Τρίτη, 12 Μαΐου 2026 | 7:04 μμ
Energy Up
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • NEWSROOM
  • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • AUTO NEWS
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΠΩΝΥΜΩΣ
  • ΔΙΕΘΝΗ
Home ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Κομβική δεκαετία μετάβασης διανύει η χώρα προς την κυκλική οικονομία και την ενεργειακή αυτάρκεια

Κομβική δεκαετία μετάβασης διανύει η χώρα προς την κυκλική οικονομία και την ενεργειακή αυτάρκεια

by EnergyUp 7 Μαρτίου, 2024
7 Μαρτίου, 2024

Την ιδιαίτερη σημασία των Forward Green και Renewable Energytechυπογράμμισε κατά τα σημερινά εγκαίνια των δύο διοργανώσεων ο γενικός γραμματέας Συντονισμού Διαχείρισης Αποβλήτων του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Εμμανουήλ Γραφάκος, κάνοντας λόγο για μια κομβική δεκαετία μετάβασης που διανύει η χώρα προς την κυκλική οικονομία και την ενεργειακή αυτάρκεια. Επισήμανε, δε, πως μπορούν οι δύο εκθέσεις να αποτελέσουν κοιτίδα ανταλλαγής απόψεων και διασποράς τεχνολογίας και τεχνογνωσίας, που είναι απαραίτητες στην πορεία προς την επίτευξη της μετάβασης.

Στο ειδικό βάρος των δύο εκθέσεων, με δεδομένες τις ραγδαίες τεχνολογικές εξελίξεις στα πεδία της ενέργειας και της κυκλικής οικονομίας, που επιδρούν σε κάθε μορφή παραγωγικής διαδικασίας, αναφέρθηκε ο εκπρόσωπος και διευθυντής του ιδιαίτερου γραφείου του υφυπουργού Εσωτερικών (Μακεδονίας Θράκης) Κωνσταντίνος Δήμου, σημειώνοντας πως Forward Green και Renewable Energytech αποτελούν χώρο μόχλευσης γνώσης και επιχειρηματικών σχεδίων.
Η «πράσινη καρδιά» της Ελλάδας χτυπά από σήμερα και μέχρι το Σάββατο στη Θεσσαλονίκη, όπως ανέφερε από την πλευρά του ο αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, Κωνσταντίνος Γιουτίκας, τονίζοντας πως οι δύο εκθέσεις θα συμβάλλουν στην ενημέρωση, αλλά και την ευαισθητοποίηση των πολιτών.

Τον δρόμο για το μέλλον, τον δρόμο της υπευθυνότητας, της κυκλικής οικονομίας και της «πράσινης» και «έξυπνης» ενέργειας δείχνουν Forward Green και Renewable Energytech, σημείωσε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Στέλιος Αγγελούδης, τονίζοντας πως η φιλοξενία 210 εκθετών από 20 χώρες στο πλαίσιο των δύο εκθέσεων καθιστά την πόλη σημείο αναφοράς για άλλη μία φορά.

Ο όρος «βιωσιμότητα» δεν έχει σχέση μόνο με το περιβάλλον, αλλά και με την οικονομία και την κοινωνία, τόνισε με τη σειρά του ο εμπορικός διευθυντής Πιστοποιήσεων της BUREAU VERITAS HELLAS, κ. Παναγιώτης Κεντερλής, απονέμοντας στους υπεύθυνους των εκθέσεων την πιστοποίηση σχετικά με την εφαρμογή Συστήματος Βιώσιμης Διαχείρισης Εκδηλώσεων σύμφωνα με το πρότυπο ISO 20121. «Η απονομή αυτής της πιστοποίησης δεν είναι το τέλος, δεν φτάσαμε σε κάποιο λιμάνι, αλλά φύγαμε από ένα λιμάνι, καθώς πρόκειται για μια διαδικασία που απαιτεί συνεχή προσπάθεια» πρόσθεσε.

Από την πλευρά του ο διευθυντής του portal energypress και συνεργάτης στη διοργάνωση της Renewable Energytech, Θοδωρής Παναγούλης, σημείωσε πως οι προσδοκίες ότι ο οικονομικός αυτός κλάδος χρειαζόταν μια τέτοια έκθεση, ένα εμπορικό βήμα και αυτή την εκπροσώπηση επιβεβαιώθηκαν.

