Δευτέρα, 4 Μαΐου 2026 | 11:31 πμ
Energy Up
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • NEWSROOM
  • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • AUTO NEWS
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΠΩΝΥΜΩΣ
  • ΔΙΕΘΝΗ
Home NEWSROOM Covid19: Πάνω από 3, 5 εκατ. τα κρούσματα, 245.000 νεκροί παγκοσμίως

Covid19: Πάνω από 3, 5 εκατ. τα κρούσματα, 245.000 νεκροί παγκοσμίως

by EnergyUp 4 Μαΐου, 2020
4 Μαΐου, 2020

Ο αριθμός των κρουσμάτων μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 ξεπέρασε τα 3,5 εκατομμύρια χθες Κυριακή, με το σύνολο να ανέρχεται σε 3.502.126 στις 19:00 (τοπική ώρα· στις 02:00 της Δευτέρας ώρα Ελλάδας), δείχνουν τα δεδομένα που συγκεντρώνει και μεταφορτώνει στον ειδικό ιστότοπο που έχει δημιουργήσει το πανεπιστήμιο Τζονς Χόπκινς. Παγκοσμίως 247.107 άνθρωποι έχουν υποκύψει στην COVID-19, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Στις ΗΠΑ η πανδημία του κορονοϊού στοίχισε τη ζωή σε ακόμη 1.450 ανθρώπους στις ΗΠΑ το προηγούμενο εικοσιτετράωρο. Ο αριθμός των νέων θυμάτων, σταθερός σε σχέση με αυτόν της προηγουμένης (1.453), αύξησε το σύνολο των ασθενών που έχουν υποκύψει στην αμερικανική επικράτεια σε πάνω από 67.600.Ως χθες Κυριακή στις 20:30 (τοπική ώρα· στις 03:30 σήμερα Δευτέρα ώρα Ελλάδας), το πανεπιστήμιο της Βαλτιμόρης είχε καταγράψει 1,15 εκατ. κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 και 67.674 θανάτους από την COVID-19. Οι ΗΠΑ παραμένουν η χώρα όπου καταγράφεται μακράν ο υψηλότερος αριθμός θανάτων εξαιτίας της πανδημίας από οποιαδήποτε άλλη στον πλανήτη. Την Τετάρτη, οι θάνατοι είχαν φθάσει τους 2.502, ωστόσο το τελευταίο διήμερο μειώθηκαν αρκετά στην αμερικανική επικράτεια. Επίκεντρο της πανδημίας στις ΗΠΑ είναι η Νέα Υόρκη, όπου έχουν υποκύψει στην ασθένεια σχεδόν 19.000 άνθρωποι.

Στη Βραζιλία ξεπεράστηκε χθες Κυριακή το συμβολικό όριο των 100.000 επιβεβαιωμένων κρουσμάτων της πανδημίας του κορονοϊού, η οποία έχει στοιχίσει τη ζωή σε πάνω από 7.000 ανθρώπους, σύμφωνα με τα επίσημα δεδομένα, που ωστόσο πολλοί ειδικοί τονίζουν πως πιθανότατα είναι χονδροειδώς υποτιμημένα.Η χώρα των 210 εκατομμυρίων πολιτών με διαστάσεις ηπείρου κατατάσσεται στην ένατη θέση παγκοσμίως σε αριθμό κρουσμάτων μόλυνσης από τον SARS-CoV-2, ο οποίος αυξήθηκε στα 101.147, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό του υπουργείου Υγείας. Όμως είναι έβδομη σε αριθμό θανάτων εξαιτίας της COVID-19, αφού ξεπέρασε τη Γερμανία, καταγράφοντας 275 νέους θανάτους μέσα σε ένα 24ωρο και φθάνοντας τους 7.025. Η κατάσταση χαρακτηρίζεται κρίσιμη σε πολλές πολιτείες, με τα νοσοκομεία να έχουν ξεπεράσει το όριο κορεσμού την ώρα που η κορύφωση της πανδημίας ακόμη αναμένεται στη μεγαλύτερη χώρα της Λατινικής Αμερικής.

 Η Ρωσία κατέγραψε χθες τη μεγαλύτερη ημερήσια αύξηση σε επιβεβαιωμένα κρούσματα του κορονοϊού με 10.633 νέες περιπτώσεις, ανεβάζοντας τον συνολικό τους αριθμό σε 134.686, σύμφωνα με την επίσημη ιστοσελίδα των αρχών. Ο συνολικός αριθμός των νεκρών αυξήθηκε σε 1.280 αφού ακόμα 58 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους το τελευταίο 24ωρο, όπως ανακοίνωσε το κέντρο που συντονίζει την απάντηση της χώρας στην επιδημία. 

Η Εθνική Επιτροπή Υγείας της Κίνας ανακοίνωσε ότι ως τα μεσάνυχτα χθες Κυριακή δεν της αναφέρθηκε κανένα νέο κρούσμα μετάδοσης του SARS-CoV-2 στην κοινότητα, πάντως εντοπίστηκαν 3 κρούσματα μεταξύ ταξιδιωτών που έφθασαν από το εξωτερικό στην ηπειρωτική Κίνα. Την προηγουμένη, είχε κάνει λόγο για δύο κρούσματα. Δεν καταγράφηκε κανένας νέος θάνατος. 

