Δευτέρα, 17 Αυγούστου 2026 | 10:51 μμ
Energy Up
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • NEWSROOM
  • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • AUTO NEWS
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΠΩΝΥΜΩΣ
  • ΔΙΕΘΝΗ
Home NEWSROOM Παρίσι-Κυριάκος Μητσοτάκης: Η Ελλάδα δεν ανήκει στις χώρες οι οποίες είναι έτοιμες να αποστείλουν στρατεύματα στην Ουκρανία- Νέες σημαντικές αυξήσεις στους ένστολους μας

Παρίσι-Κυριάκος Μητσοτάκης: Η Ελλάδα δεν ανήκει στις χώρες οι οποίες είναι έτοιμες να αποστείλουν στρατεύματα στην Ουκρανία- Νέες σημαντικές αυξήσεις στους ένστολους μας

by EnergyUp 27 Μαρτίου, 2025
27 Μαρτίου, 2025

 


    Μετά τη Σύνοδο των ηγετών της ΕΕ για το Ουκρανικό στο Παρίσι, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, σε δηλώσεις που έκανε, τόνισε ότι ο πόλεμος πρέπει να τερματιστεί με άμεση κατάπαυση του πυρός, ενώ ανέφερε ακόμη ότι η «ισχυρότερη εγγύηση ασφαλείας είναι η ενίσχυση των ενόπλων δυνάμεων της Ουκρανίας». Η χώρα δεν είναι έτοιμη να αποστείλει στρατεύματα στην Ουκρανία, ξεκαθάρισε επιπλέον ο Πρωθυπουργός. Γνωστοποίησε ακόμη ότι τις αμέσως επόμενες μέρες η κυβέρνηση θα παρουσιάσει νέο μισθολόγιο για τις Ένοπλες Δυνάμεις.

    «Κοινός τόπος των σημερινών συζητήσεων είναι ότι πρέπει να καταλήξουμε σε μία κατάπαυση του πυρός το συντομότερο δυνατόν», τόνισε ο Πρωθυπουργός. «Όπως είναι γνωστό η Ουκρανία επί της αρχής έχει αποδεχθεί μία τέτοια πρόταση για μία κατάπαυση του πυρός 30 ημερών την οποία όμως δυστυχώς ακόμα η Ρωσία δεν έχει αποδεχθεί. Κατά συνέπεια όλες οι πιέσεις αυτή τη στιγμή πρέπει να ασκηθούν προς την Ρωσία ώστε να μη συνεχιστούν αυτές οι στρατιωτικές επιθέσεις κατά τις Ουκρανίας, ιδίως κατά κρίσιμων υποδομών, έτσι ώστε να μπορέσουμε να φτάσουμε σε αυτή την αρχική κατάπαυση του πυρός και να έχουμε παραπάνω χρόνο στη συνέχεια για να μπορέσει η Ουκρανία να διαπραγματευτεί μία δίκαιη και διατηρήσιμη ειρήνη», συνέχισε.

    Ο Κυριάκος Μητσοτάκης γνωστοποίησε: «Συζητήθηκε το ζήτημα των εγγυήσεων ασφάλειεςτις οποίες ενδεχομένως άλλες χώρες μπορούν να παρέχουν προς την Ουκρανία.

    Κοινός τόπος και θέση της ελληνικής κυβέρνησης είναι ότι η ισχυρότερη εγγύηση ασφαλείας της Ουκρανίας είναι η ενίσχυση των ενόπλων δυνάμεων της ίδιας της Ουκρανίας και πιστεύω ότι σε αυτή την κατεύθυνση συμφώνησαν όλες οι δυνάμεις οι οποίες συμμετείχαν στην σημερινή διάσκεψη.

    Η Ελλάδα δεν ανήκει στις χώρες οι οποίες είναι έτοιμες να αποστείλουν στρατεύματα στην Ουκρανία στο πλαίσιο μιας συμμαχίας προθύμων και θεωρεί επίσης ότι όλη αυτή η συζήτηση ενδεχομένως να είναι και ολίγον διασπαστική και να μην μας επιτρέπει να εστιαστούμε στο κύριο, το οποίο δεν είναι άλλο από το πώς θα πετύχουμε αυτή τη στιγμή να τελειώσει ο πόλεμος μια ώρα αρχύτερα. Και αυτό μπορεί να γίνει μόνο μέσα από μία αρχική κατάπαυση του πυρός».

