Τρίτη, 14 Ιουλίου 2026 | 7:06 πμ
Energy Up
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • NEWSROOM
  • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • AUTO NEWS
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΠΩΝΥΜΩΣ
  • ΔΙΕΘΝΗ
Home ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΣΥΖΕΥΞΙΣ ΙΙ: Αναβαθμισμένες τηλεπικοινωνιακές υπηρεσίες

ΣΥΖΕΥΞΙΣ ΙΙ: Αναβαθμισμένες τηλεπικοινωνιακές υπηρεσίες

by EnergyUp 4 Μαρτίου, 2020
4 Μαρτίου, 2020

Αναβαθμισμένες τηλεπικοινωνιακές υπηρεσίες και σημαντική μείωση δαπανών για το ελληνικό Δημόσιο και πολύ καλύτερες υπηρεσίες στον πολίτη φέρνει, σύμφωνα με το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, το «ΣΥΖΕΥΞΙΣ ΙΙ», έργο που προχωρά με γρήγορους ρυθμούς. Κύριος του έργου είναι η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης (ΓΓΠΣΔΔ) και φορέας υλοποίησης η Κοινωνία της Πληροφορίας Α.Ε. (ΚτΠ Α.Ε.), φορέας εποπτευόμενος από το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης. Πρόκειται για πολυσύνθετο έργο με πολλές φάσεις υλοποίησης και υποέργα, το οποίο ξεκίνησε να υλοποιείται τον περασμένο Ιούλιο και θα ολοκληρωθεί σταδιακά μέσα στα επόμενα 3,5 χρόνια.

Με την ολοκλήρωσή του, περισσότερα από 34.000 κτήρια που στεγάζουν φορείς του Δημοσίου θα διαθέτουν αναβαθμισμένες τηλεπικοινωνιακές υπηρεσίες (φωνής, δεδομένων και εικόνας), με δραστική αύξηση των ταχυτήτων internet και πολύ σημαντική μείωση του τηλεπικοινωνιακού κόστους. Για πρώτη φορά το ελληνικό Δημόσιο θα γνωρίζει με απόλυτη ακρίβεια πόσα χρήματα δαπανά για τις ανάγκες επικοινωνίας των φορέων του – καθώς από το υπάρχον εθνικό δίκτυο «ΣΥΖΕΥΞΙΣ» καλύπτονται μόλις 4.500 κτήρια του Δημοσίου. Εκτιμάται ότι το όφελος για το κράτος και τους φορολογουμένους θα ανέλθει σε δεκάδες εκατομμύρια ευρώ τον χρόνο, καθώς η εξοικονόμηση πόρων για τηλεπικοινωνιακές υπηρεσίες αναμένεται ότι θα ξεπεράσει το 40%.

Η ΓΓΠΣΔΔ ενέκρινε τις προσκλήσεις για την υποβολή προσφορών που προετοιμάστηκαν σε συνεργασία με την ΚτΠ Α.Ε., προκειμένου να συναφθούν 20 εκτελεστικές συμβάσεις της συμφωνίας πλαίσιο για το «ΣΥΖΕΥΞΙΣ ΙΙ: Τηλεπικοινωνιακές υπηρεσίες Νησίδων 1-8». Με το έργο αυτό οι φορείς διασυνδέονται έτσι ώστε να τους παρέχονται υπηρεσίες πρόσβασης στο internet με ταχύτητες μέχρι 1GB, καθώς και τηλεφωνίας. Οι ανάδοχοι που θα προκύψουν θα διαθέτουν, θα διαχειρίζονται, θα συντηρούν και θα υποστηρίζουν για φορείς του Δημοσίου ευρυζωνικά τηλεπικοινωνιακά κυκλώματα, υπηρεσίες σταθερής τηλεφωνίας, παροχή εφεδρικών συνδέσεων πρόσβασης, καθώς και 1.482 δημόσια hotspots για δωρεάν πρόσβαση στο internet για τους πολίτες.

Στους διαγωνισμούς συμμετέχουν όλοι οι μεγάλοι πάροχοι τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών της χώρας (Cosmote, Forthnet, Wind, Vodafone). Ήδη οι διαγωνισμοί των κεντρικών συστημάτων βρίσκονται σε φάση υλοποίησης.

