Νέοι αλγόριθμοι εντοπίζουν την παρενόχληση στο Twitter


Ένα νέο εργαλείο είναι σε θέση να εντοπίζει τους λογαριασμούς στο Twitter που επιδίδονται σε παρενόχληση (bullying) με ακρίβεια της τάξης του 90%, σύμφωνα με ερευνητές.

Όπως αναφέρει το BBC, οι αλγόριθμοί του εντοπίζουν δύο είδη επιθετικής/ προσβλητικής online συμπεριφοράς- το cyber- bullying και τη cyber- επιθετικότητα. Ερευνητές στο Binghampton University λένε ότι θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για τον εντοπισμό και τη διαγραφή λογαριασμών που επιδίδονται συστηματικά σε τέτοιου είδους συμπεριφορές.

Ο Τζέρεμι Μπλάκμπερν, επιστήμονας υπολογιστών στην ερευνητική ομάδα, είπε ότι οι αλγόριθμοι χρησιμοποίησαν πληροφορίες από προφίλ στο Twitter και αναζήτησαν συνδέσεις μεταξύ των λογαριασμών που παρουσίαζαν επιθετικές συμπεριφορές. «Φτιάξαμε crawlers- προγράμματα που συλλέγουν δεδομένα από το Twitter μέσω μιας ποικιλίας μηχανισμών» είπε σχετικά. «Συγκεντρώσαμε tweets χρηστών του Twitter, τα προφίλ τους, καθώς και πράγματα που σχετίζονταν με τα social media, όπως το ποιους κάνουν follow και ποιοι τους κάνουν follow. Συνοπτικά, οι αλγόριθμοι “έμαθαν” να διακρίνουν τις διαφορές μεταξύ των “bullies” και των τυπικών χρηστών, λαμβάνοντας υπόψιν συγκεκριμένα χαρακτηριστικά καθώς τους δίνονταν περισσότερα παραδείγματα».

Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δέχονται όλο και μεγαλύτερη πίεση για να κάνουν περισσότερα προκειμένου να προστατέψουν τους χρήστες τους από το επιβλαβές περιεχόμενο. Το Twitter δήλωσε στο BBC πως «προτεραιότητά μας είναι να διασφαλίσουμε πως η υπηρεσία μας είναι υγιής και ασφαλής από παρενόχληση ή άλλα είδη περιεχομένου που μπορεί να κάνουν άλλους να φοβούνται να μιλήσουν, ή να τους θέτουν σε ευάλωτες καταστάσεις».

Προτεινόμενα για εσάς

Source link

Ιωάννης Διβράμης

SEO expert και συντελεστής στο energyup.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Energy Up

Ενεργειακά Νέα

Follow US

Social menu is not set. You need to create menu and assign it to Social Menu on Menu Settings.