    «Θα έχουμε όμως τη δυνατότητα και τις αμέσως επόμενες μέρες να παρουσιάσουμε μια σημαντική πρωτοβουλία και αυτή δεν είναι άλλη από το νέο μισθολόγιο και το νέο βαθμολόγιο των Ενόπλων Δυνάμεων. Τις σχετικές ανακοινώσεις θα τις κάνει τις αμέσως επόμενες μέρες ο αρμόδιος υπουργός. Αυτό το οποίο εγώ μπορώ να πω είναι ότι σε συμφωνία με το Υπουργείο Οικονομικών θα είμαστε σε θέση να δώσουμε νέες σημαντικές αυξήσεις στους ένστολους μας. Αυξήσεις οι οποίες σε μεγάλο βαθμό χρηματοδοτούνται από τις εξοικονομήσεις οι οποίες έγιναν από το ίδιο το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας στα πλαίσια της νέας δομής των δυνάμεων», υπογράμμισε στη συνέχεια ο Πρωθυπουργός.

    Αναλυτικά οι δηλώσεις του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη μετά την ολοκλήρωση των εργασιών της Συνόδου Κορυφής για την ειρήνη και την ασφάλεια στην Ουκρανία, στο Παρίσι

    Γεωργία Σκιτζή (ΕΡΤ): Κύριε Πρόεδρε, θέλω να μας πείτε τι προκύπτει από τις σημερινές συζητήσεις για την Ουκρανία, ως προς το πλαίσιο στήριξής της, προφανώς, μετά και τις παράλληλες συνομιλίες που γίνονται και είναι σε εξέλιξη μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών με την Ουκρανία, των Ηνωμένων Πολιτειών με τη Ρωσία, και αν θα συμμετέχει η Ελλάδα και με ποιο τρόπο σε αυτό το πλαίσιο στήριξης.

    Κυριάκος Μητσοτάκης: Κοινός τόπος των σημερινών συζητήσεων είναι ότι πρέπει να καταλήξουμε σε μία κατάπαυση του πυρός το συντομότερο δυνατόν.

    Όπως είναι γνωστό, η Ουκρανία επί της αρχής έχει αποδεχθεί μία τέτοια πρόταση για μία κατάπαυση του πυρός 30 ημερών, την οποία όμως, δυστυχώς, ακόμα η Ρωσία δεν έχει αποδεχθεί.

    Κατά συνέπεια, όλες οι πιέσεις αυτή τη στιγμή πρέπει να ασκηθούν προς τη Ρωσία, ώστε να μην συνεχίζονται αυτή τη στιγμή οι στρατιωτικές επιθέσεις κατά της Ουκρανίας, ιδίως κατά κρίσιμων υποδομών, έτσι ώστε να μπορέσουμε να φτάσουμε σε αυτή την αρχική κατάπαυση του πυρός και να έχουμε παραπάνω χρόνο στη συνέχεια για να μπορέσει η Ουκρανία να διαπραγματευτεί μια δίκαιη και διατηρήσιμη ειρήνη.

    Από εκεί και πέρα, συζητήθηκε και το ζήτημα των εγγυήσεων ασφαλείας, τις οποίες, ενδεχομένως, άλλες χώρες μπορούν να παρέχουν προς την Ουκρανία. Κοινός τόπος και θέση της Ελληνικής Κυβέρνησης είναι ότι η ισχυρότερη εγγύηση ασφαλείας της Ουκρανίας είναι η ενίσχυση των Ενόπλων Δυνάμεων της ίδιας της Ουκρανίας. Και πιστεύω ότι σε αυτή την κατεύθυνση συμφώνησαν όλες οι χώρες οι οποίες συμμετείχαν και στη σημερινή διάσκεψη.

    Η Ελλάδα δεν ανήκει στις χώρες οι οποίες είναι έτοιμες να αποστείλουν στρατεύματα στην Ουκρανία, στα πλαίσια μιας «συμμαχίας προθύμων». Και θεωρεί, επίσης, ότι όλη αυτή η συζήτηση ενδεχομένως να είναι και ολίγον διασπαστική και να μην μας επιτρέπει να εστιάσουμε στο κύριο, το οποίο δεν είναι άλλο από το πώς θα πετύχουμε αυτή τη στιγμή να τελειώσει ο πόλεμος μια ώρα αρχύτερα. Και αυτό μπορεί να γίνει μόνο μέσα από μία αρχική κατάπαυση του πυρός.