Σε δήλωσή του, ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης, σημείωσε πως το «ΣΥΖΕΥΞΙΣ ΙΙ» «στην πλήρη ανάπτυξή του θα μας δώσει τη δυνατότητα για υψηλές ευρυζωνικές συνδέσεις, καλύτερη και φθηνότερη επικοινωνία μεταξύ των φορέων και φυσικά δραστική βελτίωση στην εξυπηρέτηση του πολίτη. Γι’ αυτό προχωρούμε άμεσα στην πρόσκληση για υποβολή προσφορών για το υποέργο “Τηλεπικοινωνιακές υπηρεσίες Νησίδων 1-8”, που αποτελεί απαραίτητο κομμάτι για την επιτυχή ολοκλήρωση του συνολικού έργου».

Από την πλευρά του, ο γενικός γραμματέας Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης, Δημοσθένης Αναγνωστόπουλος, υπογράμμισε πως «οι προσδοκίες και τα οφέλη από τις υψηλές ταχύτητες του “ΣΥΖΕΥΞΙΣ ΙΙ”, που υλοποιείται με καθυστέρηση ετών, είναι μεγάλα. Πέρα από την εξοικονόμηση στα τηλεπικοινωνιακά κόστη που ξεπερνά το 40%, το έργο αυτό είναι απαραίτητο για τον ψηφιακό μετασχηματισμό του Κράτους και την ενίσχυση των ψηφιακών μας υποδομών».

Τέλος, ο διευθύνων σύμβουλος της ΚτΠ ΑΕ, Σταύρος Ασθενίδης, ανέφερε πως «με τη διαδικασία προκήρυξης των προσκλήσεων για τις εκτελεστικές συμβάσεις του “ΣΥΖΕΥΞΙΣ ΙΙ”, μπαίνουμε στην τελική ευθεία ολοκλήρωσης της διαγωνιστικής διαδικασίας αυτού του πολύπλοκου διοικητικά, τεχνικά και επιχειρησιακά έργου ορόσημου για το ψηφιακό μετασχηματισμό του Δημοσίου και την τεχνολογική αναβάθμιση της χώρας».

FacebookTweetPin
avatar
EnergyUp

Νέα και ειδήσεις για ενεργειακά θέματα.

Προηγούμενο Άρθρο
Σε διαβούλευση το νομοσχέδιο για την απλούστευση της αδειοδότησης των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας
Επόμενο Άρθρο
Σύσταση Ταμείου Εγγυοδοσίας δανείων ΜμΕ, παροχή άμεσης στήριξης ύψους 200

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η επόμενη ημέρα στις επιχειρήσεις με τη χρήση...

12 Ιουλίου, 2026

Σχεδόν το 80% των κέντρων δεδομένων παγκοσμίως εκτίθενται...

24 Ιουνίου, 2026

Το Πεκίνο προωθεί ένα πιλοτικό πρόγραμμα για την...

8 Ιουνίου, 2026

Ήρθε το τέλος της σκέψης;

2 Μαΐου, 2026

Η Schneider Electric με το Microsoft Azure AI...

23 Απριλίου, 2026

Ανδρέας Σλάιχερ, Διευθυντής Εκπαίδευσης και Δεξιοτήτων του ΟΟΣΑ:...

21 Απριλίου, 2026

Το ελληνικό οικοσύστημα καινοτομίας

19 Απριλίου, 2026

Ιδιωτικά δίκτυα 5G: Η νέα στρατηγική υποδομή για...

14 Απριλίου, 2026

Δημήτρης Παπαστεργίου: Ο ψηφιακός μετασχηματισμός αποκτά πραγματικό αποτύπωμα...

