ΚΕΔΙΒΙΜ: Πρόσκληση σε εκπαιδευτικό πρόγραμμα

Ανακοίνωση- Πρόσκληση σε ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα με τίτλο

Ενεργειακή αποδοτικότητα και βιωσιμότητα σε μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις (ΜμΕ) για ενεργειακούς διαχειριστές και ειδικούς στην ενέργεια

 

Το Εργαστήριο Συστημάτων Ηλεκτρικής Ενέργειας του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του ΑΠΘ σε συνεργασία με το Κέντρο Επιμόρφωσης και Διά Βίου Μάθησης (ΚΕΔΙΒΙΜ) του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ)ανακοινώνουν ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα  με τίτλο ‘Ενεργειακή αποδοτικότητα και βιωσιμότητα σε μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις (ΜμΕ) για ενεργειακούς διαχειριστές και ειδικούς στην ενέργεια’, διάρκειας 50 διδακτικών ωρών, το οποίο θα διεξαχθεί από απόσταση

Επιστημονικός Υπεύθυνος του προγράμματος είναι ο Καθηγητής Γρηγόρης Παπαγιάννης

Η έναρξη του προγράμματος θα γίνει το Φεβρουάριο του2021 ενώ η λήξη του προγραμματίζεται για το Μάρτιο του2021

Η διάρκεια του προγράμματος είναι 30 διδακτικές ώρες παραδόσεων και 20 ώρες πρακτικής

Το πρόγραμμα απευθύνεται κυρίως σε ενεργειακούς διαχειριστές ή γενικά σε στελέχη ΜμΕ που ασχολούνται με την παρακολούθηση της κατανάλωσης ενέργειας. Το πρόγραμμα είναι ανοικτό και σε άλλα ενδιαφερόμενα άτομα που κατέχουν τουλάχιστον πτυχίο επιπέδου 5 σε σχετικούς κλάδους ή και σε προσωπικό ΜμΕ που ασχολείται γενικότερα με ενεργειακά θέματα, όπως ελεγκτές, σύμβουλοι εργαζόμενοι σε ESCO κλπ. Επίσης, απευθύνεται και σε ειδικούς στην ενέργεια, όπως Μηχανικούς, τελειόφοιτους Τμημάτων Μηχανικών κλπ.

Με την επιτυχή ολοκλήρωση του προγράμματος παρέχεται πιστοποιητικό επιμόρφωσης 5 ECTS σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό Σύστημα Μονάδων Κατοχύρωσης Μαθημάτων.

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα αποτελείται από 6 εκπαιδευτικές ενότητες, συγκεκριμένα:

Ευρωπαϊκές και εθνικές πολιτικές και νομοθεσία για την ενεργειακή αποδοτικότητα
Συστήματα ενεργειακής αποδοτικότητας, μετρήσεις και λύσεις – Δυνατότητες διαχείρισης και εξοικονόμησης  ενέργειας
Βασικές τεχνικές ενεργειακών ελέγχων σε ΜμΕ. Πρότυπα και προδιαγραφές
Χρηματοδότηση μέτρων εξοικονόμησης ενέργειας, εργαλεία και οικονομοτεχνική αξιολόγηση
Εργαλεία για την παρακολούθηση και τη διαχείριση ενέργειας
Πρακτική δράση σε ΜμΕ

Το πρόγραμμα χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό έργο Η2020 με τίτλο ‘SMEmPower Efficiency – Ένα ολιστικό πλαίσιο για την ενίσχυση της ικανότητας ΜΜΕ να βελτιώσουν την ενεργειακή τους αποδοτικότητα’ και προσφέρεται δωρεάν στους συμμετέχοντες

 

 

Αιτήσεις γίνονται δεκτές από   8/1/2021 έως  25/1/2021

Περισσότερες πληροφορίες υπάρχουν στο http://www.diaviou.auth.gr/programs/energeiaki-apodotikotita-kai-viosimotita-se-mikres-kai-mesaies-epicheiriseis-mme-gia-energeiakous-diacheiristes-kai-eidikous-stin-energeia/ όπου μπορεί και να υποβληθεί ηλεκτρονικά η αίτηση συμμετοχής.

Επίσης εάν είστε στέλεχος μικρής ή μεσαίας επιχείρησης και ενδιαφέρεστε η επιχείρησή σας να συμμετέχει στο Ευρωπαϊκό αυτό έργο, είτε στην υλοποίηση των πρακτικών δράσεων, είτε σε προγράμματα επιτόπιας ενημέρωσης για βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης θα χαρούμε να επικοινωνήσουμε μαζί σας.

Για πρόσθετες διευκρινήσεις οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με την  κα Ιωάννα Πασιοπούλου e-mail: ipasiopoulou@ece.auth.gr , τηλ: 2310996329.

 

EnergyUp

Νέα και ειδήσεις για ενεργειακά θέματα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Energy Up

Ενεργειακά Νέα

Follow US

Social menu is not set. You need to create menu and assign it to Social Menu on Menu Settings.