    Γεωργία Σκιτζή (ΕΡΤ): Και αν μου επιτρέπετε, επειδή η άμυνα βρίσκεται στο προσκήνιο, τόσο σε ευρωπαϊκό όσο, όμως, και σε εθνικό επίπεδο, μπορείτε να μας προϊδεάσετε για τις επικείμενες ανακοινώσεις που θα κάνετε την επόμενη εβδομάδα στη Βουλή σχετικά ακριβώς με αυτό το θέμα, για την άμυνα;

    Κυριάκος Μητσοτάκης: Θα έχουμε την ευκαιρία την επόμενη εβδομάδα στη Βουλή να παρουσιάσουμε περισσότερες λεπτομέρειες για το νέο εξοπλιστικό πρόγραμμα της χώρας, αλλά και να εντάξουμε αυτή τη συζήτηση στα πλαίσια των γενικότερων μεγάλων γεωπολιτικών αλλαγών που συντελούνται σήμερα στον πλανήτη μας.

    Θα έχουμε, όμως, τη δυνατότητα και τις αμέσως επόμενες μέρες να παρουσιάσουμε μία σημαντική πρωτοβουλία, και αυτή δεν είναι άλλη από το νέο μισθολόγιο και το νέο βαθμολόγιο των Ενόπλων Δυνάμεων. Τις σχετικές ανακοινώσεις θα τις κάνει τις αμέσως επόμενες μέρες ο αρμόδιος Υπουργός.

    Αυτό το οποίο εγώ μπορώ να πω είναι ότι, σε συμφωνία με το Υπουργείο Οικονομικών, θα είμαστε σε θέση να δώσουμε νέες σημαντικές αυξήσεις στους ενστόλους μας, αυξήσεις οι οποίες σε μεγάλο βαθμό χρηματοδοτούνται από τις εξοικονομήσεις οι οποίες έγιναν από το ίδιο το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, στα πλαίσια της νέας δομής των δυνάμεων.

    Δεν αρκεί μόνο να αγοράζουμε τα πιο σύγχρονα όπλα και να δίνουμε στις Ένοπλες Δυνάμεις μας πρόσβαση στον πιο σύγχρονο τεχνολογικό εξοπλισμό. Πρέπει να είμαστε σίγουροι ότι τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων αμείβονται κατάλληλα, έτσι ώστε να μπορέσουμε να προσελκύσουμε και νέα παιδιά στις Ένοπλες Δυνάμεις. Και προφανώς, μια συνολική αναμόρφωση του μισθολογίου και του βαθμολογίου κινούνται ακριβώς σε αυτή την κατεύθυνση.

    Αλλά δεν θα πω εγώ περισσότερα σήμερα, θα περιμένετε τις λεπτομερείς ανακοινώσεις του Υπουργού τις επόμενες ημέρες.

    FacebookTweetPin
    avatar
    EnergyUp

    Νέα και ειδήσεις για ενεργειακά θέματα.

    Προηγούμενο Άρθρο
    Orizon: Επικοινωνία που σου δίνει Ενέργεια-Ο νέος πάροχος κινητής από τη Volton που αλλάζει τα δεδομένα
    Επόμενο Άρθρο
    Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, θα συμμετάσχει την Παρασκευή στο Παρίσι στην Τετραμερή Σύνοδο Κορυφής Ελλάδος-Κύπρου-Λιβάνου-Γαλλίας

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

    Πέντε χρόνια ΔΕΗ blue: Το μεγαλύτερο δίκτυο δημόσιας...

    30 Ιουλίου, 2026

    ΕΕ: Δημιουργία έως και επτά «εργοστασίων-γιγάντων» τεχνητής νοημοσύνης...

    30 Ιουλίου, 2026

    Πώς το φρενάρισμα των συρμών του μετρό μετατρέπεται...

    25 Ιουλίου, 2026

    Όμιλος ΔΕΗ: Επεκτείνεται στην αγορά της Ουγγαρίας με...

    24 Ιουλίου, 2026

    Κίνα: Νέο ρεκόρ κατέγραψε η συνολική παραγωγή πετρελαίου...

    23 Ιουλίου, 2026

    Νίκος Παπαθανάσης: Δύο ελληνικά έργα που χρηματοδοτούνται από...

    20 Ιουλίου, 2026

    Όμιλος ΗΡΑΚΛΗΣ: Ισχυρή αναπτυξιακή πορεία και επιτάχυνση του...

    20 Ιουλίου, 2026

    ΕΤΒΑ ΒΙΠΕ ολοκλήρωσε έργα του ΤΑΑ ύψους 48,6...

    20 Ιουλίου, 2026

    ΥΠΕΝ: Έμφαση στην αποθήκευση ενέργειας – Μπαταρίες 6,8...

