς άξονες τη βιώσιμη ανάπτυξη και την ενεργειακή μετάβαση, με σταθερή προτεραιότητα την απολιγνιτοποίηση έως το τέλος του 2026. Στο πλαίσιο του επικαιροποιημένου Στρατηγικού Σχεδίου για την περίοδο 2026-2030, ο Όμιλος ενισχύει τις επενδύσεις σε έργα Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ), ευέλικτης παραγωγής, αποθήκευσης ενέργειας και σύγχρονων ενεργειακών υποδομών, αξιοποιώντας παράλληλα καινοτόμες και ψηφιακές τεχνολογίες σε όλο το εύρος των δραστηριοτήτων του.

Το 2025, το 87% των συνολικών επενδύσεων ύψους 2,8 δισ. ευρώ ήταν σε ΑΠΕ, ευέλικτη παραγωγή, στην επέκταση και τον εκσυγχρονισμό των δικτύων διανομής, που αποτελούν βασικούς πυλώνες του στρατηγικού μετασχηματισμού του Ομίλου. Παράλληλα, ο Όμιλος αναπτύσσει καινοτόμες ενεργειακές λύσεις προστιθέμενης αξίας για τους πελάτες, στηρίζοντας τον εξηλεκτρισμό και την ψηφιακή μετάβαση.
Στόχος του Ομίλου είναι η δημιουργία κοινωνικοοικονομικής διαμοιραζόμενης αξίας, λαμβάνοντας υπόψη τις ανάγκες όλων των ενδιαφερόμενων μερών και συμβάλλοντας παράλληλα στην επίτευξη των Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών.

FacebookTweetPin
avatar
EnergyUp

Νέα και ειδήσεις για ενεργειακά θέματα.

Προηγούμενο Άρθρο
ΕΛΕΤΑΕΝ: Πάνω από 6 γιγαβάτ τα αιολικά πάρκα της χώρας
Επόμενο Άρθρο
Σε τροχιά υλοποίησης η ερευνητική γεώτρηση στο «μπλοκ 2»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κυριάκος Μητσοτάκης: Ο τριπλός κόμβος Σκαραμαγκά έργο πνοής...

13 Ιουλίου, 2026

Οι εκδηλώσεις για τις νέες δράσεις ενίσχυσης μικρομεσαίων...

13 Ιουλίου, 2026

ΥΠΕΝ: Για πρώτη φορά δυνατότητα για φωτοβολταϊκά στο...

12 Ιουλίου, 2026

Συμμετοχή της Atltantic see LNG Trade στις δημοπρασίες...

12 Ιουλίου, 2026

She’ll: Εκατό χρόνια διαδρομές-Κάθε διαδρομή και μια ιστορία

12 Ιουλίου, 2026

Σε τροχιά υλοποίησης η έναρξη γεωτρήσεων για αποθήκευση...

12 Ιουλίου, 2026

Έως και 98%, σε μηνιαία βάση, έφτασε η...

12 Ιουλίου, 2026

Η επόμενη ημέρα στις επιχειρήσεις με τη χρήση...

12 Ιουλίου, 2026

Σχεδόν το 80% των κέντρων δεδομένων παγκοσμίως εκτίθενται...

24 Ιουνίου, 2026

NEWSROOM

  • Κυριάκος Μητσοτάκης: Ο τριπλός κόμβος Σκαραμαγκά έργο πνοής για την Αττική

    13 Ιουλίου, 2026
  • Οι εκδηλώσεις για τις νέες δράσεις ενίσχυσης μικρομεσαίων και μεγάλων επιχειρήσεων στις Ηπειρωτικές Περιοχές Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης

    13 Ιουλίου, 2026
  • Νίκος Τσάφος: Πλήρης απορρόφηση των κονδυλίων του Ταμείου Ανάκαμψης στον τομέα της ενέργειας-180.000 ωφελούμενοι

    13 Ιουλίου, 2026
  • Το ιρανικό ΥΠΕΞ θεωρεί ότι τα πρόσφατα αμερικανικά πλήγματα «ματαίωσαν» όλες τις διπλωματικές προσπάθειες των τελευταίων μηνών

    13 Ιουλίου, 2026
  • ΗΠ: Νέο κύμα επιθετικών πληγμάτων κατά του Ιράν

    13 Ιουλίου, 2026
  • ΥΠΕΝ: Για πρώτη φορά δυνατότητα για φωτοβολταϊκά στο μπαλκόνι και αυτόνομες μπαταρίες σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις

    12 Ιουλίου, 2026
  • Παρουσία του Πρωθυπουργού η τελετή υπογραφής της σύμβασης για τον τριπλό κόμβο Σκαραμαγκά

    12 Ιουλίου, 2026
  • Κυριάκος Πιερρακάκης στο ECOFIN: Η Ελλάδα στηρίζει την επίτευξη συμφωνίας για την ενοποίηση και εποπτεία των αγορών (MISP) έως τον Οκτώβριο

    12 Ιουλίου, 2026
  • Κυριάκος Πιερρακάκης στο Eurogroup: Η μεγαλύτερη τεχνολογική μεταβολή των τελευταίων δεκαετιών απαιτεί ευρωπαϊκούς πρωταθλητές που γεννιούνται, αναπτύσσονται και παραμένουν στην Ευρώπη

    12 Ιουλίου, 2026
  • Βασικός προμηθευτής ενέργειας για τη ΝΑ Ευρώπη, η Ελλάδα – Εξαγωγές ηλεκτρικής ενέργειας, πετρελαιοειδών και φυσικού αερίου

    12 Ιουλίου, 2026
  • Τα δύο ορόσημα στην αποκλιμάκωση του δημοσίου χρέους

    12 Ιουλίου, 2026
  • Συμμετοχή της Atltantic see LNG Trade στις δημοπρασίες για τον Κάθετο Διάδρομο

    12 Ιουλίου, 2026
  • Σε τροχιά υλοποίησης η ερευνητική γεώτρηση στο «μπλοκ 2»

    12 Ιουλίου, 2026
  • Βελτιωμένες επιδόσεις στην αξιολόγηση του CDP για κλίμα, ύδατα και εφοδιαστική αλυσίδα

    12 Ιουλίου, 2026
  • ΕΛΕΤΑΕΝ: Πάνω από 6 γιγαβάτ τα αιολικά πάρκα της χώρας

    12 Ιουλίου, 2026

Το ηλεκτρονικό περιοδικό για την ενέργεια, τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, την οικονομία και το περιβάλλον!

Λεωφόρος Κηφισίας 62-64, Μαρούσι  15125
info@energyup.gr

Μέλος του

Team Energyup.gr

Παππά Μαρία
Βλάχος Γιώργος
Δέδε Ιωάννα
Αντωνίου Γιάννης

Facebook Twitter

ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ

  • Κυριάκος Μητσοτάκης: Ο τριπλός κόμβος Σκαραμαγκά έργο πνοής για την Αττική

    13 Ιουλίου, 2026
  • Οι εκδηλώσεις για τις νέες δράσεις ενίσχυσης μικρομεσαίων και μεγάλων επιχειρήσεων στις Ηπειρωτικές Περιοχές Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης

    13 Ιουλίου, 2026
  • Νίκος Τσάφος: Πλήρης απορρόφηση των κονδυλίων του Ταμείου Ανάκαμψης στον τομέα της ενέργειας-180.000 ωφελούμενοι

    13 Ιουλίου, 2026

@2021 - Energyup.gr - All Right Reserved.


Back To Top
Energy Up
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • NEWSROOM
  • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • AUTO NEWS
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΠΩΝΥΜΩΣ
  • ΔΙΕΘΝΗ