FacebookTweetPin
avatar
EnergyUp

Νέα και ειδήσεις για ενεργειακά θέματα.

Προηγούμενο Άρθρο
Από τις 12 έως τις 15 Μαΐου στο 12ο Μαθητικό Συνέδριο Πληροφορικής
Επόμενο Άρθρο
Οι προϋποθέσεις για την χορήγηση ενίσχυσης με τη μορφή επιστρεπτέας προκαταβολής

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

29 Απριλίου, 2026

Ντουμπρόβνικ-ΠτΔ: Η συνδεσιμότητα στον τομέα της ενέργειας είναι...

29 Απριλίου, 2026

AKTOR: Συμφωνίες για πώληση LNG και μονάδα ηλεκτροπαραγωγής...

29 Απριλίου, 2026

Επιπλέον 37.000 νοικοκυριά εντάσσονται στο «Αλλάζω Σύστημα Θέρμανσης...

29 Απριλίου, 2026

Συνεδριάζει το απόγευμα το υπουργικό συμβούλιο

29 Απριλίου, 2026

Ντουμπρόβνικ: Η Ελλάδα εξελίσσεται σε σημαντικό ενεργειακό κόμβο

29 Απριλίου, 2026

Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα αποχωρούν από τον ΟΠΕΚ...

28 Απριλίου, 2026

Στην Κολομβία η Πρώτη Διάσκεψη για τη Μετάβαση...

28 Απριλίου, 2026

Το νέο επιχειρηματικό σχέδιο της ΔΕΗ – Επενδύσεις...

25 Απριλίου, 2026

NEWSROOM

  • Ήρθε το τέλος της σκέψης;

    2 Μαΐου, 2026
  • 29 Απριλίου, 2026
  • Ντουμπρόβνικ-ΠτΔ: Η συνδεσιμότητα στον τομέα της ενέργειας είναι το κλειδί για την εθνική ασφάλεια και την οικονομική ανάπτυξη

    29 Απριλίου, 2026
  • ΕΕ: Έγκριση προσωρινού πλαισίου κρατικών ενισχύσεων για γεωργία, αλιεία, μεταφορές και ενεργοβόρες βιομηχανίες

    29 Απριλίου, 2026
  • AKTOR: Συμφωνίες για πώληση LNG και μονάδα ηλεκτροπαραγωγής στην Αλβανία

    29 Απριλίου, 2026
  • Επιπλέον 37.000 νοικοκυριά εντάσσονται στο «Αλλάζω Σύστημα Θέρμανσης και Θερμοσίφωνα»

    29 Απριλίου, 2026
  • Συνεδριάζει το απόγευμα το υπουργικό συμβούλιο

    29 Απριλίου, 2026
  • Ντουμπρόβνικ: Η Ελλάδα εξελίσσεται σε σημαντικό ενεργειακό κόμβο

    29 Απριλίου, 2026
  • Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα αποχωρούν από τον ΟΠΕΚ και τον ΟΠΕΚ+ Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα αποχωρούν από τον ΟΠΕΚ και τον ΟΠΕΚ+

    28 Απριλίου, 2026
  • Κυριάκος Πιερρακάκης: Τα πέντε διδάγματα που πρέπει να πάρει η Ευρώπη από την Ελλάδα

    28 Απριλίου, 2026
  • Γιάννης Στουρνάρας: Θετικές παραμένουν οι προοπτικές της ελληνικής οικονομίας

    28 Απριλίου, 2026
  • Στην Κολομβία η Πρώτη Διάσκεψη για τη Μετάβαση από τα Ορυκτά Καύσιμα

    28 Απριλίου, 2026
  • Το νέο επιχειρηματικό σχέδιο της ΔΕΗ – Επενδύσεις 24,2 δισ. ευρώ έως το 2030

    25 Απριλίου, 2026
  • Υπερταμείο, CVC και JP Morgan «βλέπουν» ενέργεια και υποδομές για νέες επενδύσεις

    24 Απριλίου, 2026
  • Σταύρος Παπασταύρου: Σημαντική η απανθρακοποίηση, αλλά δεν είναι αυτοσκοπός – Τον Φεβρουάριο του 2027 η πρώτη ερευνητική γεώτρηση

    24 Απριλίου, 2026

Το ηλεκτρονικό περιοδικό για την ενέργεια, τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, την οικονομία και το περιβάλλον!

Λεωφόρος Κηφισίας 62-64, Μαρούσι  15125
info@energyup.gr

Μέλος του

Team Energyup.gr

Παππά Μαρία
Βλάχος Γιώργος
Δέδε Ιωάννα
Αντωνίου Γιάννης

Facebook Twitter

ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ

  • Ήρθε το τέλος της σκέψης;

    2 Μαΐου, 2026
  • 29 Απριλίου, 2026
  • Ντουμπρόβνικ-ΠτΔ: Η συνδεσιμότητα στον τομέα της ενέργειας είναι το κλειδί για την εθνική ασφάλεια και την οικονομική ανάπτυξη

    29 Απριλίου, 2026

@2021 - Energyup.gr - All Right Reserved.


Back To Top
Energy Up
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • NEWSROOM
  • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • AUTO NEWS
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΠΩΝΥΜΩΣ
  • ΔΙΕΘΝΗ