Παρατείνεται έως 4 Μαΐου, η προθεσμία για την ανάθεση μελέτης, για την απολιγνιτοποίηση

Παρατείνεται έως τη Δευτέρα 4 Μαΐου η προθεσμία για την εκδήλωση ενδιαφέροντος στον διαγωνισμό για ανάθεση μελέτης η οποία αφορά στην απολιγνιτοποίηση και στον σχεδιασμό βιώσιμου αναπτυξιακού μετασχηματισμού των λιγνιτικών περιοχών της χώρας που έχει εκδώσει η Ελληνική Εταιρία Συμμετοχών και Περιουσίας (Υπερταμείο).

Το Υπερταμείο ανέλαβε την πρωτοβουλία να χρηματοδοτήσει και να προσφέρει πόρους για την εξασφάλιση τεχνογνωσίας που θα αξιοποιηθεί από το Δημόσιο για τον σχεδιασμό ενός συνεκτικού προγράμματος για τον διαρθρωτικό παραγωγικό αναπροσανατολισμό, επανατοποθέτηση και ανάπτυξη των περιφερειών.

Το πρόγραμμα αυτό θα συγκεντρώνει σε ένα συνεκτικό μηχανισμό πόρους από πολλές διαφορετικές πηγές, ώστε να μεγιστοποιηθεί η δυνατή επίπτωση στις περιοχές παρέμβασης.

Πρόκειται να περιλαμβάνει μέτρα, πρωτοβουλίες και πολιτικές βραχυπρόθεσμα, μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα, και για την αντιστάθμιση, μεταξύ άλλων, τυχόν απωλειών θέσεων εργασίας και τη δημιουργία νέων επιχειρήσεων και ευκαιρίες απασχόλησης, συμβάλλοντας έτσι στον πρωταρχικό στόχο, ο οποίος συνίσταται στη διατήρηση και ανάπτυξη βιώσιμης κοινωνικοοικονομικής ισορροπίας και συνοχής στις περιφέρειες.

EnergyUp

Νέα και ειδήσεις για ενεργειακά θέματα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Energy Up

Ενεργειακά Νέα

Follow US

Social menu is not set. You need to create menu and assign it to Social Menu on Menu Settings.