13 Απριλίου, 2026

NEWSROOM

  • Κυριάκος Μητσοτάκης: Ο τριπλός κόμβος Σκαραμαγκά έργο πνοής για την Αττική

    13 Ιουλίου, 2026
  • Οι εκδηλώσεις για τις νέες δράσεις ενίσχυσης μικρομεσαίων και μεγάλων επιχειρήσεων στις Ηπειρωτικές Περιοχές Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης

    13 Ιουλίου, 2026
  • Νίκος Τσάφος: Πλήρης απορρόφηση των κονδυλίων του Ταμείου Ανάκαμψης στον τομέα της ενέργειας-180.000 ωφελούμενοι

    13 Ιουλίου, 2026
  • Το ιρανικό ΥΠΕΞ θεωρεί ότι τα πρόσφατα αμερικανικά πλήγματα «ματαίωσαν» όλες τις διπλωματικές προσπάθειες των τελευταίων μηνών

    13 Ιουλίου, 2026
  • ΗΠ: Νέο κύμα επιθετικών πληγμάτων κατά του Ιράν

    13 Ιουλίου, 2026
  • ΥΠΕΝ: Για πρώτη φορά δυνατότητα για φωτοβολταϊκά στο μπαλκόνι και αυτόνομες μπαταρίες σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις

    12 Ιουλίου, 2026
  • Παρουσία του Πρωθυπουργού η τελετή υπογραφής της σύμβασης για τον τριπλό κόμβο Σκαραμαγκά

    12 Ιουλίου, 2026
  • Κυριάκος Πιερρακάκης στο ECOFIN: Η Ελλάδα στηρίζει την επίτευξη συμφωνίας για την ενοποίηση και εποπτεία των αγορών (MISP) έως τον Οκτώβριο

    12 Ιουλίου, 2026
  • Κυριάκος Πιερρακάκης στο Eurogroup: Η μεγαλύτερη τεχνολογική μεταβολή των τελευταίων δεκαετιών απαιτεί ευρωπαϊκούς πρωταθλητές που γεννιούνται, αναπτύσσονται και παραμένουν στην Ευρώπη

    12 Ιουλίου, 2026
  • Βασικός προμηθευτής ενέργειας για τη ΝΑ Ευρώπη, η Ελλάδα – Εξαγωγές ηλεκτρικής ενέργειας, πετρελαιοειδών και φυσικού αερίου

    12 Ιουλίου, 2026
  • Τα δύο ορόσημα στην αποκλιμάκωση του δημοσίου χρέους

    12 Ιουλίου, 2026
  • Συμμετοχή της Atltantic see LNG Trade στις δημοπρασίες για τον Κάθετο Διάδρομο

    12 Ιουλίου, 2026
  • Σε τροχιά υλοποίησης η ερευνητική γεώτρηση στο «μπλοκ 2»

    12 Ιουλίου, 2026
  • Βελτιωμένες επιδόσεις στην αξιολόγηση του CDP για κλίμα, ύδατα και εφοδιαστική αλυσίδα

    12 Ιουλίου, 2026
  • ΕΛΕΤΑΕΝ: Πάνω από 6 γιγαβάτ τα αιολικά πάρκα της χώρας

    12 Ιουλίου, 2026

Το ηλεκτρονικό περιοδικό για την ενέργεια, τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, την οικονομία και το περιβάλλον!

Λεωφόρος Κηφισίας 62-64, Μαρούσι  15125
info@energyup.gr

Μέλος του

Team Energyup.gr

Παππά Μαρία
Βλάχος Γιώργος
Δέδε Ιωάννα
Αντωνίου Γιάννης

Facebook Twitter

ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ

  • Κυριάκος Μητσοτάκης: Ο τριπλός κόμβος Σκαραμαγκά έργο πνοής για την Αττική

    13 Ιουλίου, 2026
  • Οι εκδηλώσεις για τις νέες δράσεις ενίσχυσης μικρομεσαίων και μεγάλων επιχειρήσεων στις Ηπειρωτικές Περιοχές Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης

    13 Ιουλίου, 2026
  • Νίκος Τσάφος: Πλήρης απορρόφηση των κονδυλίων του Ταμείου Ανάκαμψης στον τομέα της ενέργειας-180.000 ωφελούμενοι

    13 Ιουλίου, 2026

@2021 - Energyup.gr - All Right Reserved.


Back To Top
Energy Up
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • NEWSROOM
  • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • AUTO NEWS
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΠΩΝΥΜΩΣ
  • ΔΙΕΘΝΗ