Τετάρτη, 15 Απριλίου 2026 | 9:43 μμ
Energy Up
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • NEWSROOM
  • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • AUTO NEWS
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΠΩΝΥΜΩΣ
  • ΔΙΕΘΝΗ
Home ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΣΥΖΕΥΞΙΣ ΙΙ: Αναβαθμισμένες τηλεπικοινωνιακές υπηρεσίες

ΣΥΖΕΥΞΙΣ ΙΙ: Αναβαθμισμένες τηλεπικοινωνιακές υπηρεσίες

by EnergyUp 4 Μαρτίου, 2020
4 Μαρτίου, 2020

Αναβαθμισμένες τηλεπικοινωνιακές υπηρεσίες και σημαντική μείωση δαπανών για το ελληνικό Δημόσιο και πολύ καλύτερες υπηρεσίες στον πολίτη φέρνει, σύμφωνα με το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, το «ΣΥΖΕΥΞΙΣ ΙΙ», έργο που προχωρά με γρήγορους ρυθμούς. Κύριος του έργου είναι η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης (ΓΓΠΣΔΔ) και φορέας υλοποίησης η Κοινωνία της Πληροφορίας Α.Ε. (ΚτΠ Α.Ε.), φορέας εποπτευόμενος από το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης. Πρόκειται για πολυσύνθετο έργο με πολλές φάσεις υλοποίησης και υποέργα, το οποίο ξεκίνησε να υλοποιείται τον περασμένο Ιούλιο και θα ολοκληρωθεί σταδιακά μέσα στα επόμενα 3,5 χρόνια.

Με την ολοκλήρωσή του, περισσότερα από 34.000 κτήρια που στεγάζουν φορείς του Δημοσίου θα διαθέτουν αναβαθμισμένες τηλεπικοινωνιακές υπηρεσίες (φωνής, δεδομένων και εικόνας), με δραστική αύξηση των ταχυτήτων internet και πολύ σημαντική μείωση του τηλεπικοινωνιακού κόστους. Για πρώτη φορά το ελληνικό Δημόσιο θα γνωρίζει με απόλυτη ακρίβεια πόσα χρήματα δαπανά για τις ανάγκες επικοινωνίας των φορέων του – καθώς από το υπάρχον εθνικό δίκτυο «ΣΥΖΕΥΞΙΣ» καλύπτονται μόλις 4.500 κτήρια του Δημοσίου. Εκτιμάται ότι το όφελος για το κράτος και τους φορολογουμένους θα ανέλθει σε δεκάδες εκατομμύρια ευρώ τον χρόνο, καθώς η εξοικονόμηση πόρων για τηλεπικοινωνιακές υπηρεσίες αναμένεται ότι θα ξεπεράσει το 40%.

Η ΓΓΠΣΔΔ ενέκρινε τις προσκλήσεις για την υποβολή προσφορών που προετοιμάστηκαν σε συνεργασία με την ΚτΠ Α.Ε., προκειμένου να συναφθούν 20 εκτελεστικές συμβάσεις της συμφωνίας πλαίσιο για το «ΣΥΖΕΥΞΙΣ ΙΙ: Τηλεπικοινωνιακές υπηρεσίες Νησίδων 1-8». Με το έργο αυτό οι φορείς διασυνδέονται έτσι ώστε να τους παρέχονται υπηρεσίες πρόσβασης στο internet με ταχύτητες μέχρι 1GB, καθώς και τηλεφωνίας. Οι ανάδοχοι που θα προκύψουν θα διαθέτουν, θα διαχειρίζονται, θα συντηρούν και θα υποστηρίζουν για φορείς του Δημοσίου ευρυζωνικά τηλεπικοινωνιακά κυκλώματα, υπηρεσίες σταθερής τηλεφωνίας, παροχή εφεδρικών συνδέσεων πρόσβασης, καθώς και 1.482 δημόσια hotspots για δωρεάν πρόσβαση στο internet για τους πολίτες.

Στους διαγωνισμούς συμμετέχουν όλοι οι μεγάλοι πάροχοι τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών της χώρας (Cosmote, Forthnet, Wind, Vodafone). Ήδη οι διαγωνισμοί των κεντρικών συστημάτων βρίσκονται σε φάση υλοποίησης.