Στη σημαντική πιστοποίηση που απονεμήθηκε στον εκθεσιακό φορέα, καθώς αντανακλά τη διαχρονική ευαισθησία των ανθρώπων του για την κυκλική οικονομία και την «πράσινη» κατεύθυνση της χώρας αναφέρθηκε ο πρόεδρος της ΔΕΘ-HELEXPO, Τάσος Τζήκας. Τόνισε όμως πως η ευαισθησία αυτή θα φανεί και με την ανάπλαση, η οποία θα δώσει στην κοινωνία της Θεσσαλονίκης το πιο βιοκλιματικό εκθεσιακό κέντρο της Ευρώπης.

210 εκθέτες από 20 χώρες

Η 2η Διεθνής Έκθεση Κυκλικής Οικονομίας Forward Green μεγάλωσε και εμπλουτίστηκε φέτος με τη Renewable Energytech, μια μεγάλου βεληνεκούς και διεθνών προδιαγραφών εμπορική έκθεση αποκλειστικά για την αγορά της «πράσινης» και «έξυπνης» ενέργειας, η οποία υλοποιείται σε συνεργασία με το energypress. Ο διεθνοποιημένος χαρακτήρας των δύο εκθέσεων αποτυπώνεται στη συμμετοχή 210 εκθετών (άμεσων και έμμεσων) από 20 χώρες.

Μάλιστα, στο πλαίσιο των δύο διοργανώσεων ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Ελλάδος σε συνεργασία με τη ΔΕΘ-HELEXPO υλοποιούν το πρόγραμμα CIRCULAR-RENEWABLEB2B@FGEXPO RESTECH, στο οποίο συμμετέχουν 150 επιχειρήσεις από 18 χώρες με περισσότερα από 500 προγραμματισμένα ραντεβού (Β2Β) το διήμερο 8 & 9 Μαρτίου.

Πλούσιο είναι και το πρόγραμμα των παράλληλων εκδηλώσεων με σημείο αναφοράς το διεθνές Forum (HELEXPO DIALOGUES) για τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, την Κλιματική Αλλαγή, την Κυκλική Οικονομία, τη Βιομάζα και τα Βιοαπόβλητα.

Παρούσα στις δύο «πράσινες» εκθέσεις είναι και η πρωτοβουλία Zero Waste, η οποία δεν αφορά μόνο τη συλλογή απορριμμάτων από τους επισκέπτες, αλλά έχει πλέον επεκταθεί, για να καλύπτει και τους εκθέτες με την τοποθέτηση ειδικών κάδων σε κοινόχρηστα σημεία των περιπτέρων.

Η είσοδος στις Forward Green και Renewable Energytech είναι ελεύθερη για τους ενδιαφερόμενους επαγγελματίες, αλλά και για το κοινό κατόπιν εγγραφής με έναν από τους παρακάτω τρόπους: ηλεκτρονική προεγγραφή στις ιστοσελίδες των εκθέσεων ή εγγραφή στα κέντρα πληροφοριών στις εισόδους των εκθέσεων (Περίπτερα 15 & 13).

Το ωράριο των δύο εκθέσεων είναι Παρασκευή & Σάββατο από τις 10:00-19:00. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκέπτεστε τις ιστοσελίδες των δύο εκθέσεων: https://www.forwardgreen-expo.gr/ και https://www.renewable-energytech-expo.gr/ .

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

FacebookTweetPin
avatar
EnergyUp

Νέα και ειδήσεις για ενεργειακά θέματα.

Προηγούμενο Άρθρο
ΔΕΠΑ Εμπορίας: Ισχυρό παρών στη Διεθνή Έκθεση για την Πράσινη & Έξυπνη Ενέργεια «Renewable EnergyTech».
Επόμενο Άρθρο
Κυριάκος Μητσοτάκης-Sultan Ahmed Al Jaber: Συνέργειες σε όλα τα επίπεδα, με ιδιαίτερη έμφαση στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Επιπλέον 37.000 νοικοκυριά εντάσσονται στο «Αλλάζω Σύστημα Θέρμανσης...

29 Απριλίου, 2026

Η Greenpeace προειδοποιεί: 40 χρόνια μετά το ατύχημα...

23 Απριλίου, 2026

Ολοκληρώθηκε το 4ο σεμινάριο της Σχολής Θαλάσσιας Διατήρησης...

20 Απριλίου, 2026

Βουλή: Ψηφίστηκε το ν/σ Κοινωνικό Κλιματικό Ταμείο

6 Απριλίου, 2026

Για 9η συνεχή χρονιά το QualityΝet Foundation η...

2 Απριλίου, 2026

Νομοσχέδιο ΥΠΕΝ για ανανεώσιμες πηγές – αποθήκευση, πολεοδομικές,...