    19 Ιουλίου, 2026

    NEWSROOM

    • Στόχος του Πεκίνου είναι η αύξηση του ποσοστού της παραγόμενης ενέργειας από μη ορυκτές πηγές στο 50% μέχρι το 2030

      5 Αυγούστου, 2026
    • Η νέα ΔΕΘ σηματοδοτεί μια νέα εποχή για τη Θεσσαλονίκη-Η μεγαλύτερη αστική ανάπλαση στη Βόρεια Ελλάδα μπαίνει σε τροχιά υλοποίησης

      30 Ιουλίου, 2026
    • Πέντε χρόνια ΔΕΗ blue: Το μεγαλύτερο δίκτυο δημόσιας φόρτισης στην Ελλάδα που επεκτείνεται δυναμικά στη Νοτιοανατολική Ευρώπη

      30 Ιουλίου, 2026
    • Α. Σκέρτσος: «Αποκλειστικά δημόσιου χαρακτήρα η Hellenic Heritage» – 10 ερωτήσεις και απαντήσεις για το νέο φορέα

      30 Ιουλίου, 2026
    • Το μεγαλύτερο επενδυτικό σχέδιο για τη Δυτική Μακεδονία

      30 Ιουλίου, 2026
    • ΕΕ: Δημιουργία έως και επτά «εργοστασίων-γιγάντων» τεχνητής νοημοσύνης (AI Gigafactories)

      30 Ιουλίου, 2026
    • Πώς το φρενάρισμα των συρμών του μετρό μετατρέπεται σε ηλεκτρική ενέργεια

      25 Ιουλίου, 2026
    • Όμιλος ΔΕΗ: Επεκτείνεται στην αγορά της Ουγγαρίας με νέα έργα ΑΠΕ

      24 Ιουλίου, 2026
    • Κίνα: Νέο ρεκόρ κατέγραψε η συνολική παραγωγή πετρελαίου και φυσικού αερίου το 2025

      23 Ιουλίου, 2026
    • Ψηφιακή Κυριαρχία, γιατί γίνεται στρατηγική αναγκαιότητα για τις ελληνικές επιχειρήσεις

      22 Ιουλίου, 2026
    • Ο ΔΕΣΦΑ παραδίδει μια νέα, πλήρως πιστοποιημένη παιδική χαρά στον Δήμο Μεγαρέων

      21 Ιουλίου, 2026
    • ΕΣΠΑ: Ποιες επιχειρήσεις μπορούν να χρηματοδοτηθούν

      21 Ιουλίου, 2026
    • Νίκος Παπαθανάσης: Δύο ελληνικά έργα που χρηματοδοτούνται από το ΕΣΠΑ στα 25 κορυφαία της Ε.Ε.

      20 Ιουλίου, 2026
    • Όμιλος ΗΡΑΚΛΗΣ: Ισχυρή αναπτυξιακή πορεία και επιτάχυνση του πράσινου μετασχηματισμού

      20 Ιουλίου, 2026
    • ΕΤΒΑ ΒΙΠΕ ολοκλήρωσε έργα του ΤΑΑ ύψους 48,6 εκατ. ευρώ σε 14 Επιχειρηματικά Πάρκα

      20 Ιουλίου, 2026

    Το ηλεκτρονικό περιοδικό για την ενέργεια, τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, την οικονομία και το περιβάλλον!

    Λεωφόρος Κηφισίας 62-64, Μαρούσι  15125
    info@energyup.gr

    Μέλος του

    Team Energyup.gr

    Παππά Μαρία
    Βλάχος Γιώργος
    Δέδε Ιωάννα
    Αντωνίου Γιάννης

    Facebook Twitter

    ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ

    • Στόχος του Πεκίνου είναι η αύξηση του ποσοστού της παραγόμενης ενέργειας από μη ορυκτές πηγές στο 50% μέχρι το 2030

      5 Αυγούστου, 2026
    • Η νέα ΔΕΘ σηματοδοτεί μια νέα εποχή για τη Θεσσαλονίκη-Η μεγαλύτερη αστική ανάπλαση στη Βόρεια Ελλάδα μπαίνει σε τροχιά υλοποίησης

      30 Ιουλίου, 2026
    • Πέντε χρόνια ΔΕΗ blue: Το μεγαλύτερο δίκτυο δημόσιας φόρτισης στην Ελλάδα που επεκτείνεται δυναμικά στη Νοτιοανατολική Ευρώπη

      30 Ιουλίου, 2026

    @2021 - Energyup.gr - All Right Reserved.


    Back To Top
    Energy Up
    • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
    • NEWSROOM
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
    • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
    • AUTO NEWS
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
    • ΕΠΩΝΥΜΩΣ
    • ΔΙΕΘΝΗ