Παρασκευή, 23 Οκτωβρίου 2026 | 6:20 πμ
Energy Up
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • NEWSROOM
  • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • AUTO NEWS
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΠΩΝΥΜΩΣ
  • ΔΙΕΘΝΗ
Home NEWSROOM Νέο πληροφοριακό σύστημα εγκαθιστά ο ΔΕΔΔΗΕ

Νέο πληροφοριακό σύστημα εγκαθιστά ο ΔΕΔΔΗΕ

by EnergyUp 18 Νοεμβρίου, 2020
18 Νοεμβρίου, 2020

 φωτό: O Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ.Κ. Χατζηδάκης με τον Πρόεδρο του ΔΕΔΔΗΕ κ.Ν.Μπακατσέλο κατά τη διάρκεια της υπογραφής της σύμβασης του έργου από τους (από αριστερά) κ.κ. Λ.Αντωνόπουλο, Διευθυντή ICT ομίλου ΟΤΕ, Α.Μάνο, Διευθύνοντα Σύμβουλο ΔΕΔΔΗΕ και Αλ.Μάνο, Διευθύνοντα  Συμβούλου IntrasoftInternational.

 


Με το έργο «Ηρακλής» ο Διαχειριστής Δικτύου Διανομής  Ηλεκτρικής Ενέργειας μπαίνει στη νέα ψηφιακή εποχή θέτοντας τον πελάτη στο επίκεντρο

Σύμβαση για το νέο πληροφοριακό σύστημα SAP CustomerRelationship Management (CRM) με την ονομασία «Ηρακλής»  με συνολικό προϋπολογισμό της τάξεως των περίπου 28 εκ. ευρώ υπέγραψε σήμερα ο Διευθύνων Σύμβουλος κ. Αναστάσιος Μάνος με την ένωση εταιριών Ιntrasoft International S.A – OTE A.E στα κεντρικά γραφεία της Εταιρίας, παρουσία του Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Κωστή Χατζηδάκη.

 

Με το νέο σύστημα, ο ΔΕΔΔΗΕ θα μπορέσει να ανταποκρίνεται στο εξής με μεγαλύτερη ταχύτητα και αποτελεσματικότητα σε όλα τα αιτήματα των πελατών του (καταναλωτές και πάροχοι) μέσα από την ψηφιοποίηση των εγγράφων. Παράλληλα, οι δυνατότητες του νέουCRM θα αξιοποιηθούν στο μέγιστο με τη σταδιακή ψηφιοποίηση του Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας.

 

Ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ.Κωστής Χατζηδάκης δήλωσε: «Το έργο «Ηρακλής» συμβάλλει σημαντικά στον ψηφιακό μετασχηματισμό του ΔΕΔΔΗΕ. Ο ΔΕΔΔΗΕ όπως και η ΔΕΗ είχαν μέχρι τώρα την εικόνα δυσκίνητων υπηρεσιών που είχαν μεν αξιοπιστία, αλλά όχι μεγάλες ταχύτητες. ΔΕΗ και ΔΕΔΔΗΕ έχουν ξεκινήσει να αλλάζουν. Αυτό αφορά μεταξύ άλλων και στη υιοθέτηση νέων τεχνολογιών. Το επενδυτικό πρόγραμμα του ΔΕΔΔΗΕ για τα επόμενα χρόνια –που θα στηριχθεί και από τη μερική ιδιωτικοποίηση σε ποσοστό 49% που είναι επί θύραις- θα έχει μεγάλη συμβολή προς αυτή την κατεύθυνση. Το έργο «Ηρακλής» θα συνδυαστεί με τους «έξυπνους» μετρητές, οι οποίοι θα είναι το εμβληματικό έργο μετάβασης του ΔΕΔΔΗΕ στην ψηφιακή εποχή και θα επηρεάσουν θετικά την ίδια την καθημερινότητα των πολιτών».