1 Απριλίου, 2026

Σήμερα υπογράφεται η  οριστική λύση στο πρόβλημα πόσιμου...

31 Μαρτίου, 2026

Τα data centers δημιουργούν «θερμικές νησίδες», αυξάνοντας τη...

31 Μαρτίου, 2026

Το μέλλον της πράσινης και έξυπνης ενέργειας και...

27 Μαρτίου, 2026

NEWSROOM

  • Από τη «μικρή ΔΕΗ» στη «διπλή ΔΕΗ» – Την Πέμπτη η γενική συνέλευση για αύξηση κεφαλαίου 4 δισ. ευρώ – Στόχος ο διπλασιασμός της εγκατεστημένης ισχύος

    11 Μαΐου, 2026
  • Δημιουργία φωτοβολταϊκού σταθμού στην περιοχή Λάγουρα του Δήμου Άργους Ορεστικού Καστοριάς

    6 Μαΐου, 2026
  • Κυριάκος Μητσοτάκης: Ανάγκη ενίσχυσης και επιτάχυνσης της ευρωπαϊκής αμυντικής βιομηχανίας και παραγωγής

    4 Μαΐου, 2026
  • Ήρθε το τέλος της σκέψης;

    2 Μαΐου, 2026
  • 29 Απριλίου, 2026
  • Ντουμπρόβνικ-ΠτΔ: Η συνδεσιμότητα στον τομέα της ενέργειας είναι το κλειδί για την εθνική ασφάλεια και την οικονομική ανάπτυξη

    29 Απριλίου, 2026
  • ΕΕ: Έγκριση προσωρινού πλαισίου κρατικών ενισχύσεων για γεωργία, αλιεία, μεταφορές και ενεργοβόρες βιομηχανίες

    29 Απριλίου, 2026
  • AKTOR: Συμφωνίες για πώληση LNG και μονάδα ηλεκτροπαραγωγής στην Αλβανία

    29 Απριλίου, 2026
  • Επιπλέον 37.000 νοικοκυριά εντάσσονται στο «Αλλάζω Σύστημα Θέρμανσης και Θερμοσίφωνα»

    29 Απριλίου, 2026
  • Συνεδριάζει το απόγευμα το υπουργικό συμβούλιο

    29 Απριλίου, 2026
  • Ντουμπρόβνικ: Η Ελλάδα εξελίσσεται σε σημαντικό ενεργειακό κόμβο

    29 Απριλίου, 2026
  • Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα αποχωρούν από τον ΟΠΕΚ και τον ΟΠΕΚ+ Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα αποχωρούν από τον ΟΠΕΚ και τον ΟΠΕΚ+

    28 Απριλίου, 2026
  • Κυριάκος Πιερρακάκης: Τα πέντε διδάγματα που πρέπει να πάρει η Ευρώπη από την Ελλάδα

    28 Απριλίου, 2026
  • Γιάννης Στουρνάρας: Θετικές παραμένουν οι προοπτικές της ελληνικής οικονομίας

    28 Απριλίου, 2026
  • Στην Κολομβία η Πρώτη Διάσκεψη για τη Μετάβαση από τα Ορυκτά Καύσιμα

    28 Απριλίου, 2026

Το ηλεκτρονικό περιοδικό για την ενέργεια, τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, την οικονομία και το περιβάλλον!

Λεωφόρος Κηφισίας 62-64, Μαρούσι  15125
info@energyup.gr

Μέλος του

Team Energyup.gr

Παππά Μαρία
Βλάχος Γιώργος
Δέδε Ιωάννα
Αντωνίου Γιάννης

Facebook Twitter

ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ

  • Από τη «μικρή ΔΕΗ» στη «διπλή ΔΕΗ» – Την Πέμπτη η γενική συνέλευση για αύξηση κεφαλαίου 4 δισ. ευρώ – Στόχος ο διπλασιασμός της εγκατεστημένης ισχύος

    11 Μαΐου, 2026
  • Δημιουργία φωτοβολταϊκού σταθμού στην περιοχή Λάγουρα του Δήμου Άργους Ορεστικού Καστοριάς

    6 Μαΐου, 2026
  • Κυριάκος Μητσοτάκης: Ανάγκη ενίσχυσης και επιτάχυνσης της ευρωπαϊκής αμυντικής βιομηχανίας και παραγωγής

    4 Μαΐου, 2026

@2021 - Energyup.gr - All Right Reserved.


Back To Top
Energy Up
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • NEWSROOM
  • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • AUTO NEWS
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΠΩΝΥΜΩΣ
  • ΔΙΕΘΝΗ