Σε δήλωσή του, ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης, σημείωσε πως το «ΣΥΖΕΥΞΙΣ ΙΙ» «στην πλήρη ανάπτυξή του θα μας δώσει τη δυνατότητα για υψηλές ευρυζωνικές συνδέσεις, καλύτερη και φθηνότερη επικοινωνία μεταξύ των φορέων και φυσικά δραστική βελτίωση στην εξυπηρέτηση του πολίτη. Γι’ αυτό προχωρούμε άμεσα στην πρόσκληση για υποβολή προσφορών για το υποέργο “Τηλεπικοινωνιακές υπηρεσίες Νησίδων 1-8”, που αποτελεί απαραίτητο κομμάτι για την επιτυχή ολοκλήρωση του συνολικού έργου».

Από την πλευρά του, ο γενικός γραμματέας Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης, Δημοσθένης Αναγνωστόπουλος, υπογράμμισε πως «οι προσδοκίες και τα οφέλη από τις υψηλές ταχύτητες του “ΣΥΖΕΥΞΙΣ ΙΙ”, που υλοποιείται με καθυστέρηση ετών, είναι μεγάλα. Πέρα από την εξοικονόμηση στα τηλεπικοινωνιακά κόστη που ξεπερνά το 40%, το έργο αυτό είναι απαραίτητο για τον ψηφιακό μετασχηματισμό του Κράτους και την ενίσχυση των ψηφιακών μας υποδομών».

Τέλος, ο διευθύνων σύμβουλος της ΚτΠ ΑΕ, Σταύρος Ασθενίδης, ανέφερε πως «με τη διαδικασία προκήρυξης των προσκλήσεων για τις εκτελεστικές συμβάσεις του “ΣΥΖΕΥΞΙΣ ΙΙ”, μπαίνουμε στην τελική ευθεία ολοκλήρωσης της διαγωνιστικής διαδικασίας αυτού του πολύπλοκου διοικητικά, τεχνικά και επιχειρησιακά έργου ορόσημου για το ψηφιακό μετασχηματισμό του Δημοσίου και την τεχνολογική αναβάθμιση της χώρας».

FacebookTweetPin
avatar
EnergyUp

Νέα και ειδήσεις για ενεργειακά θέματα.

Προηγούμενο Άρθρο
Σε διαβούλευση το νομοσχέδιο για την απλούστευση της αδειοδότησης των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας
Επόμενο Άρθρο
Σύσταση Ταμείου Εγγυοδοσίας δανείων ΜμΕ, παροχή άμεσης στήριξης ύψους 200

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ιδιωτικά δίκτυα 5G: Η νέα στρατηγική υποδομή για...

14 Απριλίου, 2026

Δημήτρης Παπαστεργίου: Ο ψηφιακός μετασχηματισμός αποκτά πραγματικό αποτύπωμα...

13 Απριλίου, 2026

Διεθνής διάκριση για τρία ελληνικά προγράμματα που αξιοποιούν...

5 Απριλίου, 2026

Τα data centers δημιουργούν «θερμικές νησίδες», αυξάνοντας τη...

31 Μαρτίου, 2026

Στόχος κυβερνοεπίθεσης η υποδομή cloud που φιλοξενεί τη...

27 Μαρτίου, 2026

Ψηφιακό “big bang” στην ενέργεια: 3 στις 4...

24 Μαρτίου, 2026

EUDI Wallet: Εργαλείο ψηφιακής ταυτοποίησης για εκατομμύρια πολίτες...

14 Μαρτίου, 2026

Η Ελλάδα διεκδικεί ρόλο περιφερειακού κόμβου Data Centers...

13 Μαρτίου, 2026

Η Siemens ενισχύει το Εργαστήριο Συστημάτων Ηλεκτρικής Ενέργειας...