 

 

Ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΔΕΔΔΗΕ κ. Αναστάσιος Μάνοςαπό την πλευρά του τόνισε «Η ψηφιοποίηση του ΔΕΔΔΗΕ έχει ξεκινήσει και εξελίσσεται με ταχείς ρυθμούς. Η ολοκλήρωσή της είναι καθοριστικής σημασίας για το μέλλον της ελληνικής ενεργειακής αγοράς και είναι απαραίτητη για την επίτευξη όλων των εθνικών ενεργειακών μας στόχων. Κρίσιμα έργα όπως ο “Ηρακλής” καθοδηγούν την ανάπτυξη του ΔΕΔΔΗΕ και είναι καταλυτικής σημασίας για τον εκσυγχρονισμό του αλλάζοντας δραστικά τον τρόπο εξυπηρέτησης όλων των πελατών του. Για να υποδεχθούμε και να αξιοποιήσουμε τους έξυπνους μετρητές, έργα όπως το σημερινό είναι απαραίτητα,  καθώς θα υποστηρίζουν τη λειτουργία αλλά κυρίως  τις προηγμένες δυνατότητές τους».

 

 

Ενδεικτικά αναφέρονται μερικά από τα σημαντικότερα οφέλη από την εγκατάσταση του νέου συστήματος:

 

  • Περιορισμός του αριθμού των βλαβών στο Δίκτυο αλλά και της διάρκειάς τους (Enterprise Asset Management module).Τα συνεργεία θα επιχειρούν ταχύτερα και ακριβέστερα στην αποκατάσταση των βλαβών, με αποτέλεσμα τον περιορισμό της όχλησης των καταναλωτών ή/και των επιχειρήσεων (WorkforceManagement module).

 

  • Όλοι οι καταναλωτές θα έχουν τη δυνατότητα να γνωρίζουν το ενεργειακό τους προφίλ -μέσω του έξυπνου μετρητή τους- και να διαχειρίζονται τη γνώση αυτή προς όφελός τους αλλά και προς όφελος της κοινότητας.  Οι δε πάροχοι θα μπορούν να έχουν πρόσβαση άμεσα σε ενεργειακά δεδομένα για τον καλύτερο επιχειρησιακό προγραμματισμό τους και διαμόρφωση εμπορικής πολιτικής (Metering και Energy Data Managementmodule).

 

  • Το αντικοινωνικό φαινόμενο της ρευματοκλοπής θα περιοριστεί σημαντικά, με θετικό αντίκτυπο στον προϋπολογισμό των νοικοκυριών, των επιχειρήσεων αλλά και των παρόχων ηλεκτρικής ενέργειας.

 

Να σημειωθεί τέλος ότι με την υλοποίηση του νέου συστήματος που θα έχει ολοκληρωθεί και τεθεί σε πλήρη λειτουργία σε διάστημα 28 μηνών, ο ΔΕΔΔΗΕ κινείται στην κατεύθυνση του Strategic EnergyTechnology (SET) Plan της Ευρωπαϊκής Ένωσης, το οποίο στο πλαίσιο της μετάβασης της ενεργειακής αγοράς, ενθαρρύνει τον καταναλωτή – παρέχοντάς του πρόσβαση σε όλα τα απαραίτητα δεδομένα με διαφανή, φιλικό και ασφαλή τρόπο – να αλλάξει και να προσαρμόσει την ενεργειακή συμπεριφορά του, μεγιστοποιώντας τα οφέλη για τον ίδιο αλλά και το περιβάλλον.

FacebookTweetPin
avatar
EnergyUp

Νέα και ειδήσεις για ενεργειακά θέματα.

Προηγούμενο Άρθρο
Δημοπρατήθηκε η Μονάδα Επεξεργασίας Αποβλήτων στη Σητεία
Επόμενο Άρθρο
Κλιματική Αλλαγή και Επανεκκίνηση της Ελληνικής Οικονομίας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΕΕ: Νέες κυρώσεις σε 1.650 επιπλέον φυσικά και...

7 Οκτωβρίου, 2026

Συνάντηση των ΥΠΕΞ Ελλάδας -ΗΠΑ

7 Οκτωβρίου, 2026

Το πρόγραμμα του Μάρκο Ρούμπιο στην Αθήνα-Ο 6ος...

7 Οκτωβρίου, 2026

ΥΠΕΞ για την 7η Οκτωβρίου: Επιτακτική η εδραίωση...

7 Οκτωβρίου, 2026

Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης: Συμφωνία προόδου και ευημερίας με...

6 Οκτωβρίου, 2026

Στην Αθήνα έφτασε ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ...

6 Οκτωβρίου, 2026

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προτείνει ισχυρότερες δικλίδες ασφαλείας για...

6 Οκτωβρίου, 2026

Μέχρι και τις 14 Οκτωβρίου η έκπτωση στα...

6 Οκτωβρίου, 2026

Σημαντικές δυνατότητες χρηματοδότησης για επιχειρήσεις και επενδυτές

6 Οκτωβρίου, 2026

NEWSROOM

  • ΕΕ: Νέες κυρώσεις σε 1.650 επιπλέον φυσικά και νομικά πρόσωπα της Ρωσίας

    7 Οκτωβρίου, 2026
  • Συνάντηση των ΥΠΕΞ Ελλάδας -ΗΠΑ

    7 Οκτωβρίου, 2026
  • Το πρόγραμμα του Μάρκο Ρούμπιο στην Αθήνα-Ο 6ος Στρατηγικός Διάλογος ΗΠΑ – Ελλάδας

    7 Οκτωβρίου, 2026
  • ΥΠΕΞ για την 7η Οκτωβρίου: Επιτακτική η εδραίωση μόνιμης εκεχειρίας στη Γάζα

    7 Οκτωβρίου, 2026
  • Κυριάκος Πιερρακάκης: Εντός του 2027 ο τελικός ανάδοχος για τη μεταφορά των υπουργείων στην ΠΥΡΚΑΛ

    6 Οκτωβρίου, 2026
  • Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης: Συμφωνία προόδου και ευημερίας με ορίζοντα το 2030

    6 Οκτωβρίου, 2026
  • Στην Αθήνα έφτασε ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάρκο Ρούμπιο

    6 Οκτωβρίου, 2026
  • Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προτείνει ισχυρότερες δικλίδες ασφαλείας για μια μελλοντική Διεύρυνση της ΕΕ

    6 Οκτωβρίου, 2026
  • Μέχρι και τις 14 Οκτωβρίου η έκπτωση στα βασικά καύσιμα κίνησης, την Αμόλυβδη βενζίνη 95 οκτανίων και το Πετρέλαιο κίνησης

    6 Οκτωβρίου, 2026
  • Σημαντικές δυνατότητες χρηματοδότησης για επιχειρήσεις και επενδυτές

    6 Οκτωβρίου, 2026
  • Νικόλ Μαλλιωτάκη: Η Ελλάδα είναι ένας από τους πιο αξιόπιστους συμμάχους της Αμερικής

    6 Οκτωβρίου, 2026
  • ΔΕΣΦΑ: Σε τροχιά υλοποίησης ο αγωγός φυσικού αερίου προς την Πάτρα 

    6 Οκτωβρίου, 2026
  • Σταύρος Παπασταύρου: Ενισχύουμε την ενεργειακή συνεργασία στα Βαλκάνια για ασφαλή και οικονομικά προσιτή ενέργεια

    6 Οκτωβρίου, 2026
  • Ο ΔΕΣΦΑ στο Βελιγράδι: Μετατρέποντας τον Κάθετο Διάδρομο σε πραγματικές περιφερειακές ροές

    6 Οκτωβρίου, 2026
  • Η S&P Global Ratings  αναβαθμίζει την πιστοληπτική ικανότητα του Ομίλου TITAN σε ΒΒΒ- με σταθερή πρoοπτική

    6 Οκτωβρίου, 2026

Το ηλεκτρονικό περιοδικό για την ενέργεια, τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, την οικονομία και το περιβάλλον!

Λεωφόρος Κηφισίας 62-64, Μαρούσι  15125
info@energyup.gr

Μέλος του

Team Energyup.gr

Παππά Μαρία
Βλάχος Γιώργος
Δέδε Ιωάννα
Αντωνίου Γιάννης

Facebook Twitter

ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ

  • ΕΕ: Νέες κυρώσεις σε 1.650 επιπλέον φυσικά και νομικά πρόσωπα της Ρωσίας

    7 Οκτωβρίου, 2026
  • Συνάντηση των ΥΠΕΞ Ελλάδας -ΗΠΑ

    7 Οκτωβρίου, 2026
  • Το πρόγραμμα του Μάρκο Ρούμπιο στην Αθήνα-Ο 6ος Στρατηγικός Διάλογος ΗΠΑ – Ελλάδας

    7 Οκτωβρίου, 2026

@2021 - Energyup.gr - All Right Reserved.


Back To Top
Energy Up
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • NEWSROOM
  • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • AUTO NEWS
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΠΩΝΥΜΩΣ
  • ΔΙΕΘΝΗ