13 Μαρτίου, 2026

NEWSROOM

  • Υπεγράφη η σύμβαση Γεώτρησης για το Block 2 μεταξύ της Energean (ως operator της κοινοπραξίας ExxonMobil – Energean – HELLENiQ Energy) και της εταιρείας Stena Drilling

    15 Απριλίου, 2026
  • Την Τετάρτη η υπογραφή της σύμβασης για ερευνητική γεώτρηση στο Ιόνιο

    14 Απριλίου, 2026
  • ΕΕ: Σταθερές οι προμήθειες πετρελαίου – Ανησυχία για την επάρκεια των καυσίμων για τα αεροσκάφη

    14 Απριλίου, 2026
  • Σταύρος Καλαφάτης: Στόχος μας είναι η Τεχνητή Νοημοσύνη να γίνει κτήμα της κοινωνίας και της επιχειρηματικότητας

    14 Απριλίου, 2026
  • Ιδιωτικά δίκτυα 5G: Η νέα στρατηγική υποδομή για τις επιχειρήσεις

    14 Απριλίου, 2026
  • Από Δευτέρα 20 Απριλίου η υποβολή αιτήσεων επιχειρήσεων για τη νέα δράση απασχόλησης της ΔΥΠΑ με επιδότηση έως 14.220 € σε περιοχές απολιγνιτοποίησης

    14 Απριλίου, 2026
  • Φ. Μπιρόλ: Ο Απρίλιος «αναμένεται να είναι χειρότερος από τον Μάρτιο» για τον ενεργειακό τομέα

    14 Απριλίου, 2026
  • Πατρίκ Πουγιανέ:Το άνοιγμα των στενών του Ορμούζ και η ελευθερία της ναυσιπλοΐας αποτελούν ζωτικής σημασίας ζήτημα για την αγορά

    14 Απριλίου, 2026
  • Η ΕΕ διπλασιάζει τους τελωνειακούς δασμούς στον εισαγόμενο χάλυβα

    14 Απριλίου, 2026
  • Μέτρα για τη μείωση των τιμών ενέργειας άτυπο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο που θα πραγματοποιηθεί στην Κύπρο 23 και 24 Απριλίου

    13 Απριλίου, 2026
  • Δημήτρης Παπαστεργίου: Ο ψηφιακός μετασχηματισμός αποκτά πραγματικό αποτύπωμα στην καθημερινότητα του αγρότη

    13 Απριλίου, 2026
  • ΥΠΕΝ: Συσκέψεις για την ασφάλεια ενεργειακού εφοδιασμού και την ηλεκτροδότηση ενόψει Πάσχα

    7 Απριλίου, 2026
  • Ο Γιώργος Γεραπετρίτης στο ΕΒΕΑ για τις διεθνείς εξελίξεις και τη σύνδεσή τους με την ελληνική οικονομία και την επιχειρηματικότητα

    7 Απριλίου, 2026
  • Ο Φατίχ Μπιρόλ προβλέπει στροφή στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας

    7 Απριλίου, 2026
  • Ντόναλντ Τραμπ: Το Ιράν θα μπορούσε να εξουδετερωθεί «εν μία νυκτί»

    6 Απριλίου, 2026

Το ηλεκτρονικό περιοδικό για την ενέργεια, τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, την οικονομία και το περιβάλλον!

Λεωφόρος Κηφισίας 62-64, Μαρούσι  15125
info@energyup.gr

Μέλος του

Team Energyup.gr

Παππά Μαρία
Βλάχος Γιώργος
Δέδε Ιωάννα
Αντωνίου Γιάννης

Facebook Twitter

ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ

  • Υπεγράφη η σύμβαση Γεώτρησης για το Block 2 μεταξύ της Energean (ως operator της κοινοπραξίας ExxonMobil – Energean – HELLENiQ Energy) και της εταιρείας Stena Drilling

    15 Απριλίου, 2026
  • Την Τετάρτη η υπογραφή της σύμβασης για ερευνητική γεώτρηση στο Ιόνιο

    14 Απριλίου, 2026
  • ΕΕ: Σταθερές οι προμήθειες πετρελαίου – Ανησυχία για την επάρκεια των καυσίμων για τα αεροσκάφη

    14 Απριλίου, 2026

@2021 - Energyup.gr - All Right Reserved.


Back To Top
Energy Up
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • NEWSROOM
  • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • AUTO NEWS
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΠΩΝΥΜΩΣ
  • ΔΙΕΘΝΗ